BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Les Quatre Vallées

Reviews Les Quatre Vallées

79% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 8.3 op basis van 4881 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor gevorderden, goede mogelijkheden voor tochten, fantastische off-piste, geen vlakke stukken, gezellige après-ski, sneeuwzeker en uitstekende variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor beginners en duur.

Wat vind jij van Les Quatre Vallées?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast423
    Gast423 3 april 2018 · 17:33

    Op zich een mooi gebied. Alleen de liften vind ik van matige kwaliteit en in het gebied Thyon staan wel heel erg veel sleepliften. De overgang van La Tzoumaz naar Verbier via Carrefour is vaak dicht en dan moet je met de bus, en die is druk 's morgens.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast375
    Gast375 23 januari 2018 · 21:09

    Ideaal als je echt wil skiën! Ongelooflijke mogelijkheden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast715
    Gast715 22 oktober 2017 · 14:40

    prachtig gebied met de nodige variaties

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast997
    Gast997 25 februari 2017 · 13:18

    Al van kindsaf ben ik naar Nendaz geweest. In het begin is het leren skiën en was het jarenlang machtig om er te skiën. Maar hoe ouder ik werd en hoe meer ervaring ik had met skiën en het avontuur, hoe meer ik Les 4 Vallées niet meer tof begon te vonden. Ik was er op uitgekeken. Iedere dag dezelfde tour doen : van de Mont-Fort top naar Tortin. Daar de cabine nemen naar de Chassoure en deze toffe piste (ook de muur genoemd) ook skiën. En terug naar boven om volledig naar Verbier centrum te skiën en zo terug. 's Avonds dan via de Plan du Fou skiënd terug te keren naar Nendaz (als die open was of als tenminste de piste Les Fontaines open is ook dan). Een andere dag was het dan naar Veysonnaz skiën via een lange weg ernaar toe om daar de toffe piste Piste de l'Ours te skiën een paar keren tot beneden of tot halverwege. Dit was zowat mijn vakantie daar. In feite er op uit gekeken, wat niet wil zeggen dat het een mooi gebied is. Ondertussen heb ik al vele andere gebieden gedaan, waaronder Les Portes du Soleil, Les 3 Vallées, en nu ook eens Oostenrijk geprobeerd (Ischgl) en dan nog ski-gebieden in Amerika en Canada jawel. Ik ga eerlijk zeggen dat ik me te Les Portes du Soleil heel goed geamuseerd heb en zeker ook heel recentelijk te Ischgl door de schitterende dalafdalingen wat ik zelfs nog beter vond dan Les 3 Vallées. Als ervaren skiër heb ik nu ook die gebieden af geskied en mag er wel een paar jaren tussen liggen om deze eens opnieuw te doen. Ik mis wel een piste als de Chassoure te Les 4 Vallées in een ander ski-station, maar zoals ik meer dan 20 jaar ervaren heb, heeft ieder ski-station zijn voor- en nadelen en ervaar ik de nood aan afwisseling en uitdagingen die ik dan ook opzicht in Amerika en Canada. Door bepaalde omstandigheden heb ik het nu terug op Europa gehouden en me heel recentelijk goed geamuseerd te Ischgl te Oostenrijk. Mijn advies is : probeer variatie te zoeken en niet ieder jaar naar hetzelfde te gaan, maar Les 4 Vallées moet je wel zeker ooit eens in je leven doen, het is er groots en zeker goed en het uitzicht op de Mont-Fort bij mooi weer is wel schitterend, maar de verbindingen kunnen wel beter, zeker naar Veysonnaz. En onthou 1 ding : skiën is een dure sport, maar blijft enorm machtig ook al heb je ski-ervaring van 35 jaar, de drang om nog steeds je grenzen te verleggen, is en blijft schitterend.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast860
    Gast860 7 maart 2016 · 11:53

    Heel mooi gebied, voor beginners niet heel ideaal er zijn erg steile stukken ook bij de blauwe piste. Ook is het erg duur. Maar wij hebben ons goed vermaakt en het geld was het 100% waard !

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • starsfighter
    starsfighter 28 april 2015 · 21:41

    Pistes altijd mooi geprepareerd, veel leuke pistes voor beginners en voor de gevorderden/experts is een uitstap naar de Mont Fort zeker aan te raden! Om terug te keren naar Veysonnaz kan je dan ook nog via 'niet geprepareerde' pistes gaan (of lift). Veel gezellige restaurantjes en bars. Het is er wel prijzig...

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • jaapkoolaard
    jaapkoolaard 24 februari 2015 · 11:51

    als er te weinig sneeuw is zoals nu (febr 2015) bied het gebied weinig. Prijzen (lift) en eten zijn door de hoge Frank erg duur geworden. Prijs/kwaliteit kloppen niet meer.lift pas voor 6 dg 350.- euro voor een gebied met liften als de Creppon blanc zijn niet meer van deze tijd, zeker als je bedenkt dat deze "pannekoek lift"er al 30 jaar ligt.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast166
    Gast166 24 februari 2015 · 10:01

    Recensie 4 Vallées 4 Vallées is een groot skigebied nabij Sion in Zwitserland. Ik schrijf deze recensie gezien vanuit onze ‘thuisbasis’: Les Collons 1800, helemaal ‘links’ op de skikaart. Ik ben een gemiddelde skiër, veertien jaar ski-ervaring, ben gewend aan de grote Franse skigebieden, en heb ook enige ervaring met grote Oostenrijkse skigebieden. Het grootste verschil tussen Zwitserland en de omringende ‘Euro landen’ begint al duidelijk te worden bij de voorbereidingen voor de reis: Zwitserland is duur (hoewel het verschil met Frankrijk anno 2014-2015 minimaal is). Dus de eerste tip is duidelijk: zorg dat je ter plekke zo weinig mogelijk geld hoeft uit te geven. Dat gemeld hebbende, dan nu het skigebied. We hadden zeer goed weer, dus dat geeft al snel een goede beoordeling. De pistes zijn mooi en goed geprepareerd. Wat mij al snel opviel is dat het verschil tussen blauw, rood en zwart minimaal is. Er zijn zwarte pistes die in Frankrijk blauw zouden zijn. Voorbeeld: ‘Ethérolla’ (Thyon). Wel iets steiler, maar volkomen vlak en erg breed. De meeste pistes zijn rood. Maar dan… het gebied kent een aantal ‘gele’ pistes, of ‘skiroutes’, op de skikaart aangeduid als ‘marked, not-maintained, not-controlled, intended for experienced users’. In feite ‘off-piste’, met gele paaltjes als richting indicator. Op zich prima, ware het niet dat deze ‘gele pistes’ de enige mogelijkheid zijn om skiënd van de rechterkant (Verbier) naar de linkerkant (Thyon) te geraken. Deze gele pistes bestaan soms uit padjes waar je jezelf voort moet duwen, maar ook soms uit stukken met steile hobbels waar de rotspunten uit steken. De ski’s hebben zwaar te leiden, en minder goede skiërs hebben een zware klus. Bijvoorbeeld de lange afdaling van Col Des Gentianes naar Tortin is een hele klus (veel rotspunten). Volgens de tracking is deze afdaling 7 km lang, maximaal stijgingspercentage 35 graden, 1200 m omlaag. De route langs skilift ‘Plan-Du-Fou’ begint extreem steil, maar is beter met sneeuw bedekt dan de Col Des Gentianes, omdat het in een soort schaduwkom ligt. Bij goed helder weer zijn deze routes te doen, maar bij mist wordt het een lijdensweg. Men had veel beter deze afdaling als zwart kunnen aanduiden (dat waarschuwt duidelijker). Gelukkig kan men in beide gevallen de cabine lift terug naar beneden nemen, en dan is men zeker niet de enige… Neemt niet weg dat het een avontuur is om het hele skigebied te verkennen. Het is kleiner dan bijvoorbeeld Les 3 Vallées in Frankrijk, maar je doet er langer over om het skigebied van links naar rechts te verkennen. De route is langgerekt, weinig parallelle mogelijkheden, en dus ook langere wachttijden bij de liften. Soms zeer lang, bijvoorbeeld bij Greppon Blanc. Wij moesten helaas in de schoolvakantie, dus de effectieve skitijd was toch vrij beperkt over de lengte van het gebied gemeten. Het mooiste deel van het skigebied vind ik het gebied boven Verbier (weinig druk, ondanks schoolvakantie). Net als het ‘Central park’ bij Thyon, met leuke schansen in alle maten, vooral leuk voor kinderen (wél eerst de schansjes aan de achterkant bekijken alvorens er overheen te springen, soms is de remweg erg kort en ijzig). Sommige delen van het skigebied waren zwak bedekt met sneeuw, veel stenen op de piste (Greppon Blanc). Er stonden borden om te waarschuwen, ik weet net of dit structureel is, of juist dit jaar (derde week februari 2015). De ski’s hebben zwaar geleden… Tot slot: typisch dingetje: om van Médran (1532 m) naar Six Blanc (2445 m) te komen ziet er op de skikaart weinig aantrekkelijk uit (hebben wij dus niet gedaan), twee maal een cabine lift om een heel klein skigebiedje te bereiken (met zo te zien bruine pistes, geen sneeuwkanonnen)… zonde van je tijd. Samenvattend: 4 Vallées is zeker de moeite waard om een keer te proberen, doch plan de dagen door rekening te houden met de weersverwachting. Ga niet van links naar rechts of andersom bij slecht weer. Neem vooral voldoende eten en drinken mee op reis: de skipas is al duur genoeg (bijna 400 Eu/ 7 dagen). Tijdens de schoolvakanties zijn de ‘trechter’ passages zeer druk, maar ook sommige cabineliften naar boven, zoals bijvoorbeeld Mayens-De-L’Ours, rond half 11 ’s ochtends stonden we volgens de tracking 20 minuten in de rij. Het leek -bijna- Euro Disney. Niet fijn. Probeer dus buiten de schoolvakanties te gaan (maar dat geldt voor alle skigebieden). 4 Vallées is geschikt voor de (enigszins) ervaren skiër die graag op verkenning gaat. Het gehele gebied is niet geschikt voor beginners, uiteraard kun je als beginner wel een skipas nemen voor een deelgebied. Als je van ongeprepareerde pistes houdt, zonder off-piste te gaan (dus geen lawinegevaar), dan is 4 Vallées een perfecte keuze dankzij de skiroutes. F8&

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast398
    Gast398 19 februari 2015 · 09:09

    Ik kom hier al vanaf dat ik 3 jaar was. Het is een uitstekend gebied voor zowel beginners als gevorderden. Het gebied is groot genoeg zodat je elke dag wel een ander deel kan bekijken. wel is het zo, dat in Zwitserland in het algemeen, relatief weinig eitjes en andere gesloten liften zijn en veel sleepliften. Verder is Zwitserland natuurlijk wel wat duurder dan Frankrijk of Oostenrijk, maar dat heb je natuurlijk zelf in de hand! Niet uitgebreid lunchen op de piste maar broodjes smeren en mee in je tas!

