BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Puy Saint Vincent

Reviews Puy Saint Vincent

69% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.5 op basis van 3683 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, voldoende off-piste, goed eten op de piste, sneeuwzeker en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, druk, minder kindvriendelijk, weinig après-ski en matig bereikbaar.

Wat vind jij van Puy Saint Vincent?


Beoordelingen van gebruikers

  • raketman
    raketman 31 oktober 2018 · 19:32

    Wij komen al enkele jaren in Puy St Vincent. We zijn fan van dit relatief kleine maar schattige gebied dat nooit echt te druk wordt. Het heeft iets authentieks (naar Franse normen) en zoals hier eerder al geschreven: een mooi familiegebied. Plus: - Vaak mooi weer, veel zon, amper wind of lage bewolking. Het skigebied ligt diep in de Alpen en is omringd door hoge bergen wat een soort microklimaat oplevert. De sneeuw is vaak van goede tot uitstekende kwaliteit en het gebied is erg sneeuwzeker. Pistes liggen op het noorden wat een voordeel is in de Alpes du Sud. - Mooi aanbod van pistes met enkele pareltjes zoals de Crêtes, Draille, Landes of Bois des Cocqs. Ook off-piste kom je aan je trekken met heel wat leuke paadjes en lijnen tussen de pistes door. Voor de kids is dit een heel leuke speeltuin. Voor het echte werk is er Col du Bal en andere valleien en cols rond het skigebied, maar daar heb ik (nog) niet veel ervaring mee. - Erg goede en gemotiveerde skileraren van ESF op 1400. De kids leren erg veel bij en vinden het leuk, ook al is het vaak in het Frans. - Het is hier nooit echt te druk met uitzondering van de vakantie periode van Zuid Frankrijk. - De onvriendelijke medewerkers zijn verleden tijd sinds er een nieuw management is. Min: - Sommige liften zijn relatief traag. Dit jaar wordt er wel geïnvesteerd in vernieuwing. - Kilometervreters hebben dit gebied in minder dan twee dagen gezien. - Het prepareren van de pistes is eigenlijk goed, maar je moet wel rekening houden met de Jour de Peuf (poederdag). Na een sneeuwbui worden een aantal pistes bewust niet geprepareerd. Dat kan voor sommigen storend zijn. - De afstand en bereikbaarheid. Heenrit altijd met overnachting en dan 's ochtends de bijna iconische rit door de Alpen via de Lauteret. Eigenlijk een plus wat ons betreft, maar toch nog altijd een behoorlijke rit. - Het Loveboat achtige gebouw op 1600 is als een tang op een varken in dit mooie gebied. Al valt het nog mee vergeleken met Flaine of Les Menuires bijvoorbeeld. Tips: - Acco: Hotel St Roch is al vaak terecht vermeld en ook onze uitvalsbasis. Functionele kamers, goed eten, leuk en zonnig terras, aan de lift en skischool, après ski bar en vooral een leuk NL/FR team die een erg goede service neerzetten. Uniek voor Frankrijk denken we. - Skihuur: Bernard Chaud op 1400. Echt wel goed materiaal aan een goede prijs. Korting als je online huurt of als gast van St Roch. Makkelijk omwisselen van je ski's naargelang de condities. - Lunch: overal behoorlijk, maar die hut bij de toplift van Les Près is echt geen aanrader - duur en smaakloze keuken. - Galaxy skipas: een mooie deal waarmee je in heel wat grotere en kleinere gebieden kan skiën voor enkele euro's extra.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast710
    Gast710 31 december 2017 · 14:04

    Het is een prachtig ski-gebied. We zijn dit jaar voor het eerst met kinderen gaan skiën. Ze hebben een week les gehad. Ondanks dat het een franse les was hebben onze kinderen (6 en 11 jaar) het heel goed opgepakt. We verbleven in Hotel Saint Roch. Dit is echt een aanrader. Je zit aan de piste en de ski-les. Het gebied is zo ingericht dat je altijd weer uitkomt op het punt waar je start. Hotel Saint Roch zit op 1400 meter. Dit is een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke ski-vakantie. Ik ga al jaren naar Oostenrijk, maar qua pistes en sneeuw heeft mij dit overtroffen. Sneeuwzekerheid en Sneeuwkwaliteit zijn voor mij redenen geweest om verder te gaan rijden. Het gebied is relatief rustig. Hierdoor hoef nergens in de rij te staan. Kortom de paar uren extra rijden t.o.v. Oostenrijk win je makkelijk terug op de piste. De afdalingen zijn prachtig. Er wordt -en is al fllink geïnvesteerd in dit gebied. Hotel Saint Roch is erg gezellig. De bediening is zeer gastvrij en de eigenaren werken met passie. De foodtruck met de bio-burgers is perfect. Daarnaast hebben ze een prima keuken met veel diverse lokale gerechten. Wij komen hier zeker terug.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Quick
    Quick 5 maart 2017 · 03:52

    In maart 2016 verbleven wij in Serre Chevalier en zijn vanuit daar een dagje naar Puy-Saint-Vincent gereden. Sneeuwcondities en weer waren erg goed, (bijna) alles was geopend. Wij parkeerden de auto in Serre Che 1400 en gingen vanuit daar het gebied verkennen. Het is een leuk, relatief klein gebied. Qua opzet, sfeer, aantal kilometers en pistekaart deed het me een beetje denken aan Pila. Hoewel ik moet erkennen dat Pila bij mij toch wat hoger scoort. Pluspunten: - Erg mooie omgeving. De vallei is mooi, uitzichten adembenemend en het is er over het algemeen vrij rustig. Geen massa-tourisme hier. Daar doet het lelijke appartementencomplex op 1600 meter niks aan af. - Grootste gedeelte van het gebied ligt op het noorden, waardoor de sneeuw lang goed blijft. - Fantastische prijs-kwaliteitverhouding. Je betaalt hier niet veel voor accommodatie en skipas. Prijzen op de piste vallen ook mee. Waar voor je geld. - Leuke pistes, zowel tussen de bomen als in het hooggebergte. De mooiste vond ik de blauwe Crête du rocher noir, overgaand in Crêtes, 4 Fontaines en uiteindelijk Granges aan de linkerkant van het gebied, de combinatie Bois des Coqs/Balme uiterst rechts en Bartavelles. - Veel pistes onder de boomgrens, maar ook daarboven een paar mooie. Door het bos heb je af en toe het gevoel in je eentje te skiën, ver van de bewoonde wereld (zeker op de Bois des Coqs/Balme). - Mooi off-piste potentieel in het gebied. - Sneeuwzeker. Minpunten: - Matige preparatie van pistes, hoewel er meer dan genoeg sneeuw lag. In Serre Che was dit beter geregeld, hoewel daar meer wind had gestaan. - Personeel was niet overal even aardig. - Meeste liften zijn vrij verouderd (Les Pres uitgezonderd). Gelukkig wel bijna overal een loopband, daardoor wat minder last van de kuiten. - Appartementencomplex op 1600 meter is verschrikkelijk. Zelden zoiets lelijks gezien en ik meen het (helaas). - Vrij lange zit met de auto vanuit Nederland, zelfs nog verder dan Serre Chevalier. - Relatief veel gasten uit het Oostblok verblijven hier. De dag dat ik er was (buiten de vakanties) heb ik meer Slavische talen gehoord dan Frans en Engels. Dit kwam het skiniveau op de piste ook niet ten goede. Hebben geluncht bij aankomst van de stoeltjeslift Les Pres in een sfeervol uitziende blokhut. Lekker eten maar niet heel bijzonder. Ook hier veel mensen (uit het oosten) op een vroeg tijdstip al aan de (sterke) drank. Al met al een leuk gebied. Ik heb me er een dag met mooi weer en goede sneeuw uitstekend vermaakt. Toch zal ik hier niet snel terugkeren; het aanbod is mij iets te beperkt voor de afstand vanaf Nederland. Verder sluit ik me aan bij Rogier: Puy-Saint-Vincent heeft ontzettend leuke, mooie pistes en daar hebben ze geluk mee!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast785
    Gast785 23 augustus 2015 · 00:04

