Kaprun, Zell am See vs Saalbach Hinterglemm

Dit onderwerp gaat over de bestemming Kaprun

Nadat we ongeveer 10 jaar achtereenvolgens onze wintersportvakantie hebben doorgebracht in het Skicircus gaan we deze winter met 3 gezinnen naar Kaprun.
Zijn er forumgangers die ons, in het kader van de voorpret, kunnen vertellen wat we in in Kaprun & Zell am See kunnen verwachten qua skimogelijkheden, verbindingen, pistes, après ski, levendigheid van de dorpen etc.?

Kaprun/Kitzsteinhorn is prima, nu helemaal met de nieuwe gletscherliften. Mooi skiën daarboven. Maiskogel is een familiegebiedje, leuke pistes daarvoor. Zell am See is wat mij betreft het meest overgewaardeerd. Ik vind het een raar en onlogisch skigebied met weinig mooie pistes, behalve de zwarte dalafdalingen. Liften van langzame museumstukjes tot hypermodern; vanuit het dorp zelf moet je drie (!) liften pakken om op 2000 meter te komen… . In de Areitbahn kun je figuurlijk uitgebreid lunchen, zolang duurt de rit naar boven… . Zell am See is qua dorp erg mooi, italiaans aandoend. In Kaprun heb je een fantastische Spa en Welness.
Veel plezier.

Plaats een reactie