skiles nemen in zauchensee of Flachauwinkl

Dit onderwerp gaat over de bestemming Zauchensee

Wij gaan naar Altenmarkt op vakantie, gaan waarschijnlijk skiën in Zauchensee en Flachauwinkl. Nu gaat er dit jaar iemand mee die tot nu toe nog nooit op latten heeft gestaan.
Ze gaat volgende week op de rollerbaan in Nederland starten. Ik ben de skischolen daar aan het bekijken en zie dat in Zauchensee maar halve dagen les gegeven wordt. De site van de skischool is minder duidelijk en lijkt mij meer gespecialiseerd in snowboarden. Heeft iemand hier ervaring met skischolen in dat gebied?

*bericht bewerkt door nancy op 28 jan 2018 11:49

Bekenden van mij hebben les gehad in het kleine skigebied een paar kilometer buiten Altenmarkt. Is dezelfde skibus als naar Zauchensee alleen eerder uitstappen dus. Je hebt daar de keuze om 2 of 4 uur per dag groepslessen te volgen. De skischool is direct onder bij de lift. Je kunt daar ook ski’s huren.

Ja, ik weet dat het er is. Hebben wij ook aan gedacht, dat is het Radstadt- Altenmarkt gebied. Maar ik denk dat de andere skiërs van de groep daar nog wel een keer uitgekeken zijn. Het is wel zo gezellig om toch nog met elkaar te kunnen lunchen ofzo. Daarom lijkt Zauchensee en Flachauwinkl meer mogelijkheden hebben om elkaar te treffen.

https://www.top-alpin.at/preise-buchung/skikurs-preise/#1503…

Beginners klas heeft 4 uur les per dag. Kijk voor ski huur in Altenmarkt op http://www.alpineresort.com en check de verhuur prijzen bij Hervis.
De beginners weide ligt midden in het dorp en alle pistes in Altenmarkt komen hier ook uit.

Ski-Boy, dan ben ik in een ander Altenmarkt geweest dan jij. Ik was er nog een jaar geleden en toen was er geen enkele piste in het dorp.

We komen pas zondagmiddag aan, bij deze skischool starten beginners alleen op zondag. Mail gestuurd, als ze zich uiterlijk om 14.00 zondagmiddag kan melden, mag ze nog instappen. Maandag is niet meer mogelijk. Ik snap het wel, zeker bij beginners zit je niet steeds te wachten op nieuwelingen. Maar toch…wel een stress om je om 14.00 op de reisdag te melden. Als je het al kunt redden, ben je moe, niet écht een ideale conditie om voor het eerst te gaan skiën. Dag eerder vertrekken en dan overnachten is geen optie vw werk.

Ski-Boy, dan ben ik in een ander Altenmarkt geweest dan jij. Ik was er nog een jaar geleden en toen was er geen enkele piste in het dorp.

Ans-ski op 28 jan 2018 23:35

Het skigebied van Altenmarkt ligt ook iets buiten het dorp.
Skischaukel Altenmarkt/Radstadt is dat. Denk km of 3 verderop.

http://skischule-happy.at/skischule-altenmarkt/
Bij de Hochbifangbahn skischaukl Altenmarkt Radstadt.

Maar dat is dus niet in het gebied Zauchensee/Flachauwinkl.

Sorry, in mijn antwoord op de lessen staat een hele grote fout. De oefen weide waar ik het over heb liggen in Zauchensee , de liften en skischolen van Altenmarkt liggen inderdaad buiten het dorp.
De info over lessen van 4 uur voor beginners klopt wel.

Plaats een reactie