BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Scuol

Reviews Scuol

83% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3700 reviews.


Wat vind jij van Scuol?


Beoordelingen van gebruikers

  • pverp
    pverp 11 december 2018 · 14:22

    Scuol is een fijne bestemming. In de voorjaarsvakantie van 2018 geweest en lege pistes. Wat wel knetterkoud, net zoals in de rest van de alpen, maar de sneeuw was fantastisch. Het merendeel van de stoeltjesliften heeft een kap, dus was uit te houden. Er zijn ruimten waar je kan picknicken, zodat je niet altijd moet gaan lunchen. Fijne brede pisten, maar ook leuke bospaadjes. Voldoende uitdaging; alhoewel de zwarte pistes wel wat makkelijk waren. De droompiste is natuurlijk een mooie afsluiter; zeker voor de gasten van Val Sinestra die aan het einde de bus naar het hotel kunnen nemen. Tip. Betaal de skipas contant, want met de pinpas wordt je afgezet door een hele slechte wisselkoers.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast630
    Gast630 4 november 2018 · 07:15

    Mooie omgeving. Gericht op het zuiden, pistes goed geprepareerd, korte wachttijden. Horeca kan wel erg druk zijn rond middagpauze.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast117
    Gast117 8 maart 2014 · 10:55

    Zojuist terug na een weekje Krokusvakantie in Scuol en daarmee kan je gelijk beginnen bij het grootste pluspunt van Scuol namelijk wachtrijen of het ontbreken ervan. Zelfs op de laatste 2 dagen met volop zon was het maximaal aantal "wachtenden voor je" zo'n 20 personen. Hier komt bij dat er bijna alleen Zwitsers in dit gebied komen dus instappen gaat erg gedisciplineerd. Verder is het een zeer overzichtelijk skigebied met mooie en goed geprepareerde pistes. Wel jammer van die twee sleepliftjes maar die staan voor de komende jaren op de nominatie om vervangen te worden (Prui als eerste voor seizoen 2015-2016). Wat opmerkingen gezien over het aanreizen maar dat is beter of slechter dan naar bijvoorbeeld Nauders. Heen hebben de Vereinatunnel genomen en terug (s'nachts) via Landeck en de Fernpass, beiden goed te doen met als opmerking dat we heen op vrijdag konden rijden en dus "maar" 20 min hebben gewacht in Selfranga. Grootste tegenvaller, toch wel de "traumpiste", inderdaad fantastisch mooi en voor een ieder goed te doen maar logistiek toch minder als je vervolgens een heel stuk moet lopen om op de bus te stappen. Samenvattend een aanrader voor een ieder die eens wat anders wil in een rustige en relaxte omgeving en qua prijzen, appartement en skipas vergelijkbaar, eten op piste iets duurder.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast166
    Gast166 29 oktober 2013 · 11:00

    Wij gaan nu voor de 3e keer naar Scuol, het is een mooi gebied met prachtige brede pistes. En voor elk wat wils. De traumpiste van 12 km is een rode piste maar is zeker ook voor de beginner goed te doen, er zit 2 wat steile stukken in maar voor de rest is het een blauwe afdaling. En ik kan dat zeggen wat ik ben een beginner. Ik ben de enige skier de rest van het gezin snowboard. Het eten is super op de pistes mischien niet het goedkoopste maar heel goed. De sfeer is gezellig en zeker de muziek die gedraaid word is meer van deze tijd beetje lounge en soms ook een dj. In iedergeval geen humpapa muziek. En geen lange wachttijden bij de liften. Voor de apres-ski moet je hier niet zijn.

    Met familie Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Robin
    Robin 31 december 2011 · 12:30

    Het is een leuk niet al te grood skigebied. Er lag goede sneeuw alleen de laatste dagen was het wat ijzig en af en toe gras op de piste. Als je niet wilde hoefde je geen sleepliftjes te nemen. Zeker voor beginners is het een leuk skigebied. Funpark is leuk voor beginners en gevorderde. Wel word het saai. Ik heb er nu vijf dagen gesnowboard en had het wel gezien. Vorig jaar heb ik daar geskied en dat werd ook saai. De offpiste was erg mooi alleen de laatste dag wat ijzig. Zwitserland is wel erg duur vind ik, een bord patat is bijvoorbeeld acht euro en een zak chips vijf euro. Kortom, Leuk eenmalig skigebied!

