BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Schmitten - Zell am See

Reviews Schmitten - Zell am See

68% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.4 op basis van 3748 reviews.

  • Sterke punten: Geen vlakke stukken, goed eten op de piste, kindvriendelijk en gezellige après-ski.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten en beperkte off-piste.

Wat vind jij van Schmitten - Zell am See?


Beoordelingen van gebruikers

  • Marco15
    Marco15 3 januari 2017 · 19:00

    Tussen kerst en oud op nieuw met het gezin geweest. Het gebied is druk vooral op bepaalde pistes (1, 2 en 3) bij de Areitbahn. Desondanks hoef je nergens lang te wachten bij de liften, en omdat de drukte vooral op deze vlakkere pistes zich concentreert, is het makkelijk om je daar doorheen te manouvreren. Ondanks het gebrek aan sneeuw en de drukte bij kerst lagen de pistes er goed bij. Mijn jongste dochter (9 jaar) was voor het eerst op de snowboard en heeft uitstekende les gehad bij ski schule Zell Am See, met erg leuke (nederlandse) leraren. Mijn oudste dochter (12) jaar zat in de powerteens klas om de 'tricks' te leren. Deze viel wat tegen: de eerste 2 dagen werd vooral de parallel techniek aangeleerd, terwijl ze daar echt wel voorbij is. Toen we dat aangaven is daar wel wat aan gedaan gelukkig, maar echt toegevoegde waarde was er niet echt. De pistes buiten de Areitbahn doen authentieker aan, en zijn niet zo druk. Berghotel Jaga-alm is een echte aanrader! De skiroute X4 leuk. Prachtig uitzicht en oprecht vriendelijk personeel. Al met al een positieve week, die voor herhaling vatbaar is, zeker als de connectie met Saalbach-Hinterglemm een feit wordt!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast242
    Gast242 15 oktober 2016 · 12:15

    Overal druk. Door de verschrikkelijke drukte niet fijn skien. Niet aan te rade met jonge kinderen, tenzij je buiten seizoen gaat. Met name de hollanders erg vervelend. Meerdere malen asociale wintersporters tegen gekomen op de piste. Er wordt te weinig rekening gehouden met beginners. Mijn zoon werd regelmatig afgesneden, kwamen met een enorme snelheid vlak langs zijn skis. Hij schrok hier erg van. Dus absoluut niet kindvriendelijk gebied!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • KarelJansma
    KarelJansma 18 maart 2016 · 11:41

    Aardig skigebied. Schmitten blijft wel een beetje een uit de kluiten gewassen heuvel waar alle pistes op liggen. Het gevoel van hooggebergte en tochten maken ga hier nooit krijgen, je ziet altijd weer dezelfde top. Wel mooi, brede, goed geprepareerde pistes. Relatief eenvoudig: Er was geen piste bij waar je even echt je best moest doen als gevorderde skiër. Wel mooie lange afdalingen (naar Areitbahn, of de zwarte 14) kunnen maken. Mensen die in de rij staan bij de eerste lift 's ochtends staan te laat op. De liften gaan om 8:30 open, dan is er geen rij. Rond half 10 / 10 uur kan de wachttijd voor de eerste lift inderdaad aardig oplopen.

    Met vrienden Snowboarder
  • Gast459
    Gast459 21 maart 2015 · 15:13

    Heel mooi skigebied met veel afwisselingsmogelijkheden. Door de gletsjer kan er ook in mei nog geskied worden. Skigebied van Kaprun: Maiskogel is ideaal familieskigebied met leuke pistes, goede restaurants, gezellige apres ski en doordat het gebied kleiner is ook niet zo druk. Door de ligging blijven de pistes hier heel lang van goede kwaliteit. We verbleven zelf in Piste Chalet Kaprun, 1 van de weinige ski-in sk-out locaties op de Maiskogel bij Kaprun.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • M van den Bos
    M van den Bos 8 maart 2012 · 13:14