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Jeroeni
    Jeroeni 31 januari 2015 · 13:06

    Quatra Vallées is een mooi gebied, maar met veel paden en een verouderd liftensysteem. De mensen zijn echter wel arrogant en van de prijzen schieten de tranen in je ogen: skipas 7-dagen € 411, 12 flesje bier in de supermarkt € 9, 6 scharrreleieren € 5,95, een zak chips € 4- € 5,70, een pizza in een normale pizzaria vanaf € 17, pasta vanaf € 17. Wij verbleven in de week van 18 januari 2015 in Nendaz. Nendaz is een prachtig en luxe dorp. Apres ski was er niet. De enige tenten waar mensen waren op het einde van de dag waren Bob's en Edelweis. De aansluiting vanuit naar Nendaz naar Siviez was echter dicht vanwege te weinig sneeuw (terwijl op hun eigen site 165 cm stond). Er reden wel bussen vanuit Nendaz naar Siviez, maar alleen 1 per half uur. Die zaten altijd stampvol (ondanks het laagseizoen). Extra bussen werden er niet ingezet terwijl we wel € 411 voor een 7-daagse skipas moesten betalen. Daardoor moesten wij elke dag vanuit Nendaz met de auto naar Siviez. In het weekend is dat niet te doen vanwege de beperkte parkeerplekken, laat staan in het hoog seizoen. Verbier heeft prachtige pistes, maar die heb je allemaal binnen een halve dag gedaan. De skiroutes vanuit Verbier zijn erg mooi, maar wel snel slecht. Ook in Verbier zijn veel lange paden (zo komen ze waarschijnlijk op 400 km). Om vanuit Siviez in La Tzoumaz te komen, moet je een lastige skiroute pakken met veel steile slechte sneeuw en een veel vlakke paden (ruim een uur) of in Verbier een bus naar een gondel pakken (je raadt het al, 1 per half uur). La Tzoumaz heeft een paar mooie pistes, met name de meest linkse van boven is een ware racebaan. Vanuit La Tzoumaz kan je wel weer oversteken naar Verbier. Veysonnaz is weer een heel ander verhaal. 2 mooie rode pistes en een mooi zwarte. Maar om daar te komen is echt niet meer van deze tijd. Vanuit Siviez minimaal 3 lange (+10 minuten) sleepliften een veel paden waar snowboarders moeten lopen of steppen. Het tussenstation is wel weer erg mooi en lijkt zelfs een beetje Oostenrijks gezellig (zie de tipi bij RTL Snowmagazine). Maar om terug te komen is zelfs nog dramatischer dan heen, 4 sleepliften en alleen maar paden. De skiroute schijnt wel weer mooi te zijn, maar het eindpunt is ver buiten het dorp en vanaf daar rijdt alleen er om 11uur en om 15uur een bus terug naar Thyon 2000. Die hebben we dus maar even overgeslagen. Mijn conclusie: Quatre Vallées is een mooi gebied, maar ik kan het aan niemand aanraden. Voor minder geld het je een mooier en groter gebied waar de mensen het wel waarderen dat je daar op vakantie komt en het ligt op een steenworp afstand-> Port du Soleil

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gijsski
    Gijsski 22 januari 2015 · 14:25

    Hier afgelopen dagen week 2x een dag geskied. de preparatie van de pistes is echt erg goed, en het is allemaal wat moeilijker dan elders in de alpen, wat ik als een voordeel zie. Het is echt een Zwitsers gebied, met erg veel goede skiërs en lekker en goed eten! Het enige nadeel is dat het nog al prijzig is, vooral met de valutastijging van de CHF.

    Met vrienden 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast916
    Gast916 16 november 2014 · 17:01

    ik kom hier al 15 jaar sinsdien veel verbetert als men natuurlijk in siviez of verbier zit in mindere maten nendaz

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast982
    Gast982 13 november 2014 · 10:57

    Al vele jaren groot fan van het gebied, zeker voor de gevorderde skiër zijn er weinig gebieden die meer variatie en uitdaging bieden. Heb leren ski:en bij Neige aventure in Haute Nendaz, Dat blijft ook de uitvals basis. Inmiddels staat de volgende generatie klaar om bij Neige de les in te gaan.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • GiGi
    GiGi 25 juni 2014 · 11:25

    Dit gebied is één skipas, niet één skigebied. Vanuit de kant van Verbier (wij zaten in La Tzoumaz) is het vooral pistewerk voor gevorderde skiërs. Maar veel van hetzelfde en een slecht verbonden gebied. Voor (toen) nog niet zo'n ervaren skiër is de kant van Nendaz en Thyon alleen op wielen te bereiken (want dan wil/kan je nog geen skiroutes nemen), maar dat deel spreekt niet echt aan. Rondom Verbier veel van hetzelfde en slecht onderhouden pistes (met weinig sneeuw heb ik in andere gebieden veel betere prestaties gezien van de pisteurs). Wellicht is het voor freeriders een Mekka, maar voor de rest van de wereld een te duur, te eenzijdig, slecht verbonden gebied.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast499
    Gast499 7 december 2013 · 12:01

    Les Quatre Vallées is een prachtig gebied. Wij blijven er elke keer toch weer terug komen, ondanks dat we verschillende andere skigebieden hebben geprobeerd (i.e. Engelberg, erg mooi!). Het mooiste aan het gebied is dat je van het ene dorp naar het andere dorp kan skiën, waardoor je ruime keuze van restaurantjes en liften heeft. Het gebied is in de afgelopen 15 jaar erg veranderd, en we zijn benieuwd naar onze 16e winter hier. Mijn broer en ik hebben in Nendaz bij le Neige Aventure skiles gehad tot we ongeveer 11-13 waren, daarna zijn we zelf gaan skiën zonder les. Dit jaar gaan we voor de tweede keer naar La Tzoumaz, een erg rustig dorpje met fenomenale pistes. En gezelligheid natuurlijk. Ondanks dat Zwitserland minder geeft om de 'après ski', missen wij dit niet. Als je met jonge kinderen gaan skiën, begin dan in Haute-Nendaz! Goede skischolen en vele mogelijkheden tot skibussen en restaurantjes. Maar maak dan ook zeker de overstap naar Siviez en Veysonnaz! Met de Printze skipas kan je het gehele gebied verkennen en daar heb je alle tijd voor. Kortom, echt een super gebied!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • frank11
    frank11 25 november 2013 · 10:39

    Na Tignes (Espace Killy) het mooiste gebied waar ik ooit ben geweest! Schitterend, groot, uitgestrekt gebied. Pistes worden uitstekend geprepareerd. Leuke restaurants op de pistes. Prachtige dagtochten te maken met veel afwisselende en uitdagende pistes. Met name de skiroutes zijn extreem gaaf. Ga wel voor de "grote" skipas en zoek de uiteinden op! Heel bijzonder om met mooi weer de Mont Fort op te gaan (óók als je hem niet wilt skiën/boarden), wat een bijzonder uitzicht! Liften zijn misschien niet supermodern, maar het natuurgeweld en de kwaliteit van de pistes is zo overweldigend dat dit voor mij geen bezwaar is! Met name het gebied van Verbier is heel goed.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast091
    Gast091 29 augustus 2013 · 12:18

    Erg mooi, divers en uitgebreid gebied. Het lijkt in vergelijking tot de meeste gebieden in Oostenrijk wat ouder allemaal, vanwege de sleepliften, maar dit is voor mij geen reden om niet naar dit gebied te gaan. Hebben een paar mooie tochten gemaakt, sommige tochten waren zelfs zo lang dat we s'avonds weer moeite hadden terug te komen in Veysonnaz ? Wij hadden het geluk van een 40cm verse sneeuw, waardoor we vrijwel de hele week heerlijk off-piste konden. Voor de beginner misschien iets te beperkt, omdat de "makkelijkere" gebieden doormiddel van rood aan elkaar verbonden zijn. Uiteraard volgens zwitserse standaarden liggen de prijzen iets hoger dan ergens anders. Als je het van te voren weet kun je er in ieder geval rekening mee houden.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast945
    Gast945 10 januari 2013 · 13:31

    Ik heb wat verbindingsvragen voor de kenners van dit gebied. Twee jaar terug met de kids hier geweest en ik vond het een mooi gebied. We zaten toen in les Masses. We gaan nu naar Veysonnaz. Ik ben toen met mijn drie kids tot aan sleeplift la Tsa gekomen maar daar stond zoveel spanning op de veren dat ze gingen vliegen. Leermoment dat ze daar dus niet alleen in kunnen omdat ze nog te licht zijn... Hoort er allemaal bij. Omdat ik met kids onderweg ben zoek ik altijd wel heel goed uit wat kan en wat niet kan. Nu heb ik de volgende vraag. is het mogelijk om, als je terugkomt van Siviez, de rechter sleeplift Greppon te pakken en dan halverweg uit te stappen( net over het bruggetje) en uit te komen bij de sleper la Meina? De Greppon blanc slepers zijn erg lang en ik voorzie dat er wel eens eentje uit gaat vallen. En je bent dan zowiezo sneller omdat de linker Greppon Blanc een bottleneck kan zijn denk ik. Kan ik dus afsteken? Tweede vraag; kun je vanaf greppon Blanc 1 2 en 3 in een ruk naar beneden skieen( Veysonnaz) Volgens mij moet het kunnen maar dan moet je nog ergens een bospaadje pakken. Klopt dit. Laatste vraag. is er een verbindingspad tussen piste de L ours en de piste naar Veysonnaz. Door het bos dus.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast257
    Gast257 6 januari 2013 · 21:31

    leuk gebied als je in Siviez zit of in Verbier zelf maar wij zaten in Veysonnaz en vanaf daar is het een flink stuk niet boeiende paden boarden/skiën voor je bij de leukere pistes komt. Dit zou nog niet zo erg zijn geweest als er mooie liften waren maar helaas staat het hele gebied vol met veel te lange sleepliften, ook op drukke punten waar je minimaal een 4 persoons stoeltjeslift zou verwachten. Het verhaa; gaat dat de eigenaar van het gebied hoogtevrees heeft, niet in stoeltjesliften durft en daarom alleen sleepliften aanlegt. Dat is natuurlijk een fabeltje maar ik kan geen andere redenen verzinnen waarom ze overal die sleepliften neerzetten. Dit zou je niet verwachten van een (duur) Zwitsers gebied, echt een minpunt. Vanaf de Mont Fort kun je een enorm mooie en uitdagende afdaling maken naar tortin (eerst zwart dan geel (ongeprepareerd maar wel aangegeven)). het dorp Veysonnaz zelf is niet heel boeiend maar opzich wel okee. Met oud en nieuw goed gefeest in de lokale bar, veel Nederlanders Belgen en natuurlijk Zwitsers. De gondel is snel en is niet heel druk als je hem vroeg neemt, zo tussen 08.45 en 9.15.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast499
    Gast499 18 december 2012 · 20:47

    Onwijs mooi, uitgebreid gebied. Skipas voor het hele gebied ZEKER aan te raden, kan je mooie tochten maken! Zeer kind-vriendelijk, vooral Haute-Nendaz. Ik ga er elk jaar met plezier heen, alleen jammer dat de Franc zo duur is geworden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast186
    Gast186 17 december 2012 · 15:26

    Wat een hoop geklets, Ik heb al een week of 50 doorgebracht in een hele hoop skigebieden vooral in Oostenrijk en Frankrijk en qua omgeving en terrein is Quatte vallees een van de mooiste gebieden van de Alpen. Het was voor mij echt een eye-opener. De verbinding naar Nendaz is inderdaad waardeloos en bij Veysonnaz zijn veel sleepliften maar dat weet je toch als je boekt? Als je daar niks van moet hebben moet je in Verbier of Tzoumaz boeken. Overigens zijn vooral de verbindingsliften naar veysonnaz vanuit Siviez voor niet hele ervaren snowboarders wel vrij terror, lang en stijl. Prachtig gebied.

