BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Rokytnice

Reviews Rokytnice

77% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 5.9 op basis van 3739 reviews.

  • Sterke punten: Geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk en goedkoop.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten, beperkte off-piste en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Rokytnice?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast471
    Gast471 29 februari 2020 · 22:42

    Een wintersport plaats geschikt voor gezinnen . De wachttijden bij de stoeltjes liften zijn op drukke dagen niet langer dan 10 minuten en vaak korter. Tegenvaller is dat pistes niet of nauwelijks geprepareerd worden wat het skiën een stuk moeilijker maakt, en wij waren nog wel in het hoogseizoen met behoorlijke sneeuwval. Route naar Rokytnice goed te doen. Via Zittau, klein stukje Polen, allen goed begaanbare wegen. Laatste 40 km over binnenwegen / bergwegen, dit houdt op, vooral bij sneeuwval. Bij de piste en in het dorp zelf voldoende huurmogelijkheden voor materiaal. Supermarkt aanwezig in het dorp. Vier grote parkeerplaatsen bij piste waarbij de eerste direct aan de piste, deze is betaald (ong. €6,50 per dag) en na 9 uur vol.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Saaski
    Saaski 17 oktober 2019 · 22:28

    Prima skigebied, zeker voor beginners. Maar ook de niet te veeleisende gevorderden komen aan hun trekken met een aantal meer uitdagende pistes. De meer uitdagende stukken (bij Horni Domky) zijn wel relatief kort. Voor de kilometervreter is het dus niets. Doordat het gebied vrij noordelijk en oostelijk ligt is het behoorlijk sneeuwzeker, ondanks de geringe hoogte. Net na kerst hadden wij ruim voldoende sneeuw. Capaciteit liften meestal voldoende, behalve op de piekdagen (zoals feestdagen) wanneer je bij Horni Domky wel 30-45 min staat te wachten. Daarbuiten zijn de wachttijden alleszins acceptabel. Pistepreparatie laat te wensen over, gebeurt naar mijn idee niet structureel. De pistebully's stonden meestal werkloos en half ingesneeuwd aan de kant. Top bestemming voor wie goedkoop wil. Hier eet je nog voor 30 euro voor 4 personen buiten de deur. Het volk , zeker de oudere generatie, is best stug. Het liftpersoneel daarentegen is zeer behulpzaam.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast542
    Gast542 4 maart 2019 · 13:23

    Leuk om met het gezin heen te gaan om de kids te leren skiën. En als je zelf geen fanatieke maar een recreatieve skiër bent is dit een prima gebied!! Alleen die Tsjechen mogen wel iets van vriendelijkheidscursus doen

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast136
    Gast136 23 maart 2015 · 09:11

    Voor beginnende skiers een leuke plek maar voor de gevorderde skier maar weinig mogelijkheden! Prijzen wel zeer intressant!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast712
    Gast712 22 februari 2015 · 21:18

    Heerlijk dagje geskied tijdens een weekendje Praag. Mooie lange afdaling vanaf de hoogste berg in Tsjechie tot het dal. Goede piste, goede sneeuw, aardige mensen en betaalbaar. Een dag of 4/5 met familie is hier goed te doen

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast154
    Gast154 10 januari 2014 · 16:10

