Reviews Sillian Hochpustertal

87% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.3 op basis van 3700 beoordelingen.

Sterke punten: Geen vlakke stukken, voldoende off-piste en laag prijsniveau.
Zwakke punten: Weinig après-ski, matig aanbod eten op de piste, matig bereikbaar en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Sillian Hochpustertal?

Reviews van gebruikers

verwijderd-
23 december 2019 · 13:12

Het skigebied Thurntaler vlak buiten Sillian is een leuk klein skigebied met 23 pistekilometers voornamelijk rood en in mindere mate blauw. Het skigebied is overzichtelijk en heeft een paar mooie pistes waaronder de dalafdaling en de afdaling naar het dalstation van de 4-persoons stoeltjeslift in Ausservillgraten. Er zijn twee restaurants in het skigebied (Gadein en Thurntalerrast) waarbij de eerste een wat groter zelfbedieningsrestaurant is. Het skigebied is zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen omdat deze allemaal les krijgen bij het bergstation van de gondelbaan, naast het restaurant Gadein. Doordat Sillian ten zuiden van de Alpen hoofdkam ligt, zijn er veel zonuren maar soms ook wel weinig sneeuw. Maar bij een zogenaamde Südstau krijgt het dorp en het skigebied een flink pak sneeuw te verwerken. Sillian zelf is een vrij groot dorp met genoeg betaalbare accommodaties. Sillian is bereikbaar via de Brenner/Hochpustertal of via Kufstein/Felbertauern en ligt tegen de Italiaanse grens aan (tip: ga ook eens skiën in het nabijgelegen skigebied Drei Zinnen!). Après ski is hier absoluut niet uitbundig.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast202
10 maart 2019 · 08:02

Als je van brede pistes houdt en een hekel hebt aan wachttijden bij de lift is dit een heerlijk gebied! Het uitzicht tijdens het skiën is prachtig, want je hebt vrijwel constant uitzicht op het dal. Omdat het vrij rustig is blijven de pistes lange tijd goed. Voor ons is het te klein om ons een hele week te vermaken, maar met een paar dagen skiën in het Drei Zinnen gebied in de Dolomieten is het een ideale combinatie!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast12827 november 2015 · 09:55

We gaan al meer dan dertig jaar naar Sillian we zijn nog begonnen op de piste in het dorp. Dat was helemaal gezellig. Er zijn nauwelijks of geen wachtteiden bij de liften heerlijk. En de pistes zijn zeker niet overvol. Als je va apre ski houd moet je daar niet heen gaan er is een tent beneden aan de piste is prima voor ons maar ik begijp dat als je jong bent je meer wil. Het hotel waar we zitten is ook oke Sprenger alles wat je nodig heb is er de gastheer en vrouw zijn hele vriendelijke mensen. Een genot om daar te zijn. We gaan weer in januari dit jaar met de auto voor het eerst omdat er geen bussen meer rijden naar Sillian (jammer) maar helaas. Wat we altijd doen is een dag naar de Helm is ook een prachtig ski gebied. Maar we een stuk drukker.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Mathijs!
17 februari 2013 · 16:28

Sillian is een mooi en zonnig skigebied. Een gondel met kleine wachttijden (minder dan 5 minuten) brengt je naar de skiweide waar een zeer slome vierpersoonlift vertrekt. Als je het een beetje slim speelt kan je deze ontwijken en meteen gebruik maken van de snelle 6-persoonslift met lichtrode afdalingen. De pistepreparatie was super en de uitzichten van op deze pistes zijn zeer mooi. De rode 6 naar de Ausservillgratenlift is heerlijk van steilte en drukte. Je knalt hier lekker naar beneden, het hutje beneden is goed om te eten en de preizen zijn er zeer schappelijk (4,5 euro voor frankfurter met frieten). De topafdaling van Sillian is toch wel de dalafdaling, zeker als je hem helemaal vanaf de top neemt. Wij namen eerst de zwarte 1a (de enige zwarte piste in het skigebied, de zwarte 9 bestaat niet), de 1a is niet zwart maar wel lekker speels en niet druk, verder is de rode afdaling de moeilijkste afdaling van het skigebied wat zorgt voor enkele vervelende beginners die niet op deze piste thuishoren. De uitzichten op Sillian en Kartitsch zijn prachtig vanop de dalafdaling. Sillian ligt het grootste deel van de dag in de zon. Sillian is zeker de moeite waard!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast965
30 oktober 2012 · 16:28

super hoeft niet te wachten bij de liften en de pistes zijn erg mooi .
En dan hebben sommige mensen het over dat je snel bent uitgekeken maar de ene berg is net als de andere , en je moet gewoon hard naar beneden gaan.Ja de gezelligheid in het dorp laat wel eens te wensen over ten opzichte van tien vijftien jaar geleden toen hadden we nog grote feesten .Nu alleen de kegelstube maar dat is ook gezellig.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Anoniem
8 december 2011 · 12:10

Dit jaar in sillian geweest. We hebben een super vakantie gehad. We zijn met 4volwassenen en 2 kinderen geweest. De kindjes konden nog niet skiën maar hebben zich goed vermaakt in de sneeuw. Elke dag met zijn allen met de gondel naar boven en om de beurt skiën en bij de kindjes zijn. Boven zijn gratis ligstoel en heerlijk genieten van de zon. Doordat we gingen wisselen geen probleem gehad dat ik uitgekeken was… Genoeg skipisten dan. Al met al een super geslaagde vakantie.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
3 maart 2010 · 17:05