    Ik ben net terug van een week Kaprun. Het was een heerlijke week, maar Kaprun (en zell am See) hebben voor mij wat nadelen ten opzichte van andere gebieden. Kaprun is een langgerekt dorp, de liften liggen ver uit elkaar, de meest interessante lift (naar de gletscher) ligt 5 km verderop in de bergen. Hierdoor ben je altijd afhankelijk van eigen vervoer of drukke skibussen. Ook mist het dorp daardoor een skicentrum waar iedereen aan het eind van de dag aankomt. De mensen gaan hierdoor veelal eerst naar hun hotel om om te kleden en te douchen en de apres-ski(in ski kleding van 16.00 tot 19.00) waar wij zo van houden, is dus niet erg aanwezig. Er is één klein tentje te vinden aan het eind van een piste in het centrum, maar dit is een zeer kleine beginnerspiste. Apres-ski vanaf 22.00 uur is wel zeer zeker te vinden en erg leuk, maar wij liggen dan vaak al op bed! Zell am see is een eindje verderop, het is een leuk gebied, maar het is lastig er je weg te vinden, er staan maar weinig bordjes en piste-aanduidingen (of was dit omdat er zoveel sneeuw lag) De kitzsteinhorn in Kaprun (gletscher) is prachtig, maar je kunt er geen tochten maken, de pistes liggen allemaal netjes naast en door elkaar heen. En een groot nadeel voor snowboarders, de mooiste pistes zijn alleen bereikbaar door ellenlange sleepliften. De aanduidingen zijn hier trouwens wel goed, maar het gebied is dan ook zeer compact en overzichtelijk. Off piste is dit trouwens een supergebied. De gletscher biedt een prachtig uitzicht, maar als gevorderd wintersporter ben je er in een dag wel doorheen. Voor beginners is de gletscher echter wel super; overzichtelijk, hoog en sneeuwzeker, blauwe en lichtrode brede pistes. Druk bij de liften is het zeker, maar dat is in veel dorpen zo tussen half 10 en half 11, dat hoort er een beetje bij.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Astrid
    Astrid 31 januari 2012 · 22:02

    Ben de 2e week van januari in Kaprun geweest. Erg mooi skigebied, ook voor gevorderden. Een heel groot minpunt: ik was aangewezen op de skibus en maar liefst 2 maal kwam deze 's ochtends (half 12) op het vermelde tijdstip niet opdagen. 2 dagen skien verloren, zonde van de kosten voor de skipas.

    Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Dennis
    Dennis 18 januari 2012 · 13:01

    Wij zijn medio januari met 7 vrienden naar Zell am see op wintersport geweest. Zaten in een app. net buiten zell. Skibussen reden ong. om het half uur, de bus dropte je voor de skilift. Het skigebied bestaat uit Zell am see en Kaprun. Het gebied in Zell is redelijk groot en bevat veel variateit. Leuke lange afdalingen in alle categorieen. Met name de lange zwarte afdalingen zijn een tip! Wij zijn 1-malig met de bus naar kaprun afgereisd, de reis met de skibus duurde naar mijn mening erg lang en voordat we daadwerkelijk op de latten stonden was het alweer 10.45. (totaal 1,5 uur reistijd). Het gebied is sneeuwzeker en leuk maar nogal kriskras door elkaar en erg compact. Ook zijn de wachttijden bij de liften vrij langdurig. Verder is de apresski in Zell am See niet echt bruisend te noemen. We zijn om deze reden tweemaal afgereisd naar Hinterglemm om de echte apresski sfeer weer te proeven.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Nannette
    Nannette 21 februari 2011 · 17:22

    Wij zaten half februari in het centrum van Zell am See in Hotel Gruner Baum. Ondanks gebrek aan verse sneeuw en te hoge temperatuur weten ze de pistes nog behoorlijk goed te onderhouden. 's morgens om half 9 met de eerste lift (city express) mee. Hier geen wacht tijd. 1 dag de fout gemaakt om direct de dalafdaling richting Schutdorf (Areitbaan) te maken. Daar was het wel erg druk rond half 10. 's middags op tijd stoppen voor de dal afdalingen door de slush puppie sneeuw en vele beginners wordt omgevormt tot een slagveld. In Kaprun was de sneeuw een stuk beter, maar daarvoor moesten we wel ong. 3 kwartier in een erg volle bus staan. Als de weersomstandigheden iets beter zijn is dit een erg leuk gebied. De lift-info op deze website is wel wat achterhaalt want alleen al in het gebied Zell am See zijn al 5 cabine liften.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Luc Pelgrims
    Luc Pelgrims 15 februari 2011 · 19:22

