BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Pila

Reviews Pila

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.2 op basis van 3683 reviews.

  • Sterke punten: Fantastische off-piste, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en weinig après-ski.

Wat vind jij van Pila?


Beoordelingen van gebruikers

  • ThomJ
    ThomJ 10 april 2018 · 12:54

    Pila is echt een heerlijk gebiedje dat je verrast. Ik zeg er bewust gebiedje omdat het vooral geschikt is voor een trip van max 3 dagen. Aan de rechterkant zijn er wat oudere liften, maar de pistes daarnaast maken dat zeker goed. De zwarte 11 en de rode 1 zijn echt heel lekker. Om één of andere reden lijkt niemand ooit de rode 1 te skiën. Voor mij een raadsel. De sneeuw blijft daar lang echt super en de piste is een mooie. Voor langere periodes kan ik de combinatie met andere skigebieden in de Valle d'Aosta aanraden, wat in de skipas zit.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast159
    Gast159 28 september 2017 · 14:55

    Wat een fantastisch skigebied is dit. In maart 2017 bezocht en de temperatuur lag op 2000 meter op ongeveer 14 graden!! Maar ondanks de hele hoge temperatuur was de sneeuw bovenin nog steeds top doordat alle pistes op de noordkant liggen. Het is klein maar de pistes zijn supergaaf met een paar geweldige zwarte pistes en mooie lange rode pistes. Het gebied is ook voor vergevorderde zeker niet te klein. Ik kom de laatste 10 jaar gemiddeld 2 keer per jaar naar de Aosta vallei en ik ben in alle gebieden meerdere keren geweest maar samen met Monte Rosa en La Thuile is dit wat mij betreft het beste gebied. (Zermat niet meegerekend). Nadeel is alleen dat een paar liften wat verouderd zijn maar dat mag de pret drukken. Zeker ook om dat het doordeweeks zo rustig is dat je nergens lang hoeft te wachten, ook niet in de drukke voorjaarsvakantie. Alleen in het weekend moet je nog wel eens wachten. De ski pass is overigens voor ons gezin ongeveer 40% voordeliger dan bv portes du soleil. Niet helemaal een eerlijke vergelijking want pds is natuurlijk veel groter maar bij een 6-daagse ski pass kun je ook 2 dagen in een ander gebied skiën, > 800 km pistes dus afwisseling genoeg. Je kunt de ene dag in Italië, de volgende dag Zwitserland(Zermat) en weer een ander dag in Frankrijk La Rosière skiën. Aosta is een geweldig stadje, authentiek en je kunt er zoals overal in Italië geweldig eten en drinken voor prijzen waar je in andere landen het 3 of 4 voudige voor betaalt. Een top pizza voor € 5,-, heerlijke espresso voor € 1,- ook op de piste. Voor een lang weekend kun je uitstekend op Milaan Malpensa vliegen (max 5 kwartier rijden naar Aosta). Maar de autorit voor een langere vakantie is ook goed te doen omdat je vanuit NL 1 lange snelweg hebt dus hoewel ietsje verder, denk ik vergelijkbaar met de noordelijke Franse gebieden. Wat moet ik nog meer zeggen. Ik ga in februari met het hele gezin voor de voorjaarsvakantie en kijk er nu al naar uit. Maar stiekum in januari alvast een lang weekend. Heerlijk!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Roy83
    Roy83 18 maart 2017 · 16:52

