BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Seiser Alm (Alpe di Siusi)

Reviews Seiser Alm (Alpe di Siusi)

93% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3706 reviews.

  • Sterke punten: Uitstekend voor beginners, rustig, goed eten op de piste, super kindvriendelijk en sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Beperkte off-piste en veel vlakke stukken.

Wat vind jij van Seiser Alm (Alpe di Siusi)?


Beoordelingen van gebruikers

  • Quick
    Quick 17 maart 2018 · 22:26

    Tijdens ons verblijf in Ortisei zijn wij één dag naar de Seiseralm gegaan. Hebben in één dag alles kunnen skiën. Erg mooi uitzicht op voornamelijk de Schlern en de Sassolungo en Sassopiatto. Het skigebied heeft veel moderne liften, waarbij vooral de kant van Ortisei nog een paar wat oudere stoeltjesliften kent. Gebied is zoals op deze website aangegeven erg geschikt voor beginners. De pistes zijn veelal breed en niet al te moeilijk. Maar ook gevorderden kunnen zich er prima vermaken. Vanaf de Puflatsch lopen een paar mooie zwarte afdalingen en ook de rode afdalingen vanaf de Goldknopf en Florian richting Saltria zijn aanraders: lekkere pistes deels tussen de bomen waar je flink gas kunt geven. Hebben gegeten bij Gostner Schwaige, aanrader met goed eten en vriendelijke bediening. Er kan alleen met cash betaald worden! Ook Icaro is een prima plek om te eten. Al met al een erg leuke dag gehad. Het beviel ons best goed om de ski's de hele dag aan te kunnen houden (in tegenstelling tot de Sella Ronda of een paar andere, bekende tochten). Ook weinig tot niet hoeven prikken en de pistes waren eigenlijk best lekker. Niet heel uitdagend, maar ook niet te vlak. Nadeel is het gebrek aan (zeer) uitdagende pistes. Ook denk ik dat je geen hand voor ogen ziet met slecht, mistig weer vanwege de hoge ligging en de weinige bomen. Het is er rustiger dan op de Sella Ronda, maar toch nog best bedrijvig en zeker niet uitgestorven. Er zijn een paar oudere liften, maar het merendeel is modern en het gebied zit goed in elkaar. Ook veel langlaufers, wandelaars en parapenters gezien. En veel paardensleetjes. Ideaal dus voor mensen die naast skiën ook eens wat anders willen doen of proberen in een schitterende omgeving. Al met al een leuk, gemoedelijk, knus gebied.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Roy83
    Roy83 15 maart 2018 · 11:27

    In de week na de vakanties hebben we een dagje Seiseralm gedaan tijdens onze Dolomieten vakantie. Helaas viel het weer behoorlijk tegen, waardoor we maar voor een klein deel de schoonheid van de Seiseralm hebben kunnen zien. We hebben de auto in Ortisei geparkeerd, waar de parkeergarage direct onder het dalstation zit en duidelijk is aangegeven. Kostte bijna niets (€ 0,50 per uur) en het is fijn dat je dus bijna niet hoeft te slepen. De Seiseralm wordt omschreven als beginnersparadijs, maar ik denk dat je dan beter via Seis omhoog kan dan via Ortisei. Je hebt een klein (vlak) pad nodig om van de gondel het gebied in te komen, maar ik zag diverse mensen met de stoeltjeslift naar beneden gaan, blijkbaar is dat voor de eerste dagen ook wel een optie. Ook om verder het gebied in te komen moet je wel iets lastigere pistes dan de beginnersweide af, maar als je geen verse sneeuw hebt, is dat vast prima te doen. Naarmate je dan wat meer richting het centrale gedeelte komt, wordt het ook echt makkelijker. De rode pistes zijn echt niet moeilijk en zouden echt overal gewoon blauw zijn. Rondom Compatsch vertrekken veel liften en doet het erg gezellig aan. Naast skiërs zie je veel wandelaars en langlaufers, die op paden rondom de pistes lekker bezig zijn. Ook hier mooie, brede pistes. Voor ons is een dagje erg leuk, maar zeker bij mooi weer heb je het gebied in een goede dag wel grotendeels rondgeskied, maar doordat het compact is én er veel andere activiteiten mogelijk zijn, is het wel echt een typisch gebied voor familievakanties. Nog even over de piste kleuren, het klopt wel dat blauw makkelijker is dan rood, maar ik denk dat iedereen die in een ander gebied al het blauw af kan, hier ook (bijna) al het rood kan. Steil wordt het eigenlijk nooit, het blijft altijd breed en ik denk dat de pistes vrij lang goed blijven (wij hadden veel verse sneeuw, waardoor de pistes snel vol bulten lagen). Echt heel rustig vond ik het niet, maar nergens waren vervelende wachttijden. Er zijn nog wel een aantal oudere 2 persoons liften, maar volgens mij zijn alle knelpunten prima voorzien van snellere liften. Wij hebben de hoogste toppen niet gedaan ivm het uitzicht (of het gebrek daaraan), maar ik denk dat dat enorm de moeite waard is. Als het enigszins binnen onze plannen past, komen wij zeker nog een keer terug.