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Paskal
    Paskal 4 december 2012 · 20:55

    In 2010 hebben we 5 dagen geskied in 4 Vallees. Uitvalsbasis voor ons was Nendaz vanwaar we dagelijks met de auto naar Siviez reden omdat je daar eenvoudig in het dal kunt komen. Naar aanleiding van de recensies hadden we veel verwacht, maar eerlijk gezegd viel het ons een beetje tegen. Met 3 Vallees en Paradiski zijn we wellicht ook wat verwend, maar 4 Vallees kan hier in onze ogen niet aan tippen. Het gebied is enorm uitgestrekt, maar de verbindingen tussen de diverse bergen vonden wij ronduit slecht. Om in Veyssonaz te komen moet je een heel stuk prikken waar je niet echt vrolijk van wordt. De pistes in die hoek van het gebied spraken ons wel het meeste aan: meerdere keuzes met pistes die vrij dicht bij elkaar liggen en prima geprepareerd. Een andere matige verbinding is richting La Tzoumaz waar je zo goed als niet skiënd kunt komen. Nendaz ligt dan wel centraal in het gebied, maar een dalafdaling vanaf de Plan du Fou is niet mogelijk zonder een moeilijke ski-route te nemen. Een groot nadeel in onze ogen want daardoor kom je bijna niet terug in Nendaz. Met de auto naar Siviez was voor ons dan ook de oplossing. Voor de off-piste-skiërs is dit wel een paradijs want de mogelijkheden zijn enorm. Voor ons echter geen 4 Vallees meer; 3 Vallees, Paradiski en Espace Killy staan hoger qua score.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast212
    Gast212 23 oktober 2012 · 15:47

    even voor de duidelijkheid mensen, de kant van thyon nendaz en veyzonnaz zijn flut, de kant van verbier is een van de mooiste skispots ter wereld, onbeperkte mogelijkheden en de liften snel en goed aangesloten. verbier, sfeer uitgaan en een geweldige ligging.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Lotus
    Lotus 2 februari 2012 · 17:56

    Zojuist terug van een 10 dagen Nendaz. Aan fijne sneeuw geen gebrek! Wat een flutgebied, met een te grote hoeveelheid sleepliften. Maar bovenal sluiten de liften echt belabberd op elkaar aan. Grote stukken lopen, soms zelfs de berg op! om aansluiting te vinden. Veel knelpunten met wachttijden, zelfs buiten het hoogseizoen. Als je enkel komt voor de poeder zit je hier fantastisch, waanzinnige mogelijkheden voor buiten de pistes! Maar staat werkelijk niet in verhouding voor de prijzen die je moet neerleggen voor de passen. Kant van Verbier prima, daar is echt beter over nagedacht. Natuurlijk een fijne vakantie gehad (check chalet tirelire voor 10 personen), uitstekend geschikt voor 2 families. Gebied wel zeer kindvriendelijk, babyopvang, babyliftjes etc. Maar eens en nooit weer!

    Met familie Snowboarder
  • Johan
    Johan 8 januari 2012 · 13:47

    Zojuist teruggekeerd van een midweek skien in Les 4 Vallees. De sneeuwcondities waren fantastisch, met iedere dag verse sneeuw, waardoor je off-piste soms tot je knieen door de poeder kon skien! Het skigebied zelf is met zo’n 400 km piste zeer uitgebreid te noemen, maar in de praktijk is het bijna niet haalbaar om in een dag het hele gebied rond te skien. Oorzaak hiervan zijn de verouderde liften in het Printse deel (Nendaz/Veysonnaz/Siviez) , waar op essentiele punten veel langzame sleepliften zijn. Vooral in het hoogseizoen en bij zonnig weer onstaan hier de bottlenecks. Het Siviez/Verbier deel heeft modernere liften, maar hier is het over het algemeen wat drukker dan in de rest van het gebied. De bottlenecks liggen bij de liften Greppon Blanc, Cheminee en bij de punten Nendaz dalstation, Siviez en Tortin. Over het Verbier deel kan ik minder goed oordelen (maar een enkele keer geweest), maar Les Ruinettes is vrij druk te noemen. Qua pistes wordt op de ski kaart een groot deel als rood gemarkeerd, maar in de praktijk zijn veel rode en soms zwarte pistes eerder blauw. Er is vooral op papier sprake van een gunstige verdeling van de soorten pistes. Mijn inschatting is dat zo’n 75% van de pistes blauw is. Hier staat echter wel tegenover dat er een paar fenomenale zwarte pistes en geel/fluor gemarkeerde (semi off-piste) routes zijn! Op Chassoure, Mont-Gele en Col de Gentianes starten deze heerlijke routes. Ook voor de off-piste cracks heeft dit gebied dus veel te bieden. Vanaf Greppon Blanc vertrekt ook een fenomenale gele route met zo’n 1900mtr hoogteverschil. Ik denk dat de gevorderde on-piste skiers hier minder uitdaging zullen vinden, maar voor beginners is het een prima gebied. Nadeel voor beginners is dat ze vanaf Plan-du-Fou met de gondel terug moeten naar Nendaz, doordat er alleen een gele piste omlaag gaat gevolgt door een zwarte. Deze zwarte valt eerder onder licht-rood en is in de praktijk met enige voorzichtigheid ook voor beginners te doen. Voor snowboarders acht ik het een minder geschikt gebied, door de vele sleepliften en vlakke verbindingspistes. Landschappelijk vind ik het een prachtig gebied, met hoge toppen en bosrijke afdalingen. Je hebt uitzicht op een groot aantal vierduizenders, waaronder de Weisshorn, Matterhorn, Grand Combin en Mont-Blanc. Bij slecht weer zijn de lage pistes vaak gewoon open, waardoor je altijd de mogelijkheid hebt om te skien. De skipasprijzen zijn schrikbarend hoog: voor een 6-daagse skipas betaal je +/- 280 euro! Dit heeft vooral te maken met de vastgezette CHF/EURO koers. Soms kun je gebruik maken van kortingsregelingen die reisorganisaties hebben met het gebied.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Akkeuh
    Akkeuh 7 januari 2012 · 19:12

    Net terug van nendaz - Les 4 vallées, en het is een vakantie die ik niet makkelijk zal vergeten. voor de eerste keer had ik echt prachtige sneeuwcondities: bijna elke dag verse sneeuw die in de nacht gevallen was dus de pistes waren heerlijk. ook off-piste is het er heerlijk skien. veel mogelijkheden in off-piste afdalingen, als ook op de piste wan deze zijn zeer verierend. het enige spijtige aan dit gebied is dat de infrastructuur vrij hard verouderd is waardoor de capaciteit niet zo hoog ligt. veel sleepliften of oude stoeltjesliften. langs de kant van verbier ben ik niet geweest (had enkel skipas van sector Printze) dus daar kan ik niet over spreken. ook zijn er wel wat lange verbindingsstukken tussen de pistes, maar als er nadien een prachtige piste komt is dat helemaal geen probleem! over het algemeen echt wel de moeite!

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Wim
    Wim 5 januari 2012 · 14:46

    Geweldig skigebied, naast geweldige pistes op alle niveaus ook wilde afdalingen die je elders niet zo makkelijk zult vinden (MOnt gele (2), Mont Fort (2)Plan du Fou, Col de Mines en Greppon Blanc, samen goed voor zo'n acht kilometer aan diepzwarte hoogtemeters)en dan is lang niet alles genoemd. In Verbier is de liftinfrastructuur op orde, aan de Veyssonnazkant iets minder, maar met wat skiërsslimheid moet je daar je weg ook kunnen vinden. Ik heb vijftien jaar in dit gebied geskied, zonder me ooit een dag te vervelen. Dit jaar Portes du soleil, dat zal me benieuwen. Hopelijk mis ik 4-vallees niet te veel.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • jappie
    jappie 5 januari 2012 · 12:01

    Wat een verschrikking hier in de kerstvakantie. De capaciteit van de liften is bij lange na niet genoeg om alle mensen in het gebied te vervoeren. Een voorbeeld wij hebben gegeten in veysionaz en zijn daar om 13:45 weggegaan, vervolgens zijn we tot 16:30 bezig geweest om terug te komen in siviez. wel geteld 3 sleepliften en 1 gondel. de gondel was het enige waar we konden doorlopen zonder wachten. De sleepliften was de kortste wachttijd 20 minuten en de rest 45. Vervolgens waren we te laat om de lift terug naar nendaz te halen en moesten we met de bus waar we ook nog eens 50 minuten hebben moeten wachten. Mij zien ze hier echt NEVER NOOIT meer, de liftcapaciteit staat niet in verhouding tot wat ze voor een ski pas vragen - 7 dagen 350 euro. Ik ga gewoon weer naar frankrijk of oostenrijk

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 26 december 2011 · 10:16

    Al dat gezeur over die oude sleepliften. Ik kom al 12 jaar in thyon en heb hier totaal geen last van. Pistes zijn altijd goed en gebied is sneeuwzeker. Piste d'lours aan het eind van de dag is een aanrader.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 13 september 2011 · 13:26

    Geweldig ski/wandelgebied met mooie omgeving en als winkelstad Sion in de nabijheid.Gebied is een aanrader ook in de zomer,ook de wijn hier is uitstekend.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 29 juni 2011 · 15:24

    Ik ben dit jaar voor het eerst naar les quatres vallees geweest. Het is een ontzettend mooi gebied met eindeloze mogelijkheden, maar dat geld eingenlijk alleen voor de kant van Verbier. We zijn ook naar de kant van Nendaz, Veyronaz en thyon geweest en daar waren de liften een stuk minder en het was veel drukker dan aan de kant van Verbier ook is de sneeuw er een stuk minder. Dus voor alle mensen die naar les quatre vallees willen, kies de kant van Verbier. Het nadeel daarvan is wel dat het eens stuk duurder is, maar dan heb je ook wat.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • marco
    marco 15 maart 2011 · 17:57

    Met 25 jaar jaar ervaring al veel gezien valt les 4 vallees erg tegen. De Zwitsers geven je niet bepaald de indruk welkom te zijn, stug en onvriendelijk. De vier vallees zijn aan elkaar geplakt met sleepliften en de laatste jaren, afgaande op de staat van de liften, is er niet of nauwelijks geinvesteerd. Wanneer de prijzen op dit niveau zijn verwacht je veel liftcapaciteit. Ik durf er niet aan te denken om hier in het hoogseizoen in de rij te moeten staan. De omgeving en de pistes zijn wel erg mooi.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Een Willekeurig Persoon
    Een Willekeurig Persoon 26 februari 2011 · 23:33

    Net terug uit Les 4 vallees en ik moet zeggen dat het erg tegenviel. Ons chalet was in Les Masses, in de meest linkse hoek van het gebied. Het voordeel hiervan is dat je de grote druktes vermijd. Er lag erg weinig sneeuw, hoewel dat in de meeste gebieden van de Alpen dat het geval was. Hierdoor kwamen er (kleine) stenen aan het oppervlak en ontstond er ijs. Vreemd genoeg werd er in de nacht van woensdag niks geprepareerd, waardoor het donderdag erg gevaarlijk was. Ik had beter mijn schaatsen kunnen meenemen. Ik heb nog nooit zoveel gewonden weggevoerd zien worden (met sneeuwmobiel/helicopter). Ook had ik een cursus padvinder moeten nemen. De pistes zaten erg vreemd in elkaar, en er zijn extreem veel sleepliften. Voor snowboarders een hel (onnatuurlijke positie van de voet). Snowboarders met iets minder ervaring zullen ook veel moeten steppen. Het dorp Les Masses was niks meer dan een verzameling chalets. In het dorp Les Collons heb je een paar restaurants en een extreem dure winkel (600 franc voor een simpele boardbroek). De zwitsers zelf spreken vreemd genoeg geen engels. Alleen frans en duits. Het snowpark bij les collons was simpel, maar prima. Ik heb me er goed vermaakt. Hoewel het soms wel erg druk werd. Off-piste was niks. Het heeft natuurlijk geen zin als er geen verse sneeuw ligt. Het was een groot bouglle festijn. Al met al dus geen succes. Volgens jaar weer naar een ander gebied. Mocht je dan toch gaan, raad ik je aan naar het restaurant die op de afdaling naar Veyonaz ligt te gaan. Erg lekker eten!