    Wat een topbestemming! Alles klopt... Het gebied zit heerlijk in elkaar, lekker compact, maar ook veel afwisseling en meer dan voldoende horeca. De bereikbaarheid is top, er is veel parkeerruimte en je bent binnen 10m op de snelweg (vanuit Aosta). Pila zelf is een klein hoteldorp, ik denk dat ik zelf liever in Aosta zou verblijven. Wij waren hier 2 dagen omdat ons 'eigen' gebied, Breuil Cervinia, teveel last van wind had. Door een aantal mensen van het forum waren we al wat enthousiaster geworden en dat was volkomen terecht! Leuke afdalingen, lang of kort, moeilijk of makkelijk, het is hier allemaal. De meeste pistes zijn lekker breed, de preparatie is top, de wind is hier geen issue dus een prima backup voor een dagje vanuit Cervinia. Wij waren er doordeweeks, op 2 hele mooie dagen waarvan 1 vrijdag (en toen was in Cervinia alles dicht). Toch was het niet druk. Op de parkeerplaats wel (maar wij waren er relatief laat, rond 10 uur), maar in de buurt was plek zat (bij het winkelcentrum) en in de liften merkten we niets van de drukte. Hooguit 5 minuutjes bij trage liften, maar de pistes hadden we praktisch voor ons alleen, zeker op donderdag in de middag. De horeca was goed, veel aanwezig, erg lekker en heel betaalbaar. Koffie en thee is hier 2,50, in Cervinia 5,00. Ook het eten was wat betaalbaarder. Iedereen sprak goed Engels (maar ik denk dat hier ook veel Engelsen zijn). Ik kan me wel voorstellen dat het in het weekend met mooi weer wel erg druk kan worden. Pila is een offpiste paradijs, maar wij zijn niet offpiste geweest (we zijn ook maar gemiddelde skiërs). Op dinsdag had het nog gedumpt, maar op donderdag konden wij al geen sneeuw meer zien (vanaf de piste/lift) waar nog niet heel veel sporen inzaten. Ook tussen de bomen was het al helemaal verbuckelt. Ik denk dat je voor offpiste er vroeg bij moet zijn (of moet weten waar je moet zijn). Al met al een topbestemming, voor een paar dagen. Voor een week is het mij iets te klein. Voor echte beginners is er denk ik wat weinig blauw. Piste 15 is lang, maar doordat het een soort hoofdweg is, issie wat drukker en dus wat sneller kapotgeskied en piste 5 is voor echte beginners (eerste paar dagen) echt wat te steil. Maar heb je 2 of 3 weekjes ervaring, dan kun je hier echt heerlijk skiën en ben je echt gevorderd, dan zijn de zwarte pistes volgens mij lekker uitdagend.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast497
    Gast497 6 maart 2017 · 14:55

    Eindelijk een gebied gevonden die een hele goede prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Mooie rode pistes en geen overbevolkte afdalingen. Betaalbare restaurantjes met heerlijke cappuccino. Minpuntje: paar verouderde trage liften. Wordt tijd dat deze vervangen worden anno 2017 !!!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Wudo
    Wudo 2 maart 2017 · 22:30

    Tijdens voorjaarvakantie 2017 (Noord) en half-term vakantie van de Britten toch heerlijk rustig kunnen skien. Geen of nauwelijks wachttijden. Alleen in het weekend druk met de bewoners uit de stad Aosta. Als eerder beschreven, heerlijke goed geprepareerde pistes, zalig eten, fantastisch uitzicht op Mont Blans en Matterhorn. Binnen drie dagen alles wel geskied, maar daarna de herhaling van de lekkerste pistes. Genoten!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Quick
    Quick 12 januari 2017 · 12:21

    Begin januari 2017 zaten wij in het Valle d'Aosta en hebben op de laatste skidag Pila bezocht. Het was erg koud. 's Ochtends was het zicht redelijk met wat hoge bewolking, 's middags begon het hard te sneeuwen. Pistes 1, 2 en 27 waren helaas niet open, net als de pistes onder de Grimondet lift, welke ook gesloten was. Het gebied heeft erg mooie pistes. Het was, op een georganiseerde reis van Engelsen, uitgestorven. Bijna alle pistes zijn breed en hebben een fijne steilheid. Vooral de pistes vanaf de Couis 1 (m.u.v. de rode 9, een zigzaggend pad), Couis 2 (allemaal fantastisch) en onder de Chamolé (de rode 1, 2 en 3; hoewel de 1 en 2 gesloten waren, zagen ze er fantastisch uit. De 3 was ook top!). Onderin en links in het gebied lopen veel pistes tussen de bomen door. Bovenin is het echt hooggebergte. Helaas konden wij door het weer niet van het uitzicht genieten; dit moet echt fantastisch zijn met zicht op o.a. Aosta, de Matterhorn en de Mont Blanc. Pluspunten: - Fantastische pistes, breed, fijn steil en goed geprepareerd. - Goed eten op de piste, voor niet veel geld. - Mooi uitzicht. - Compact, maar leuk genoeg voor een paar dagen tot een volle week, afhankelijk van groepssamenstelling en niveau. - Genoeg off-piste vermaak. Minpunten: - Relatief klein. - Een paar verouderde liften, vooral aan de rechterkant van het gebied (op de pistekaart). - Weinig blauwe pistes voor echte beginners. Al met al een echte aanrader, zeker geen spijt dat we hier een dag naartoe zijn gegaan. Hopelijk nog een keer terug met mooi weer, maar voor een week is dit gebied voor ons te klein. Wel zijn er bepaalde pistes die je voor de rest van je leven wel zou willen doen, en dat is niet overdreven gezegd!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Peter6
    Peter6 6 februari 2016 · 19:57