    Met partner Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • SkiBeppie
    SkiBeppie 7 november 2015 · 08:53

    Bij onze Val Gardena hoort het erbij: een dag naar de Seiseralm. Leuke hutjes, een waanzinnig mooi landschap, lekker makkelijk zwieren op de Seiseralmronde, ontspanning ten top. Voor een gezelschap met niet heel fanatieke skiërs, kinderen, wandelaars en langlaufers is dit een ideaal gebied: autovrij, geen drukte, en groot en overzichtelijk tegelijk. En dat landschap is het mooiste wat je kunt zien in de Alpen

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • PaulHeisen
    PaulHeisen 4 april 2015 · 15:41

    Als onderdeel van 3-daagse trip naar Val Gardena, hebben we 1 dag doorgebracht op de Seiser Alm. We hebben de auto geparkeerd in Ortisei bij de gondel. Je kunt precies in 1 dag zowat alle pistes doen. Op de pisten-kaart is het rood en blauw door elkaar maar eigenlijk is alles blauw. Landschap is prachtig, leuke hutten. Zeer aan te bevelen als je toch in de buurt bent.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast261
    Gast261 28 januari 2013 · 09:15

    Wij zijn op de camping in Vols am Schlern geweest in 2012. Je kunt opstappen bij de cabine in Seis am Schlern, daar kun je onder bij de lift ook ski's huren, lessen regelen etc. Het is ons prima bevallen, onze dochters hebben skiles gehad bij de rode skischool en dat was prima. Het gebied kenden wij al langer en is met kinderen ideaal. Je kunt ook oversteken naar de Seceda, je gaat dan via Ortisei via een lopende band naar de cabine die naar de Seceda gaat. Daar kun je ook leuk skiën. Het gebied is kleiner, maar wel veel gemoedelijker en minder druk dan Selva. In Vols zit ook een kleine supermarkt.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast594
    Gast594 26 januari 2013 · 15:22

    Wij gaan voor het eerst naar dit gebied en hebben een hotel in Vols am Schlern geboekt. Waar kunnen wij ski´s huren en waar moeten wij opstappen qua liften? Wij gaan met 4 volwassen en 4 kleintjes 6-8 jaar en vragen ons af welke skipas het beste is Dolomiti of alleen seiser alm. Wie o wie kan ons aan info helpen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • patricia
    patricia 31 januari 2012 · 17:49

    hartstikke mooi ski-en langlaufgebied! vooral als je wilt skien én langlaufen, je kunt elkaar onderweg prima treffen bij diverse restaurantjes.Het hotel in Saltria is veel te duur en niet leuk, maar in Ritsch kun je goed eten bij het langlauf beginpunt en in het sporthotel fioralpina, lekker en gezellig, een lunch voor max 10 euro p.p. Alles is goed te bereiken met de ski's of, als je langlauft, met de bus , die zit bij de prijs van de langlaufkaart in (nordic ski pas) Wil je 's avonds goedkoop én lekker eten rijd dan naar Gasthof Faust aan de kant van de weg in Vols am schlern. het ziet er niet uit maar het eten is bijzonder lekker!! we komen hier voor de derde keer en het is steeds weer goed, lekker en goedkoop; 50/60 euro met zn vijven, hoofdgerecht met een wijntje en n bakkie koffie na. Ga niet 's morgens om tien uur je skipas en gondelpas regelen (bij de lift in Seis) maar doe dat een dag van te voren aan het einde van de dag, veel meer rust en niet zo veel langdradige, ongeduldige, italianen voor je! ook de gondel is goed te doen, in het spitsuur (dwz een half uurtje voor het starten van de ski-klasjes) is het mega-druk, als net wat eerder of later gaat is het rustiger. verder bijna geen sleepliften, alles is te bereiken met stoeltjes of cabines. mocht je nog wat willen weten, dan reageer maar, ik help je graag verder!!

