Reviews Les 7 Laux

89% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3695 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski, geschikt voor beginners, rustig, voldoende off-piste, laag prijsniveau en goed eten op de piste.

Wat vind jij van Les 7 Laux?

Reviews van gebruikers

Gast122
7 februari 2020 · 09:31

Ben hier met oud en nieuw 2018/2019 geweest aan de Pleynet kant. Je krijgt vooral waar voor je geld! Volgens mij nog nooit zo’n goede prijs per skikilometer gehad. Sommige pistes waren een beetje ijzig omdat het de week ervoor had geregend en gedooid en dat weer was aangevroren, maar de pistes werden goed onderhouden. Ook zijn leuke tochten te maken naar de andere dorpen. De kinderen hadden als beginner ook voldoende variatie

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast138
27 december 2019 · 11:27

Geweldige vakantie gehad in dit verassende ski gebied.
Ik had mijn twijfels maar deze bleken volledig ongegrond.

  • mooi gevarieerde pistes, voor elk niveau
  • super off-piste mogelijkheden
  • niet druk

Ik was hier tijdens carnaval 2019 met Sneeuwfun.
Erg prettige reisorganisatie, die hun zaakjes goed voor elkaar heeft, en niet voor niets het skigebied Les 7 Laux vanuit het dorpje Prapourtel als hun 'thuisbasis' gebruiken!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
martijn
24 januari 2012 · 23:05

Afgelopen kerst vakantie een heerlijke week door gebracht in Prapoutel.
Een klein maar van alle gemakken voorzien ski dorpje. Een voor ons ideaal ski gebied met 2 kinderen die voor het eerst op de ski stonden. Leuke pistes en vooral prachtige vergezichten. Qua sneeuwval troffen wij het, veel verse sneeuw vlak voordat wij kwamen.Vanuit het appartement (liggen voor 90%) aan de piste, zo op de ski richting lift.
Absoluut voor herhaling vatbaar. Wij kregen het idee dat de ervaren skiërs hier ook aan hun trekken kwamen. En zelfs de franse mensen waren aardig en behulpzaam&brvbar?.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Jon
23 januari 2012 · 22:16

Vorige week dinsdag Les 7 Laux een dag bezocht vanuit Grenoble. Vond het gebied een leuke verrassing, m.n. voor de gevorderde skiër. Veel zwarte pistes, bijna allemaal niet geprepareerd dus met lekker veel buckels. Sommige prachtig gelegen in een rustige vallei/kom. Ook veel off-piste mogelijkheden. Erg leuk. Deed me wat dat betreft zelfs een beetje denken aan de Quatre Vallées in Zwitserland.
We waren er door de weeks, was erg rustig.
Hoewel ik zelf vooral van de moeilijke afdalingen gecharmeerd was, hebben gemiddelde skiërs er ook genoeg te doen. Voor pure beginners zijn er niet zoveel pistes - maar m.i. hebben die ook niet zoveel nodig.
Relaxte sfeer in vergelijking met de grote skigebieden. Zou er zelf niet een hele week gaan, maar een paar dagen kun je je er heel erg goed vermaken.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
wim
21 maart 2011 · 15:57

Voor de eerste keer dit jaar een short-ski gedaan in les 7 laux eind januari. Nagenoeg alle pistes waren open en hoewel de pistes steenhard waren hebben we zeer goed kunnen skiën, vooral de lange zwarte afdaling is aangename kuitenbijter ? Verder was het een zaligheid om een gans weekend niet anders dan frans te horen, hier kom je alleen locals tegen. Voor een week lijkt het mij net iets te klein, maar volgend jaar zijn wij terug present voor een short-ski. BTW, prachtige accomodatie op de piste (ken de naam wel niet meer

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
harry5 oktober 2010 · 21:58

Gaan met de kerst voor de vijfde keer naar Prapoutel. Wel bijzonder dat wordt gezegd dat het gebied niet zo sneeuwzeker is. Onze ervaringen zijn heel anders.
De eerste keer dat wij er waren, een jaar of zes terug, was het een heel slecht seizoen. Er kon toen nergens in de buurt geskied worden, behalve in Prapoutel…

Daarna eigenlijk alleen maar fantastische vakanties gehad, met meer dan genoeg sneeuw en super gevarieerd. Dit jaar (2010) nog eind maart geweest, geskied in ongeveer 30 cm verse sneeuw! Dat is gaaf!
Inderdaad, veel vriendelijke Fransen, maar vooral onwijs prettig buiten spelen. Overal kun je off-piste, je kunt je de hele dag op blauw goed vermaken, maar met de schoenen een tandje strakker pak je de Pouta, een super zwarte afdaling, of de “Vallons du Pra”, een vallei, zwart, ongeprepareerd en met buckels. Da’s alleen als je écht hard durft te gaan…
Après ski kan ik niks van zeggen, want die is er niet. Wij gaan altijd met een hele groep en dan maak je je eigen après ski. Of een hapje eten in een van de restaurants in Prapoutel (Sierra is een aanrader, lekker en erg betaalbaar).

