BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Espace San Bernardo

Reviews Espace San Bernardo

80% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3702 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, geschikt voor gevorderden, rustig, formidabel eten op de piste, laag prijsniveau en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Veel vlakke stukken en weinig après-ski.

Wat vind jij van Espace San Bernardo?


Beoordelingen van gebruikers

  • Adhe55
    Adhe55 7 januari 2016 · 15:00

    Indrukwekkend skigebied, je zit midden in de natuur, geen lelijke betonnen Franse skibunkers maar mooie gebouwen en prachtige vergezichten. De doorgang naar Italië maakt het helemaal geweldig. De sleeplift is geen probleem je staat op je gemak te genieten van het zicht op de Mont Blanc. Geen plek voor apresski liefhebbers.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • OlafK
    OlafK 20 juli 2014 · 15:32

    Dit gebied is het meest ondergewaardeerde skigebied dat ik ken. Eigenlijk heeft het alles wat een gebied zou moeten hebben voor mensen die niet voor het feesten naar de wintersport gaan. La Rosiere heeft een grote "huisberg" waar je op heel veel verschillende manieren kan afdalen. Heerlijk eten kan je in de wijk Les Eucherts bij L'Ancolie. Langs een oud fort kom je aan de Italiaanse kant van het gebied (helaas via een eindeloze sleeplift-enige kritiekpunt op dit gebied) waar je meer uitdaging (piste 3: Berthod!) en variatie kan vinden. Aan de pistes van La Thuile is het ook heerlijk eten van de huisgemaakte lasagna's. Het hele gebied heeft een buitengewoon relaxte sfeer, aso's en schreeuwlelijks lijken de Espace San Bernardo te mijden. Voor een Frans gebied is het ook nog eens behoorlijk goedkoop.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast372
    Gast372 4 maart 2014 · 15:46

    Geweldig gebied. wij verbleven in La Rosiere direkt aan de piste. Het skigebied van La Rosiere is wat beperkt maar door de link naar La Thuile is het een geweldig gebied vol afwisseling. De pistes zijn goed onderhouden en er zijn absoluut geen wachttijden aan de liften. Uitzichten zijn onbeschrijfelijk mooi. Aanrader

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast635
    Gast635 7 december 2013 · 14:00

    In La Thuile geweest. Mooi afwisselend skigebied, de pistes naar la Thuile zijn of rood of zwart, bepaald geen makkelijke afdalingen. La Thuile is door de week een spookdorp. De appartementen zijn alleen in het weekend bezet door Italianen. Er is door de week ook geen supermarkt open en je mag blij zij als je uitgestorven restaurant open treft, om daarna weer door volkomen verlaten en donkere straten naar je eigen verblijfplaats te gaan: heel ongezellig, wij hadden het zo nog nooit meegemaakt. Het is dan ook erg lastig om in la Thuile iets te boeken.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Kees de Groot
    Kees de Groot 10 februari 2012 · 18:46

    Wij gaan nu voor de derde keer naar dit gebied over twee weken... hoef niet te vertellen dat het ons bevalt.. !! En we gaan weer met 21 man, gezelligheid ten-top...

  • Jo
    Jo 13 maart 2011 · 13:38

    We zijn hier in Januari een week gaan skien en het is een zeer mooi gebied. Prachtige lange brede pistes !!! Ze zouden wel de lange sleeplift om terug naar Italie te gaan mogen vervangen door een stoeltjeslift,toch stoorde ons dit niet echt. Wij vonden ook het personeel zowel aan Franse als aan Italiaanse zijde zeer vriendelijk en behulpzaam.De prijzen van eten en drinken op de skipiste zijn wel belachelijk hoog !!! bvb 6.5€ voor een broodje met salami 12€ voor een kommetje soep.Maar wij gaan zeker nog een keer terug naar dit prachtige gebied.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Kes de Groot
    Kes de Groot 16 januari 2011 · 20:00