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Ria Hermans
    Ria Hermans 10 april 2011 · 14:41

    We komen nu in de winter al voor de vierde keer.In de zomer zeker al elf jaar.Maar de wintersport is super.Wwaren in januari drie weken op de seiseralm.Het weer was super.Alleen maar zon. Maar de sneeuw was heel goed.Vogend jaar gaan we met de hele familie.We hebben altijd in oosterijk geskied.Ook mooi.En we skien al 25 jaar.maar ITALIE blijft op de eerste plaats. We kijken alweer uit naar het volgende jaar

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Peter Ross
    Peter Ross 9 februari 2011 · 16:50

    Al zeker vijf jaar op de Seiser Alm geweest. Elke keer weer een leuke ervaring met onze kinderen en kleinkinderen. Vroeger veel in Oostenrijk geweest maar Italië (Süd Tirol) bevalt beter en is beduidend goedkoper. We gaan dit jaar weer en verheugen ons erop.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 18 november 2009 · 13:21

    echt een super gebied al die mensen die zegen dat je niet offpiste kan skieen zijn gek. de sellaronde is zeker een aanrader als je goed kan skieen. ook is het leuk om een keer met de pistebully mee te rijden! SUPERVAKANTIEE GEGARANDEERD!

  • Anoniem
    Anoniem 18 november 2009 · 13:17

    Wij hebben met z`n alle een erg leuke tijd gehad op de seiseralm hihi. het was heel gezelli we hebben moooi weer gehad en goed sneeuw. en om een lang verhaal kort te maken super?

  • Anoniem
    Anoniem 17 november 2009 · 11:29

    wij gaan al jaren naar de seiseralm het is een leuk gebied voor jong en oud. ook als je goed kan skieen zijn er op de seiseralm ook genoeg pistes! ook zijn er erg leuke en gezellige berghutjes waar je heerlijk een hapje kan eten en drinken (prugna) kortom het is elk jaar weer een groot genot om naar de seiseralm te gaan. Joepiiiee! we gaan dit jaar weerL?

  • Anoniem
    Anoniem 9 februari 2009 · 13:29

    Prachtig skiegebied op ca. 2000 meter hoogte. Groot voordeel is verblijf in hotel op skiepiste waardoor je direct vanuit het hotel de piste op kan. Groot voordeel is dat het er meestal mooi weer is. Wij gaan er nu al 8 jaar naartoe en in de meeste gevallen hebben we volop blauwe lucht en zon. Gezellige hutten overal op de piste met goed eten. Gezellig buiten ziten en vriendelijke mensen. Nadeel is wel dat je afhankelijk van hotel bent na skiedag. Er is dan verder niks.

  • Anoniem
    Anoniem 19 januari 2009 · 00:54

    wij komen met een 4 tal gezinnen jaarlijks naar dit gebied. Voor elk nivo is het goed om weer te starten. Van daaruit is de Sella Ronde goed te doen. Diverse gebieden zijn aansluitend en dus ook voor de gevorderde skier die van de zwarte piste houd aantrekkelijk Voor de wandelaars onder ons ook een prima en liefelijk gebied. Voor de kinderen heel veilig.Ortisei voor het gezellige winkelen, lunchen en dineren. Op de piste ook veel gezelligheid.

  • Anoniem
    Anoniem 24 november 2008 · 15:41

    Mooi ski-gebied, pistes veel blauw en rood. Niet te druk. Lange afdalingen mogelijk. Veel berghutten/restaurants. Op de alm is een busverbinding met Monte Pana aanwezig (St.Christina), op deze bereikt men het Val Gardena. Prijs/kwaliteit van eten en drinken is goed.

  • Anoniem
    Anoniem 19 februari 2008 · 14:39

    Vriendelijk gebied, zeer behulpzaam personeel, goed onderhoud pistes.Niet geschikt voor snelle stoere afdalers, weinig zwarte pistes.Veelal gemiddelde skieer die tussendoor ook stilstaan om van de natuur te genieten.Veelzijdig gebied, ook leuk voor kleine kinderen.Heel rustig, geen herriemuziek.Gebied niet erg gericht op speedy snowboarders.Prijzen van eten redelijk op de pistes.Tip: wandel naar Mahlknechthutte en ga dan met slee door bospad naar beneden!

>