Reviews Serfaus - Fiss - Ladis

86% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.6 op basis van 4370 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, gezellige après-ski, geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, super kindvriendelijk, goede variatie in pistes, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Druk en duur.

Wat vind jij van Serfaus - Fiss - Ladis?

Reviews van gebruikers

Gast166
28 maart 2020 · 10:38

Kom hier reeds 25 jaar en blijft een heerlijk en prachtig skigebied! Voelt elke keer weer als 'thuiskomen'. Kinderen, hier, skiën geleerd en nu de kleinkinderen!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast122
23 februari 2020 · 14:10

Gevarieerd gebied, liften in de ochtend in het dorp zijn erg druk, maar de drukte verspreidt zich boven gelukkig wel weer. Frommes abfahrt is echt een aanrader met het gezin.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Jep
19 februari 2020 · 11:24

Gebied gaat ten onder aan eigen succes.
Vanaf de eerste lift voornamelijk in Fiss gemiddeld 30 min wachten voordat je in de lift zit. Dit duurt tot 11.30.
Tussen 12.00 en 14.00 lastig om te lunchen als het niet zonnig is. Dit alles geldt alleen in de vakantieperiode. Uiteten is zonder reservering niet mogelijk (te druk).
Wij komen hier nu 18 jaar en is nu echt vol.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast520
9 februari 2020 · 23:01

Veel te druk

Met familie1 tot 4 jaar ervaring
Gast639
26 januari 2020 · 13:12

Afgelopen week voor de zoveelste keer in Fiss geweest. Het blijft een geweldig gebied dat nooit verveelt. Veel uitdagende pistes. Maar ook voor de beginners is er veel keuze. Al met al geweldig.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast258
21 januari 2020 · 17:17

Slechte preparatie van de pistes, of niet
Skidepot onhandig
Mooi gebied
Wel druk

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast235
5 januari 2020 · 23:46

Wij gaan met onze kinderen graag naar dit gebied. Veel Nederlandse skileraren en mooie faciliteiten.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast970
2 januari 2020 · 20:25

Geen goedkoop gebied: pas, skischool is duurder dan gemiddeld. Voor zowel mijn oudste dochter (15, ski, 8jr ski ervaring) als mijn jongste dochter (12, board, 4jr ski, 4jr board) was het een erg fijn om uitdagende les te krijgen (off-piste, funpark). Dat was wel eens anders in andere gebieden.
Druk gebied tijdens kerst 2019, maar nog net binnen het acceptabele. Alleen 's morgens wel eens 1 kwartier wachten in Fiss, als de lessen beginnen. Frommes is alleen leuk om 09:00 uur 's morgens. Almbahn en de randen van het gebied prima. Vanaf de Masner ben je in 2 liften in Fiss, in ongeveer een half uur tot drie kwartier. Veel Nederlanders bij kerst, maar waar niet, anders dan de (kleinere) Italiaanse gebieden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast203
29 december 2019 · 11:45

Normaal gezien een goed skigebied met goed geprepareerde pistes, maar let op: rond de feestdagen (kerst) heeft ook de postdienst vrij. We hebben rond kerst dan ook geen pistebully in bedrijf gezien en ten gevolge daarvan 3 dagen op vreselijke pistes geskied. Dat past niet bij een skipasprijs van bijna 300 euro voor 6 dagen. Prima gebied dus, maar kerstperiode/nieuwjaarsperiode zeker mijden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
aartstyle
29 oktober 2019 · 16:09
  • Voor Oostenrijk een groot uitgestrekt gebied en vrij hoog
  • Gezellige apres ski
  • Pistes veelal in de zon, lekker in December en Januari
  • Goede liften
  • Kindvriendelijk
  • Gezellige sfeer
  • Druk, wachtrijen in het dorp (fiss)
  • vanaf eind februari worden de pistes snel slechter omdat ze de hele dag vol in de zon liggen
  • Doordat het veel in de zon ligt moet je nordseite hebben of Massner vanaf eind Februari. Daartussen zo hoog mogelijk blijven, waardoor afdalingen erg kort worden
  • Duur! Je krijgt er wel veel wat luxe voor terug. Maar prijs/kwaliteit verhouding is voor mij niet optimaal. Al die luxe hoeft niet van mij en zeker niet voor dat geld.

