BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Accommodaties Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Saalbach-Hinterglemm is een populaire wintersportbestemming en je vind hier dan ook een uitgebreid aanbod van hotels, pensions, appartementen en chalets. Het gros van de accommodatie is geconcentreerd in de twee grootste dorpen van Skicircus Saalbach-Hinterglemm, maar er zijn ook nog voldoende hotels, appartementen, pensions en chalets beschikbaar in de dorpen Leogang, Maishofen en Saalfelden die ook deel uit maken van het skigebied van Saalbach-Hinterglemm. In het dorpje Viehhofen ligt het park van Landal Rehrenberg, alleen helaas niet optimaal ten opzichte van de pistes.

Verschillen tussen de dorpen

De twee dorpen Saalbach en Hinterglemm liggen midden in het centrum van het Skicircus Saalbach-Hinterglemm. Hier vind je de meeste accommodatie. In het enigszins mondaine Saalbach vind je veel viersterren hotels, maar ook genoeg wat goedkopere appartementen en pensions. In Hinterglemm vond je traditioneel de meer goedkope accommodatie, maar ook hier vind je tegenwoordig veel viersterrenhotels en zelfs een vijfsterrenhotel, het Alpine Palace - New Balance Resort. Let wel goed op waar je precies je accommodatie in Saalbach-Hinterglemm boekt. De dorpen zijn hard gegroeid en niet iedere accommodatie ligt meer op loopafstand van de liften. Uiteraard rijden er wel skibussen. Leogang is een stuk kleiner, maar met de Asitzbahn ook aangesloten op Skicircus Saalbach-Hinterglemm. Hier zijn de prijzen net wat vriendelijker.

Prijsniveau

In Skicircus Saalbach-Hinterglemm vind je accommodatie van verschillende prijsniveaus. Saalbach is over het algemeen net even een tikje duurder dan Hinterglemm, maar dit hangt natuurlijk ook af of je in een hotel, appartement, chalet of pension verblijft. De accommodatie in Vorderglemm is al wat goedkoper en deze satelliet is ook direct aangesloten op het skigebied. Uiteraard zijn hotels, appartementen, pensions, chalets net even wat goedkoper in de dorpen Saalfelden en Maishofen, maar deze liggen wel wat verder van het skigebied af, zodat je wel altijd de skibus moet nemen.

Accommodatie thema's