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • maliviski
    maliviski 31 maart 2011 · 20:27

    Fantastisch skiegebied. Niet duur, groot genoeg. Lekker eten zowel op de piste als in het dorp. Geen NL's, geen Russen. Mooie omgeving. Mijn beste wintersport ervaring.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Birdie
    Birdie 28 februari 2011 · 12:03

    Super fijne zéér brede pistes, voor ieder wat wils. Veel keuze. Goede liften. Restaurants op piste erg druk en duur. Traumpiste leuke uitdaging (niet echt voor de beginner). Mooie appartementen, gezellige restaurants. Lekker vers brood (geen bolletjes halen, maar "gewoon" brood, bolletjes zijn piepklein en erg duur). Nadeel: vrienden handen vanuit Nederland skis en snowboards gereserveerd. Ze konden kiezen tussen "budget" en "prof". Ze kozen voor "budget" omdat dat betaalbaar was, maar moesten "prof" nemen omdat "budget" helemaal niet bestond!!!!! Duur grapje..... Maar: wij gaan zeker weten terug naar Scuol ?

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2010 · 11:56

    Uitstekend skieegebied en bovenal nog te betalen. 80 kilometer piste voor relatief lage prijd. Ook de appartementen zijn te betalen. Nadeel van Scuol is wel de bereikbaarheid. In hoogseizoen is het lang wachten bij de Vereinatunnel of een lange rit door Oostenrijk met al zijn files richting skiegebieden. Scuol is een prachtig dorp met mooie karakteristieke Engadiner huizen. De sfeer zowel in dorp als boven is perfect. Op de woensdagen mag je een avond/vuurwerkshow verwachten. Aanrader dus.

  • Anoniem
    Anoniem 22 april 2009 · 13:48

    Het Engadin is voor ons zomer en winter een favoriete vakantiebestemming: niet teveel drukte en toerisme en prachtige natuur. Het skigebied in Scuol is niet supergroot, maar heeft voldoende mogelijkheden. Wij waren er dit jaar in de laatste week van maart en het was heerlijk rustig op de pistes, maar met super goede sneeuwcondities tot in het dal. We gaan zeker terugkomen! Ook de verschillende mogelijkheden tot winterwanderen bevallen ons goed, zowel vanaf het bergstation als verderop in het dal vanaf verschillende bus- en treinhaltes zijn goed onderhouden Winterwanderwegen. Zeer de moeite waard voor wie met iets minder snelheid door het prachtige landschap wil gaan. En het is altijd lekker om na afloop even in Bad Scuol tot rust te komen in bad of sauna.

  • Anoniem
    Anoniem 12 februari 2009 · 08:29

    Voor het eerst de bergen in en skien het was een geweldige ervaring goede voorlichting en hulp bij de ski verhuur een hele mooie omgeving zowel voor de sneeuw sporten als voor wandel en zwemsport door de aanwezigheid van het kurort . vriendelijke mensen en naar Hollandse begrippen niet te duur .

  • Anoniem
    Anoniem 10 januari 2008 · 17:18

    Een heerlijk gebied met mooie pistes en een goede sfeer! Ik ben zelf helemaal geen fan van enorme apres-ski feesten en hordes hollanders, en dan is dit ideaal! Even opwarmen in paar gezellige kroegjes en leuke restaurantjes na een intensieve dag op het board/de latten is goed mogelijk, zowel op de piste als in het dorp. Overigens ook aanwezig: een hele mooie freestyle-piste voor de boarders! Ik geniet al jaren van dit gebied. Een echte aanrader voor fanatieke ski-ers, boarders en gezinnen! (als je wel van apresski tot in de late uurtjes houdt, ben je hier verkeerd)

  • Marieke loonders
    Marieke loonders 20 oktober 2007 · 20:16

    Dit jaar ben ik voor het eerst in scuol geweest, er lag overal weinig sneeuw. maar hier wel. EN ZON!! we hebben er heerlijke afdalingen gemaakt. gerodeld en de apres ski was niet verkeerd!! sound garden bovenaan de lift was erg gezellig. heerlijke ligbedden en er was een dj. niet van die hoempapa zoals in oostenrijk. er heerste een hele goede sfeer. echt een aanrader!!!

  • Ronald van Pijkeren
    Ronald van Pijkeren 4 maart 2007 · 13:09

    Een leuk skigebied. Niet te groot, niet te klein. Diverse soorten pistes. Ook veel off-piste gezien. Wachttijden bij de liften vallen reuze mee. Door de hoogte sneeuwzeker en de hoofdpiste beschikt over een grote kunstsneeuwinstallatie waardoor er iedere ochtend mooie verse sneeuw ligt. Prima voor beginners, maar ook voor gevorderden genoeg te beleven. Voor jonge kinderen een eigen 'piste' en volop lesmogelijkheden. Vooral veel Zwitserse bezoekers, dit gebied is zeker geen 'klein Nederland'.

>