    Wij zijn met vier stellen (8 volw en 8 kids) in febr 2010 naar La Rosiere geweest en hebben genoten... Minpunten moet je zoeken en pluspunten ervaar je elke dag... lokale bevolking is welwillend te helpen en is vrolijk, wanneer dat niet zo is als anderen ervaren, zouden ze eerst is naar hunzelf moeten kijken, want als de toerist zich naar gedraagt, doet dat de bevolking ook vaak.. Ondanks de vele ervaringen elders in europa vond ik het gebied prima, ietwat klein maar wel prettig en verrassend, goede liften, weinig wachttijd (ondanks vakantieperiode) alles goed aangegeven, leuk snowboardpark en een diverse aan pistes... speciaal vonden de kids het bos leuk, waar je grappig doorheen kan scheuren met de nodige hupjes en sprongetjes.... Het gebied is niet erg groot en bekend, dat maakt het mischien wel zo speciaal.. Vanwege de lastige crossover naar Italie, waar je een lange sleeplift moet nemen is daarentegen wel mogelijk gemaakt er te komen.. de verscheidenheid aan pistes daar is ook erg groot, de hele lange asfdaling met wat rotte stukjes is geweldig.. en de kids hebben zich er erg vermaakt.. tuurlijk is het nooit leuk om lang in een sleeplift te zitten maar éénmaal in Italie is het er wel erg aangenaam.. We hebben voor 26 febr weer geboekt en zitten weer met elkaar (plus nog 1 erbij) in één appartement met sauna. Alle kamers met bubbelligbadbad/douche en een goede keuken met apperatuur voor een grote groep. Nog een stel vrienden met 2 kids gaan ook mee, alleen in een ander appartement.. Bakker, supermarkt en sportzaak onder de appartementen en alles aan te glijden... haha Auto's perfect te parkeren onder appartementen en schone voorzieningen, gratis openhaard hout en een geweldig uitzicht.. Het weer was de enige sfeerbreker, het sneeuwde tweedagen achteréén met veel wind.. wij laten ons er niet tegenhouden maar je moet je er wel op voorbereiden.. Het loopje door het verlichte bos naar het dorp was echt super.. leuke slee banen tussen de bomen door en zeker voor de amateur fotograaf een uitdaging om leuke plaatjes te maken met mooie effecten... Nog 6 weekjes.. dan zitten we er weer.. voor de perfecte lokatie, die de meeste mensen zoeken, moet je verder zoeken, laat ons maar hier genieten, wij hebben het gevonden.. Tot ziens op de Piste..... wij zijn er..!!

    Met vrienden Skiër
  • Sjaak
    Sjaak 8 januari 2011 · 18:41

    Skigebied op hoogte, vanaf 1800 meter. Voor beginners is de dorpafdaling (blauwe piste) zeker haalbaar, verder enkele rode piste aan de flank. Verbinding met La Thuile via dubbele sleper, niet ideaal, bij grote drukte wellicht een bottleneck. Italiaanse gedeelte iets moderner qua liften, maar al met al iets verouderd materiaal. Nadeel vind ik toch dat bij weinig sneeuw er steentjes doorheen komen, niet lekker voor het belag. Verder was het erg rustig de 1e week van 2011, apresski was doods, veel engelsen.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 12 oktober 2008 · 22:40

    La Rosi? is prima voor een gezinsvakantie: heel mooie appartementen tegen redelijke prijs, direct aan de pistes. Geen wachttijden aan de liften, en goed onderhouden pistes. Verbinding naar La Thuile niet zo interessant.

  • Marije
    Marije 24 oktober 2007 · 08:56

    San Bernardo heeft als voordeel dat het zowel aan de franse als aan de italiaanse kant ligt, en daarmee vaak sneeuw pakt: bij een noordelijke en westelijke luchtstroom zit La Rosiere goed, bij een zuidelijke/ retour de l\'est luchtstroom zit je in La Thuile goed. Voor beginners, families en kinderen is La Thuile niet zo interessant, er zijn veel vlakke doorsteekpistes waar je gewoon rechtuit moet gaan om ze te halen. De verbinding tussen beide skigebieden is ook maar matig interessant. Maar voor wie weet wat hij/zij doet, weet waar te gaan en bereid is een stukje te hiken, zijn hier (aan de italiaanse kant zelfs meer dan aan de franse)veel prachtige poederafdalingen te vinden. Het park is gesitueerd in La Rosiere, het is klein maar wordt regelmatig, vaak zelfs dagelijks onderhouden (Helaas geen eigen liftje) Aan de italiaanse kant bestaan wachttijden niet of nauwlijks, aan de franse kant is het in de vakanties uiteraard wel druk maar daarbuiten kan je lekker doorskie?boarden. Verwacht geen grote apres ski feesten, het blijft Frankrijk. Maar als je daarvoor gaat, moet je ook niet hierheen.

  • Marc
    Marc 22 juli 2007 · 21:07

    Ski gebied van La Rosiere heeft niet zo veel variatie.De liften en pistes zijn bijna allen op een en dezelfde kam evenwijdig naast elkaar . Je krijgt nogal snel het gevoel dat je het allemaal gezien hebt. Alles vertrekt en komt samen op 1 piste. Dat is bij de terugkomst werken geblazen op een doorploegde sneeuwakker. Aan de andere kant heeft La Rosiere 2 zeer toffe hutten op de pistes met een fantastish terras en uitzicht. Je moet zeker niet naar La Thuile gaan om op de piste van een lekkere pasta te genieten.

  • fam brockholz
    fam brockholz 18 februari 2007 · 09:18

    het is een mooi uitgebreid gebied,en met kinderen kun je er veel plezier beleven. ook de lessen zyn er goed georganiseert. de appartementen zien er netjes uit. dit is een gebied waar we zeker terug komen.

  • fam.de wit
    fam.de wit 6 februari 2007 · 20:14

    Mooie brede pistes mogelijkheid in Italie te skién of alleen het gebied bij Rosiere.Goed voor kinderen leuke lessen.Mooie en ruime appartementen tegen redelijk prijs.Wel voor herhaling met gezin.

>