Annet
21 september 2010 · 09:56

Ik ben al jaren een Prapoutel fan en het skigebied les 7 laux is een verrassend skigebied. Er zijn voordelige eenvoudige accommodaties in Prapoutel maar ook Nieuwe luxe 4*** woningen te reserveren. Alle appartementen liggen direct aan of dicht bij de piste. Het skigebied is zowle voor de beginnende en vergevorderde. De auto is niet meer nodig. Prapoutel is een heerlijke bestemming voor een onvergetelijke wintersportvakantie met een groep of met het gezin. Het gebied is vanaf half december tot half april geopend en is zeer sneeuwzeker. De Belledone vangen vaak de eerste sneeuw!
Prapoutel heeft een goede prijs/kwaliteit balans.

4 januari 2009 · 19:23

Apprtement Pec neige, van 27/12 tot 03/01 2009

Wij zijn met een groep gegaan en hebben het prima gehad, de pistes waren erg goed.

Het appartement was wel aan de kleine kant maar dat schijnt Frans te zijn. Verder is het verevelend om met een aantal van 6 in een apartement voor 7 met warm water om te gaan, je moet echt op tijd per persoon douchen en dan nog is er weinig tijd om van warm water te genieten.

Het apartement lag wel aan de piste en je kon dus zo naar binnen skieen aan het eind van de dag en dat maakt erg veel goed.

Apres ski moet je wel zelf maken want die is er niet zo.

Vervelend is wel dat je je auto moet parkeren op de weg…dit geeft op zich niet maar het is erg moeilijk om een plek te vinden, bij het uit en inladen mag je wel bij het appartement voor 30 minuten staan…

De obers waren on Frans erg gezellig en aardig, werkte erg hard.

Prijs kwaliteit vind ik door de pistes en de ligging van het appartement dus erg goed.

De skioperator heeft zijn best gedaan om van Oud en nieuw wat te maken maar dat is in Frankrijk niet zo feestelijk…moet je dus ook zelf maken.

Chris Sch?ers

3 december 2008 · 22:29

Les sept laux is een skigebied dat aantrekkelijk is voor mensen met een beperkt budget. De prijs/kwaliteitverhouding is dan ook zeker goed. Tijdens ons verblijf hier medio januari hadden we echter meer regen dan sneeuw. En ik kan je zeggen niets is zo sneu als snowboarden in de regen, wanneer je weet dat er op enkele honderden meters hoger sneeuw valt.
Les sept laux is verder een prachtig gebied, waarbij je ook mooi tussen de bomen door gaat op de vele geprepareerde pistes.
Mijns inziens geen gebied om vooraf te boeken, maar last-minute net als nu als je weet dat er genoeg sneeuw ligt om een leuke week te hebben.

7 januari 2008 · 11:51

Gisteren terug gekomen.
Mooie pistes, maar erg weinig te beleven.
Hoe prapoutel en pipay 's-avonds zijn weet ik niet, maar in le pleynet is niets te beleven.
Wachttijd bij de liften was nooit lang.

LdW
12 april 2007 · 17:42

Mooi gebied met afwisselende, brede pistes en een supergoed funpark. De zwarte pistes zijn voor de gevorderden uitdagend en erg mooi. Wij waren er er eind maart 3 dagen en dan is 120km piste ruim voldoende. Het was lekker rustig, met vooral lokale bezoekers. De sneeuwkwaliteit was uitstekend.

Als je meer van de apres ski houdt kun je beter een ander oord opzoeken, maar voor de sportieve wintersporter een aanrader. Bovendien vallen de prijzen erg mee.

Joop
8 januari 2007 · 08:09

Mooi gebied als je voldoende sneeuw hebt. Wanneer er onvoldoende sneeuw ligt, kun je pech hebben dat je een behoorlijk stuk moet lopen naar de lift of het appartement. Bijna alle app. liggen langs een piste. Heb je wat minder te besteden dan is dit gebied groot en goedkoop.

De meeste kamers/appartementen verkeren nog in oude orginele staat en zijn in bezit zijn van particulieren eigenaren. Via een lokaal tussenpersoon (Sirius) worden deze aan diverse reisorganisaties veerhuurd. Kamers zijn over het algemeen klein en sober ingericht. Wie ook van apre-ski houd zal het hier niet vinden.

De Franse skischool (ESF) komt bij mij erg ongeïnteresseerd over. In bepaalde weken bied Sneeuwfun lessen aan met gemotiveerde Nederlandse leraren. 4 maal 2 uur voor 65,- euro

Michel Groen
20 november 2006 · 08:51

Verrassend gebied. Lijkt klein maar is behoorlijk groot. Geschikt voor beginners en gevorderde skiers welke ook graag off piste skieen. Elke (off piste) afdaling komt uiteindelijk weer uit op een piste aan de buitenkant van het gebied welke dan weer naar een lift loopt. Er loopt een marmottentocht door het hele gebied welke helemaal over blauw en/of rood gedaan kan worden. Leuk voor het gezin of de beginnende skier. Prijzen zijn leuk (b.v. 299 per week incl. skipas!) Deel appartementen is sober en heeft weinig ruimte. Uitgaan is minimaal en daardoor is de sfeer s’avonds matig. Dit kun je natuurlijk zelf binnen IN de cafe’s zelf verbeteren. Neem je eigen cd mee!