    Logeerden half januari in leuk hotelletje in Bruck. Auto nodig om skiliften te bereiken : er rijden slechts 2 bussen richting Schmittenhohe en dan nog zeer vroeg. Schmittenhohe lange wachttijden. Kitzsteinhorn extreem druk, zelfs op weekdagen in januari, zoals de ring van Antwerpen. Sfeer wordt er verpest door Polen, Tsjechen en Russen. Panoramabahn- Maiskogel is te doen maar beperkt. Liften stoppen ook omstreeks 16 uur. Minst geslaagde skivakantie ooit !!!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Peter
    Peter 5 januari 2011 · 11:48

    Dat er vanuit Piesendorf een verbinding komt met Zell am See staat wel zo ongeveer vast, maar dat het gebied verbonden gaat worden met Saalbach is voor mij nieuw. In het verleden is er regelmatig over gesproken maar volgens mij was het nooit haalbaar. Ik ben zelf in de jaren tachtig en negentig vaak in dit gebied geweest en heb er leren skiën. Ik heb me er altijd zeer goed vermaakt maar het haalt het niet bij de grote gebieden als La Plagne, Tignes maar ook Ischgl bijvoorbeeld. Ga er binnenkort weer naartoe, uit nostalgie eigenlijk.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Wouter
    Wouter 4 januari 2011 · 10:20

    Ik ben hier de afgelopen 7 jaar elk jaar minimaal 1 keer geweest. Het is een goed gebied, met veel afwisseling. Je hebt met je pas zowel toegang tot de Schmittenhohe (tot 2000 m), als de Kitzsteinhorn (vanaf 2000 m). Hierdoor kan je elke dag de keuze maken waar je heen gaat obv van het weer en de sneeuw. Als het heel koud is en het waait dan kan de Kitzsteinhorn heel erg koud zijn. In dat geval kan je beter naar de Schmittenhohe. Ik parkeer zelf altijd bij de Sonnenalm in Zell am See. Ga niet naar de Areitbahn, want die is ontzettend druk. Vanaf de Sonnenalm is zijn er twee gondels die je snel naar bovenbrengen, of je kan in de nieuwe bakjes. De zwarte pistes vanaf de Schmittenhohe zijn bij mij favoriet, deze zijn nooit erg druk en kunnen heel goed zijn. Al zijn ze soms wat ijzig door de sneeuwkanonnen. Verder kan je heerlijk lunchen bij de Krefelder Hutte. Over de Kitzsteinhoren (bij Kaprun): Off piste kan heel goed zijn op de Kitzsteinhorn! Er is een groot gebied dat nooit geprepareerd wordt. Als er lekkere sneeuw ligt kan je hier ontzettend veel nieuwe tracks maken. En je hoeft niet heel goed te kunnen skien, want de meeste stukken zijn niet heel moeilijk. Als je goed kan skien: probeer dan zoveel mogelijk links te blijven (ongeveer ter hoogte van de Kristalbahn). Verder kan je ook vanaf de top van de gletsjer off piste. Wat verder interessant is, is dat Zell am See gekoppeld gaat worden met Saalbach Hinterglemm, er ontstaat dat een enorm gebied. Er schijnt verder ook een lift te komen van Piesendorf naar de Schmittenhohe. Enige nadelen zijn dat de gebieden niet aan elkaar gekoppeld zijn, en de skipassen zijn redelijk duur. Maar je krijgt wel waar voor je geld. De meeste liften zijn nieuw, snel en sommige hebben stoelverwarming!

