BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Hotels Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Hotels Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Aan hotels geen gebrek in Saalbach-Hinterglemm. Vooral in Saalbach domineren de viersterren hotels de hoofdstraat. Vroeger was Hinterglemm een stuk kleiner dan Saalbach, maar ook hier vind je tegenwoordig zeer veel hotels en is het dorp behoorlijk gegroeid. Sterker nog, je vindt in Hinterglemm het enige vijfsterren hotel van het hele dal, het Alpine Palace. Beide dorpen kunnen daardoor wel een tikje mondain overkomen, maar je vindt in zowel Saalbach als Hinterglemm ook voldoende goedkopere hotels. Aan de andere kant van de berg vind je in het langgerekte Leogang ook een mooi aanbod van drie- en viersterrenhotels. Wil je wat goedkoper verblijven, dan zijn hotels in dorpen als Maishofen en Saalfelden ook een optie.

Verschillen tussen de dorpen

De meeste hotels vind je in Saalbach en Hinterglemm. Deze twee dorpen liggen midden in het skigebied en komen misschien mondain over, maar naast de vele viersterrenhotels vind je voldoende kleinere hotels. Houd er wel rekening mee dat met name Hinterglemm in de loop der jaren behoorlijk gegroeid is en dat niet alle hotels direct bij de liften of pistes liggen. In Leogang vind je best wel wat hotels in het middensegment. Hier moet je vaak de bus nemen, omdat de meeste hotels net even wat verder van de lift liggen, omdat de skilift niet vanuit het dorp vertrekt.

Prijsniveau

Hotels in Saalbach en Hinterglemm kunnen wat duurder uitvallen dan gemiddeld. Zeker in het tikje mondaine Saalbach liggen veel viersterren hotels en de combinatie van het geweldige skigebied zorgt ervoor dat je hier net even wat meer kwijt bent. In Leogang liggen de prijzen van de hotels iets lager dan in Saalbach of Hinterglemm, en hier ben je via de Asitzbahn nog relatief snel in het skigebied. Je bent een stuk minder kwijt voor je hotel in de dorpen Maishofen of Saalfelden. Je hebt hier alleen geen directe verbinding met het skigebied van Saalbach-Hinterglemm en dus zal je de auto of de bus moeten pakken naar de skilift.

Accommodatie thema's