welke plaats met kids 12 en 9 jaar ?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Portes du Soleil

Nog niet in PdS geweest al enkele jaren in Italie en Oostenrijk maar willen eens wat anders.
Welke plaats adviseren jullie als de kinderen een halve dag skiles hebben ?

Bij voorkeur ski is- ski out en half pension ;-)

Avoriaz !

is deze plaats goed bereikbaar ivm wagenziekte in bergen ;-(

##durftevragen ook advies app / hotel evt half pension ?

Ah, je hebt twee topics lopen zie ik @123Kim. Over welke periode gaat het?En Avoriaz is het hoogste punt van PdS, het lastigst bereikbaar met veel bergweg.

klopt maar frankrijk / oostenrijk maakt ons nog niet uit korte aanrij route NL en korte aftand vanaf snelweg zou fijn zijn … nogal wat wensen he ;-)

Valt mee qua wensen hoor. Ik zou Megève willen noemen (makkelijk aanrijden, geen bergweggetjes, prima busnetwerk, leuk en uitgebreid gebied, niet zo druk in die periode als veel andere grote gebieden daar). Maar ook onpraktisch in de zin dat het uit verschillende kanten/plukken pistes bestaat en de skischool van de kinderen waarschijnlijk aan één kant blijft. Dan is het wel wat veel gedoe om de rest te verkennen. Of zonde van het grote gebied als je in 60% niet komt.
Alta Badia in Italië is dan misschien leuk. Het dorpje Corvara om precies te zijn. Genoeg accommodatie, goed netwerk, alles skiënd bereikbaar. Wel 1 uur van de snelweg, maar geen haarspeldbochten of andere typische berg-taferelen (maar dus geen horizon, dus wellicht minder handig voor wagenziekte-lijders).
Het gebied Hochkönig in Oostenrijk ligt goed aan te rijden en is divers en leuk. Over accommodaties kan local @Elly3 misschien suggesties doen.

Plaats een reactie