Conclusie: Voor mensen die wat meer te besteden hebben en niet echt op de kosten letten is dit prima. Maar voor de helft van het geld kan je naar skigebieden die misschien iets minder zijn qua luxe.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
verwijderd-
6 oktober 2019 · 19:52

Voordelen: Sfeervol, pistes en liften zijn top, mooi en groot skigebied, zeer geschikt voor families, veel Nederlanders

Nadelen: Duur, druk en veel Nederlanders

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Matthias123
23 september 2019 · 10:05

Voor Oostenrijkse begrippen een uitgebreid skigebied met redelijk wat variatie aan pistes. Helaas heeft dit gebied te veel minpunten om hier ooit nog terug te komen. Zelfs buiten het hoogseizoen regelmatig meer dan een half uur moeten wachten voor liften. Ook waren de pistes en de restaurants vaak overvol en door de drukte en ligging op de zonkant zijn de pistes snel slecht. Eigenlijk ben je de hele dag op je horloge aan het kijken en aan het plannen om de ergste drukte overal te kunnen ontwijken. Het vakantiegevoel is hierdoor snel verdwenen. Tel daarbij de hoge accommodatiekosten op en de keuze voor een ander gebied is snel gemaakt.

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast747
10 augustus 2019 · 21:48

Alles goed geregeld. Prachtige pistes

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Pistepaus
1 april 2019 · 10:29

Ik kwam als kleine koter al in Serfaus en dit gebied was als het ware een soort van tweede thuis. Ik ken elke steen op de berg en elke uithoek op de pistes en in het dorp dus logisch dat ik het een mooi gebied vindt. Laatste jaren zijn er echter wel veel Nederlanders bijgekomen wat ik persoonlijk minder vindt, vroeger kon je namelijk nog zeggen wat je wilde 😉. Ook hebben er meer Russische invloeden plaatsgevonden laatste jaren, maar goed deze mensen hebben ook recht op vakantie en ze houden zich best rustig. Serfaus is geen apres ski walhalla maar je kan het er best gezellig hebben.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast216
21 maart 2019 · 10:56

Wat een fantastisch gebied is dit! Wij waren er van 16-20 maart en zijn net terug. Het enige wat ontbreekt aan dit gebied is een gletscher met een top boven 3000 meter en dito lange afdaling, verder heeft Serfaus-Fiss-Ladis alles wat je wilt. Elke ochtend super geprepareerd, gevarieerde pistes, snelle liften, goede restaurants met mooi zonterassen en snelle bediening. Nauwelijks wachttijden bij de lift en zelden druk op de pistes.
De mooiste pistes zijn wat ons betreft te vinden bij de Masner, Scheidbahn en de Schöngampbahn. De eerste helft van de Frommesabfahrt was ook erg leuk, daarna werd het erg slecht (papsneeuw, buckels).
Wij zaten in Serfaus, leuk dorpje! De accommodaties zijn allemaal prijzig, maar als je in het dal zit en elke ochtend omhoog moet rijden over de haarspelden lijkt me niet ideaal.
Wat hebben we genoten van dit gebied! Voordat we naar Serfaus gingen hebben we 2 dagen in Sankt Anton am Arlberg geskied. Dat was een zware tegenvaller, daardoor was het extra leuk dat Serfaus onze hoge verwachtingen nog wist te overtreffen!

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
havana
13 maart 2019 · 08:41

Kan me goed vinden in de review van Wintersport.nl. Prima week gehad, kids vonden het fantastisch. Skiën/pistes dik in orde. Minpunten zijn er ook. Drukte… wij waren er in de normaal gezien rustige week 11 en we hebben enorm veel moeten wachten. Verder vind je hier heel veel gondels waar ik zeker bij mooi weer niet zo’n fan van ben. Accomodatie is schreeuwend duur. Op de piste zie je veel beginners, wat op zich geen probleem is maar daardoor moeten stoeltjesliften en sleepliften om de haverklap stilgezet worden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast194
9 maart 2019 · 22:25

Prachtig skigebied met mooie brede en lange pistes. In de vakantieperiode druk bij de gondels in Fiss, maar eenmaal in het gebied verspreidt iedereen zich. Er zijn veel leuke restaurants op de pistes. Onze kinderen vonden de skilessen erg leuk (& goed). De lessen waren goed georganiseerd.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast479
8 maart 2019 · 08:09

Mooi gebied ja dat was het
De kids hebben zich er vermaakt
Alleen de accomodaties zijn wat duur met ze 5 en

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
RobB
23 februari 2019 · 19:41