    Super weekende gehad hier. Wil je beelden zien van het gebied in HD, kijk dan naar:

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • taman
    taman 23 januari 2016 · 21:43

    Mooi ski gebied voor een shortski! Heerlijke tree runs, de drie rode pistes vertrekkend van de chamole lift zijn mijn persoonlijke favorieten. Pistes zijn lekker lang, gevarieerd en sluiten mooi op elkaar aan. Prijs/kwaliteit top, zeker als je in Aosta verblijft (airbnb). Gemakkelijk te bereiken met openbaar vervoer. Pistes helemaal voor jou in de week, in het weekend soms te druk.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • DavidW
    DavidW 23 februari 2015 · 16:56

    Prijs-kwaliteit ken ik weinig betere plaatsen eerlijk gezegd. Ben hier jaren geweest als klein kind, perfecte uitvalsbasis. Als jongen van 9-10jaar mocht ik hier met vriendjes alleen de piste op, GSM's bij en ouders wisten altijd waar je zat of moest zitten. Afspreken beneden is nooit een probleem, alles wijst zichzelf de weg uit. Prijzen zijn zéér goed, gebied is ook bijzonder sneeuwzeker en zeker de Couis I en Couis II zijn machtig! Verborgen parel in de bergen, zo zou ik het noemen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • JanGerrit
    JanGerrit 12 januari 2015 · 13:02

    We kwamen op 1 januari en bleven tot Drie Koningen 2015 met onze kinderen van 5 en 8. We hebben 4 dagen met ons vieren op de latten gestaan. Overal geweest met de kids, incl. zwarte pistes en snow park met de oudste. Zij konden dus bijna overal uit de voeten. Pistes zijn dus niet al te moeilijk volgens mij. Beide zijn wel al redelijk bekwame skieers dus deze review is wellicht niet helemaal representatief. Maar na 4/5 dagen heb je het ook wel gezien, wat mij betreft (moet zeggen dat pistes bij Grimondet dicht waren). Alle pistes zijn prima te doen, rood (en blauw) is inderdaad vrij breed, dus je kunt je plekje wel vinden. Er zijn wel veel pistes die elkaar kruizen, dat betekent dus extra opletten. De verschillende resto's zijn van Italiaanse kwaliteit. Super. Het was wel heel druk, maar het was dan ook hoogseizoen. 's avonds moet bovendien bijna iedereen voorbij een trechter van een meter of 10 breed beneden. De piste terug naar het dorp is onder die omstandigheden een nachtmerrie. Infrastructuur is volgens mij ook een beetje gedateerd en traag. Om af te sluiten met een positieve noot, de Camole was en geweldige fdlaing. Wat ook opviel was dat, denk ik, dankzij hoge ligging (skieen vanaf 1800m) en het feit dat de pistes op een noordhelling liggen, de sneeuw zelfs tijdens vorige week er prima bij lagen. Ondanks 5-7 graden geen pap gezien. Het hotel La Chance, op slechts 5 minuten lopen van de kabelbaan (de ski's laat je lekker staan in de 'deposito') is niet goedkoop maar geweldig.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast700
    Gast700 6 maart 2014 · 09:22

