BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Seefeld - Leutasch

Reviews Seefeld - Leutasch

Reviews Seefeld - Leutasch

82% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.0 op basis van 3710 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, super kindvriendelijk en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Seefeld - Leutasch?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast650
    Gast650 7 februari 2017 · 13:13

    We zijn vorig jaar voor het eerst in Seefeld geweest. Zus en Kids. Voor beginnende skiërs is het perfect. Brede pistes, weinig snowboarders en erg overzichtelijk. Het dorpje Seefeld is knus en ontzettend gezellig. Over 2 week gaan we weer met z'n allen, we kunnen niet wachten!!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • pacorob
    pacorob 21 november 2014 · 14:34

    Ik verbleef sinds mijn geboorte (1980) iedere kerst al in Leutasch/Seefeld regio met mijn gehele familie (12/13 mensen) en zo ook sinds 1990 tot aan een paar jaar geleden met familie met ski's (daarvoor alleen langlaufen) o.a. op de Rosshuette, Harmelekopf en Gschwandstkopf in Seefeld. Daarnaast heb ik leren skiën in Leutasch op de Katzenkopf en op de Hohe Munde (inmiddels alleen offpiste skien mogelijk op de Hohe Munde in Leutasch aangezien liften enkele jaren niet meer in gebruik zijn. Voor kinderen, familie's een prima gebied om mee te beginnen, maar als ervaren skier of snowboarder heb je het na een dag of twee wel gezien omdat het aantal kilometers beperkt is en je geen aaneengesloten gebied hebt. Voorheen kon je met één skipas gebruik maken van alle bergen in Leutasch, Seefeld, maar ook net de grens over in Garmisch-Partenkirchen (gletscher en classic skigebied) helaas bestaat die pas niet meer, je hebt nu alleen nog een Seefeld card of per gebiedje. Zeker de skigebieden van Garmisch classic (zo'n 40km) en ook de gletscher zijn een mooie afwisseling als je in deze regio verblijft. Het is overigens wel een uur met de auto van deur (Leutasch/Seefeld) tot lift in Garmisch. De Katzenkopf in Leutasch in dit jaar in andere handen overgegaan nadat het zelfs vorig seizoen deels gesloten is geweest. Qua langlaufen is deze regio dé langlaufregio! Een andere kritische noot: er is een hoog bontjas gehalte in Seefeld. De prijzen voor een skipas zijn ook aardig stevig als je die vergelijkt met grote skigebieden, maar het publiek doet er blijkbaar niet moeilijk over. In Leutasch is er weinig meer te beleven qua dorp. Seefeld kent wel een gezellig centrum met diverse bars en restaurants. Enkele tips: - Weidachstube in Leutasch is een must om te gaan eten - Waldgasthaus Triendlsäge net aan de rand van Seefeld is ook heerlijk en knus - Eisstockschiessen in Seefeld bij het zwembad - Voordelig zwemmen in Mittenwald (met auto berg af vanuit Leutasch)

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Devi
    Devi 5 maart 2013 · 09:55

    Dit was de 2e keer wintersport en voor de 1e keer in Oostenrijk. Heel goed bevallen, met de bus ben je zo op een andere piste of in een ander dorp. Overal gezellige restaurantjes op de piste, op de rosshütte halverwege (de grootste) blauwe piste een klein houten hutje met heerlijke apfelstrüdel ? Ik zou zo volgend jaar terug willen, nu maar kijken wat de rest van de familie wil ?

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Sessink-van Dinteren
    Sessink-van Dinteren 4 februari 2012 · 20:30

    Ook wij gaan ieder jaar naar Seefeld en hebben 30 jaar ervaring met langlaufen.Het beste om te langlaufen 300 km(rode,zwarte en blauwe rooutes)In hotel Wetterstein vaak gelogeerd toen het nog niet verbouwd was.Nu hebben we een appartement in Mösern in de Dorfkrug vlakbij Seefeld.Ook ervaring in Ramsau am Dachstein maar geef ons Tirol maar.De sfeer is hier veel beter mensen zijn gemoedelijker en de hoogte (1200 meter)is prima d.w.z. altijd een sneeuwzeker gebied.