Top vakantie gehad . Met twee volwassenen en twee kinderen van 6 en 13 jaar. Onze dochter van 6 is op skiles geweest en dit gebied is daar uiterst geschikt voor. Geen wachttijden bij de lift en zeer brede pistes. Voor de gevorderde ski? heb je de pistes van Sillian na twee dagen wel gezien maar met de skipas kun je naar meerder pistes in de omgeving.
Volgend jaar zeker weer.

skidude
8 oktober 2009 · 19:18

het skigebied is geweldig, ben er in 2004 geweest. helaas ga ik er sindsdien niet meer heen vanwege mijn financi? toestand. ik zou er zoo graag weer heen willen, ik ben dan ook niet gek op verandering, maar waarom zou ik ergens anders heengaan waar ze misschien meer pistes hebben, maar niet de geweldige sfeer van sillian?!
het enige minpunt is dat 's ochtends het behoorlijk druk is bij het dalstation van de gondels. het is wel een prachtige reis naar boven op deze piste met een gondel, er is zo veel te zien. dan boven uitstappen en in het naastgelegen restaurant (± 10 meter lopen) een heelijke zachtgeprijsde cappuccino drinken, en daarna ski?
er is echter nog 1 minpuntje, dat is dat de zon er al rond half vijf / vier uur achter de berg is.

de tips:

als u nog ski’s moet kopen en u weet niet wat voor soort, raad ik aan freeride/carve -ski’s te kopen, je kan er prachtig off-piste ski? hierbij kunt u naar een lager gelegen piste ski?en daar weer off-piste gaan.

zie nadeel 2, ga vroeg naar de piste om lang te kunnen ski? de zon is meestal om 4 uur achter de berg, het zicht loopt dan drastisch terug.

logisch… trek iets warms aan en houd het weerbericht in de gaten, ik heb bovenaan de piste temperaturen van -17 meegemaakt, dat was niet erg fijn.

Sigrid Ribbers
30 december 2007 · 00:15

Gelukkig een skigebied dat na jaren nog niet echt verandert is in een massa toeristisch gebied. Blij te lezen dat ook dit soort gebieden nog bestaan.
Wij zijn hier ongeveer 18 jaar geleden geweest (zonder kinderen) en toen vonden wij het al helemaal geweldig!!
Het enige "nadeel"is dat het een heel eind rijden is en dat is het enige wat ons er van weerhoud daar naar toe terug te gaan!! ( wij hebben toen een vervelende reis gehad veel file’s, ongelukken en afgesloten wegen)
Maar na dat we dit gelezen hebben misschien toch nog maar eens denken aan terug gaan!!

Eric van den Bergh
1 december 2006 · 16:48

Prima plaatsje. Geen massatoerisme. Inwoners zijn nog gemeend vriendelijk. Veel zon en sneeuwzeker. Af en toe kneuterig, maar dat is prima. Sillian e.o. een topbestemming als geen Westerndorf achtige taferelen wilt.
Ook heel veel Tourski mogelijkheden, vooral in het Villgratendal en op de Karnische Höhe.

Rene van Santen
17 november 2006 · 15:28

Een leuk en nog autenthiek wintersportplaatsje. Nog geen sprake van massatoerisme. Einheimischen zijn zeer vriendeljk. En bovendien is het een sneeuwzeker gebied. De pistes worden fantastisch onderhouden en de je kan goed en relatief goedkoop eten/drinken op de pistes. Al met al een leuk dorp met prima skimogelijkheden. (Tevens zeer geschikt voor tourskieers)

BvdH
21 augustus 2006 · 10:12

Mooie brede/lange pistes met vele mogelijkheden voor beginners/ gevorderden en gezinnen met kleine kinderen.Enkele blauwe pistes,veel rode en twee zwarte pistes die minder steil zijn dan de rode.
Wij vonden de rode goed te doen voor beginners/gevorderden omdat ze breed en lang waren.
Verder een snelle/vlotte doorstroom bij de gondel/stoeltjes/sleepliften met vriendelijke behulpzame mensen.
Goede eet/drinkgelegenheden verspreid over de afdalingen.Alleen tussen 12.00 en 13.00 uur is het druk in het grote zelfbedienings-restaurant ivm met de ski-klasjes die dan pauze hebben.Wij gingen daarom meestal tussen 13.00-13.30 uur eten dan heb je plek genoeg.
Wij zijn er met onze kinderen van 5-8-10 jr een week geweest en hebben er allemaal geweldig kunnen skieën en erg genoten van de ruimte om ons heen.Een echte aanrader!En voor de ervaren skieër is er op 10 minuten afstand in Italië nog de 'Helm’met nog meer mogelijkheden.

Fam. De Backer
21 augustus 2006 · 10:12

Wij zijn dit jaar voor de vijfde keer naar Sillian geweest met onze drie kinderen (11, 8 en 5 jaar). Zowel de accomodatie als het skigebied zijn geweldig. Dit jaar zijn voor het eerst op aanraden van de mensen ter plaatse gaan skieën in het nabijgelegen Helm-gebied in Italië (ca 10 min met auto of skibus). Dit gebied is iets uitgebreider dan in Sillian zelf en uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen. Grote gevarieerde pistes (breed) in alle categorieën. De prijs/kwaliteit verhouding van de maaltijden en de drankjes is uitermate gunstig en de wachttijden zijn beperkt (mede door de vele mogelijkheden). Wij gaan zeker terug de volgende jaren !