    Wij zijn afgelopen week voor de 2e keer geweest.Dit keer in een pension. Gezien de prijzen is dit zeker het overwegen waard.. De feestdagen zijn duurder maar nog erg goedkoop. Wij waren nu goedkoper uit dan vorige keer in een appartement. 4 pers. www.horskespicky.cz. alles 2 jaar oud en zeer schoon. eigenaar is zeer goede kok wij zijn geen enkele keer uit eten geweest. Bij de receptie kun je goed/gezellig zitten. Silversterabend naar een kerkje gelopen met eigenaren en gasten voor mooi uitzicht en een glas champagne daar het nieuwe jaar begonnen. Super verzorgd. Er staat altijd goed fruit, uitgebreid ontbijt. Wakker worden met de geur van versgebakken brood! Bus op 100 meter naar Horny Domky welke op ong. 500 meter ligt. Kleine piste op ong 200 meter.. een aanrader. zelf mailen in het duits. Bussen reden nu 2x per uur ipv 4 x . Pistes waren redelijk, Lange tijd geen sneeuw. wel kunstsneeuw. Goede liften en eten goed en goedkoop op de pistes. Hele week temp rond de 0 graden. op de top vroor het wel steeds een paar graden. Wij willen er wel weer naartoe; Jammer dit jaar dat ik door een snowboarder hard onderuit werd gehaald en daardoor niet meer kon skiën vanaf dag 2 Maar die onbenullen heb je overal. Neem les kost ook zeer weinig en bespaard een hoop ellende! Hoefde trouwens maar 2 dagen skihuur te betalen bij Yeti

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast860
    Gast860 27 november 2012 · 12:16

    Mooi gebied, genoeg restaurantjes om ergens even wat eten. je hebt een leuke disco/kroeg elke avond is het daar erg gezellig je kan bowlen genoeg te doen in ieder geval

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • joke
    joke 31 maart 2012 · 11:28

    Wij zijn dit jaar ook in Rokytnice geweest met de voorjaarsvakantie. Prima skigebied, vooral voor de kinderen.Maar het weer viel iets tegen. Ik heb het idee dat in Oostenrijk vaker de zon schijnt. Is dat werkelijk zo???? Volgend jaar weer? Wie weet een groot huis in Rokytnicxe voor 16 personen?

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Familie Van Beek
    Familie Van Beek 9 maart 2012 · 10:19

    Dit jaar voor het eerst met kinderen op skivakantie in Tsjechië geweest. Het is uitstekend bevallen. Kinderen vonden het heerlijk en wij hebben ons ook prima vermaakt. Ervaren skiërs kunnen zich vermaken maar beter naar een groter gebied. Met kinderen echter is het zeer aan te raden. Vriendelijke, bescheiden mensen. Goede voorzieningen, lekker eten en vooral niet duur.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • anoniem
    anoniem 26 februari 2012 · 14:20

    Voor de 3e keer hebben wij in Rokytnice nad Jizerou geskied met onze familie (8 volwassen en 5 kinderen, beginners en gevorderden). Er lag veel goede sneeuw dit jaar, heerlijk! Zelfs de laatse dagen met regen en dooi was het er nog goed te doen. Voor onze familie zal het de komende jaren nog een geschikte en vooral ook betaalbare plek voor wintersport zijn!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 17 februari 2012 · 19:15

    Wij staan op het punt om te vertrekken naar rokytnice, voor de derde keer gaan wij naar dit voortreffelijk leuk skiegebied. We hebben een groot huis waar we met 16 personen ruim in kunnen. De kinderen,ouders, opa en oma voor ieder wat wils. Niemand verveeld zich.Skipistes voor beginners en gevorderde. Gemoeg te doen voor een weekje vertier. Lekker eten en drinken voor een prijs waarvoor we het niet kunnen laten staan. Kortom we hebben er weer zin in.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Dennis
    Dennis 2 januari 2012 · 20:15

    @Ronald Ben niet ervaren in Zwitserland of Oostenrijk, maar het komt idd wel eens voor je een 10 tot 15 minuten in de rij staat.En dan gaan wij altijd buiten de drukke weken om.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • ronald noorman
    ronald noorman 28 december 2011 · 21:05

    prima eten, uitstekend drinken, meer dan uitstekend vermaak tot diep in de nacht. skien lekker, maar realiseer je dat er weinig pistes zijn dus weinig afwisseling. voor een lang weekend met uitslapen uitstekend. NB denk niet dat Tjechie rustig is. in Zwitserland nog nooit zo lang gewacht als voor de stoeltjeslift naar Horni Domky.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • roger
    roger 19 oktober 2011 · 12:18

