BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Praz de Lys - Sommand

Reviews Praz de Lys - Sommand

70% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.2 op basis van 3680 reviews.


Wat vind jij van Praz de Lys - Sommand?


Beoordelingen van gebruikers

 • GiGi
  GiGi 11 februari 2019 · 11:00

  Het gebied van Praz de Lys – Sommand beslaat ook deze twee ‘dorpen’. Dorpen zijn het niet echt. Praz de Lys is een groepje verzamelingen van gebouwen zonder echte dorpskern. Het licht op een kleine vlakte waar pistes en wat sleepliften lopen om een en ander te verbinden. Sommand is eigenlijk een grote parkeerplaats, waar vooral dagjesmensen uit de regio’s van Annecy en Genève parkeren om te skiën. De pistes zijn niet heel lang, maar wel erg divers. Rood, blauw zwart – alles is er. Tussen de bomen en erboven, op alle aspecten. Een mooi divers netwerk van pistes die iedereen wel wat bieden. Wel zijn de pistes volledig van natuursneeuw afhankelijk. Sowieso zijn de pistes heel natuurlijk van aard. Er is weinig aangepast. Alle grillen en wellen van de ondergrond komen terug in het verloop van de pistes. Daardoor oogt het zeer natuurlijk en niet ‘aangelegd’, wat de diversiteit in het skiën van de pistes vergroot. De liften zijn niet modern of nieuw. Veel Franse sleepliften die je flink kunnen lanceren. Ook zijn er veel oudere stoetjesliften. Het gebied is prima qua infrastructuur. Maar verwacht geen cabineliften, iets met stoelverwarming of kappen. Dat is er namelijk niet. Een perfect gebiedje voor een dag of weekend. Mooi op de doorreisroute naar andere gebieden.

  Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast558
  Gast558 14 januari 2019 · 21:46

  Heel rustig ski gebied met verreweg het mooiste uitzicht van de Alpen. Klein maar fijn en weg van de toeristische plekken. Overigens makkelijk te combineren met grand massiv en portes du soleil.

  Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast146
  Gast146 27 september 2018 · 21:57

  Leuk klein gebiedje waar je je prima een dag of twee kan vermaken. Ik was er begin feb 2018 en het was bijna uitgestorven door de week. Heerlijk. Lijkt me ook een prima plek om met kleine kinderen naar toe te gaan.

  Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
 • Bennie
  Bennie 29 januari 2018 · 17:33

  Een ruim opgezet en gemoedelijk gebied onder de rook van Les Portes du Soleil en Le Grand Massif. Via Cluses goed aan te rijden. Praz de Lys is een leuk opgezet vakantiedorp met meerdere gedeelten. Sommand is een beetje een kale bedoening. Druk is het hier zelden en het prijspeil zeer schappelijk. Daar krijg je behoorlijk veel leuke en niet al te moeilijke pistes voor terug (en een paar echt zwarte afdalingen). Helaas is de keerzijde dat de infrastructuur verouderd is. Ook zijn er geen eetgelegenheden op de berg, maar je bent (na een hele lange liftzit) met maximaal 2 liften en afdalingen wel weer bij een restaurantje in de plaatsen. Skiles lijkt hier een persoonlijke touch te hebben. Met twee kinderlanden in het dorpje zelf is daar een duidelijke focus op. Dwars door Praz de Lys liggen diverse loipes voor degenen die liever gaan langlaufen.

  Skiër meer dan 10 jaar ervaring
 • Gast808
  Gast808 14 maart 2013 · 18:14

  Leuk voor een dag of twee. Je ben van op de parking direct aan de lift. Leuk is ook de band voor de beginners direct aan de parking is. Wel wat weinig eetmogelijkheden.

  Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
 • Paul E
  Paul E 15 maart 2012 · 23:16

  Uitstekend en bovenal zeer voordelig skigebied met bijna 50 km pistes en heel veel mogelijkheden voor langlaufen en winterwandelingen. Het is ideaal voor gezinnen, beginners en gevorderden. Zelfs goede skiërs kunnen hier probleemloos twee dagen terecht, door de vele pistes, boardercross en off-piste mogelijkheden. Het uitzicht is schitterend, vanaf wat in feite een plateau ten zuidwesten van Les Gets is. In de zomer is dit een bergpas. In de winter ligt tussen de twee dorpen Sommand en Praz de Lys het skigebied. Het rustigere Sommand is via Mieussy aan te rijden en Praz de Lys deelt de de bergrit richting Les Gets. Een doordeweekse dagkaart is goedkoop. Maar een weekend (buiten de vakanties) is slechts € 33,00 en met Pasen kun je voor dit bedrag zelfs drie dagen skiën. Een dagkaart voor het nabijgelegen Portes du Soleil (Les Gets) is ter vergelijking € 39,00. Dus een combinatie met dit skigebied of één van de andere in de omgeving is een aanrader. Geniet ervan! Het is de moeite waard.

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
 • ThomasV
  ThomasV 19 december 2011 · 14:00

  Ondanks de weinige kilometers lijkt dit gebied toch vrij groot omdat het een vrij gevarieerd piste-aanbod heeft. De liften zijn voornamelijk sleepliften en er zijn 6 stoeltjesliften van max 4 personen. Het grote aantal sleepliften kan wel lastig zijn voor boarders. De wachttijden vallen mee in het hoogseizoen, alleen moet je wel wat trucjes kennen want er kunnen grote wachttijden ontstaan bij Le Bresy (een lastige sleeplift) in de ochtend en middag wanneer alle mensen terug vertrekken. Dit kan je ontwijken door via een binnenweg naar de Praz l'eveque te gaan. (staat aangeduid op de kaart). Ook bij de avondspits kunnen er rijen ontstaan bij de sleepliften Canevet en Hotel. Vooral families en beginners zullen dit gebied apprecieren want ook de skipas kost weinig. Er is ook geen apresski in de dorpjes. Je hebt in Praz de Lys wel relatief veel zon omdat het hoog op een plateau ligt. Een nadeel van het gebied is wel dat er weinig sneeuwkannonen staan dus in slechte periodes is maar een klein deel van het gebied geopend en zal je eventueel naar Les Gets moeten (15-20 min rijden).

  Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
>