BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Sierra Nevada

Reviews Sierra Nevada

64% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.0 op basis van 3699 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geschikt voor gevorderden, geen vlakke stukken en laag prijsniveau.
  • Zwakke punten: Druk, minder kindvriendelijk, weinig après-ski, matig bereikbaar en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Sierra Nevada?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast368
    Gast368 20 maart 2015 · 12:17

    Prima skigebied. Goed bereikbaar. Accommodaties (soms wat gedateerd) zijn in orde. Goede restaurants met prima eten voor een redelijke prijs. Let op bij internetboekingen, want er wordt op ondoorzichtige wijze gestunt door bookingbureaus.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast367
    Gast367 26 december 2012 · 19:30

    Lag in het dorp Pradolano geen sneeuw, maar op de piste was goed te skien. Op 1e kerstdag bij ons vertrek ging het echt sneeuwen, en zag alles er heel anders uit. We hebben super dagen gehad. Voor Spaanse begrippen was het eten aan de dure kant. Verder super gehad.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • annemarie smit
    annemarie smit 18 februari 2012 · 21:51

    Geweldig gebied sprookjesachtig mooi. wachten bij de liften boven in het groene gebied heel even soms,verder niet. Het was erg warm heerlijk in de zon skiën. Eten was heerlijk en vriendelijke bediening overal. Je moet hier zeker niet gaan voor aprés ski.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2012 · 12:19

    Ontzettend mooi skigebied waar voor iedereen voldoende uitdaging te vinden is. Bij drukkte pistes is zo een rustig deel van het gebied te vinden. Vooral het uitzicht is de moete waard.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • ingrid
    ingrid 10 februari 2012 · 15:47

    Vanaf Alicante 4 uurtjes rijden en je rijdt zo de parkeergarage in. In december zou ik afraden om te gaan, dan is het extreem koud maar januari en februari, heerlijk zonnetje en er is op de pistes altijd sneeuw. Het is absoluut geen apresski gebied, na 10 uur savonds als iedereen gegeten heeft dan wordt het een slaapdorp. Maar je kan er heerlijk eten en overdag heerlijk in de zon een terrasje pakken. Als je er heen gaat, ga dan eens fonduen in het restaurantje op het plein, heeeeeerlijk. Het is een kleinschalig, gezellig en goed gebied om te skieen. In het weekend komen er veel dagjes mensen met kinderen. Ik ben vorig weekend geweest, was erg koud maar zonnig, eind van de maand gaan we misschien nog een paar dagen, echt heerlijk. Vanuit nederland kan je op granada vliegen en dan met auto of bus door naar de sierra. veel skiplezier allemaal

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Michel
    Michel 18 januari 2012 · 13:33

    Ik lees altijd zoveel over drukte bij de liften. Wij zijn vorig jaar in de voorjaarsvakantie en dit jaar in de kerstvakantie gaan skieen en de langste wachttijd bij de lift was 5 minuten. Mooie afdalingen en zelfs bij minder sneeuw, weten ze de pistes heel goed te prepareren. En, beide keren, volop zon. Het gebied heet niet voor niets, nieve y sol, zon en sneeuw. De restaurantjes op de pistes zijn goedkoop ten op zichte van de gebieden in de ALpen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Henny
    Henny 11 december 2011 · 16:37

    Een prachtig gebied, intussen 117 afdalingen met in totaal 105km en 21 liften. Gezellige goedkope terassen in vergelijking met frankrijk/oostenrijk en door het milde klimaat niet extreem koud, droge lucht dus veelal poedersneeuw "champagnepowder". wij hebben een combinatie gemaakt een paar dagen een leuke B&B Casa Don Carlos nabij Alhaurin el Grande en een paar dagen skieën hotel aan de Piste Melia (overigens is de afstand maar 180km van Alhaurin/Malaga)

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Mike
    Mike 5 oktober 2011 · 09:35

    Het skigebied van Pradollano, Sierra Nevada is perfect. Het heet niet voor niets Nieve y Sol en er ligt dus meer dan voldoende sneeuw en er is meer zonneschijn dan in welk skigebied in Europa dan ook. Afgelopen winter lag er 5 meter sneeuw. Doordat het gebied zo hoog ligt, blijft de kwaliteit van de sneeuw goed. Wij waren ook gewaarschuwd voor drukte in de vakantieperiode, maar als ze dit al druk noemen....tja...langste wachttijd 5 minuten en dat hooguit 1 x op een dag. Andere liften ski je zo in. Het gebied is in vergelijking met de gebieden in Frankrijk niet supergroot (90km) maar wel afwisselend en mooi. Spanjaarden zijn ontzettend vriendelijk. Gezellige terrassen onderaan de pistes waar je goedkoop kan eten en drinken (kopje koffie op de piste Eur 1,20 waar vind je dat nog). Hebben grote mooie skigebieden in Frankrijk (Les Arcs, La Plagna, Les trois Vallees, Tignes, Flaine, Chamonix, Megeve, Alpe d'Huez, Les deux Alpes), Italie (Selva) en Oostenrijk (Flachau) maar vind dit gebied toch één van de mooiste en gezelligste

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Andries
    Andries 13 maart 2011 · 21:56

    We zijn daar eind februari twee dagen gaan skien als onderdeel van rondreis door Andalusie. Vanuit het prachtige Granada rijdt je in veertig minuten omhoog naar het skidorp Pradolano. Familie met skiuitrusting kan je afzetten in het dorp en dan de auto parkeren op een kwartier lopen. In het dorpscentrum kan je op een eenvoudige en snelle manier een skipas kopen. Er is een overvloed aan winkels waar je skiuitrusting kan huren. Nadat je met de gondel bent aangekomen in Borreguilles ligt daar een uitgebreid skigebied met liften tot 3300 mm De spanjaarden zijn geen erg goede skiers en zijn ook niet goed op de hoogte van de regels op de piste. Ook sluiten ze niet aan in de rij bij de lift. Ze zijn groot liefhebbers van groene pistes en daardoor is het op de moeilijkere pistes zeer rustig. Het wordt pas echt spannend als ze laat in de middag met zijn allen naar Pradolano gaan afdalen. Mooie afdaling. Al met al was het voor ons een geweldige ervaring! De pistes worden zorgvuldig geprepareerd en in goede conditie gehouden.Aardige mensen, goed services, goed eten en heerlijke San Miguel biertjes voor 2,50 euro. Let wel op: het kan er venijnig koud zijn en in het weekeinde schijnt het zeer druk te zijn.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Marloes
    Marloes 13 februari 2011 · 13:23

    Het is een geweldig gebied met voor ieder wat wils. Voor kinderen en beginners zijn er goede groene en blauwe pistes die makkelijk begaanbaar zijn. Gevorderden kunnen zich uitleven op de rode en zwarte pistes. In het weekend en de kerstvakantie is het redelijk druk. Maar door de week is er het er lekker rustig. De keren dat ik er geweest ben was de kwaliteit van de sneeuw goed. Er lag voldoende sneeuw en zelfs de sneeuwkanonnen werden aangezet om de boel nog beter te maken. Zelfs aan het einde van de dag in de kerstvakantie was de sneeuw goed begaanbaar. Dat is in Oostenrijk of Frankrijk vaak anders en kom je ploegend in het dal. Af en toe is het station dicht, of deels afgesloten, door de wind. Enige nadeel is de prijs van de skipas: 42,50 euro voor 1 dag. Het is het enige station in Andalusië, dus daardoor zal deze prijs wat hoger liggen dan in de rest van Europa. Maar het is naar mijn mening een geweldig skigebied en een van de mooiste waar ik geweest ben.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 15 mei 2009 · 20:41