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 8 maart 2010 · 12:40

    wat is de beste autoroute van leeuwarden naar kaprun?? wie een antwoord heeft mag mij zsm mailen: vrijheidisblijheid@gmail.com de prijs is fantastisch. maar 75 euro betaalt per persoon voor een 8 daagse reis. wat wil je nog meer? super goedkoop en netjes. via jiba. mvg gerda kensen

  • Anoniem
    Anoniem 24 december 2009 · 19:08

    Leuk voor kinderen en beginners : Het snowfunpark met kleine piste in Piesendorf (dit dorp ligt tussen zell am see en kaprun in) zie www.erlebnisberg.at/fileadmin/flashmovie/pano.htm Hiervoor kan je een voordelige aparte skipas voor halen. Maar een skipas van het skigebied Zell am see/ Kaprun van meer dan 2 dagen is hier ook geldig. Omdat dit net even buiten het drukke gebied ligt kan je hier ook het goedkoopst terecht voor ski / snowboad verhuur en lessen. (kan tot 30% schelen) Tevens is hij 3 avonden per week open en verlicht. Vanuit Kaprun of Zell am see is het met auto of skibus binnen 10 minuten te bereiken

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2009 · 14:11

    Net terug uit Kaprun/Zell am See. Perfecte sneeuwcondities, maar dat zal wel voor alle Alpengebieden gelden momenteel. De gletscher niet opgeweest omdat het daar veel te koud was (-15, -20). Wel naar Zell am See (Schmittenhohe) en naar Maiskogel. De kinderen kunnen daar prima uit de voeten. Wel irritant is de lange wachttijd (een uur) \'s ochtends om boven te komen op de Schmittenhohe. Daarna in het gebied geen wachttijden meer. Al met al prima vakantie gehad.

  • Anoniem
    Anoniem 13 januari 2009 · 08:39

    Rond begin maart vorig jaar met een groep wezen boarden in Zell. Echter heb er matige pisteomstandigheden aangetroffen en overdag geen pisteboelies gezien. Wat betreft off-piste, tegenvallend. Wanneer er een nieuw vlok sneeuw valt zijn die beperkte gebieden waar je off piste kan, binnen 2 uur kapot geskied/geboard. Kaprun is een ander verhaal, door zijn hoge ligging zijn de sneeuwcondities veel beter dan Zell. Nadeel van Kaprun, is dat iedereen dezelfde liften moet nemen om hogerop te komen. Ben je eenmaal boven, dan vallen de wachttijden bij de andere liften wel mee. Van een week in dit gebied, was de dag naar Kaprun het meest ideale wat betreft baordcondities.

  • Anoniem
    Anoniem 28 maart 2008 · 12:58

    Zell am See is een perfect skigebied. vooral de dalafdalingen zijn goed te doen. ook door de 2 niewe liften de zijn de wachtrijen verdwenen en kom je ook boven met een verwarmde kont.

  • Chris Sleijpen
    Chris Sleijpen 21 maart 2007 · 10:04

    Wij zijn net terug van een week snowborden in de smittenhohe. Het is een mooi gebied met voor ieder wat wils. Pistes worden zover als mogenlijk in een goede conditie gehouden. Helaas hadden wij pech met het weer en konden wij alleen in de ochtend boarden omdat het in de middag alleen natte slabber zooi was. Een groot nadeel zowel van Zell am See als dat van Kaprun het sikt er namelijk van de polen, tjsechen en hongaren... Deze mensen verpesten het gebied omdat ze zich niet kunnen gedragen zowel bij de liften als op de piste... Het lijkt bij de liften wel een survival.. ellebogenwerk.

  • Dennis
    Dennis 8 maart 2007 · 16:51

    Zell am See is een prima skigebied die voor elk wat wils biedt. Echter de sneeuw situatie dit jaar betekende dat de laaggelegen pistes dicht of slecht waren. Boven de 1300m was het prima. De lift capaciteit was redelijk maar als de schmittenhohe baan vervangen wordt zal het nog beter worden. Wanneer dit gebeurd weet ik niet maar de borden geven aan dat dit gaat gebeuren. De prijzen van skipas/eten/drinken en dergelijke liggen boven het gemiddelde. (rond de 5% hoger). Wel is het eten en drinken van zeer goede kwaliteit aan de pistes. Pistes zelf worden goed onderhouden. Wij hadden weinig wachttijd bij de liften (24 feb t/m 3 mrt) maar de week ervoor schijnt het slechter geweest te zijn. Zell Am See is een leuk dorpje met een berperkte apres-ski. Hiervoor moet je in schutdorf(areithbahn) zijn. Omdat het centrum autovrij is en redelijk groot is voor een bergdorp is dit ook leuk voor de niet skiers. Buiten de drukke periodes om en met goede sneeuw is Zell Am See absoluut een aanrader voor de skier die apres ski niet het belangrijkste vind.