Qua pistes is het best een mooi gebied. Met name links boven Serfaus zijn de pistes prachtig en zo ook boven Ladis (rode gondel vanaf Fiss) is het heerlijk skiën. Maar Ladis is een dorp van niks. Vertoef hier alleen als je echt niks wilt doen na het skiën. Er is geen gezellige après ski en er zijn in totaal maar 3 restaurants in het hele dorp. Daarnaast is het enorm druk in het hele gebied. De aansluitingen van gebied naar gebied zijn geforceerd gemaakt met een aantal verouderde gondels. Wachttijden in het hoogseizoen van een half uur zijn hier heel normaal. Persoonlijk zou ik niet weer naar dit gebied gaan in het hoogseizoen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
KartorNL
12 februari 2019 · 00:15

Geweldig gebied, zaten zelf in Serfaus. Veel pistes compact bij elkaar , maar toch behoorlijk uitgestrekt.

Après ski is zeer gezellig maar minder dampend dan de bekende oorden in het Zillertal of Westendorf. Publiek is over de gehele linie ook gemoedelijker te noemen.

Waren aanwezig gedurende het tussenseizoen in januari, qua drukte zeer goed te doen.

Heel klein puntje van kritiek: Kan me voorstellen dat met name de dal gondels en de sattlebahn in het hoogseizoen wat drukker kunnen worden.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast122
4 februari 2019 · 19:37

Fantastisch skiën en prachtig geprepareerde pistes! Vriendelijk lift personeel en leuke winkels in Fiss en Serfaus. In 1 woord super!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast122
4 februari 2019 · 19:35

Super skigebied ! Dit jaar weer 1 week genieten.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast369
26 januari 2019 · 14:51

Zeer mooi gebied, met veel variatie. Goed eten op pistes. Probeer eens paragliden, heel mooi

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast009
14 november 2018 · 15:41

Top skigebied, kinderen zijn hier ook heel welkom. Super skischool voor kinderen! Leuke hotels en leuke andere verblijven, eten in dorp ook super

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Fokroese
30 oktober 2018 · 10:24

Geweldig gebied. Afgelopen vier jaar midden januari met een stel vrienden naar Fiss geweest, dan is het goed te doen. De verwarmde lockers bij de lift is echt perfect. Geen gesjouw met ski’s en skischoenen. In Serfaus komen tegenwoordig steeds meer Russen, waardoor de sfeer er minder is dan in Fiss of Ladis. Restaurants op de piste zijn top. In het dorp Fiss zelf zijn er maar weinig, dus vooraf reserveren (vóór je op vakantie gaat) is wel nodig.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast354
17 september 2018 · 14:05

Het allerleukste en gezelligste skigebied van Oostenrijk en omstreken!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast641
3 september 2018 · 23:12

Ik kom al 36 jaar achtereen in Serfaus en ik vind het geweldig. Het is autovrij (met de kleinste metro ter wereld) en ligt aan het einde van een weg, dus je bent echt weg van je auto.

Daarnaast ligt het hoog en de apres ski is prima (niet onder de gordel). Voor kinderen is het ook geweldig en de meeste hotels hebben ook zelf “opvang”. Op de pistes heb je niet alleen vreedschuren, maar ook wat rustigere voorzieningen waar je zelfs sloffen aan krijgt.

Materieel kan je in het depot bij de gondel afgeven, waar je je schoenen weer overhandigd krijgt. Je kan dan gelijk de kroeg in.

Het is wel aan de prijs.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast465
7 juni 2018 · 19:16

Supermooi skigebied. Ik keer elk jaar terug met mijn familie. De sneeuw heeft een (zeer) goede kwaliteit, de pistes worden elke dag goed verzorgd, voldoende keuze aan pistes, het eten is goed in de restaurants, de mensen zijn vriendelijk: kortom: je wilt hier wel naartoe. Zeker een aanrader voor de wintersport liefhebbers!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
ThomJ
10 april 2018 · 12:40

Serfaus Fiss Ladis is een mooi uitgestrekt gebied waar je een mooie diversiteit aan pistes hebt. Fiss is echt een prachtig alpendorp met hele mooie oude gebouwen. Daarnaast is het skidepot bij de gondel ook super geregeld. Wel moet je er rekening mee houden dat je vanuit Fiss nogal afhankelijk bent van 1 stoeltjeslift naar Serfaus waar het altijd wel druk is. Door de ligging op het zuiden wordt de sneeuw hier sneller papperig dan in de rest van Oostenrijk, maar het is er wel erg lekker skiën met een zonnetje.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast113
20 februari 2018 · 10:16

Top gebied!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring