Pitztaler gletscher 07-05-15

Dit onderwerp gaat over de bestemming Pitztaler Gletscher

Pitztaler gletscher 07-05-15

Onze laatste vakantiedag belooft een mooie dag te worden. Niet al te warm, een lekker zonnetje erbij. Een prima weertje om weer eens te gaan skiën. Vandaag kozen we voor de Pitztaler gletscher.
In Arzl was de weg afgesloten voor alle verkeer. We zijn vanuit Oetz via Sautens, Roppen, Wald, en Jerzens gereden. Het duurt iets langer dan via de normale weg maar het is wel een leuk weggetje om te rijden.

Geopend: Alle pistes, alle liften en beide restaurants op de gletscher zelf.
De sneeuwkwaliteit was heel goed. Tegen sluitingstijd waren alleen de laagste pistes een beetje papperig.

De site van het skigebied: http://www.pitztaler-gletscher.at/nl/skigebiet/skigebiet…

Zo zag het er uit toen we ’s morgens uit bed kwamen. Laaghangende bewolking die in de loop van de ochtend zou optrekken.

null

De Gletscherexpress. (Helaas een beetje vaag).

null

null

Aangekomen bij het bergstation van de Gletscherexpress zijn we eerst via de blauwe 25 richting het dalstation van de Gletschersee stoeltjeslift gegaan. Deze ligt pal naast het dalstation van de Mittelbergbahn. Daarna hebben we de Mittelbergbahn naar boven gepakt.

Het dalstation van de Mittelbergbahn.

null

In de Mittelbergbahn. Je ziet het dalstation van deze baan en er naast ligt het dalstation van de stoeltjeslift Gletschersee. Rechts ligt rode piste 36. Als je goed kijkt zie je dat piste 36 en 23(vanaf de Brunnenkogllift) hier samenkomen.

null

Uitzicht vanuit de Mittelbergbahn.

null

null

Daar boven ben je er nog lang niet.

null

Pistenbulli aan het werk.

null

Tja……

null

Het Middenstation van de Mittelbergbahn. Hier kon je ook instappen. Rode piste 36 heeft een aftakking naar dit station. Er waren een paar groepjes wedstrijdskiërs aan het trainen. Het was dan ook wel een heerlijke racebaan! Op de achtergrond zie je ook wat heuveltjes. Daar was een snowparkje maar ook op de gewone piste waren leuke heuveltjes om overheen te karren.

null

Bij het bergstation. Rode piste 36.

null

Super pistes, super sneeuw, super uitzicht en super rustig!

null

Tirols höchstes Café 3440, gezien vanaf rode piste 36. Daar moeten we straks ook nog even heen natuurlijk!

null

Hier splitst de rode 34 zich af van de rode 36. Op de achtergrond is de Mittelbergbahn te zien.

null

Behalve piste 34 en 36 is er ook nog de rode 37. Ook een lekkere racebaan.

null

Hier zie je middenlinks de Mittelbergbahn en rechts de Wildspitzbahn. De Wildspitzbahn gaat naar de top van de Hinterer Brunnenkogl waar zich een uitzichtplatform en Café 3440 bevinden.

null

De Pistenbully……nog steeds aan het werk.

null

Weer in de Mittelbergbahn. We zijn deze keer ingestapt bij het middenstation.

null

Het middenstation van de Mittelbergbahn vanuit de lift gezien.

null

Hier is behalve het Middenstation van de Mittelbergbahn ook het dalstation te zien.

null

Nog steeds óf alweer in de lift.

null

null

Mooi hoor al die bergjes.

null

Het schijnt dat je hier op moet passen dat je niet van de berg af plettert. Op de achtergrond zie je een wedstrijdtrainingsgroepje staan.

null

Een beetje ingezoomd naar het hoogste Café van Tirol.

null

Nog een beetje verder ingezoomd. Je ziet links van het Café het pad lopen naar het uitzichtplatform.

null

Het bergstation van de Mittelbergbahn.

null

Mooi is het hier!

null

Lekker rustig ook! Op piste 36 of 37, dat weet ik niet meer precies.

null

En weer beneden bij het dalstation van de Mittelbergbahn. Nu gaan we toch maar een keer richting de Wildspitzbahn. Daarvoor nemen we eerst de Gletscherseelift terug richting het bergstation van de Gletscherexpress want hier bevindt zich ook het dalstation van de Wildspitzbahn.

