Welke pistes voor net skiënde kleuter?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Skiparadies Reschenpass

Vanuit Nauders even een vraagje aan de kenners van dit gebied:

Onze dochter van 5 jaar zit in de ochtend op skiles, de middagen willen we zelf een beetje met haar skiën. Vandaag zijn we terechtgekomen op blauwe oefenpiste 22, met een sleepliftje. Vond ze geweldig. Wij ook, maar na 25 x op en neer staan we morgen wel open voor iets meer variatie :-)

We hebben echter het idee dat de andere blauwe pistes in het gebied van Bergkastel nog (veel) te moeilijk zijn voor een klein meisje dat net een beetje kan sturen en remmen, en vooral ZELF wil skiën (en dus niet bij papa of mama tussen de benen). Klopt dat, of zien wij een goede optie over het hoofd? We hebben vanochtend even snel rondgekeken in het gebied, maar veel blauwe pistes zijn vrij smal of hebben steile stukken. We zoeken eigenlijk een licht glooiende, brede, blauwe piste zonder afgronden aan de zijkant.

En hoe zijn de blauwe pistes (2,3,4) in het gebiedje Schöneben Belpiano aan de andere kant van de Reschenpas? Is dat leuk om te skiën met zo’n kleintje, of kunnen we ons de komende dagen maar het beste houden bij piste 22?

null

De blauwe twee in Nauders Bergkastel is heel breed en niet al te steil. Helemaal links aanhouden als je uit de stoeltjeslift komt. Die zou je kunnen proberen.
Rechterzijde is de rode piste. De blauwe 8 zou ik niet nemen. Zitten een aantal lastige stukje in voor de kleine.
Schoneben heb ik geen ervaring mee.

Aftellen maar!

Kom lekker naar Resia! Perfect voor die kleine.

Piste riderrrrr

Kleuters houden van herhaling! Dat is dan idd steeds dezelfde helling skiën, tot vervelens toe voor ouders. Hier hetzelfde gehad. Een andere piste vond onze zoon niet leuk en was niet vooruit te krijgen. Eenmaal iets ouder veranderde hij, opeens was alles leuk en ging hij als een speer. Dus even volhouden en genieten van de kleuterpraatjes tijdens het skiën. Want ondanks de herhaling van de piste liggen we nog steeds dubbel om de praatjes die hij toen had.

Waarom vraag je het niet aan de skileraar/es?? Die zal waarschijnlijk beter weten wat jullie dochter kan doen dan wij hier.

Übung macht den meister!!!

Schoneben heeft prachtige brede blauwe pistes, vergelijkbaar met de hiervoor genoemde blauwe 2, maar wel met stoeltjeslift. Als ze nog niet verder dan 22 is geweest dan lijkt nog te moeilijk. Boven op Bergkastel kan ze zeker de blauwe vier met sleepliftje nemen, dat is een oefenhelling waar ook de skiklasjes starten (de locals noemen het trouwens de idiotenheuvel maar daar niet van…) En daarna zou ik de 8 proberen, dat is ook maar een kort stukje en onderaan sleeplift.

Bedankt voor het meedenken! We hebben vandaag de blauwe 2 geskied met dochterlief. Ging best goed, al vond ze het op de iets steilere stukken wel een beetje eng. En daarna inderdaad weer terug naar de blauwe 22, want daar bleef ze maar om vragen. Morgen gaan we maar eens kijken of ze de blauwe 4 en de blauwe 8 wat vindt… Later deze week gaan we zeker nog een dagje naar Schoneben. Wij vermaken ons dus prima :-)

inderdaad Schoneben is een zeer goede keuze, vanuit de gondel naar beneden naar de stoeltjeslift jochbahn of de 2e lift de fraitensesselbahn.
beide liften zijn kinder veilig, en de pistes zeer goed te doen, zelfs een funpark.
over 1,5 week gaan wij kan haast niet wachten…

Loat goan

inderdaad Schoneben is een zeer goede keuze, vanuit de gondel naar beneden naar de stoeltjeslift jochbahn of de 2e lift de fraitensesselbahn.
beide liften zijn kinder veilig, en de pistes zeer goed te doen, zelfs een funpark.
over 1,5 week gaan wij kan haast niet wachten…

fiseler op 24 feb 2015 22:39

Let op: onder/naast de Fraitensesselbahn zit een stukje rood. Liefst gewoon starten met de Jochbahn is mijn advies.

Piste riderrrrr

onze kleuters gingen met de skileraar vorige week, na eerst 3 dagen in kinderland te hebben geoefend,met de 8 zit omhoog! vond ik trouwens wel spannend, van die ukken naast 7 vreemden in stoeltjes. het pizzapunten ging goed! waarom geen klas je?

Klasje

Vandaag in Schoneben geweest, en dat is supergoed bevallen! Wat liggen de pistes in dit gebiedje er prachtig bij zeg! En wat een heerlijke blauwe pistes voor ondernemende kleine skiërtjes… Glooiend, geen afgronden ernaast, niet te steil maar ook geen stukken die zo vlak zijn dat je niet meer vooruit komt. Precies wat we zochten! Dochterlief heeft de blauwe 2,3 en 4 meerdere keren geskied en kreeg er geen genoeg van. Ondertussen hebben man en zoon zich prima vermaakt op de rode en zwarte pistes in het gebied. Een topdag gehad! Bedankt allemaal voor het meedenken.

null
null

mooi gebied voor kids idd! en we hadden met de carnaval de hele week zon…lekker, zo te zien jullie ook!

Plaats een reactie