Wat is WM Strecke

Dit onderwerp gaat over de bestemming Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Hoi,

Wij zijn de kaart aan het bekijken van Saalbach hinterglemm. We gaan eind januari voor 10 dagen naar Hinterglemm.

Op de kaart staat een rode piste. Maar er staat bij "WM Strecke". De piste is niet één rode lijn. Maar helemaal vaag rood gekleurd. Wat betekend dit?

Ben er nog nooit geweest, maar denk dat het de wereldbeker afdaling is voor de wedstrijdskiërs

Life is fun, so enjoy it

in 1991 was in Saalbach-Hinterglemm de wereldkampioenschappen voor dames (kolmaisabfahrt) en heren (zwölferkogel). Kennelijk zijn ze daar heel trots op dat het nog steeds op de pistekaartjes staat. ;-)

Om het vanuit het Duits kort toe te lichten: WM staat voor Weltmeisterschaft, wat wereldkampioenschappen betekend en Strecke betekend tracé, route of traject.

WM staat voor Werelds Mooie Piste :)

geweldige pistes zijn t, maar inderdaad zoals beschreven, het zijn de oude WK afdalingen en ze worden nog regelmatig gebruikt voor wedstrijden.

Zwaai tijdens je laatste dagen in januari ff naar het hotel onderaan de piste, daar logeer ik vanaf 28jan.

Addict.

Elk jaar zijn er nog wel verschijnende wedstrijden op de Zwolferkogel. Die beginnen bij de rode WM en lopen door tot het dalstation van de Zwolferkogelbahn…

Was Machine Stekker!

ze worden ook veel gebruikt als trainingslocatie voor wedstrijdteams en zijn daarom soms afgesloten. Je moet hem pakken als ze net zijn geweest en dan binnen de blauwe lijnen de ideale lijn pakken… :) goede shit

Plaats een reactie