  • H.Hout
    H.Hout 1 maart 2007 · 18:59

    Gebied is erg druk, Kaprun en Zell am See liggen een km of 6 van elkaar.Dit vind ik minder prettig je moet dan een toer met de bus gaan maken .Als de bus helemaal vol is en je er dus niet snel genoeg uit kunt rijdt ie gewoon door,(al dan niet door het gebruik van alchohol).Als de gletscher gesloten is,wat vaak voorkomt, wijkt iedereen uit naar Zell am See.Heel erg druk dus.Restaurants zijn er genoeg en gezellig.Het is ook niet mogenlijk om van de gletscher terug te skien.Je moet met de lift naar beneden en dan weer met de bus terug naar Kaprun.Kaprun zelf is niet veel te doen daarvoor moet je naar Zell am See. Loop je overdag door Zell am See heen en heb je een 'kleurtje',krijg je 'speciale aandacht' is mij opgevallen.Dit is zeker op de meeste niet zo maar toch een minpunt.

  • Stoffer
    Stoffer 15 februari 2007 · 11:23

    Ik ben nu ongveer 8 keer in Zell geweest en het bevalt me nog altijd erg goed. Ben op veel meer plekken geweest, ook leuk, maar Zell blijft trekken. Goede skimogelijkheden. Knus. Zeer gastvrij. Erg mooi centrum in het stadje met veel winkels en meerdere apres-ski mogelijkheden. (o.a de Alpin-bar, Diele, Crazy Daizy..) Op en langs de pistes veel leuke eet en drinkgelegenheden met de disco op de top. Kortom, volgend jaar vind je me er weer!

  • Martijn
    Martijn 7 februari 2007 · 10:15

    Hier heb n paar jaar geleden n seizoen gezeten. Zell am see heeft leuke afwisselende en vooral lange pistes. uitstekend voor beginners en de wat gevorderde, al zijn de dalafdalingen zwart of dieprood. Dus niet echt wegelegd voor de meeste skiers. voor snowboarders is er een klein funpark en halfpipe, maar het is allemaal vrij beperkt. offpiste is er nauwelijks al zijn er wel een aantal offpiste afdalingen wat n plaatselijk "geheim is". Zell am see heeft een leuk uitgaansleven minder apresski achtig maar meer stads. Zell am see is een erg romantisch stadje wat geweldig ligt aan een groot meer. De omgeving is zoizo geweldig mooi. het skigebied is idd erg druk in het hoogseizoen en de weekenden(weken rondom carnaval) de liften zijn wel snel alleen is er gewoon teveel volk. om tijd te sparen kan je beter de stadsgondol in zell zelf pakken. Daar is het "minder druk" echter buiten deze weken en weekenden kun je heerlijk skien zonder wachttijden. De bergrestaurants zijn wel goed, maar vermijdt de grote zelfbedienings schuren. Deze zijn verschrikkelijk druk en duur. Ga naar de sonnalm: met je voetjes aan een openhaard met een glas bier. Voor tochtjes mensen is het te klein. Zelf heb ik nooit zo'n behoefte aan mega skigebieden. Als er goede pistes zijn doe ik die graag vaak. Het zijn goede pistes in Zell am see!

  • peter
    peter 6 februari 2007 · 17:03

    Dit gebied is echt alleen maar leuk voor de mensen die zomers ook aan de costas zitten. Druk ...overal druk en de pistes zijn echt niets bijzonders. veel dronken NL/D/GB. Met pruiken van de piste..die sfeer zeg maar. Lange wachttijden bij de liften. Ouderwetse infra. Vreselijk druk in de berg restaurants. Er zijn veeeel betere gebieden.

