BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Salzburger Sportwelt

Accommodaties Salzburger Sportwelt

Je zult geen problemen hebben met het vinden van accommodatie in de Salzburger Sportwelt. Misschien wel met het maken van een keuze voor accommodatie. De Salzburger Sportwelt heeft namelijk zoveel hotels, appartementen, chalets en pensions in zoveel verschillende dorpen te bieden dat een beetje hulp geen kwaad kan. Ieder dorpje in de Salzburger Sportwelt is anders en daarom hebben Altenmarkt-Zauchensee, Eben im Pongau, Filzmoos, Kleinarl, Wagrain, Flachau, Radstadt en Sankt Johann im Pongau veel verschillende vormen van accommodatie te bieden.

Verschillen tussen de dorpen

De Salzburger Sportwelt telt veel verschillende dorpen en ieder dorp heeft z’n eigen karakter. In Altenmarkt vind je mooie oude huizen, terwijl de satelliet Zauchensee een echt hoteldorp is. Hier vind je veel hotels die direct op de piste liggen. Anders is dat in het rustige Eben im Pongau en Filzmoos. Hier is het een stuk rustiger en vind je een mooi aanbod van appartementen, hotels, chalets en pensions die zich meer op families richten, net even wat buiten de drukte van de grote skigebieden van de Salzburger Sportwelt. Wagrain is een druk en gezellig dorp dat in het hart van de Salzburger Sportwelt ligt. Hier vind je een ruim aanbod van hotels, appartementen, chalets en pensions. Wil je iets rustigers, dan rijd je naar het nabijgelegen Kleinarl, dat wel verbonden is met het skigebied van Flachauwinkl en Zauchensee. Flachau is het dorp dat het meest populair is bij Nederlanders. In dit langgerekte dorp vind je veel hotels, appartementen, chalets en pensions. Radstadt ligt wat meer buiten het skigebied en deelt een skigebied met Altenmarkt. In Radstadt kan je tegen gunstige tarieven verblijven in appartementen. Uiteraard vind je in dit deel van de Salzburger Sportwelt ook genoeg hotels, pensions en chalets.

Prijsniveau

Het prijsniveau in de Salzburger Sportwelt is vergelijkbaar met andere skigebieden in Oostenrijk. Het zal je niet verbazen dat verblijven in een hotel, appartement, chalet of pension in Flachau over het algemeen net even wat duurder is dan een verblijf in Eben im Pongau. Je zit dan wel in het bruisende hart van de Salzburger Sportwelt. Ook de hotels in Zauchensee zijn net even wat duurder dan gemiddeld, maar dan zit je wel direct aan de piste.

Accommodatie thema's