    In één woord , goed! We zijn naar puy saint vincent afgereisd met een groep van 8 vrienden (20 tot 25 jaar), met redelijk uiteenlopende ski niveaus. Zowel de beginners als de als de gevorderde kwamen volledig aan hun trekken. Als je er naartoe gaat om te feesten kan je beter naar een andere plek gaan, als je een week ontspannen wil skiën in goede omstandigheden is dit de place to bee. Voor de beginners zijn er van hoog in het skiegebied veel gemakkelijke pistes zodat zij ook daadwerkelijk van heel het gebied gebruik kunnen maken. Voor de gevorderde zijn er hier en daar een paar uitdagende zwarte pistes en de rode zijn breed genoeg om er ongenadig hard van af te carven. conclusie: In bijna niets het beste, maar in bijna alles meer dan voldoende. Ps: Achter de rode piste "Bois des coqs" kan je op een poeder dag mooie tree runs maken.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Rogier
    Rogier 5 september 2014 · 20:29

    Tsja, wat moet ik over dit gebied zeggen? Ik heb al meer dan tien seizoenspassen van dit gebied gekocht dus slecht kan mijn oordeel niet zijn. Laat ik het puntsgewijs beschrijven: Positief - Extreem sneeuwzeker. Reken vaak op 30 % meer sneeuw dan in Serre Chevalier en veel minder wind. - Geweldige off-piste - Geweldige tree-runs en geweldige pillowlijnen (kent zijn gelijke amper in Europa) - Zeer afwisselende en leuke pistes (La Draye, Bois des Coqs, Bergerie, alles onder de pendine) - Goedkoop en goed eten in La Bartavelles op 2000 m - Betaalbaar Maar na tien jaar zie je ook de mindere punten - Onaangenaam personeel (soms sta ik met schaamte te kijken) - absurde wachtrijen voor skipassen (koop online) - Onvriendelijke pisteurs - Slechte parkeermogelijkheden (geheimtips geef ik niet anders kan ik niet meer parkeren, maar wees slim ? ) - Oude liften en bijzondere manier van investeren - Matige preparatie pistes (maar daar lijkt verbetering in te zitten) Maar al met al koop ik dit jaar (en de komende jaren) weer hier mijn seizoenspas. Al was het alleen maar voor de geweldige poeder tussen de lariksen, en de super leuke pistes. Daarmee heeft dit gebied geluk anders waren ze allang failliet geweest...

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast770
    Gast770 8 maart 2014 · 10:18

    Voor de dere keer nu en het valt me op dat dit gebied een eigen sfeer heeft waardoor het voor ons bijna thuiskomen is. Het gebiedje bied elke keer weer nieuwe en leuke ervaringen. Alles is makkelijk en vriendelijk waardoor je een lekker vakantiegevoel krijgt.

    Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast152
    Gast152 3 januari 2013 · 22:30

    Vandaag een dagje 'vreemdgeskied' in dit gebied. Was geweldig! Door de noordhellingen perfecte pistecondities, heel veel afwisseling op de pistes en supermakkelijk bereikbare off-piste mogelijkheden. We konden goed parkeren in 1600 en waren in mum van tijd boven. Door de vele snelle stoeltjesliften nauwelijks wachtrijen en superleuk geluncht in de berghut bij de Roches Noir lift. Een aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bart
    Bart 5 maart 2012 · 19:14

    Ik sluit mij aan bij de voorgaande beoordelingen. Prima familieskigebied echter wel ver weg en bijna uitsluitend fransen. Overweldigende natuur met daarom veel variatie in activiteiten. Erg zonnig en relaxed.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Cor
    Cor 17 januari 2012 · 20:12

    Prima gebied zowel voor beginners als gevorderden. Het weer is geweldig. Bijna altijd zon en volop sneeuw. De pistes worden prima geprepareerd. Iedere avond weer. Veel sneeuw kanonnen die al vroeg worden aangezet. Veel gratis parkeerplaats

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Martijn
    Martijn 8 januari 2012 · 21:16

    Erg fijn ski gebied. Pistes worden goed geprepareerd Geregeld in de avond nog even skiën. Ook goede slee mogelijkheden in de avond voor de kinderen. Vriendelijke mensen, rustig en een goede prijs/kwaliteit. Enig nadeel is de relatief grote afstand vanaf de snelweg.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • marijke derksen
    marijke derksen 10 december 2011 · 14:04

    Prima ski gebied. Ik ben het met de beoordeling over het prepareren van de pistes niet eens. Mijn ervaring is dat het juist heel goed geprepareerd wordt. iedere dag/nacht weer! Ik ski er al 30 jaren gemiddeld 2 keer per jaar.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
>