    Had eerder mijn ervaring geschreven met het verzoek voor hotels pension in de directa nabij heid van de pistes , buiten studenov maar wel deze regio. Zijn hier jaren te gast geweest in Sporthotel bohemia , en pension JANA een heel leuk pension gerunt door een man en vrouw , zeer vriendelijk , zelfs teon we een avond geen gebruik hebben gemaakt van het diner wilden ze ons dit vergoeden.zoals eerder maar nu zet ik mijn mail adres erbij r.genders@kpnmal.nl alvast bedankt voor de moeite groet roger

    Met familie Skiër
  • Joris
    Joris 5 oktober 2011 · 16:57

    Heel leuk skigebied voor gezinnen met kleinere kinderen of voor beginners gevorderder kunnen er ook wel een weekje skiën maar dan houd het op. Ik vind dit samen met Spindleruv mlin het beste skigebied van Tsjechie

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Familie Wolff
    Familie Wolff 4 oktober 2011 · 17:49

    In januari 2011 voor het eerst naar het Reuzengergte. Geen idee of de kinderen skieën leuk zouden vinden. We hadden een goed appartement op 200m. van de skibus. Het eten op de piste is zeer betaalbaar en van goed kwaliteit al ligt het er aan waar je gaat eten. De pistes waren allemaal in gebruik en er viel dagelijks verse sneeuw. Het materiaal waar mee gewerkt wordt is allemaal dik in orde. Recente stoeltjes liften, gerenoveerde sleepliften en flitsende piste Bully's. Oud en nieuw wordt groots aangepakt, veel en zwaar vuurwerk! In de januariweek van 2012 zijn we er weer.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Caroline
    Caroline 14 januari 2011 · 01:08

    Voor de tweede keer naar Rokytnice geweest. Wij zijn beginnende skieers en kunnen hier nog jaren vooruit. Goede sneeuw, liften zijn goed geregeld. Appartementen zijn prima. En de mensen zijn zeer vriendelijk. Het is wel een hele reis vinden wij.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 2 maart 2010 · 16:29

    We zijn dit jaar met een grote groep gezinnen afgereisd naar Rokytnice we hadden een pension ( halfpension) prima gegeten!! Mooi geskied op de Horny Domky, vorig jaar studenov ook heel goed voor beginners De kinderen konden prima mee skieen en hebben zich uitstekend vermaakt en de ouders ook De prijzen zijn aangenaam en dat maakt het extra leuk De tsjechen gaan steeds meer op de westerse toer Al met al een fijne vakantie

  • Anoniem
    Anoniem 11 maart 2009 · 12:02

    wij zijn dit jaar met 5 personen voor de vierde keer naar rokytnice geweest in de week van 21 februari. en we hadden veel sneeuw. het was weer perfect. Ook dit jaar geskied op de horni domky ( lisa hora ) en het is daar prima te doen, vooral de kinderen ( 7 en 10 jaar ) hebben daar goed hun gang kunnen gaan. je kan met ze afspreken welke sleep lift ze pakken en waar ze dan weer moeten wachten. ook op de hoge piste te bereiken met een stoeltjeslift spraken we steeds af waar ze moesten wachten. de eerste 2 jaar hebben we op de modra hvezda en de bayhenka geskied dit zijn mooie korte afdalingen voor beginnende kinderen. wel alleen met sleepliften. het eten is er ook helemaal niet duur. we zijn iedere avond goed uit eten geweest met 3 volwassen en 2 kinderen en waren nog geen ¤ 400,-- voor 7 dagen hiervoor kwijt.. is noggeen ¤ 12,-- p.p.p.d,gezelligheid moet je zelf maken maar met een ploegbrabanderds komt dit altijd goed. we gaan zeker weer terug.

  • Anoniem
    Anoniem 10 maart 2009 · 20:52

    voor de 1e keer met het gezin op wintersport. Appartement in hotel, was uitstekend en eten zeer goed en betaalbaar. Sneeuw was uitzonderlijk goed en we hebben ondanks de kou enorm genoten. Wij gaan zeker terug naar Rockytnice nad Jizerou.

