Reviews Sälen

100% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 6.5 op basis van 4 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, super kindvriendelijk en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Beperkte off-piste, matige variatie in pistes, duur, matig bereikbaar en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Sälen?

Reviews van gebruikers

Gast881
19 februari 2018 · 10:25

Heerlijk gebied. Zeker geschikt voor families. Voor iedereen wat te beleven. Zeer vriendelijk liftpersoneel.
Trollenpad in Hundfjallet is voor kinderen een belevenis. Alleen door de drukte op het pad is het af en toe een beetje dringen…
Met de kinderen BBQ-en in een hutje is een heerlijke belevenis. Ook het ritje met de hondenslee was een geweldige belevenis.
Nadeel: de afstand.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast467
4 april 2015 · 00:34

Hoe relaxed is het om in Scandinavië op wintersport te gaan?! In Sälen kwam ik er achter: SUPERRELAXED. Er hangt een ongelooflijk rustige sfeer. Vriendelijke en beleefde mensen. Geen gedram voor de lift. De drukste dag was de rustigste dag in de Alpen.

We hebben de deelgebieden Hundfjället en Tandådalen bezocht. Over beide valt veel te zeggen.

In Hundfjället heb je één grote stoeltjeslift en voor de rest overwegend sleepliftjes. Er is een zwarte “muur” met 3 relatief korte en overzichtelijke pistes. Er komen ongelooflijk veel gezinnen naar dit gebied voor de brede pistes waarop ruimte is voor iedereen. Het allerleukste (voor kinderen) is de “Trollenpiste”; dit is een soort sprookjesbos op ski’s. Er zijn veel restaurantjes met hoge prijzen (want Scandinavië) maar er zijn nog meer BBQ-hutjes. TIP: neem een picknickmandje met worstjes, broodjes en saus mee en ga BBQ-en!

Tandådalen ligt op een kilometers lange sleeplift afstand van Hundfjället. Op deze berg vind je een gigantisch funpark. Écht gaaf! De pistes zijn bizar rustig, vergeleken met het naburige Hundfjället. Verder zijn de gebieden vergelijkbaar. Er zijn 2 stoeltjesliften en duizend sleepliftjes. De pistes zijn breed, van uitmuntende kwaliteit en relatief lang. Off-piste barst het hier van de tree-runs. Hier moet je heen als je van fun-parks en rustige brede afdalingen houdt.

Voor beide gebieden geldt dat het reliëf niet extreem is. De pistes+liften zijn dus kort en je bent in een mum van tijd op je bestemming. Ook zijn de gebieden best groot, wij hebben in 2 dagen tijd lang niet alle pistes gezien.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring