vanaf vliegveld geneve naar chatel?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Châtel

Kan iemand mij vertellen wat de beste oplossing is om vanuit geneve naar chatel te gaan. Met de trein of een transfer, en weet ook iemand wat dit kost en of het te doen is.

Beste Sas,

Wij zijn een aantal keer in Chatel geweest en zijn er met het vliegtuig naartoe gereisd. Wij vlogen met Transavia van Rotterdam naar Genève (zondagochtend, want dat is stuk goedkoper dan vrij/zat). We pakten op het vliegveld de trein naar Aigle. Dat gaat heel makkelijk, want het station ligt onder het vliegveld. In Aigle namen we een taxi naar Chatel. Er staan daar altijd een paar taxi’s klaar. Vanaf Aigle is het minder dan een half uur rijden naar Chatel. We reisden zaterdagavond op dezelfde manier terug naar Genève en sliepen in een hotel bij het vliegveld. We vlogen zondagochtend terug.
Er gaat ook een Airport-shuttlebusje van Genève naar o.a. Chatel. Op zondag reed die echter niet. Bij de Tourist Info in Chatel kunnen ze hier meer over vertellen. In Chatel zelf zit ook een apart informatiewinkeltje van de busdienst, maar daar heb je nu natuurlijk niets aan.
Het klinkt allemaal best omslachtig, maar dat valt reuze mee. Wij vlogen volgens mij om 7.15 vanaf Rotterdam en we zaten om 11.30 in Chatel in de zon aan de warme chocolademelk!

Er gaat een bus van het vliegveld van Geneve naar Chatel. Deze gaat alleen op zaterdag. Je kunt ook met een taxi service. Dit kost 200 euro per taxi voor een enkele reis. Indien je met een groepje reist dan zijn de kosten te delen. Valt het gelijk weer een stuk mee.
Google even geneve chatel transfer en je vind de diverse opties. Eventueel kun je ook via het reisburo wat boeken.
Misschien valt er ook iets te regelen met het hotel/app. Er zijn er die een taxi laten rijden voor gasten, wellicht tegen een vergoeding.
goede reis.

Plaats een reactie