  • Anoniem
    Anoniem 8 februari 2009 · 22:27

    Wij gaan al voor de 5e keer met 15 personen naar dit gebied. Vorig jaar was Studenhov gesloten i.v.m. de hoge temperaturen en weinig sneeuw. Toch hebben wij op een baby piste met kunst sneeuw ons de eerste dag voortreffelijk vermaakt. Het eten is goed, alleen jammer dat je vaak van tevoren moet reserveren. Natuurlijk is het niet te vergelijken met Oostenrijk, Itali?Frankrijk of Zwitserland. Maar de Tsjechen doen goed hun best en je ziet per jaar de accommodaties beter worden.

  • Anoniem
    Anoniem 23 januari 2009 · 15:22

    Er zijn 3 skigebieden in Rokytnice zelf, waar je met een gratis bus snel bent: Horni Domki: Is minder geschikt voor beginners vanwege een stuk (niet aangegeven) rood tussen de blauwe pistes. Wel een uitdaging voor gevorderden. Studenov: een paradijs voor beginners, maar ook leuk voor gevorderden. Modra Hvezda: het zijn een aantal korte afdalingen aan de weg in het dorp. Paseky nad Jezerou: een gehucht, op afstand van 10 minuten met de auto met leuke afdalingen voor elk wat wils, waar zelfs de beginner zonder gevaar off piste kan.

  • Anoniem
    Anoniem 21 december 2008 · 00:22

    Wij gaan al een jaar of zes met onze vier kinderen (10 -16jr.) naar dit gebied. We hebben steeds kunnen skien en hebben het prima naar ons zin. Gezelligheid maak je ook zelf! Geen sneeuw, dan is er in de omgeving genoeg te zien.

  • Anoniem
    Anoniem 6 december 2008 · 23:12

    Wij gaan hier nu al 8 jaar achter elkaar heen, veel beter kan je het niet treffen. In de eerste paar jaren, als we uit eten gingen, betaalden we 45 euro voor hoofdgerecht,voorgerecht, nagerecht en drinken met 9 personen!. Het uitgaan is gewoon gezellig, je moet er zelf het beste van maken. Nog 2 weekies en dan gaan we voor de 9e keer ! =)

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2008 · 16:53

    het skigebied is voor beginners uitstekend eveneens voor kinderen je moet het niet vergelijke met oosterijk.omuit te gaanmoet je hier niet wezen .wel kun je hier prachtig wandelen en lekker eten wij zijn zes jaar achtereen in dit gebied geweest wij waren zeer te vreden .het licht er aan wat je van het gebied verwacht ,weinig lux je moet het zelf doen groete T.Klootwijk

  • marieke de Bruijn
    marieke de Bruijn 25 december 2007 · 15:37

    Is een ideaal gebied voor de beginnende skieer en de kids ook beginnende snowboarders kunnen hier lekker vooruit. Nog normale prijsen voor het huren van materialen en ski passen wij gaan nu voor het vierde jaar ons kroost 16/18 vermaken zich nog steeds. Horni donki is een prachtig skiegebied waar nog rust heerst.Vriendelijke mensen en behulpzaam weinig apreski maar lekker eten.

  • geertje
    geertje 7 januari 2007 · 13:41

    IK HEB HET ER ALTIJD ERG NAAR DE ZIN GEHAD. NIET ALLEN HET SKIEEN MAAR OOK DE MARKTEN VOND IK ALTIJD GEZELLIG. EN DE MENSEN VOOR AL DE REACTIES VAN KIJKEN KIJKEN NIET KOPEN WAT ER VAN DE HOLLANDES WERD GEZEGD. WIJ GAAN DIT JAAR NIET OP WINTERSPORT, MAAR HOPEN VAN DE ZOMER EENS TE GAAN KIJKEN MET DE CARAVAN . OOK EENS KIJKEN HOE HET IN DE ZOMER IS.

