Reviews La Forêt Blanche

86% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.4 op basis van 9 beoordelingen.

Sterke punten: Uitstekend voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, laag prijsniveau, goed eten op de piste, sneeuwzeker en goede mogelijkheden voor tochten.
Zwakke punten: Matig bereikbaar.

Wat vind jij van La Forêt Blanche?

Reviews van gebruikers

Gast570
7 februari 2020 · 22:58

Gezeten in St-Marie (gehucht op 3 km van Var-les claux) bijna op de piste. Voor wie de après-ski gestolen kan worden zeker een aanrader. Appartement (nieuwbouw en ruim) €750 voor een week voor 6 personen. Skipass €212 voor 6 dagen. Pintjes op de piste tussen €3,50 en €6,00. Groot genoeg gebied om een week in te vertoeven, wel jammer dat de eerste 3 dagen de verbinding naar Risoul gesloten was wegens teveel wind. 1 dag slechte pistes gehad vanwege het weer. Liften zijn ietwat verouderd en een aantal pistes enkel toegankelijk met sleepliften wat voor boarders wat onaangenaam is. Voor de rest wel bijna nergens plat. Op veel plaatsen zijn er slechts een paar enkelingen op de piste en nergens hebben we langer dan een paar minuten moeten aanschuiven. Voor wie gaat om te skiën/boarden zal z’n gading wel vinden in la Foret Blanche. Wie uitgaansmogelijkheden à la Sölden of Ischgl zoekt, zoekt best verder.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
ThomJ
29 maart 2019 · 18:49

Geskied en gesnowboard in Vars en Risoul. De pistes bij Risoul gaan na een tijdje wat vervelen, maar daar compenseert Vars weer voor. Vooral de pistes tussen Vars Les Claux en Vars Sainte Marie waren leuk om vaker te doen, netals de pistes van Mayt naar Vars Sainte Marie. Ook de pistes helemaal rechts bij de 2 sleepliften van L'Homme de Pierre waren genieten. Het is hier heerlijk rustig en de sfeer brengt je terug de tijd in.

Minpunt waren het gebrek aan echt uitdagende pistes en de trage, lange Mayt en Crevoux liften boven Vars die belangrijk zijn voor de verbinding naar Risoul. Beginners zullen het hier goed naar hun zin hebben, omdat je overal goed kan komen. Echte kilometervreters die zich graag flink inspannen raken na 1 week wel uitgekeken. veel variatie in tochten vond ik ook niet echt mogelijk. Voor mij was het een leuke week, maar ik zou niet snel voor een 2e keer teruggaan.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast763
19 januari 2018 · 20:43

Werkelijk super!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast938
8 februari 2015 · 11:17
  • Brede pistes
  • Geschikt voor beginners en gevorderden die aan hun techniek willen werken
  • Weinig uitdagende pistes
  • Klein gebied voor experts
  • Matige apres ski
Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
AidaPida
5 januari 2015 · 10:42

Net terug van 10 dagen Forêt Blanche. Mooi skigebied met een gevarieerd aanbod aan pistes: ik lees vaak dat het een beginnersgebied is, maar daar heb ik weinig van gemerkt. Het enige nadeel is dat je heel veel oude/trage liften moet nemen om helemaal boven te geraken. Er zijn trouwens heel wat sleepliftjes verboden voor beginnelingen (jumpstarts en heel steil). De enige piste naar ons hotel (uithoek van Risoul) was een hele week gesloten, maar toch goed te doen. Ik begrijp niet waarom ze daar geen werk van maakten, want er waren maar enkele ijzige plekken. En heel veel volk nam ze toch. Qua Apres-ski is het ook heel levendig: in La grotte du Yeti is er altijd wel een feestje en drank aan heel schappelijke prijzen!

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast770
8 maart 2014 · 10:11

Prima skigebied met veel mogelijkheden. Door de hogere ligging toch nog goede sneeuw ondanks de vele zonuren. Liftjes gaan wat langzamer maar tu est en France- sud. Je kan tussen Vars en Risoul mooie tochtjes met mooie uitzichten maken. Prettige en gastvrije Fransen uit het zuiden. Alles lekker relaxed en gelukkig weinig dikdoenerige nederlanders.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Erik2013
23 september 2013 · 21:18

Top gebied voor een beginner! Veel verschillende pistes, als je met een grote groep bent kun je eenvoudig splitten omdat er ook zat makkelijke stukken bij zitten. Ik ben beginner maar ben teruggekomen als een pro. Het gebied is divers genoeg en na een week heb je alles wel gezien, maar zeker niet verkeerd. Risoul is erg gezellig met de yeti bar, maar hou rekening met de kleine ellendige appartementjes waar je sochtends rochelend en met een bloedende neus wakker wordt. De liften gaan wel redelijk, maar had wel sneller gemogen. Het was m’n eerste keer skieen hierzo maar ik vond het geweldig!

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
gerwind11 september 2011 · 13:18

Helemaal geweldig. Niet al te groot gebied maar wel heel divers.
We zaten in Vars en vanuit hier kun je meerdere kanten op. Omdat we geweldig weer hadden vonden we het niet erg dat er minder kilometers piste was. Gewoon veel zonnen!
Wel een beetje ouderwets met een pasfoto op je skipas en zichtbaar dragen maar verder qua faciliteiten uitstekend. Goed betaalbaar, iets verder reizen maar een dagje naar bijvoorbeeld Grand Serre Chevalier maakt het des te leuker!

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
22 maart 2009 · 17:04

La Foret Blanche is een mooi gebied dat voor een week voldoende diversiteit biedt. Wij zaten in Risoul en konden vanuit daar gemakkelijk en snel naar Vars Skie? vanuit elk punt van het gebied ben je binnen anderhalf uur weer thuis, dit maakt het makkelijk om thuis te lunchen. Koffie aan de piste is relatief niet duur. Espresso 1,40 euro; Blikje cola 2,50. De pistes waren goed onderhouden en werden goed geprepareerd. Mooie brede pistes. In de week dat wij er zaten was het niet druk op de pistes en in de liftjes.
Dat de pistes wat aan de korte kant zijn en de liftjes daardoor relatief langzaam zijn maakt het voor de gevorderde, snelle ski?niet echt tot een uitdagend gebied. In ieder geval niet om nog een keer heen te gaan, in een week heb je alles wel gezien.

Tim
6 maart 2007 · 22:50

Ben tijdens de krokusvakantie een weekje naar Risoul geweest. Het was trouwens de eerste keer dat ik een skigebied bezocht.
Moet zeggen dat dit een zeer geschikt gebied is voor beginners. De sfeer is er geweldig en met zijn vele verschillende pistes is dit ideaal als beginneling ?
Heb me die week daar dan ook goed geamuseerd en de sneeuw was van goede kwaliteit.
Zeker een aanrader.
Groetjes