Skipas

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sankt Gallenkirch - Gorthipohl

Wij gaan deze winter naar St. Gallenkirch. Vanwege de kinderen kunnen wij waarschijnlijk maar beperkt skiën (zowel qua dagen als qua uren). We moeten wel naar boven om de kinderen naar skiles te brengen, heb ik begrepen.

Weet iemand of er ook een pas is voor een beperkt gebied ipv heel Montafon?

http://www.silvretta-montafon.at/Uebersicht/Preise/Ticketpre…

Leuke bestemming! Hopelijk kom je nog wel wat aan skiën toe, de silvretta Nova is echt een aanrader. Ook gargellen is erg leuk en mooi!
Zie de link, weet niet aan welke lift je zit? Daar hangt het ook wel wat vanaf.
Ik weet dat in gargellen je ook een losse pas kan kopen voor het skiën en/of retour lift.
Succes!

Dank voor je snelle reactie! Maar er is dus niet zoals in Gargellen idd een pas voor alleen het gebied bij St. Gallenkirch? Volgens mij zijn de lessen boven aan de Valisera baan.

Silvretta montafon zijn de hochjoch en Nova bij elkaar, doordat ze met een lift verbonden zijn. Je kan wel een een kaart voor een dagdeel kopen zoals je op de link ziet. Dat zou nog een optie kunnen zijn.

Gargellen is ook weer een los gebied, dus hier kan je een dagpas kopen idd.
Bij 3of meer dagen wordt het automatisch een montafon pas. Hier vallen bovenstaande gebieden allemaal onder (en nog een aantal extra)

Het is dus even rekenen wat gunstig is, maar dat komt vaak neer op dagpassen inderdaad.

Lessen in St. Gallenkirch beginnen op de Garfrescha (tussen St Gallenkirch en Gortipohl) en niet op de Valisera, Dus met oude 2 pers. stoeltjeslift naar boven, of via valisera naar middenstation en skien (breed pad 1 km) en weer een stoeltjeslift naar Garfrescha. Via garfrescha is wel rustig, zonder problemen parkeren direct naast de de lift, geen wachttijden. En belangrijk voor de kinderen, zeer attende en oplettende liftmedewerkers. Gondel valisara is altijd druk rond die tijd en na 9.15 uur ver lopen om te parkeren.
Skibus stopt bij valisera voor de lift, bij de garfrescha 200m lopen naar beneden.
Einde van de dag samen naar benenden glijden op dalafdaling vanaf garfrescha of met stoeltjeslift weer naar beneden.
kinderen lessen van 10.00 uur tot 15.00 uur (inclusief 1 uur lunch kost € 10,00 per dag)
kinderen eten dan met leraar in aparte ruimte. Afhankelijk van niveau eten ze door het hele gebied.
Garfrescha, Nova Stoba, Belle Nova of Kapell.
Beginners en lichtgevorderden blijven meestal op de garfrescha lunchen. Kinderen ophalen en brengen naar de lunchplek (hotel Garfrescha)
Kinderen komen dus in de pauze niet terug naar de verzamelplaats van de skischool. Leraar geeft iedere dag aan waar er geluncht wordt.
Hebben de kinderen uiteenlopende niveaus dan kunnen ze op verschillende plekken lunchen.
Je hebt dus voldoende ruimte om zelf te skien of ze ergens in het gebied te ontmoeten voor de lunch.

Afhankelijk van het aantal kinderen (3 of meer) is een seizoenspas in de voorverkoop (tot 14 december) eigenlijk de goedkoopste oplossing. (dit jaar met onbeperkt aantal kinderen onder de 16 € 938,00)
Alternatief voor de skilessen is boeken in Gaschurn (met de gondel naar de Bella Nova, waar de lessen starten), Schruns of Golm. (allen met een gondel)

De kleintjes tot 6 jaar lessen wel bij de Valisera lift. (Middenstation en het Top station). De gevorderde kinderen gaan inderdaad vanaf Gafrescha

We zijn inmiddels geweest. Omdat we elke dag sowieso onze oudste naar les moesten brengen hadden we allebei een reguliere skipas.

Plaats een reactie