    Ik durf het bijna niet te zeggen..... WAT EEN GEWELDIG GEBIED. Super brede pistes, perfekt onderhouden. Geen sleepliften. Aardige mensen, geen overdreven prijzen voor een eerlijk gerecht. Wat waren wij aangenaam verrast. Ondanks dat het voorjaarsvakantie was, niet druk. Er waren zelfs momenten dat we alleen op een piste waren. Nog niet ontdekt bij het grote publiek. Vandaar mijn opmerking "ik durf het bijna niet te zeggen" ? Voornamelijk Engelsen en Italianen. Met een 6-daagse skipas mag je 2 dagen in een ander gebied van de Aosta Vallei skien. (o.a. Breuill-Cervina, La Thuile, Courmayeur). Wij zijn 1 dag naar Courmayeur geweest. Was leuk om een keer te doen maar wat een verschil. Veel drukker! Volgende dag snel weer terug naar Pila. Vanwege de hoge ligging (ruim 1500 meter) geen last gehad van papsneeuw. Eigenlijk perfekte pistes, de hele week. Wij hebben al geboekt voor volgend jaar. Ik zeg: best bewaarde geheim van de Aosta Vallei (niet verder vertellen haha).

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Ton3
    Ton3 30 december 2013 · 13:14

    ...vergeet bijna te zeggen dat de parkeerplaats onderaan de berg is geheel gratis! Parkeerplaats is zo groot als museumplein in Amsterdam. Men kan de auto daar parkeren en middels een telecabine het skigebied bereiken

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Ton3
    Ton3 30 december 2013 · 13:06

    een super leuke vakantie gehad. Op de piste met een vriend geweest en echt prrrima vermaakt. Skigebied is g-e-w-e-l-d-i-g! Voor alle soorten en smaken vertier daar! Van beginner tot gevorderd. Er is een super leuke blauwe piste. de 5 en gaat over naar de 15 en al met al een km of 6 - 7 lang. Bovendien ook leuke met de kids. Er is een funpark en een aantal korte en leuke blauwe pistes voor de jeugdige skiërs. De rode pistes zijn niet erg moeilijk. Wel steil (niet te) maar gigantisch breed, dus makkelijk te compenseren. Eerlijk is eerlijk een beetje steil maag het wel zijn, anders wordt skiën saai. Mocht je gewend zijn aan blauwe pistes, ga hier naartoe en neem gerust de rode pistes, zijn makkelijk te doen. Om een voorbeeld te geven, qua vermaak en variatie is het a la Skiliftcarousel Winterberg maar vele malen leuker, breder, steiler, makkelijker, etc.etc.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 16 maart 2012 · 03:43

    In de week voor Kerst 2010 zijn we hier wezen skiën en zaten wij in een appartement vlak bij de pistes. Voor onze dochter (toen 7 jaar oud) hoefden we geen skipas te betalen en met onze 6 daagse Pila skipas konden we nog twee dagen skiën in een ander skigebied in de Aostavallei. Die 2 dagen hebben wij geskied in Breuil-Cervinia (op 1,5 uur rijden vanaf ons appartement). Pila is een leuk skigebied met een fraai uitzicht op de Alpen en Aosta. In Pila zelf valt weinig te beleven in de avond. Op de berg overdag des te meer in de vele restaurants en op de pistes.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • natje
    natje 6 november 2011 · 18:36

    Dit gebied is super. Veel keuze van hotels zo goed als allemaal aan de piste. Genoeg keuze van pistes voor beginners en gevorderden. Op de skipiste zijn er tal van restaurants om te eten en te drinken. Alleen s'avonds is er weinig te doen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Peter
    Peter 6 november 2011 · 17:13

    Wat een geweldig leuk gebied vond ik dit. Veel afwisseling qua pistes, genoeg uitdaging voor de sporters, leuke restaurantjes, etc. Staat in mijn persoonlijke top 3. Daarin verdwijnen de grote gebieden, want dit soort gebiedjes zijn gewoon leuker. Geen massa-toestanden, geen wachttijden, normale prijzen voor je skipas en de pistes blijven langer goed door minder intensief gebruik. Afwisseling minder? Merk dat in grotere gebieden je toch vaak dezelfde pistes kiest. Het stadje Aosta in het dal is leuk voor het eten, de winkeltjes en om gewoon lekker te slenteren. Ik ga er snel weer heen.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
>