  • peter broekmans
    peter broekmans 29 januari 2007 · 00:14

    wij zijn met kerst en nieuwjaar 2006 geweest,helaas weinig tot geen sneeuw en aantal dal- pistes waren gesloten . al er genoeg sneeuw is kan iedereen hier volop skien van beginner tot gevorderden. er zijn verschillene skiescholen voor klein tot groot en toch wel belangrijk met nederlandse skieleraren. apreskie op de piste let op!! in veel restaurant's zijn de zit plaatsen veelal voortijdig besproken (meestal skischolen of groepen).toch lastig want je wil toch zittend eten niewaar. als uw kinderen of u zelf les gaat nemen bij een van de skischolen raad ik u aan m goed door te gevenwat u evaring is.onze dochter heeft dit zelf meegemaakt, ze heeft in landgraaf diverse lessen gevolgd afgelopen jaar 4x 1week lang prive les gehad en is al in groep 3 en werd in zell am see bj de 6jarige beginners groep geplaatst.daar willen ze zien of je kan remmen en de beginselen van skien onder de knie hebt.dit doorgegeven mag ze dan toch naar de kleine piste kijken of ze ploeg kan skien.dit weer doorgegeven dat dit toch niet de bedoeling was ze kan namelijk al paralelskien,al met al 2dagen verloren door deze onduidelijkheden.(meeste skilessen zijn 5 dagen).dus wees duidelijk!!!. voor de rest is het heel gezellig daar en zeker de vele cafe's.

  • Peter
    Peter 11 januari 2007 · 15:11

    Ben meer dan 10 keer in Zell am See geweest (in de wijk Schüttdorf). Het gebied heeft voor elk wat wils en is zeer geschikt voor beginners, om te leren skiën. De infrastructuur in het gebied is perfect, alle verouderde liften zijn inmiddels vervangen door nieuwe en veel kan besneeuwd worden. Tip: restaurant Köhlergraben (vlakbij het dalstation van de Schmittenhöhebahn) wordt gerund door Nederlanders, hier kun je saté eten!

  • gert
    gert 28 december 2006 · 18:15

    Wij gaan dit jaar voor de 4e keer met carnaval naar dit gebied. Het bevalt ons uitstekend. De opvang en les van kinderen is goed geregeld. Leuke dames die dit tot nog toe ieder jaar regelen. Als ervaren skiër mag het wat uitgebreider maar er zijn genoeg leuke pistes en je bent altijd redelijk in de buurt van de kinderen. Verder zijn wij zeer tevreden over pension Klothilde Oma dochter en kleindochter runnen dit gemoedelijke pension. Er tegenover is een goed restaurant (korperkastle) waar je ook alle menu's mee kan nemen naar je appartement (erg handig als je niet iedere dag met kinderen uit eten wil en niet wil koken.

  • skigek
    skigek 12 november 2006 · 23:46

    Ik zie dat dit gebied even hoog scoort voor beginners als voor gevorderden. Dat lijkt mij onzin. Welke gevorderde kan tevreden zijn met maar 70 km piste? Dit gebied skiet een beetje skier 3 keer rond op 1 dag en dan heb je het echt wel gezien. OK, er zijn een paar hele pittige zwarte pistes bij (de Strass en de Standart) maar dat is op zich niet genoeg voor de gevorderde skier, vind ik. Voor de beginner is het een fijn gebied. Heb er zelf in een grijs verleden leren skien.

  • Jasmijn
    Jasmijn 12 november 2006 · 20:06

    Zell am See, een heerlijk gebied vol sneeuw (altijd sneeuwzeker met Kaprun om de hoek!). Er zijn diverse mogelijkheden om zowel als beginner,gemiddelde of goede skier je lol op te kunnen. De pistes worden goed onderhouden en zijn goed toegangkelijk. Ik ben zelf alleen in Maart geweest. toen was het in het weekend wel iets drukker maar doordeweeks prima te doen bij de liften. Ook de restaurants waren goed. Iedereen moet even bij het eettentje home-made Kaisersmern eten waar je terug gebracht word getrokken door een sneeuwscooter, ervaring op zich!! Het dorp heeft ook voor iedereen wat, uitgaan met verschillende doelgroepen en een supermarkt. Haal je ski spullen niet bij de intersport bij de Areitbahn maar gewoon bij een kleint tentje in het dorp, scheelt een hoop geld, levert mooie materialen op en daar loop ik graag iets verder voor, huur dan wel een kluisje zodat je niet hoeft te slepen!! Zell am See, In maart ben ik (ondanks de skipas prijzen 180,- voor een week!) weer van de partij! Oja in de Kopfere Kettel heb je de lekkerste pizza's!