  • surfdj
    surfdj 6 januari 2007 · 02:02

    De langste afdaling in Tsjechie, wat wil je nog meer? Prijzen op de piste zo goedkoop, wachttijden bijna niet (voordringen doen alleen sommige Nederlanders) en de sfeer is ongekend. Trouwens nog nooit zo'n goedkope apres-ski gehad.

  • Rene
    Rene 5 januari 2007 · 18:04

    Je kunt hier leuk skiën, vooral als je nog niet echt gevorderd bent. Zeker nu met de nieuwste 4-persoons stoeltjeslift bij Horni Domki is dit gebied een aanrader. Je kunt nu direct vanaf de P-plaats de lift in en genieten van het skigebied. Het klunen naar de skiliften is er dus niet meer bij. (trouwens deze site heeft de nieuwe lift waarschijnlijk nog niet ontdekt, want er wordt melding gemaakt van 1 stoeltjeslift, terwijl er dus vanaf 15-12-2006 twee stoeltjesliften in dit gebied zijn)

  • Maaike
    Maaike 21 augustus 2006 · 09:56

    Rokytnice. Leuk gebied. Niet groot maar wel goedkoop. Lekker eten en drinken voor weinig. Helaas hadden wij vorige week alleen maar sneeuw. En konden dus weinig skien. Maar je kan je prima vermaken.

  • karin
    karin 21 augustus 2006 · 09:43

    Wij gaan nu voor het derde jaar en vinden het helemaal geweldig.Het is misschien voor de ervaren skieer niet bijzonder, maar voor beginners prima vertoeven. Ook is alles nog lekker betaalbaar.Het hotel waar wij naar toe gaan is simpel maar alles wat je nodig hebt is er en het eten is geweldig je kan iedere avond ui drie voorgerechten,hooftgerechten en nagerechten kiezen.

  • Anoniem
    Anoniem 21 augustus 2006 · 09:39

    Dit is een heel leuk gebied. wij zijn hier zo`n 7 jaar geweest, in restaurant farma zlata podkova zeer vriendelijk mensen, je kan er avondskieen en snowtubing. het gebied is niet zo groot, maar 5 km verder is er nog een groter gebied met meer mogelijk heden. in het dorpje zijn leuke winkeltjes, maar vind je dat belangrijker dan moet je naar harrochov. je hebt als ouders echt vakantie kant en klaar ontbijt tussen de middag eten op de piste en `s avonds heerlijk uit eten als dat geen vakantie is weet ik het niet meer.

  • Beijer
    Beijer 21 augustus 2006 · 09:39

    Als van van vakantie houd waar je niet op iedere hoek een nederlander tegen komt is dit perfect. Omdat het land nog goedkoop is is het voor beginnens goedkoop les nemen zelfs prive les kost bijna niks. Verder erg vriendelijke mensen en goede sneeuw.

  • Martin Geul
    Martin Geul 18 augustus 2006 · 16:59

    Mijn ervaring is zeer goed ik ga nu met mijn gezin al 5 jaar naar Hotel Stary Mlyn en boeken ook rechtstreeks en nooit problemen gehad. Het hotel licht tegen de Piste aan voor de beginners en met de auto is alles binnen 15 min. aan te rijden. Het is nooit overdadig druk en op alle pistes kan je genoeg eten en drinken krijgen voor wat uitgebreider licht er naast de pistes genoeg restaurant's. Ik moet wel zeggen ben je ver gevorderd dan heb je hier niet veel te zoeken. Ga je voor de gezelligheid en leuk skieen dan is dit een goed en goedkoop adres.

  • Wilfred
    Wilfred 4 maart 2006 · 14:01

    Wij troffen de hele week zon prachtig skieën dus. Voor de huis tuin en keukenskieër zeer geschikt voor de Tomba's onder ons minder. Uitgaan wordt er steeds leuker men doet er alles aan. Wij vonden dit gebied leuker dan Harrachov en Zelesna Ruda.

>