    Met partner Langlaufer meer dan 10 jaar ervaring
  • Rebecca
    Rebecca 11 januari 2012 · 14:44

    Seefeld is een heel gezellig dorp met veel restaurants en terrassen. Er is naast skiën en langlaufen nog genoeg te doen; schaatsen, ijsstok schieten, lange wandelingen maken en relaxen. Wij gaan hier nu voor de 2e maal heen om lekker te genieten van onze wintersport!

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Jack Turkesteen
    Jack Turkesteen 8 december 2010 · 10:42

    Seefeld is een enorm leuk en gezellig dorp voor families met kleine kinderen of voor de wat ouderen. Het is beslist geen dorp waar de jeugd uit z'n dak kan gaan in disco's of dergelijke. Voor gezelligheid en sfeer vinden wij het een van de meest aantrekkelijke dorpen van Oostenrijk. Wel wat duurder als de rest.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Nilo
    Nilo 15 november 2010 · 20:00

    Skigebied: Perfect voor beginners maar voor de gemiddelde wintersporter kan het dankzij het kleine aanbod in pistes gauw saai worden. Voor gevorderden is dit gebied qua mogelijkheden toch erg beperkt. Dorp: Seefeld is een gezellig, sfeervol dorpje met een aantal leuke restaurants en barretjes, een casino en ik dacht een paar uitgaansgelegenheden. Wie het relaxen en de (vakantie) sfeer even belangrijk vindt als het wintersporten zelf zit in Seefeld goed. Mede omdat het allemaal niet zo massaal is. Ondanks de beperkte pistes blijft het vanwege de gezelligheid, sfeer en entourage een leuke plaats om een week door te brengen. Ben er 2 keer geweest en beide keren prima vermaakt. Dit jaar zal ik er ook weer een weekje te vinden zijn.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 14 oktober 2009 · 20:03

    durf het bijna niet te zeggen maar ik ski al 45 jaar in seefeld ben overal geweest italie frankrijk andorra zwitserland maar keer steeds eterug op de heilige sneeuw. Hier heb ik mijn kinderen leren skien en ben dit jaar in een wedstrijd in mist met 2 mtr zich door de heren op de geschwandkopf geklopt. tien keer over de kop en een gebroken schouderblad kan nu ook stellen dat de plaatselijke noodarts voortreffelijke diensten levert. seefeld is niet voor paupers maar wel voor old skool parralelschwung 2008 was opvallend rustig op de pistes..recessie??? well see next year see you in seefeld!

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2008 · 12:16

    Ben 2 keer in dit gebied geweest. Beide keren verbleven in Moesern, een dorpje voor Seefeld. Seefeld is een leuk mondain stadje. Qua skien is het niet een al te uitgebreid gebied, maar als beginnend of enigszins gevorderd skier kun je hier prima uit de voeten. Geen lange wachttijden en de sfeer is over het algemeen gemoedelijk.

  • Anoniem
    Anoniem 9 januari 2008 · 22:08

    Seefeld e.o. is een leuk gebied waar je veel kunt ski?en langlaufen. Voor kids zijn er ski-scholen. Skimiddelen zijn event. te huur. Veel Sneeuw, wandelpaden enz. Met een treinlift en gondel naar meer dan 2000 mtr, daarna afdaling voor gevorderden. Accomodaties zowel in hotels als Pensions.

  • Jochem
    Jochem 1 april 2007 · 14:57

    je moet dit gewoon een keer hebben meegemaakt, ben overal wel zo een beetje beweest en net terug uit saalbach. Maar het Bruisende dorpje Seefeld kan volgens kan wel weer op mij rekenen

>