Ski omstandigheden vanaf 1 feb.

Dit onderwerp gaat over de bestemming Schmittenhöhe

Hallo,

Wij zijn van plan om een last minute richting kaprun te boeken, alleen heeft iemand een idee hoe de ski omstandigheden zijn als er op http://www.weer.nl wordt weergegeven dat de temp. overdag +5 zijn.

mvg

marco

Tja, het duurt nog 2 weken voordat het februari is en dus kunnen ze de temperatuur voor die dagen echt nog niet voorspellen, het is meer een indicatie. Het weer is zoals je weet nogal grillig, dus voor hetzelfde geld vriest het die dag 10 graden.

Ik ga 2 februari naar Salsburgerland, Mühlbach. Ik zal echter eerst op 29 januari beslissen of ik ga of niet ! Sneeuw zal er zijn, maar hoe??? Ik ken Madame Blanche met de chritallen bol niet. Normaal kan er niets fout lopen. Maar ik ga bijvoorbeeld NIET als ze een ganse week +5°C of meer geven. De weersomstandigheden is nu echt nog een factor dat wij niet kunnen beïnvloeden, godzijdank! ! ! Maar dat 2 weken of langer van te voren voorspellen …

Al Jaren gaan wij naar Kaprun, vaak zelfs 2x in het seizoen (eind januari en halverwege maart). De ervaring leert dat wanneer je dan ook gaat het weer en temperatuur erg kan verschillen(van -15C tot +10C). Over het algemeen is te stellen dat je meestal tot maart goed kunt skien in het dal (de maiskogel) en de gletscher zeker tot april/mei ook al wordt er +5C aangegeven. De gletscher is zeker sneeuwzeker, het enige nadeel: als er weinig sneeuw in de omgeving ligt komen velen uit de omgeving hier skien. Kijk ook eens op http://www.wetter.at voor voorspellingen en natuurlijk op http://www.kitzsteinhorn.at voor actuele sneeuwhoogten en weersomstandigheden. Komende week wordt er in ieder geval veel sneeuw verwacht en de temp, ligt in het dal rond het vriespunt en op de gletscher -15C.

5°C in het dal is geen probleem! Meestal ligt dat op 600/1000 m en buiten een paar dalafdalingen kom je daar niet. Als je weet dat de gemiddelde vorstgrens half februari al op 1400 m ligt, is het dood normaal dat het in het dal 10 dagen rond de 5°c kan zijn!
In Salzburgland liggen de meeste pistes rond 1500 m en daardoor is het hier toch al 3/6°c kouder dan in het dal.
Bij een hoge vochtigheid heb je papsneeuw vanaf 0.5°c(aan de grond is het kouder). Als het bewolkt is rond de 3°c en bij een zeer lage vochtigheid bij zelfs pas bij 5°c.
Zo blijft de sneeuw lang goed bij lichte positieve temperaturen vooral op de noordhellingen!

Plaats een reactie