    2 voorjaarsvakanties in Sierra nevada geweest. Sneeuw was goed, op bovenste pistes ijzig. Iedere dag druk ,vooral in het weekend. Spanjaarden kunnen over het algemeen niet goed skieen/boarden dus op heel drukke dagen kan je niet ontspannen naar beneden.Met kleine kinderen houden ze niet echt rekening, ze piepen zelfs voor de kinderen bij de liften.Omdat we een strand/sneeuw vakantie fijn vinden zijn we een 2e keer gegaan.Liftpassen niet echt goedkoop: 3 dagen 405¤ voor volwassenen.Eten/drinken redelijke prijzen.

  • Anoniem
    Anoniem 14 januari 2009 · 10:32

    Top ski gebied, veel sneeuw en als er te weinig is dan maken ze het. Alleen wachttijd bij de dal cabine de rest ski je zo het stoeltje in. Veel zon maar ook af en toe mist en wind. Voor de kerstperiode geweldige temperaturen. In het weekeinde druk en door de weeks ski je vaak alleen op de piste. Prijzen skipas 5 dagen 165 ¤ een kop koffie op de piste 1,80¤, een lunch menu hamburger,patat en cola 7,50 ¤. voor gevorderde ga vanuit de cabine lift met de Vodafoonlift omhoog dan rechts af over de bergrug naar het rode gebied. Hier is een fantastisch rood skigebied met uitzicht op de middellandse zee en bij helder weer Marokko dus neem je fototoestel mee. Voor beginners geweldige groene (lange) pistes direct uit de cabine rechts. 3 stoeltjes liften en voor de echte beginner een lopendeband. Al met al prijs prestatie geen beter ski gebied te vinden in Europa en wij hebben er heel wat bezocht.

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2008 · 18:52

    Wij zijn hier in 2006 geweest. Ik vond het persoonlijk beter dan in oostenrijk of frankrijk. Er zijn bijna nieuwe liften en goed onderhouden. De sneeuw smelt inderdaad boven op idd snel en vriest dan gelijk weer aan wat het glad maakt, maar als je je skies hun werk laat doen is er helemaal geen probleem.

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2008 · 13:44

    De meeste tijd staat de zon hoog aan de hemel. Is er echter iets of wat wind dan blijft het skistation dicht en dat is vrij snel. De pistes zijn ok, alhoewel een aantal pistes, die naar het dorp gaan vrij ijzig zijn en in de namiddag met veel zon wordt de sneeuwkwaliteit snel minder. Als het druk is in het weekend zijn er ontzettend veel snowboarders die je links en rechts voorbij schieten. Veel botsingen zijn het gevolg. De liften zijn zeer langzaam en de wachttijden vrij lang voornamelijk omdat er veel beginners en klasjes wachten. De meeste tijd ben je kwijt met het wachten. De restaurants op de pistes zijn weinig sfeervol en vrij prijzig.

