BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews La Forêt Blanche

Reviews La Forêt Blanche

81% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.3 op basis van 3693 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, goede mogelijkheden voor tochten, rustig, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, laag prijsniveau en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Matig bereikbaar

Wat vind jij van La Forêt Blanche?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast763
    Gast763 19 januari 2018 · 20:43

    Werkelijk super!

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast938
    Gast938 8 februari 2015 · 11:17

    + Brede pistes + Geschikt voor beginners en gevorderden die aan hun techniek willen werken - Weinig uitdagende pistes - Klein gebied voor experts - Matige apres ski

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • AidaPida
    AidaPida 5 januari 2015 · 10:42

    Net terug van 10 dagen Forêt Blanche. Mooi skigebied met een gevarieerd aanbod aan pistes: ik lees vaak dat het een beginnersgebied is, maar daar heb ik weinig van gemerkt. Het enige nadeel is dat je heel veel oude/trage liften moet nemen om helemaal boven te geraken. Er zijn trouwens heel wat sleepliftjes verboden voor beginnelingen (jumpstarts en heel steil). De enige piste naar ons hotel (uithoek van Risoul) was een hele week gesloten, maar toch goed te doen. Ik begrijp niet waarom ze daar geen werk van maakten, want er waren maar enkele ijzige plekken. En heel veel volk nam ze toch. Qua Apres-ski is het ook heel levendig: in La grotte du Yeti is er altijd wel een feestje en drank aan heel schappelijke prijzen!

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast770
    Gast770 8 maart 2014 · 10:11

    Prima skigebied met veel mogelijkheden. Door de hogere ligging toch nog goede sneeuw ondanks de vele zonuren. Liftjes gaan wat langzamer maar tu est en France- sud. Je kan tussen Vars en Risoul mooie tochtjes met mooie uitzichten maken. Prettige en gastvrije Fransen uit het zuiden. Alles lekker relaxed en gelukkig weinig dikdoenerige nederlanders.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Erik2013
    Erik2013 23 september 2013 · 21:18

    Top gebied voor een beginner! Veel verschillende pistes, als je met een grote groep bent kun je eenvoudig splitten omdat er ook zat makkelijke stukken bij zitten. Ik ben beginner maar ben teruggekomen als een pro. Het gebied is divers genoeg en na een week heb je alles wel gezien, maar zeker niet verkeerd. Risoul is erg gezellig met de yeti bar, maar hou rekening met de kleine ellendige appartementjes waar je sochtends rochelend en met een bloedende neus wakker wordt. De liften gaan wel redelijk, maar had wel sneller gemogen. Het was m'n eerste keer skieen hierzo maar ik vond het geweldig!

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • gerwind
    gerwind 11 september 2011 · 13:18

    Helemaal geweldig. Niet al te groot gebied maar wel heel divers. We zaten in Vars en vanuit hier kun je meerdere kanten op. Omdat we geweldig weer hadden vonden we het niet erg dat er minder kilometers piste was. Gewoon veel zonnen! Wel een beetje ouderwets met een pasfoto op je skipas en zichtbaar dragen maar verder qua faciliteiten uitstekend. Goed betaalbaar, iets verder reizen maar een dagje naar bijvoorbeeld Grand Serre Chevalier maakt het des te leuker!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2009 · 17:04

    La Foret Blanche is een mooi gebied dat voor een week voldoende diversiteit biedt. Wij zaten in Risoul en konden vanuit daar gemakkelijk en snel naar Vars Skie? vanuit elk punt van het gebied ben je binnen anderhalf uur weer thuis, dit maakt het makkelijk om thuis te lunchen. Koffie aan de piste is relatief niet duur. Espresso 1,40 euro; Blikje cola 2,50. De pistes waren goed onderhouden en werden goed geprepareerd. Mooie brede pistes. In de week dat wij er zaten was het niet druk op de pistes en in de liftjes. Dat de pistes wat aan de korte kant zijn en de liftjes daardoor relatief langzaam zijn maakt het voor de gevorderde, snelle ski?niet echt tot een uitdagend gebied. In ieder geval niet om nog een keer heen te gaan, in een week heb je alles wel gezien.

  • Tim
    Tim 6 maart 2007 · 22:50

    Ben tijdens de krokusvakantie een weekje naar Risoul geweest. Het was trouwens de eerste keer dat ik een skigebied bezocht. Moet zeggen dat dit een zeer geschikt gebied is voor beginners. De sfeer is er geweldig en met zijn vele verschillende pistes is dit ideaal als beginneling ? Heb me die week daar dan ook goed geamuseerd en de sneeuw was van goede kwaliteit. Zeker een aanrader. Groetjes

>