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Lodewijk
    Lodewijk 24 februari 2011 · 08:15

    Na ruim 10 jaar ben ik hier voor de tweede keer. Ik ben eigenlijk Portes du Soleil gewend, waar je heerlijke dagtochten kan maken. Hier in dit gebied is dat wel een stuk minder, maar je kunt hier wel heel mooi skiën. Het gedeelte bij de Mont Fort 3330m kun je zomaar een hele lange afdaling maken, je moet wel even de weg weten hoe deze te maken. Verder was sneeuw conditie (7 tot 18 januari) redelijk, eerste dagen was vrij goed te noemen, maar de laatste dagen was het niet aan te bevelen om naar het dal te skiën. Weinig sneeuw waardoor je de onderkant van de ski's kapot gaan. Het uitgaands leven is niet aan mij besteed, ik kom puur voor het skiën. Het is wel een zeer, zeer duur ski gebied. voor 10 dagen betaalde ik ruim €380,=.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bart de Grave
    Bart de Grave 6 februari 2011 · 20:53

    Als je de gebieden zoals; Portes du Soleil La Plagne Les trois vallees Les Arces Val Gardena Salzburger Sportwelt Amadé Hochzillertal - Hochfügen Zillertal 3000 Zillertal Arena al eens gezien hebt, gaat les 4 vallees tegenvallen. Wij zaten in het dorp Nendaz centraal gelegen in het gebied. Vanuit hier is het mogelijk het gebied in te skien. Tijdens ons verblijf echter niet omdat 2 liften gesloten waren. Dus moesten we naar Siviez rijden, ook een centraal gelegen "dorp". Vanuit hier heb je 2 keuzes; naar het kleine gebied Printse(voorzien van talloze trage lange sleepliften) of het grotere gebied van Verbier(voorzien van te veel telecabines waar je moet wachten totdat hij vol is en oude stoeltjesliften). De pistes op zich zijn mooi breed en goed onderhouden, helaas wel aan de korte kant. Deze bevinden zich grotendeels wel aan de noordkant waardoor en bijna nooit zon op valt, hierdoor blijven ze wel langer voorzien van goede sneeuw. De verbindingen naar de gebieden toe zijn ook erg slecht. Paden waar je steeds moet klunen of lopen. Ook moet je dit vaak doen bij liften deze staan vaak raar geplaatst. Op dit moment is het dorpje Nendaz een bouwput met verschillende bouwkranen. Ik snap dat er gebouwd moet worden maar ik denk niet dat het gebied dit met de huidige bezetting van de liften aan kan. Voor mij geen Les quatre vallees meer.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Stevie
    Stevie 16 januari 2011 · 10:51

    Net terug van 1 weekje "4 vallées" (startplaats was Veysonnaz) en toch een beetje teleurgesteld. Voor een skipas van om en bij 240€ (voor 6 dagen + je 4 euro waarborg op je skipas ben je ook kwijt!!)) verwacht je toch net iets meer. Grootste minpunt aan deze kant van het gebied, zijn: zeer veel sleepliften en 'doorsteek-pisten' (een ware hel voor snowboarders). Persoonlijk zou ik het dorpje Siviez kiezen als uitvalbasis: ligt vrij hoog (+/- 1700m) en centraal in het gebied = een paar zetelliften en direct aan de gondel voor de gletsjer. Qua off piste mogelijkheden is het inderdaad een zeer mooi gebied.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Martijn O.
    Martijn O. 13 januari 2011 · 23:21

    Al vele keren in Veysonnaz geweest. normaal gesproken ga ik 3x per jaar een weekje de sneeuw in en af en toe tussendoor. In de periode rond de kerst ben ik in de afgelopen 20 jaar in diverse bekende gebieden in Oostenrijk geweest. De liften daar zijn actueler en ook is het gezelliger. Echter als zeer ervaren skier en snowboarder beperkt aantrekkelijk. Daarnaast moet ik zeggen dat wanneer ik in het hoogseizoen tussen de hossende Nederlanders zit mij dat niet echt trekt. Zwitserland is in dat opzicht echt een stuk beschaafder. Ook vind ik de pistes een stuk uitdagender. Zelf heb ik als voornamelijk snowboarder geen hinder ondervonden van de vele (verbindings) sleepliften en vind ik de afdaling vanaf de mont-fort fantastisch om te doen. Eerlijk is eerlijk. De accomodaties zeker in veysonnaz zijn sterk verouderd. kortom: Sneeuw: vrijwel altijd goed. Pistes: niet te veel geprepareerd en daardoor voor wat mij betreft lekkerder en uitdagender. Weer: zeer sneeuw- en zonzeker accomodatie: Matig maar daar ben je als t goed is toch weinig. Apres-ski: Matig, kwaliteit van het eten op de piste is wel beter en luxer dan wat ik in oostenrijk veelal gezien heb. Prijs: Goedkoop (ondanks de slechtere wisselkoers in vergelijking met 2008 en 2009)

    Met vrienden Snowboarder
  • Tys1008
    Tys1008 20 december 2010 · 17:57

    Zeer gevarieerd skigebied. Met ontzettend veel mogelijkheden voor zowel beginners als gevorderden. Wij verbleven in Les Collons, vanaf daar was het mogelijk om al skiënd naar Verbier te gaan. Dat duurt zo'n anderhalf uur. Wanneer je geen bezwaar hebt tegen af en toe een sleeplift kun je de mooiste tochten maken!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 16 juni 2010 · 22:00

    Helaas weer een hoop gebral door enkele schreeuwers zonder inhoud. Skien op alle nivo's. Een lekkere hap en slok. tot rust komen en fysiek tot het uiterste gaan. Soms wat oude sleepliften, maar al met al een heerlijk gebied. En voor iedere schreeuwer die waarschijnlijk net zo ongenuanceerd de berg af dendert als dat hij/zij een referentie schrijft.... Oostenrijk heet u van harte welkom.

  • Anoniem
    Anoniem 22 mei 2010 · 12:18

    wij zijn dit jaar voor het eerst naar les quatre velees geweest, en het was geweldig hardstikke sneewzeker en ongelofelijk veel mogelijkheden, ik ben al op veel plekken geweest maar dit steekt er met kop en schouders bovenuit! wij zijn inmiddels al gevordere skiers en er zijn ongelofelijk veel off-pistes mogelijkheden echt een aanrader! 9.5

  • Anoniem
    Anoniem 3 april 2010 · 12:21

    Wij waren in Nendaz van 24 maart tot 2 april 2010. Aangezien de verbinding Nendaz-Siviez gesloten is, parkeerden we de auto in Siviez (gratis). Vanuit Siviez naar Thyon/Veysonnaz is aardig, wel veel sleepliften. Wij maakten twee maal mee dat ons 's ochtends nog gewoon dagpassen werden verkocht en de lift in Veysonnaz een uur later dicht ging vanwege de wind / veiligheid. Terug met de bus dus, en dat is gewoon slecht geregeld: eerst een uur wachten, dan met 120 man in een gepropt worden, naar Nendaz, daar weer een half uur wachten op een bus naar Siviez, waar de auto stond. Er wordt niets naar behoefte geregeld, de dienstregeling is heilig, aan informatieverstrekking doet men niet. Het skigebied richting Verbier is veel beter, ook drukker. De skitour vanaf de Chassoure is een aanrader, lastig maar wel te doen. De prijzen zijn hoog: een dagpas kost ¤ 48, een zesdaagse pas bijna ¤ 250. De controles of je niet met de pas van een ander skiet zijn streng, de boetes hoog. De borg voor een meerdaagse pas (CHF 5) krijg je niet terug. Ondanks dat bijna de helft van de pistes gesloten was rekent men gewoon het volle tarief. De tariefstructuur is nogal rigide en weinig klantgericht, bijv. een middagpas kost bijna hetzelfde als een dagpas, geen 1,5 en 2,5-daagse passen, minimale seniorenkorting, geen 5 in 7, 4 in 6 e.d. Verder klopte de weersvoorspelling werkelijk geen enkele dag, wat lastig was bij het aanschaffen van passen. Dit, gevoegd bij de weinig gastvrije en klantonvriendelijke houding van de Zwitsers en de torenhoge prijzen in de winkels, is voor ons reden om niet meer naar Les 4 Vallees te gaan. Er zijn in Europa zeker vijf of zes betere skigebieden.

  • Anoniem
    Anoniem 25 maart 2010 · 09:16

    al in verschillende gebieden geweest 4 vallees is echt een topper, Les Collons heel goed voor beginners van daaruit is Sivez in ongeveer 1 uur te bereiken van daaruit naar mont fort ook ongeveer 1 uur. Heel rustig tussen gebied van les collons naar sivez. Vanuit Nendaz is ook alles goed te bereiken maar niet echt voor beginners. Ook het gebied rondom Les Collons is heel leuk zeker de afdalingen naar Vesyonas. en de Zwarte afdaling links in het gebied. zorg voor een plek in Les Collons 1800 of 1850 en je zit goed.

  • Anoniem
    Anoniem 9 maart 2010 · 00:23

    ok jij vind het goed daar, ik denk dat je nooit ergens anders bent geweest anders oordeel je wel anders. Ik ben al 20 x op wintersport gewesst waarvan 1 keer in 4 vallees (nooit meer!) dis ik kan een goede vergelijking maken en 4 vallees vond ik de minste avn alle plaatsen waar ik geweest ben! je ziet hier ook veel negatieve reacties, dus ik sta daar niet aleen in.. bij andere plaatsen zie je niet zo veel negative reacties als over 4 vallees. Volgens mij begint het algemeen bekend te worden dat 4 vallees minder is...maar dream on.

  • Anoniem
    Anoniem 8 maart 2010 · 22:25

    Dan vraag ik mij af waar in Nendaz jij hebt gezeten aangezien er juist weinig ongezellige hoogbouw is (niet meer dan 'normaal' voor een dorp) en Nendaz, maar ook Verbier, juist bestaat uit heel erg veel gezellige en mooie chaletjes, totale onzin dus wbt de vele hoogbouw... Dit gebied is absoluut sneeuwzeker en dit ook juist vanwege de ligging en goede hoogte (1400-3300m). Goede hoogte wil uiteraard niet zeggen dat er meer sneeuw ligt, maar het is daardoor wel sneeuwzekerder dan een laag gebied. Dus daarom is 4 Vallees absoluut een sneeuwzeker gebied. Het Wallis is het meest bergachtige gebied van Zwitserland met meer dan 50 vierduizenders!! Het Rhonedal ligt juist ten noorden van dit gebied trouwens. Elk jaar weer meer dan genoeg sneeuw!! Ook dit jaar, met over het algemeen een gemiddelde sneeuwhoeveelheid in de Alpen over het langjariggemiddelde, ligt er weer prima sneeuw!! Een fohn waait trouwens overal door de Alpen...

  • Anoniem
    Anoniem 8 maart 2010 · 20:29

    nog iets: goede hoogte wil niet zeggen dat er meer sneeuw ligt...de ligging is vaak belangrijk, les4 vallees ligt juis heel ongunstig, met een dal naar hte zuiden: het rhonedal. veel plaatsen in OOstenijk liggen veel lager dan les4valles maar hebbeen veel meer sneeuw.

  • Anoniem
    Anoniem 8 maart 2010 · 20:26

    dit is de eerte keer dat ik eem beroordeling plaats na alle eerlijkheid. Le4salles vonden wij niet leuk, we hadden slechte sneeuw door de fohn die daar heel vaak blaast verder heeft nendaz veel ongezellige hoogbouw en is het een zeer prijing gebied ! We gaan er dus NOOIT meer heen. We zijn ook een keer in la plagne geweest en dat was 10 x beter: meer sneeuw, gezelliger/meer restaurantjes, veeeel meer sneeuw etc. betere pistes en liften etc.