  • Trudi
    Trudi 21 augustus 2006 · 09:48

    In combinatie met Kitzsteinhorn (Kaprun)een prima gebied. Kaprun is voor de fervente skiër,Zell am See is een gezellig familiegebied. Prima geprepareerde pistes, geen wachttijd in de week van 28 jan tot 4 feb. Schitterend uitzicht over het meer vanuit de cityxpress en de beste apfelstrudel in Schmiedhofalm. In de middag bij mooi weer in het sonnenalm gebied vaak papsneeuw, ga dan naar pistes 3,8,6,2,13 en 14.

  • francois
    francois 21 augustus 2006 · 09:33

    dit gebied kan nog veel leren van het gebied al flachau.zauchensee kwa piste werk. ten opzichte van flachau is dit zeer slecht geprepareerd. zelfs de eerste afdaling is zeer slecht.

  • Frits
    Frits 18 augustus 2006 · 17:47

    Leuk gebied, wij waren er rond nieuwjaar, misschien daarom wel erg druk. Vooral in het dal lange wachttijden maar toch nog redelijke pistes. Veel Nederlanders!

  • ellen
    ellen 18 augustus 2006 · 17:40

    Pas drie keer wezen skieen en anders dan met de zomervakantie willen wij steeds weer hier terugkomen. Dit jaar met de Kerst de vierde opeenvolgende keer. Een goede bereikbaarheid zowel met de skibus als met auto's, een mooie omgeving, goede regeling van de liften mooie afdalingen zeker voor beginners en wanneer je geoefend bent kun je van hieruit mooie tochten maken. Mooie liften en genoeg plekken langs te piste om te eten. Al zijn deze rond etenstijd wanneer de skiklassen even stoppen wel heel erg druk bevolkt zeker bij de verzamelplaats van de skischolen. Bij tenten verder hiervan af is het niet zo heel erg druk.

  • John_van_d
    John_van_d 18 augustus 2006 · 17:40

    Mooie pistes, soms wat papperig of ijzig, (misschien luxe probleem van beter gewend) snelle verbindingen geen lange wachttijden (in januari) volop off piste mogelijkheden. Gezellig typisch Oostenrijks gebied, leuke bestemming voor de mensen die all-round wat zoeken. Mijn mening is dat na bijvoorbeeld 3 jaar het hier mogelijk wél begint te vervelen, maar door goede verbinding met overige skigebieden (kaprun), toch goede locatie!

  • Edwin
    Edwin 18 augustus 2006 · 17:35

    Het gebied bestaat zoals zoveel wintersport gebieden uit bergen met in de dalen div. kleine tot grotere dorpen. In het gebied van Zell am See zijn een aantal liften vanuit het dal die in vanuit elke kant van het gebied omhoog gaan. Niet ver vanaf Zell am See ligt Kaprun. Met de gratis skibus ben je daar in 15 a 30 minuten. In Zell am See zijn veel afwisselende pistes. Er zijn een groot aantal blauwe en rode pistes en een paar zeer mooie zwarte afdalingen. Het is een echt familie gebied waar bij moeilijke passages bospaden zijn waar je dus als je niet z´n held bent gebruik van kan maken. De liften zijn modern en snel, in dit gebied is er elk jaar weer een verbetering of vernieuwing van een lift. De wachtijden zijn over het algemeen niet lang, tenzij het heel erg druk is bv. tijdens vakanties. Een heel leuk gebied met volop mogelijkheden voor jong en oud. Zeker als in de toekomst het gebied verbonden wordt met Saalbach-Hinterglemm zal dit een droom gebied worden voor elke skier en boarder.

>