null

Op 3440m bij het bergstation van de Wildspitzbahn. Zicht richting Zugspitze maar die is lastig te zien door de hoge bewolking daar.

null

Mooi uitzicht met de Wildspitzbahn.

null

Een beetje ingezoomd. Je kan het Gletscherrestaurant zien liggen en het dalstation van de Wildspitzbahn. Daar vlakbij ligt ook het bergstation van de Gletscherseelift. Meer naar rechts zijn de dalstations van de Gletscherseelift en de Mittelbergbahn te zien.

null

Maar je kan nog hoger komen. Op naar het uitzichtplatform! Tirols hoogste café met daar achter het Oetztal en Stubaital.

null

Uitzicht richting Sölden en daar achter het Stubaital.

null

Nu ingezoomd op het skigebied van Sölden. Vorige week stonden we daar ergens en keken we richting Pitztal.

null

Tja….de Braunschweigerhütte(2759 m) moesten van hier uit ook kunnen zien en……ja hoor daar is ie(beetje vaag, maar toch….).

null

Het is zo mooi hier. Ik kan er maar geen genoeg van krijgen.

null

Uitzicht richting Pitztal en ergens in de verte de Zugspitze maar daar zaten wat wolkjes voor. Meer naar links liggen de Lechtaler Alpen.

null

Richting Graubünden. Je ziet ook het begin van de rode pistes26,27 en 28. Die liggen min of meer naast elkaar in een kom. Deze pistes zijn wel wat dieper rood dan de pistes bij de Mittelbergbahn.

null

Richting het Ortler gebied.

null

De Wildspitze(3774m) in het midden.

null

En nog een keer ingezoomd op de Wildspitze.

null

Ver onder ons zien we het bergstation van de Mittelbergbahn liggen.

null

Na ook hier de pistes uitgeprobeerd te hebben, zijn w e bij het gletscherrestaurant nog even in het zonnetje gaan zitten met een drankje. Van onderaf gezien van links naar rechts de rode 26,27 en 28.

null

De Brunnenkogl sleeplift.

null

Helaas was het weer tijd om te gaan. De laatste trein ging naar beneden.

Terug beneden op de parkeerplaats.

null

Je skipas kon je hier(net als bij de Stubaier gletscher) in een automaat stoppen om je statiegeld terug te krijgen.

Het was een heerlijke dag in een mooi skigebied waar alles goed geregeld was. Het skigebied is qua pistekilometers klein maar is heel ruimtelijk van opzet. De pistes waren perfect geprepareerd en bleven tot in de late namiddag erg goed. Bij het bergstation van de Gletscherexpress zijn behalve het Gletscherrestaurant ook nog lockers en er is een sportshop waar ski’s gehuurd kunnen worden. Het uitzicht vanaf het platform was overweldigend mooi. Het is een rond platform met een balustrade er rond om. Daar kan je veel namen van bergen vinden die vanaf hier te zien zijn. In het midden staat ook nog een kijker die de namen van de bergen aangeeft waar je op dat moment naar kijkt.

Al met al een zeer geslaagde laatste ski- en vakantiedag! We komen hier zeker nog een keer terug!

*bericht bewerkt door moderator (JessicaKroef) op 07 jan 2021 14:11

Mooi verslag! Wij hadden twee weken erna ook last van de omleiding bij Arzl, maar het was inderdaad een mooie omleiding. Zonde van de felle foto’s, als de sneeuw niet zo erg reflecteerde, anders waren ze nog mooier geworden dan ze al waren! Bedankt voor je leuke verslagen van de gletschers :)

Carnas on Tour

Goeie kanshebber voor volgend jaar mei. Wederom mooi verslag !!!

May the ski force be with you !!

Mooi verslag, prima einde van je vakantie!

Certified ski-boy, glijbewijs

Netjes! Haha het lijkt net alsof jullie de enigen waren daar op je foto’s!:o :D Mooie afsluiter… Volgend jaar weer? Of wil je andere gebieden gaan bezoeken?

# skidagen seizoen 2014-2015: 35 :D

@SnowJan Als het aan mij ligt ga ik zeker nog eens naar de Pitztaler gletscher maar natuurlijk ook graag naar andere gebieden. Het is alleen de vraag of ik het voor elkaar kan krijgen. Mij is het in ieder geval goed bevallen om laat in het seizoen nog lekker te skiën. Nu mijn wederhelft er nog van zien te overtuigen!

Plaats een reactie