  • Anoniem
    Anoniem 7 maart 2010 · 13:26

    Ik ben net terug na een weekje in Veysonnaz te hebben gezeten. Quatre Vallees is een erg mooi en veelzijdig skigebied, maar voor beginners niet altijd even makkelijk. Vanuit Veysonnaz is de verbinding naar Verbier matig/slecht. Er zijn veel paden die de verschillende pistes aan elkaar verbinden wat voor snowboarders niet ideaal is. Als je zonder problemen de rode pistes af kan komen is dit een ideaal gebied met zeer veel mogelijkheden, voor de meer ervaren boarders/skiers zijn de mogelijkheden eindeloos en kan je prachtige tochten maken waaronder 'gecontroleerde' off-piste afdelingen. Qua apres-ski hoef je van Veysonnaz niet veel te verwachten. Het is een leuk dorpje met een paar kroegjes, maar verwacht geen grootse apres-ski feesten. Veysonnaz is een mooi uitgangspunt voor mensen die het beginnersniveau ontstegen zijn en lekker de rode piste af willen knallen. Wil je echter meer van het gebied zien, dan kan zit je hier wel erg aan de rand van het gebied en ben je behoorlijk lang onderweg naar Verbier. Al met al een erg mooi skigebied, vooral geschikt voor mensen die wat meer ervaring hebben.

  • Anoniem
    Anoniem 6 maart 2010 · 13:22

    het is een leuke skigebied, vooral voor de gevorderen ski?, leuke pistes om lost te gaan, vooral de niet geprepareede pistes vanaf de Mont-fort naar Tortin en de Greppon Blanc. voor beginners zijn er mindere stukken bij, maar een tip neem skiles, met een goede basis van techniek kom je heel ver. eettentjes genoeg op de pistes, en ja apr?i, minder dan moet je naar Oosterijk, wel een leuk tentje bij Thyon, de indianen tent, die willen nog wel eens lekker gezellig losgaan. dan lees ik vaak de liften, okee sleepliften zijn er genoeg, maar niet anders dan andere gebieden, en dat geld ook voor de stoeljes liften, alleen de stoeltjeslift bij Les Masses is echt verouder, maar dan kan je wat langer de natuur genieten. kortom een mooie gebied om leuke tochten te maken met het gezin, let wel op hoe het weer is, van Verbier naar Les Collens duurd ongeveer een uurtje ski?

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2010 · 21:39

    dit jaar zijn wij in la tzoumaz geweest. dit deel van le Quatre valles is ons erg goed bevallen. Leuke pistes en goede sneeuw. Je kan heel makkelijk kleine stukjes van de piste af doen met wat hobbels en dikke sneeuw wat erg leuk was voor onze kinderen en toch aardig veilig. Het enige wat een beetje raar was, was dat de skilessen voor kinderen al vol waren. Dit had ik nog nooit meegemaakt, er waren niet heel veel leraren en veel mensen bleken al van te voren via internet geboekt te hebben waardoor het gewoon al helemaal vol zat. zeker voor de wat lagere niveaus. Gelukking kunnen onze kids al aardig skieen dus was er voor hun nog net een plekje. Je kan vanaf Tzoumas makkelijk in verbier komen. Hier waren de liften wel wat ouder. De vele skiroutes die je daar hebt zijn echt geweldig, Hier moet je vaak wel aardig voor kunnen skieen maar dan is het ook wel erg leuk (en soms spannend) om te doen. Er is in tzoumaz verder weinig te beleven qua apres ski maar dat zochten wij ook niet.

  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2010 · 15:00

    In het kader van ‘kunst van de herhaling’ sluit ik me aan bij de mensen die vinden dat het gebied niet geschikt is voor beginnende skiers. Ook eens dat de infrastructuur hier en daar vraagtekens oproept en te wensen overlaat. Maar mensen die niets positiefs te melden hebben over dit gebied, zegt naar mijn mening meer iets over deze mensen dan over het gebied. Altijd wat te klagen is misschien typisch Nederlands. Ja het gebied is uitdagend om vanuit bepaalde plaatsen, Les Collons, Les Masses, Mayens de L’ours optimaal gebruik te maken van de 4 Valleien pas. Aan de andere kant kon men dat voorkomen om eerst de kaart te bestuderen alvorens te reserveren. Volgens een ‘local’ is Siviez de meeste centrale plek om handiger/sneller ‘aller retour’ van Vallei naar Vallei te komen. Wij verbleven in Nendaz vanuit hier ook prima te doen. Voor de ge-oefende skier/snowboarder is er genoeg te beleven, de Tortin, Chassoure, Col de Mines, Plan de Fou etc, off piste mogelijkheden; fantastisch leuk! Veiligheid voor ijdelheid uitzonderingen daar gelaten uiteraard, was het goed om te zien dat 9 van de 10 personen een helm droeg. Ben je opzoek naar een uitdagend gebied dan is Les 4 Vallees zeker de moeite waard. Plezier! (periode van

  • Anoniem
    Anoniem 7 februari 2010 · 00:53

    verre weg het beste gebied van de alpen!!! inderdaad beter vesoynaz links laten liggen i.v.m. sleepliften. maar de rest is helemaal te gek en super goede free-ride mogelijkheden.alleen NIET GESCHIKT VOOR BEGINNERS.

  • Anoniem
    Anoniem 24 januari 2010 · 17:28

    Ik zie nogal wat negatieve reviews. Deze zijn waarschcijnlijk gedaan door beginnende skiers. Voor hen is het namelijk vrij pittig, zeker als je, zoals de meeste Nederlanders, in Veysonnaz zit. Daar heb je bovendien nog voornamelijk sleepliften, die voor sleeplift begrippen wel erg snel zijn en je ziet er regelmatig een (meestal minder goede) skier uit tuimelen. Wij zijn er geweest in de derde week van januari en dan is het zo rustig dat er geen sprake is van wachttijden en zo ski je in dik een uur van Veysonnaz naar Verbier. De pistes in het gebied zijn aardig maar de grootste charme van het gebied zijn de geweldige off piste mogelijkheden. Werkelijk overal kun je komen en dan nog uitkomen bij een lift. Er zijn ook enkele ski routes uitgezet als een soort compromis tussen off en on piste. Erg leuk!

  • Anoniem
    Anoniem 22 januari 2010 · 12:29

    Heb alleen in Veysonnaz geskied en beoordeel dat dus ook alleen. Liften zijn er traag, veel wachttijden, slecht onderhouden pistes en de bediening in de restaurants aan de piste was ronduit slecht. Parkeergelegenheid bij de liften was er bijna niet en voor beginners was er helemaal geen plek om rustig te beginnen. Want voor je bij het oefenweidje aankomt moet je eerst een redelijke afdaling af. En dan als je daar bent mogen de volwassenen nog niet eens gebruik maken van het liftje dat er loopt. Al met al een gebied om zeker niet meer naar terug te gaan.

  • Anoniem
    Anoniem 11 januari 2010 · 20:07

    Les 4 vallees is een erg mooi gebied maar heeft toch wel een paar flinke minputen. De kant van veysonnaz is ronduit slecht. Slome liften, slechte pistes ook al is er hier en daar nog wel een leuke afdaling te vinden. Als je dan in verbier aankomt lijkt het of je in de omgekeerde wereld zit.. Wat een prachtig gebied. Veel schitterende afdalingen voor ieder type skieer, off piste om van te smullen en een erg gezellige sfeer! Liften daar zijn ook van uitstekende kwaliteit.

  • Anoniem
    Anoniem 29 december 2009 · 19:43

    topgebied kan bijna niet beter, fantastisch skigebied voor een zeer antrekkelijke prijs 270 euro (jan 09)voor een week skien incl. skipas. zowel voor beginner als expert. apres ski is wat minder, maar als je van skien houdt is dit ''the place to be''.

  • Anoniem
    Anoniem 26 november 2009 · 22:24

    Les 4 vall? is goed en kant Veysonnaz is slecht door de liften. Het doet er niet toe of daar nu wedstrijden worden geskiet of niet, in kutzbuhel en wengel en val gardena worden jaarlijks de wereldkampioenschappen gehouden. je moet dit gebied eens vergelijken met een gebied als bv Les 3 vall?.

  • Anoniem
    Anoniem 26 november 2009 · 19:24

    Wie verteld dat dit een slecht gebied is kan niet zo goed skien. het is niet voor niets dat de wereld kampioenschappen extreem skien hier al jaren worden gehouden. Voor de liefhebbers, de backside van de Mont Fort is een uitdaging. voor off piste skiers in ieder geval een plek waar je geweest moet zijn!!!!!!! voor het apres skien (kansloos in een hok staan) hoef bij een zwitser niet aan te komen, dus ook hier niet. voor het gezellig drinken van een vine chaud og een biertje kun je prima terecht. de zwitserse keuken is uitstekend.

  • Anoniem
    Anoniem 4 september 2009 · 20:16

    Volgens mij moet je wel in Verbier logeren . De verbindingen tussen de gebieden zijn niet geprepareerd . Maar tussen de piste\'s door is er toch wel het een en het andere te beleven .

  • Anoniem
    Anoniem 26 juni 2009 · 21:14

    In een woord samengevat, SUPER! Ik ski er al vanaf kinds af aan en ik ben er nog steeds niet op uitgekeken. Vaak andere gebieden geprobeerd maar die bieden niet wat je kan vinden op de Mt. Gele en Mt. Fort. Het zijn intensieve afdalingen en dat geeft je dan ook een voldoening wanneer je een zeer nette afdaling neerzet. Ook voor de beginners zijn er genoeg mogelijkheden om variatie in de afdalingen te vinden en dat maakt het echt fijn om ook met grotere groepen te komen. De gevorderden gaan erop uit en de beginners kunnen hun lol ook niet op. Zeker wanneer je echte uitdagingen zoekt moet je naar verbier gaan voor een paar afdalingen die je capaciteiten tot de max zullen testen. Stairway to Heaven en Bec de Rosses zijn hiervan de beste voorbeelden. Bec de Rosses heeft geen lift dus je zal even moeten lopen. Maar wanneer je daarboven staat en je vindt een goed stuk poeder. Nou bereidt je dan maar voor op misschien wel je beste afdaling ooit. (Pas op zorg wel dat je voorbereid bent, dus denk dan aan lawinepiepers/schep/kennis van zaken). Het kost misschien wat maar dan heb je ook zeker een hele goede tijd. Eigenlijk moeten mensen wegblijven zodat ik vaker de eerste lijntjes kan trekken in de sneeuw ?

  • Anoniem
    Anoniem 17 juni 2009 · 15:10

    Waardeloos gebied. Tegen een ieder die hier al jaren achtereen terugkomen,zou ik zeggen, slaap lekker verder, want je wordt gewoon genaaid! Veels te dure pass, kind onvriendelijk, liften uit de tijd toen Juliana aan het skieen was. Tis gewoon een verschrikking. Zonde van je geld.

  • Anoniem
    Anoniem 8 april 2009 · 19:27

    Heerlijk gebied met goede afdalingen. het was niet druk op de pistes maar. Sfeer in Ch is veel beter dan in zillertal oostenrijk. Weinig plebs die zuipen en hard boarden. Wat meer beschaving, opleiding en geld. Volgende keer weer Ch

  • Anoniem
    Anoniem 14 maart 2009 · 10:56

    Dat weet ik, maar jij SCHREEUWT STEEDS MET CAPS LOCK NOG AAN EN DAT IS ERG VERVELEND OM TE LEZEN!! En ik geef al steeds aan dat die kant (Veysonnaz) de minste is om je te bevinden in de 4 Vallees wegens de vele sleepliften, maar dat het niet juist/terecht is om daarom maar de hele 4 Vallees af te schrijven, aangezien alles aan de andere kant gewoon top is.

  • Anoniem
    Anoniem 14 maart 2009 · 09:21

    ALS JE IN THYON-LES COLLONS LOGGEERT MOET JE WEL EEN GROTE SKIPAS NEMEN OM NAAR VERBIER TE GAAN HE. KOOP JE EEN SKIPAS VOOR ALLEEN VEYSONNAZ DAN BEN JE DIK GEKLOOT. JE MOET DUS IEDERE DAG NAAR VERBIER! ben je al eens in een ander groot skigebied geweest bv. in Frankrijk (ik geef mijn geheimpje niet prijs) of ergens in de dolomiten of een andere plaats in zwitserland ? ps die beoordeling Donderdag 12 maart 2009 om 15:20 is wel door iemand anders gestuurd h?Ik ben dus zeker niet de enige die dit gebied negatief vindt hoor.