  • Ron
    Ron 28 november 2007 · 20:27

    Een hoop sneeuwkanonnen daar! Ze streven ernaar, dat er in de kerstvakantie of weekend genoeg pistes open kunnen voor de Spanjaarden die dan komen. Nu zijn ze ook al aan het prepareren. Sommige steilere pistes zijn ijzig door de sneeuw uit sneeuwkanonnen (poeder). Vorig jaar zijn we drie dagen geweest en dit jaar weer in de week voor Kerst. Het is ons goed bevallen. Het gebied is leuk voor een dag of drie, afhankelijk hoeveel pistes er open zijn. Voor snowboarders worden er hopen sneeuw bij elkaar geschoven. Zij maken er dan zelf een soort snowpark van. Er zijn een paar (stoeltjes)liften die wel redelijk snel gaan. De rest is wat langzaam. Veel schooltjes die voor de langzamere liften staan te wachten. Niet alle pistes zijn open als de sneeuwkanonnen de sneeuw moeten maken. Afhankelijk van hoe de wind staat en waar de sneeuw naar toe dwarrelt, worden de hopen sneeuw over de pistes verspreid. Er is ? heuvel/afdaling waar het krioelt van de Spaanse beginners. Het is een leuke lange afdaling van boven helemaal naar beneden (Pradollano). Er is ? grote kabinegondel vanuit het dorp die snel omhoog gaat. Hier staat \'s ochtends (lees een uur of half 10) wel een lange rij maar gaat redelijk snel. Rechts aanhouden bij de digitale poortjes en je kan zo om de massa heen naar voren lopen. De skipas heeft een inruilwaarde voor hergebruik. Na deze lift kom je bij de skischolen, de verdere liften en restaurants. Daar kun je heerlijk op het terras in de Spaanse zon zitten. Sleetjes voor kinderen mogen niet mee naar boven. Daar hebben ze beneden (Pradollano) nog voor de kabinelift (rechts ervan) een speciale baan voor. Alleen lag er vorig jaar geen sneeuw. Voor sneeuwhoogtes e.d. kun je de volgende site bekijken: http://www.sierranevadaski.com/En%20Pista/Parte%20de%20nieve... Hier zie je ook WEB Cams om aan te klikken links in het scherm. E.e.a. staat in het Spaans. Vorig jaar waren er meer pistes open dan van te voren werd aangegeven. Ze zijn alleen wat ijzig. Het makkelijkste is om een hotel te boeken beneden in het dorp lekker dicht bij de kabine. Wij boeken Hotel Telecabina - Sierra Nevada. De naam zegt het al. Er gaat vanaf dit hotel een aparte stoeltjeslift omhoog (als deze het doet). Het eten is goed en de kamers en bedden ook. Als je helemaal naar boven moet, kijk dan uit voor je hoofd bij een klein trappetje. Het hotel heeft een benedeningang waar je je snowboard in een afsluitbaar kastje kunt zetten. Sneeuwschoenen kunnen hier ook in. Onze snowboardschoenen hielden we gewoon aan. Parkeren kun je in een grote parkeergarage (na de rotonde voordat je het dorp een soort van gaat inrijden, rechts aanhouden). Vanuit deze garage kom je bij de kelder van het hotel uit waar de kastjes zijn voor je skispullen. Zit je hoger op de berg bij het dorp, dan kun je of met een stoeltjeslift naar beneden (druk) of gewoon lopen. Beneden op het plein voor de kabinelift zitten er mensen zonnebrillen, handschoenen en mutsen te verkopen. Als de politie komt trekken ze met een touw het kleed in ? keer omhoog en lopen weg. Je kunt daar flink bij afdingen. Wij hadden twee soort van nep Oakley zonnebrillen voor ¤ 10,00. Een heel verhaal, maar het is daar gewoon leuk vertoeven.

  • frank koop
    frank koop 21 november 2007 · 20:26

    even gaat het nu niet om een ervaring omdat we pas 30/11 vertrekken !!! nog geen sneeuwbericht maar met z\'n zessen zijn we zo positief gestemd dat we wat sneeuw af kunne dwingen !!! (hopen we !) anders gaan met met de latten aan heerlijke tapa\'s verorberen ! alles top dus ! tot horens

  • Wilco Jansen
    Wilco Jansen 10 maart 2007 · 17:15

    Hele leuke alternatieve skibestemming vooral door 90% spanjaarden, de heerlijke terrassen en tapas in de namiddag. Weekenden zijn enorm druk, terwijl doordeweekse dagen enorm rustig zijn. De oprechte gastvrijheid van de Andalusiërs is een verademing t.o.v. de koude Oostenrijkers en de arrogante Fransen. Bovendien betaal je nog normale prijzen op de piste (1/2 ltr water voor 1,10; café con leche voor 1,80). Enige nadeel is de sneeuw die door de warmte al snel kwaliteit verliest.

>