Tirol

Tirol is verreweg de meest populaire wintersportregio van de Alpen. Maar liefst één op de drie Nederlanders gaat op wintersport in Tirol. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Tirol heeft sneeuwzekere skigebieden met moderne liften, die variëren van klein maar fijn tot zeer groot en sportief, de après-ski is ongeëvenaard en ‘Gemütlichkeit’ wordt hier niet voor niets met een hoofdletter geschreven.

Van geweldige après-ski tot perfect voor families

In Tirol vind iedere wintersporter wel een skigebied dat bij hem of haar past. In dorpen als Ischgl, Gerlos of Westendorf vind je geweldige après-ski. Voor families zijn skigebieden als Serfaus - Fiss - Ladis, de Zugspitz Arena en Kappl perfect, met veel Nederlandstalige skileraren (die je overigens in ieder skigebied in Tirol kunt vinden). Tirol telt ook een aantal sneeuwzekere gletsjers waarvan de Pitztaler Gletscher wat ons betreft een van de mooiste is. Eigenlijk is in Tirol alles wel te vinden.

Meest populaire regio, ondanks de drukte

Tirol wordt gedomineerd door het Inndal, dat van west naar oost loopt. Ten noorden en zuiden van het Inndal liggen valleien waar je veel skigebieden vindt, zoals het Ötztal en het Zillertal. Tijdens de vakantieperiodes kunnen de wegen naar de skigebieden in Tirol wel eens dichtslibben, maar dat lijkt ons niet uit te maken. Tirol is en blijft de meest populaire wintersportregio.