  • Anoniem
    Anoniem 13 maart 2009 · 17:40

    Q4 is ? van de beste skigebieden in de Alpen. Sneeuwzeker, gevarieerd en groot. De antieke liften aan de kant van Thyon en Veysonnaz, en ook de verbinding via Plan du Foun naar Haute Nendaz zijn inderdaad moeizaam (alleen te doen voor goede skiers en bovendien vaak gesloten a.g.v. sneeuwgebrek) en hoog aan verbetering toe. Het lijkt er sterk op dat de zwitsers zonder geld zitten, want de verbeteringen schieten niet op. Tikkie genant is het wel als je dit vergelijkt met andere topgebieden zoals Arlberg, 3V of Ischgl. De routes en pistes bij Verbier maken veel goed. E?ding zou ik wel \'ns willen weten: Hoe komen ze aan die 415 KM pistes? Gevoelsmatig lijkt het toch kleiner te zijn....

  • Anoniem
    Anoniem 13 maart 2009 · 11:50

    Je bent en blijft een enorme zeikerd en je caps lock staat nog aan... Ik heb niet gezegd dat uitzicht alleen telt. Ik heb daarentegen wel gezegd dat de kant van Veysonnaz helaas met de vele sleepliften de minste fijne kant is, maar jij projecteert alles meteen op het hele gebied en dat is zeer onterecht!!! De 4 Vallees bevatten zo\'n 430km aan pistes, dus er is echt nog veel meer dan alleen Veysonnaz. Alles aan de andere kant van Veysonnaz is gewoon hartsikke goed (Veysonnaz en Thyon zijn zelf qua pistes ook prima, alleen de vele sleepliften zijn vervelend). Verbier staat daarnaast ook nog eens bekend om de fantastische freeride mogelijkheden. Zeker vanaf Siviez tot Verbier zijn er genoeg uitdagende pistes en is er meer dan genoeg variatie in pistes. Je overdrijft ook werkelijk mega erg over de prijs/kwaliteit. Tuurlijk, smaken verschillen, maar jij weet het wel heel mooi te maken en te overdrijven met je gejank!

  • Anoniem
    Anoniem 12 maart 2009 · 23:10

    Ik heb vorig jaar met een groep in mayen de l? verbleven, als we naar de piste wilden hoefden we maar 2 minuutjes te lopen en konden we zo in de cabine stappen. Het is hier prachtig! En de tipi (een plek waar je lekker kan relaxen en wat kan eten/drinken, en waar soms ook nog eens live-muziek is!) is erg leuk. De pistes zijn goed en er is veel keuze, vooral omdat je met een skipas voor dit gedeelte van de bergen ook toegang heb tot andere gebieden hier in de buurt. Ik zou deze plek ZEKER aanraden voor andere wintersporters! Moet er wel bij zeggen dat het heel erg slim is, en eigenlijk noodzakelijk, om de tijd goed in de gaten te houden, de liften sluiten volgens mij rond half 5. En zelfs als je dan in het verkeerde dorp zit spreken ze hier eigenlijk geen engels dus laten ze je gewoon in de schijt zakken, hier was ik wel pissig over. Maar zolang je zorgt dat je de tijd goed in de gaten houdt is dit een prima plek om te gaan. Over een paar uurtjes ga ik weer op weg naar dit gebied!

  • Anoniem
    Anoniem 12 maart 2009 · 20:20

    PRIJS KWALITEIT SLECHTSTE VAN HET SLECHTSTE uitgezonderd Verbier. Ga voor de verandering eens naar een gebied in Frankrijk of Itali?puur op het ski? en vergelijk dan, Waarom is de kant van Veysonnaz z\'on drama ?!!! en daar zijn niet alleen te veel sleepliften. Het uitzicht alleen telt niet hoor.

  • Anoniem
    Anoniem 12 maart 2009 · 19:52

    @hieronder: wat ben jij een mega zeikerd zeg!!! Je moet helemaal niks, als je \'t te lastig vindt, pak je de lift naar beneden of gaat met de bus terug naar Nendaz (vanuit Siviez). Mensen die zeiken over de liften: het klopt dat er veel sleepliften zijn aan de kant van Veysonnaz, maar gelukkig zijn de 4 Vallees niet enkel Veysonnaz. Ook eens de andere kant van het gebied bezocht (Siviez, Nendaz & Verbier)? Als je zo graag sfeer wilt, ga je lekker naar Oostenrijk met de andere Nederlanders hele dag bier drinken. Ik kom al jaren met volle tevredenheid in de 4 Vallees, maar dan voor wintersport. Je kunt je de hele dag vermaken met heerlijke pistes. Het gebied is prachtig, fantastische bergen, fenomenaal uitzicht op al die mooie 4000-ers en sneeuwzeker. Voor mij niks anders!

  • Anoniem
    Anoniem 12 maart 2009 · 15:20

    VER-SCHRIK-KE-LIJK gebied, waardeloze liften, sfeerloze dorpen, prijs kwaliteit verhouden schandalig. Je bent echt knettergek als je voor dit dure gebied kiest. Nandez is een verschrikking. Je moet een zwarte piste af om weer in het gebied te komen. Bij zonneperiodes vliegt de kwaliteit van de pistes achteruit. Dit gebied is verloren en komt niet meer goed. LAKS. 200 euro voor 5 dagen skieen. Slaap lekker verder Zwitserland.

  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2009 · 19:56

    Een prachtig skigebied. Enorm uitgestrekt, met de mogelijkheid om zeer lange tochten te maken, zonder eenzelfde piste ooit tweemaal te moeten doen. In eerdere beordelingen komt het feit dat de liften verouderd zouden zijn vaak terug, ik zou dit toch willen tegenspreken, want ik was wel tevreden wat betreft de liften. De laatste tijd zijn er enkele nieuwe, zeer snelle liften bijgezet (o.a. L\'Etherolla, Trabanta) Wat wel klopt is dat er nog redelijk wat sleepliften in het gebied zijn, maar ik vind dat persoonlijk helemaal niet zo erg. De pistes zelf zijn zeer divers, met pistes voor alle niveaus. Ook wat betreft het off-pistes ski?zijn er heel wat mogelijkheden. Wachtrijen zijn er ook nagenoeg niet (althans toen, krokusvakantie, ik er was toch niet). Voor mij is dit toch een van de beste, zoniet het beste skigebied waar ik al geweest ben, en ik zal er zeker terugkomen.

  • Anoniem
    Anoniem 28 februari 2009 · 18:12

    Voor ons de eerste maar ook meteen de laatste keer dat we naar dit gebied zijn geweest. Of de Zwitsers moeten besluiten eens goed te gaan investeren in de infrastructuur. Er zijn bijna geen goede liften in het gebied rond Vaysonnaz en enorm veel sleepliften. Niet echt een pretje voor de boarders in ons gezelschap. De 8 pers. gondel van Vaysonnaz was prima en de wachttijden vielen enorm mee. Maar de kleinere, 4 persoons gondel die naar Piste de l\'our ging is een oud beestje waarvan de deuren niet altijd vanzelf sluiten. Piepend en kreunend gingen we naar boven. Echt zo\'n beestje dat je in Tsjechi?unt verwachten. Niet in het dure Zwitserland! Verder zijn de pistes wel mooi maar is de bewegwijzering erg slecht in vergelijking met de Oostenrijkse pistes. Verder erg veel paden die de kleur rood droegen maar toch echt lichtblauw waren. Duwen en lopen voor de boarders en veel prikken voor de ski?. Het appartement was wel gezellig (wel ingericht met oude rommel) en lag direct naast de gondel in Vaysonnaz. Al met al vonden we de prijs/kwaliteit verhouding tegenvallen. Oude liften, routes, pistes en liften worden slecht aangegeven en de sfeer was op de terrassen een stuk minder gezellig dan in Oostenrijk. Verder zijn de prijzen erg hoog in de restaurants op de pistes en minder lekker eten dan we in Zwitserland hadden verwacht. Ook in de supermarkten zijn de prijzen enorm hoog. Voor wie overweegt naar dit gebied te gaan wil ik adviseren eens naar Verbier te kijken. Dit hoort bij hetzelfde gebied maar hier is iets meer geinvesteerd in liften. Ook zijn de pistes hier mooier voor zowel de beginner als de gevorderde wintersporter. Volgend jaar wordt het gewoon weer file rijden in Oostenrijk!

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2009 · 15:25

    Een mooi gebied,prima chalet gelegen in buitengebied van Nendaz,met een voor dit gebied ongekend veel gevallen sneeuw. Maar de wachttijden bij de diverse zwaar verouderde (sleep)en stoeltjesliften,en de bijbehorende aansluitingen,doet het vakantie gevoel zwaar ondermijnen.Tevens de assistentie bij die(k)sleepers tbv de jongste jeugd is mijn inziens onverantwoord(\"Melkertbanen\"? Wat mij betreft de eerste en de laatste maal 4 valeien.

  • Anoniem
    Anoniem 9 februari 2009 · 23:48

    Heel goed , wat de gene onder mij vertelt over het bereiken van nendaz is onzin. Je HOEFT namelijk niet die zwarte piste te doen en ik spreek uit ervaring want ik ben er al rond de 12x geweest de afgelopen 3 jaar. Vooral dit jaar ligt er lekker veel sneeuw ! Zeker de moeite waard !!

  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2009 · 21:06

    Leuk skigebied, niet al te moelijke pistes, de zwarte pistes zijn niet echt moeilijk, ook niet voor een gewone ski?met niet al te veel ervaring, sommige rode pistes zijn soms zelfs lastiger dan sommige zwarte (de markering is dus niet heel betrouwbaar). Voor de zeer ervaren en offpiste ski? is er veel diversiteit en aanbod aan offpistemogelijkheden. Kant van Veysonnaz veel t?eel sleepliften en prikstokpaden (die zelfs onterecht als rood gemarkeerd worden...) en dit is echt een groot nadeel aan dit gebied. Als je eenmaal de oversteek van Veysonnaz naar Verbier hebt gemaakt kun je volop nonstop lekker uitleven met lekkere pistes en snelle liftverbindingen. Nendaz is alleen via een zwarte piste + een sleepje te bereiken, dus voor beginners uitgesloten. Le Chable en Bruson, de meest rechter gebieden zijn alleen met bus bereikbaar vanaf Verbier. De restaurants zijn over het algemeen selfservice lokalen met weinig sfeer en tegenvallende voedsel voor zwitserse maatstaven. Pluspunt is de ?te chocolademelk die je hier kunt genieten (Caotina). Aanrader is Hotel Chalet Royal incl. halfpension, hotel aan de overkant van de gondel, sk?s op te bergen in een berging met slot onder aan de piste (dus geen gesleep met je materiaal elke dag) en de diners (bij het halfpension elke avond een 4 gangen diner met voorgercht, soepje, hoofdgerechtje en nagerecht) zijn gastronomisch en is tevens prima betaalbaar. Van 1/2 - 6/2 2009 hebben wij alleen zonnig weer gehad en de sneeuwkwaliteit op de pistes was prima (twee weken terug voor het laatst gesneeuwd). Er zijn volop sneeuwkannonnen aanwezig voor het geval dat. Met een week heb je het hele gebied wel gezien

  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2009 · 21:04

    Leuk skigebied, niet al te moelijke pistes, de zwarte pistes zijn niet echt moeilijk, ook niet voor een gewone ski?met niet al te veel ervaring, sommige rode pistes zijn soms zelfs lastiger dan sommige zwarte (de markering is dus niet heel betrouwbaar). Voor de zeer ervaren en offpiste ski? is er veel diversiteit en aanbod aan offpistemogelijkheden. Kant van Veysonnaz veel t?eel sleepliften en prikstokpaden (die zelfs onterecht als rood gemarkeerd worden...) en dit is echt een groot nadeel aan dit gebied. Als je eenmaal de oversteek van Veysonnaz naar Verbier hebt gemaakt kun je volop nonstop lekker uitleven met lekkere pistes en snelle liftverbindingen. Nendaz is alleen via een zwarte piste + een sleepje te bereiken, dus voor beginners uitgesloten. Le Chable en Bruson, de meest rechter gebieden zijn alleen met bus bereikbaar vanaf Verbier. De restaurants zijn over het algemeen selfservice lokalen met weinig sfeer en tegenvallende voedsel voor zwitserse maatstaven. Pluspunt is de ?te chocolademelk die je hier kunt genieten (Caotina). Aanrader is Hotel Chalet Royal incl. halfpension, hotel aan de overkant van de gondel, sk?s op te bergen in een berging met slot onder aan de piste (dus geen gesleep met je materiaal elke dag) en de diners (bij het halfpension elke avond een 4 gangen diner met voorgercht, soepje, hoofdgerechtje en nagerecht) zijn gastronomisch en is tevens prima betaalbaar. Van 1/2 - 6/2 2009 hebben wij alleen zonnig weer gehad en de sneeuwkwaliteit op de pistes was prima (twee weken terug voor het laatst gesneeuwd). Er zijn volop sneeuwkannonnen aanwezig voor het geval dat. Met een week heb je het hele gebied wel gezien.

