what's new?

Dit onderwerp gaat over de bestemming Saalbach

10 jaar geleden was ik voor het laatst in Saalbach. Uiteindelijk hebben we besloten om komend seizoen weer eens terug te gaan, ondertussen met kinderen dus een iets andere insteek :-)
Wat is er veranderd in de afgelopen 10 jaar? Nu dus ook in de voorjaarvakantie (laatste week februari). Is dat te doen, of gierend druk? Waar is tegenwoordig de place to be vanaf een uur of 4?
Andere leuke tips zijn zeker welkom in de aanloop er naartoe!

Er is een hoop gemoderniseerd en wat bij gekomen.

Zie: http://www.skiresort.nl/skigebied/saalbach-hinterglemm-leoga…

Moah qua drukte valt het wel mee als je op de bepaalde momenten niet op knooppunten komt. Zo kan het rond 10u druk zijn op de Zwolferkogelbahn, Westgipfelbahn, Kohlmaisgipfelbahn en Bernkogel. Daarna verspreid het zich wel snel als zal het boven bij de Kohlmaisgipfelbahn waar de Magic 6er en Panorama 6er zit het nog wel redelijk druk blijven. Geldt ook voor Hinterglemm bij de Zwolferkogelbahn en Westgipfelbahn. Het grote voordeel is dat de Polten nu vervangen is door een 8er. Dat knooppunt zal dan snel doorlopen met skiers.

Vanaf 4u kun je mooi terecht bij Bauers wat dan helaas wel druk zal zijn. In Hinterglemm is de Goasstall leuk om aan te schuiven. Als je een taxi neemt kun je zo terug naar Saalbach. Wat ik zelf altijd wel gezellig vond na het skien was de paraplu bar naast de Schattberg bahn om een drankje te doen. Is niet zo massaal als die andere twee hierboven.

Plaats een reactie