  • Anoniem
    Anoniem 18 januari 2009 · 11:27

    Les quatre Vallees is een heerlijk groot skigebied, veel sleepjesliften (uitgezonderd Verbier), weinig apres ski, prijs kwaliteit verhouding is slecht. Onderhoud van pistes matig, veel diversiteit aan pistes top

  • Anoniem
    Anoniem 25 november 2008 · 17:30

    Ik heb vorig jaar eerst - onder meer op deze website - ervaringen over Veysonnaz/Les Collons bekeken, alvorens een skivakantie voor mij en mijn gezin te boeken. Ik was een beetje verbaasd over de negatieve toon van sommige beoordelingen. Ik wil best geloven dat er mensen zijn die al vanaf hun vierde ieder jaar (twee keer?) hebben geskied, alles al hebben gezien (alles, of drie keer Frankrijk en twaalf keer Oostenrijk?) en daardoor verwend en zelfs blas?ijn geworden. Aan de kant van Veysonnaz zijn onder meer de piste de l\'Ours (een fantastische (wereldbeker-)afdaling door het bos (rode piste), die ook voor wat minder ervaren ski? te doen is), de Greppon Blanc en Eth?lla. Ski?bestaat uit meer dan alleen zo snel mogelijk zoveel mogelijk pisten afraggen; kijk gerust eens rond. Natuurlijk lijkt Verbier als dorp mij ook leuker; dat er betere liften aan die kant zijn, wil ik best geloven. Ik ben alleen niet bereid om EUR 3.000 voor een appartement voor vijf personen uit te geven (ook al zou dat best uitkunnen), en dat is waar je in Verbier snel op uitkomt, als het ook voor behoorlijk minder kan. Dat kun je zuinig noemen, maar ik denk niet dat er - behalve de Gooische, Kennemer en Wassenaarse Meisjes, hun broers en hun ouders - veel Nederlanders zijn die dat ?haupt voor hun wintersport kunnen betalen, laat staan als alle andere kosten (vervoer, liftpas, les, skihuur, eten en drinken etc.) er nog bijkomen. Vandaar een boeking voor een appartement in Les Collons. Ik vond Les Collons (1850) als verblijfplaats goed te doen: voor EUR 1.100 een ruim, vrij nieuw, keurig ingericht en zeer compleet driekamerappartement aan de voet van de piste, 30 meter van twee (sleep-)liften vandaan. Daarbij komen dan uiteraard nog skipas, skiles, skihuur, eten en drinken en vervoer. Er zijn twee supermarkten ter beschikking, met een ruime sortering (waaronder streekproducten, onder meer honing, wijn en veel kaas). Er is keuze in restaurants, maar verwacht geen sterren-niveau. Ski- en snowboardles voor de kinderen was in het Nederlands beschikbaar. Zelfs waar dat niet het geval was (zoals bij de jongste van vier zo uitkwam) is dat geen enkel probleem, omdat alle skileraren voldoende Nederlandse woorden kennen om adequaat te kunnen communiceren. Vanuit Les Collons kan je vrij gemakkelijk met de auto naar Thyon 2000 en daar ook goed (betaald) parkeren; dat is in ieder geval makkelijk met kleine kinderen die nog niet zo goed kunnen ski? Na 100 meter lopen en een klein stukje ski? sta je dan bij de wigwam bovenaan de piste de l\'Ours en bij het weitje waar alle kleine kinderen les krijgen. Voor alle anderen is er vanuit de diverse verdiepingen van Les Collons voldoende mogelijkheid om op dezelfde plek terecht te komen. Het is ook gemakkelijk om met de kinderen iets af te spreken na hun les of aan het einde van de dag, omdat de wigwam een duidelijk ori?atiepunt is. Daar vandaan naar Verbier ski?is ook niet zo lastig als hier en daar wordt gesteld; dat het makkelijker kan, ben ik graag eens, maar als je graag in Verbier wilt ski? lunchen en apr?ski? moet je (meer) aan die kant gaan zitten of een enkele keer met de auto die kant opgaan. Wij hadden (in de voorjaarsvakantie voor onder meer de regio Midden) in 2008 geluk met het weer (wat de zon betreft), maar minder met de temperatuur (8-12 graden overdag, ook op 2000m) en daardoor met de sneeuw (die er wel voldoende was, maar snel papperig werd). Ook dat laatste is reden om binnenkort nog een keer terug te gaan (hoewel er ook andere gebieden in Zwitserland op het verlanglijstje staan: Saas Fee, Zermatt, Gstaad, St. Moritz, Wengen).

  • Anoniem
    Anoniem 19 april 2008 · 18:38

    Wij zijn in de krokus van 2008 geweest. We zaten in een appartement in Nendaz, tegenover de gondel. \'s ochtends, als we de kinderen hadden afgeleverd bij de skiles, namen we de bus naar siviez. Vanuit daar kon je heerlijk skien. Vooral de gele gestippelde pistes waren een uitdaging en absoluut niet geschikt voor beginners...Ik heb nog nooit gele pistes gehad in een skigebied en dit is dan ook een pluspunt in het gebied. E?dag hebben we een gele piste gedaan, toen kwamen we helemaal links op de kaart uit in prapero, in de middel of nowhere...er stond een caravan waar je wat te drinken kon kopen, een toilet, en de bus kwam ?s in het uur langs. Die bracht je dan weer naar een dorpje en dan was je de hele ochtend onderweg om weer in siviez te komen...De afdeling bij de mont fort is super! Ook het uitzicht daarboven. Dit is voor mij zeker een gebied waar ik weer terug zou komen.

  • Anoniem
    Anoniem 31 maart 2008 · 12:26

    Voor de eerste keer in quatre vallees geweest. Trage liften, veel sleepliften en zeer oud, pistes matig onderhouden. Kant Verbier is beter maar laat nog steeds de wensen over. Ik heb al veel gebieden gezien maar dit had ik niet van Zwitserland verwacht. Ondanks voldoende sneeuw (180 cm op berg) deden sommige liften in Nendaz het niet waardoor je genoodzaakt was om met de bus naar Siviez te gaan. Met soms een wachttijd van 30 minuten. Dit allemaal vanwege een bergmarmot en niet voldoende sneeuwcanonnen. Nendaz is een rustig dorpje en appartement was top. Maar nooit meer les quatre vallees.

  • Anoniem
    Anoniem 28 maart 2008 · 11:46

    zalig skigebied zeker als je in siviez zit. ga wel nooit naar vesyonnaz want daar is er enkel slechte sneeuw veel ijs en trage liften. afdalen van de tortin is schitterend, ook helemaal boven de mont fort staan is prachtig. wel vooral voor ervaren skiers. echte aanrader is de achterkant van de mont fort als er weinig lawinegevaar is, je skit langs het grote meer en de dam, adembenemend gewoon

  • Anoniem
    Anoniem 10 maart 2008 · 15:52

    Dit jaar voor het eerst naar Zwitserland geweest. De pistes waren breed, maar het gebied rond Les Collons had vrijwel uitsluitend sleepliften. Omhoog uit het dorp was er dan nog wel een stoeltjeslift en in Veyssonaz 2 cabine liften. Als je het hele gebied wil verkennen door bijvoorbeeld naar Verbier te gaan ben je eerst de hele morgen bezig om er te komen van wege de slechte verbindingen en de vele langzame sleepliften. Wat wel opviel is dat de ouwe rommel qua liften bij Les Collons en Veysonnaz staan en in het gebied van Verbier uitsluitend gloednieuwe en snelle liften staan. Ik ga voorlopig niet weer naar Zwitserland, ondanks de fatsoenlijke prijzen op de piste.

  • Anoniem
    Anoniem 4 maart 2008 · 14:13

    Na gebieden gezien te hebben als La Plagne en Les Trois Vallees in Frankrijk, vind ik dit gebied absoluut minder. Vooral in het gebied bij Les Collons/Thyon 2000, waar wij zaten, zijn veel sleepliften. Bij Verbier daarentegen vind je helemaal geen sleepliften en voornamelijk stoeltjes- en cabineliften. In de omgeving van Verbier is ook meer vertier, maar is het er ook veel drukker. Het gebied zit soms wat onlogisch in elkaar en de pisten sluiten niet altijd goed op elkaar aan. De voornaamste skipisten vind je aan de kant van Les Collons en aan de kant van Verbier. Daartussen lijken het meer verbindingswegen om het gebied aansluitend te maken. Een goede tip is: Ga met de auto/bus naar Siviez, vanuit daar kun je goed beide kanten op. Verder hebben wij een leuke vakantie gehad, maar de volgende keer kiezen wij toch weer voor Frankrijk (of een ander gebied in Zwitserland).

  • Anoniem
    Anoniem 29 januari 2008 · 13:22

    Quatre Val? biedt een aantal zeer mooie (off-piste) routes zoals de Tortin, Chassoure en Mont Gel?oor de ervaren skiers. Nadeel is wel dat het gebied vrij onhandig ingedeeld is (zeker vanuit Thyon/Veysonnaz), waardoor je veel paden (prikken/klunen) moet skien en veel liften nodig hebt om aan de kant van Verbier te komen. Dat is extra storend omdat er veel langzame oude liften en sleepliften zijn. Voor beginners is het gebied niet zo geschikt. Bij Thyon heb je een aantal aardige blauwe hellingen, maar de rest van het gebied is voor beginners vrij lastig bereikbaar. Nadeel van Veysonnaz is dat bij wind de lift naar boven dicht gaat en je nergens meer heen kunt.

  • Anoniem
    Anoniem 7 januari 2008 · 16:23

    In vergelijking met Oostenrijk en Italie is dit gebied een stuk minder, veel verouderd. Veel sleepliften bij Thion/Veysonnaz. Het gebied bij Verbier is wel goed. Wij zaten in Nendaz en door de slechte kwaliteit van de sneeuw konden we niet goed naar de andere gebieden skie?en moesten we met de bus van en naar Siviez. Terug naar Nendaz skie?kon alleen via een zwarte piste die niet goed bijgehouden werd en waar daardoor geen sneeuw meer op lag. Slecht onderhoud pisten doordat er weinig sneeuwkannonen waren. Veel paden om de verschillende pisten aan elkaar te \"plakken\". Weinig restaurants op de pisten.

  • Paul
    Paul 24 november 2007 · 18:11

    Een van de mooiste skigegieden ter wereld! Echter zorg dat je aan de kant van Verbier zit, en zeker niet in de hoek van Veysonaz. Daar heb je namelijk geen sfeer, slechte accomodaties, mega oude liften en veel zuinige Nederlanders. Kies voor Verbier en ga genieten, alleen nog maar genieten......

  • tom
    tom 24 augustus 2007 · 13:46

    beste mensen. heel mooi skigebied met hele mooi bergen overal een fenomenaal uitzicht prachtige bomen waar je doorheen skiet en voor mensen die willen weten wanneer er sneeuw ligt kijk op''www.nendaz.ch.. zeker doen.!!

  • jacques
    jacques 12 juli 2007 · 14:15

    Na oostenrijk (zillertal), Frankrijk (trois Vallees) nu in Les Collons neergestreken. Familie 2 volw en 2 jonge kinderen met elk hun eigen skiwensen. Dit gebied heeft ons allen dat geboden wat we zochten. Een energieke tocht naar Verbier en de MontFort geeft een geweldige kick aan de spotieve skier. Het gebied van Les Collons biedt blauw en rood voor de lerende kids en mijn gematigde wensen qua spotieve uitdaging, zonder saai te worden! De lessen werden prima verzorgd door Nl-sprekende leraren. Ne enig zoeken zij er prima tentjes voor het natje en droogje. Het avondvertier is niet erg ontwikkeld. Prima restaurants om te eten, maar Oostenrijkse apres-ski is zeer schaars. Soms jammer, vaak lekker!. Wij gaan hier veel vaker komen! (Ik heb mij laten vertellen dat de oude liften vervangen gaan worden en dat is een goed bericht ?

  • tom
    tom 29 juni 2007 · 12:53

    fantastisch skigebied vooral voor gevordenen bijvoorbeeld naar thyon 2000 een tal van mogelijk heden en mont fort natuurlijk dat is helemaal mooi gewoon hier niet over twijfelen maar gewoon doen

  • LdW
    LdW 12 april 2007 · 17:54

    Wij hadden Veysonnaz als standplaats. Door pech met veel wind waren de verbindingsliften vaak gesloten. We hebben maar eenmaal Verbier kunnen bereiken. Eenmaal op de Mont-Fort aangekomen is de afdeling naar Siviez wel een aanrader. De istes die we konden afdalen waren wel uitstekend, vooral door de rijkelijk gevallen verse sneeuw. In Veysonnaz zijn liften wel aan een upgrade toe. De lange sleeplift die je terug moet nemen vanuit Siviez naar Veysonnaz is voor snowboarders niet prettig. En de gammele gondel onderaan de Piste de l'Ours kent een belachelijk lange wachttijd, terwijl de piste zelf zo heerlijk is. De liften in Verbier zijn moderner en vlotter. Mocht ik nog een keer naar het gebied gaan, dan zou ik Verbier als basis kiezen ipv Veysonnaz.

  • maarten
    maarten 18 februari 2007 · 17:41

    Het is echt super mooi. Je komt altijd wel een restaurant onderweg tegen. Het is super voor beginners en gevorderden. Ook de verbindingen van de 4 valeien zijn super. Je kan makkelijk van de een naar de ander gaan.

  • Lodewijk
    Lodewijk 30 januari 2007 · 11:04

    Top gebied met veel verschillende mogelijkheden. Voor beginners als gevorderden. Helaas was er niet zo veel sneeuw, waardoor een aantal verbindingsliften niet open waren. Vanuit Nendaz moet je dan eerst naar Shivez. Maar goed, dat is ook maar 10 minuten rijden. De Charletjes in Nendaz zijn een absolute aanrader. De abfahrt van de Mont Fort naar Torsin is heerlijk. Lekker stijle stukken en heerlijke stukjes om te carven. Wie echt meer wil, moet aan de achterkant van de Mont Fort naar bendeden. Is geen piste, maar je komt in Shivez uit. Vond het wel opvallend hoe vaak de liften stil staan. heb ik zo nog nooit mee gemaakt. De

  • Bas
    Bas 23 januari 2007 · 09:07

    Ben een aantal keer in 4 vallees geweest. Het is een mooi gebied dat voor ieder wat te bieden heeft, de lager gelegen pistes zijn vooral geschikt voor de beginners. Een nadeel voor beginners is dat de verbinding tussen thyon en verbier lastig kan zijn. Voor de gevorderden liggen er een aantal schitterende pistes, ook de offpiste mogelijkheden zijn te gek. De Tortin en Mont Fort bieden een hele uitdaging om mooi af te dalen. Voor de echte expert is de Mont Gele, van deze 3023 hoge piek kan alleen 'offpiste' afgedaald worden. Ook is het mogelijk mooie tochten te maken, van verbier naar thyon met wat extra pistes vult een hele dag. De wachttijden bij de liften zijn zeer kort buiten de topweken. Helaas staan er wel een aantal verouderde liften welke erg langzaam zijn. In Verbier kan er goed gefeest worden, in de andere plaatsen is dit veel minder. In de kleinere plaatsen kun je genieten van de rust en mooie omgeving. Redenen om naar dit gebied te gaan zijn de mooie pistes en perfecte offpiste mogelijkheden.

  • jacob
    jacob 10 januari 2007 · 15:37

    Les Quatre Vallees is een groot gevarieerd gebied, met vooral bij Verbier uitstekende mogelijkheden voor gevorderden en vergevorderden. Goede off-piste en sneeuwzeker. Nadeel voor mensen in Veysonnaz/Thyon/Les Collons: de verbinding naar Verbier en Nendaz is heel lang en met veel sleepliften en paden. Sowieso moet in dit gebied nog wel het één en ander gebeuren op het gebied van nieuwe liften, er is te lang niet meer geinvesteerd....

  • tom zeldenrust
    tom zeldenrust 3 januari 2007 · 21:16

    hallo iedereen, wij gaan naar dit skiegebied twee keer per jaar heen ik vind het gewoon fantastisch als je met de lift naar de Mont Fort gaat helemaal naar de top van 3350 meter dan heb je echt een geweldig uitzicht over de Matterhorn de Monte Rosa en soms de Mont Blanc ik kom hier ieder jaar met plezier terug echt een hele goede aanrader

  • IAMsterdam
    IAMsterdam 2 december 2006 · 00:44

    Ik kom reeds 25 jaar in dit gebied (Verbier), dus ben enigzins bevooroordeeld, maar er is ook een goede reden voor. Zelfs na die tijd blijft het afwisselend, uitdagend en interessant voor de gevorderde skiër. Sneeuwzekerheid op de lagere (beginners) gedeeltes valt de laatste jaren wat tegen. Verder is Verbier echt een luxe oord geworden. Uitgaan lukt er niet voor een koopje, maar is wel super. Gewoon niet elke avond op stap, dan gaat het prima.

  • tom
    tom 31 augustus 2006 · 12:29

    volgend jaar ga ik voor de 4de keer naar haute nendaz we hebben daar een huisje in de avond altijd prachtig uitzicht en voor de gevordenen is het goed maar voor beginners moeten maar naar duitsland gaan.

  • speedblast
    speedblast 21 augustus 2006 · 10:12

    verleden zomer was het men eerste keer dat ik ging skieen (dit jaar weer) we verbleven in Nendaz juistnaast de piste. ik was de eerste keer op de latten. Na een half uur had ik de basis door en na 4dagen hadden enkele zwarte pisten geen gevaren meer voor me. zo zie je dat je als beginnen er zeer goed kunt beginnen en eens je het kan je zeer goed kan uitleven s'avonds genieten van het uitzicht op de bergen en s'morgens terug met goede moet beginnen. Les Quatre Vallées biedt het allemaal. en zeker een aanrader!!!!

  • S. Heida te Wolvega
    S. Heida te Wolvega 21 augustus 2006 · 09:48

    Ik ben net terug van een wintersportvakantie naar Les quatre vallées. Wij stapten iedere dag in de gondel bij Mayons l'ours. Dat was erg leuk, omdat daar ook de europacup wedstrijden alpineskiën voor mannen werd gehouden. Spectaculair om te zien. Wij hebben vooral veel geskied in het gebied bij Thyon 2000/les Collons/Veysonnaz. Het skiën is daar prachtig, wel veel sleepliften, maar goed. De aprés ski daarentegen is er niet of nauwelijks, wellicht lag het ook aan het seizoen. De prijzen op de piste van het eten vonden wij meevallen, ook de prijs van de lessen en de skipas was naar verhouding prima. Voor de echte skiër is dit gebied een aanrader, voor degene die ook 's avonds op stap wil, dan moet je wellicht naar Verbier, maar daar zijn wij niet geweest, was ruim een uur in de auto vanaf Thyon. Het restaurant bij de gondel in Veysonnaz boven op de berg is goed, veel keuze en niet al te duur. De skischool in Thyon met Pierre als skileraar is ook een aanrader (ecole de ski suisse).

  • Crosmax
    Crosmax 21 augustus 2006 · 09:39

    Het gebied is netjes en overzichtelijk opgezet. De verbindingen worden op z'n Zwitsers onderhouden,... eerst sparen en dan vervangen. Momenteel worden heel veel oude liften vervangen. Enorm. Wat betreft Off-piste skien, hou je aan de gele hellingen dan blijft er van het gebied en natuur in de zomer ook nog wat over. En je brengt anderen en je zelf niet ingevaar. Perfect gebied om met jonge kinderen SAMEN te gaan skien. (lessen nemen in een ski hal in Nederland en daar samen de hellingen op). Top gebied.

  • wubbe van t'land
    wubbe van t'land 21 augustus 2006 · 09:33

    Ik ben in Val Thornes geweest was super leuk maar echt te koud, ben ik kaprun geweest maar was te makkelijk, ben op meerdere wintersport plaatsen geweest maar telkens wil ik toch weer terug naar Veyonnaz (quatre Valleés) daar is het altijd leuk met veel land genoten en heel veel verschillende pistes. Het enige dat lstig is dat je elkaar kwijt kan raken ? zo groot is het. het enige minpuntje is misschien dat er niet altijd een funpark is en niet heel veel uitgaans mogelijk heden maar toch Veyonnaz is TOP!! Veyonnaz heeft dit jaar een nieuwe lift gekregen! en niet zomaar een maar echt te meeste kolosale lift die ik heb gezien! 2400 per uur never nooit een rij. Veyonnaz was wat verouderd maar nu weer helemaal top

  • caro
    caro 18 augustus 2006 · 17:40

    Mooi groot ski gebied met vanuit de meeste appartementen prachtig uitzicht op het dal ( sion) en aan de overkant het skigebied crans montana. Wij zitten altijd in Vessonays, dit is leuk skieeen met voor ieder wat wils, nadeel is wel de trage ouderwetse gondel naar boven en de vele sleepliften in dit gebied. Wij vinden het al jaren een prima gebied, vanwege de snelheid waarmee we er heen kunnen, de relatieve goedkope appartementen en de veelzijdigheid van het gehele gebied.

  • Stef
    Stef 18 augustus 2006 · 17:01

    Veyzonas is een budget oord en dat merk je. Veel studenten en goedkope slechte restaurantjes en kleine achterhaalde appartementen. Verbier is andere koek. Cosmopolitisch skidorp met alure en bijbehorend gebied, maar ook met bijbehorende typisch zwitserse prijzen! 'De zwarte muur' is heftig, maar voor een snowboarder een ramp omdat het supersteil met enorme bugels is. Verbinding tussen de verschillende plaatsen is langerekt met veel oude liften. Offpiste kan geweldig zijn als je weet waar je moet zijn. Ik heb hier iig een van mn meest indrukwekkende offpiste ritjes gemaakt, maar we hadden wél mazzel dat we onderaan en lift konden krijgen naar de goede kant van de berg van een passerende bus vol met bejaarde langlaufers...Niet doen zonder de juiste begeleiding, materiaal en kennis dus. Één maal per jaar is hier de Verbier extreme en dat is me een happening!

>