nederlandstalige skischool In Auffach

Dit onderwerp gaat over de bestemming Auffach

wie o wie kan mij tippen over een Nederlandstalige skischool voor onze 5 jarige dochter thv van het mittelstation (Koglmoos en Schirmbar) in Auffach

Wij gaan ook naar Auffach met de kinderen en ik ga er eigenlijk gewoon van uit dat ze bij http://www.skischule-wildschoenau.at nederlandse skilerar(ess)en hebben. In Oostenrijk zit dat meestal wel goed.
Volgens mij is dat de grootste skischool daar. Je kunt ze natuurlijk een mailtje sturen dan weet je het snel. Ze zullen het waarschijnlijk alleen niet garanderen.

Als je meer weet hoor ik het graag in dit topic.

Ga ik doen. Weet jij of de skischool bij het mittelstation is of beneden in Auffach

De school zelf is in het dorp, maar de lessen beginnen bij het mittelstation.
“Treffpunkt der Schikurse ist immer unser Sammelplatz an der Mittelstation.”
Op de nederlandse versie van de website staat dit niet.

@bakker153

Ben je nog wijzer geworden over http://www.skischule-wildschoenau.at? Ik zag dat ik ze al eens had gemaild (in het Nederlands) maar heb nog geen reactie gekregen.

Ik kan overigens kiezen om bij Skischool Happy te gaan of bij Skischool Wildschonau. Bruto prijzen zijn precies hetzelfde, maar bij de eerste krijg ik via het hotel 10% korting via het hotel en daarvan weet ik dat ze les geven in het Nederlands. Ze hebben ook een verzamelplaats bij het dalstation in Aufach.
Heeft iemand ervaring met https://happy-skischule.at/ ? Hun engelse website werkt in ieder geval bedroevend.

Wij zijn jarenlang in Auffach geweest. Onze kinderen hebben daar leren skiën bij skischule wildschoenau.
Altijd nederlandse leraren gehad daar. Bij het mittelstation verzamelen en lessen. Omdat het gebied niet al te groot is, is dit ideaal om je kinderen op les te laten gaan. Zelf kun je lekker skiën en je bent zo weer bij het mittelstation om samen te gaan lunchen.

Heel veel plezier daar

Thanks voor de reactie Ronald, dan kan ik vol vertrouwen daar de les boeken.

Hoi Taan,
ik heb telefonisch contact gehad met Skischool Widschonau, met een nederlandse dame, en ik kan bovenstaande bericht bevestigen… In het dal je administratie en spullen regelen en dan de kids afleveren bij het mittelstation voor de aanvang van de lessen. Ik heb mijn jongste van 5 jaar reeds telefonisch opgegeven aan de skischool.
Veel plezier, je herkent me aan een zwarte muts…

@bakker153 @Taan @Ronald12

Hoy allen,

volgend jaar 2019 krokus zijn we ook zinnens te gaan skiën in Auffach. Lessen kids middelstation schatzbergAlm gondel.
Maar nu wil dat juist lukken dat die zijde van het dal toch vooral rood aan pistes is.
Mijn vraag is in hoeverre die pistes rood aanvoelen. We zouden met 7 kids zijn waarvan sommigen dit jaar net in ploeg een blauwe (langzaam afkomen), en met kids 12j die volgende jaar eerste lessen gaat nemen.
Mijn vraag is in hoeverre die rode aanleunen om na de lessen dit nog eens samen met kids te kunnen doen, ook voor volwassenen die zich al vertrouwd voelen op blauwe maar nog niet op rode, of zijn we gedoemd op die enkele blauwe middelstation te blijven?

Geen probleem! Ze zijn sowieso niet heel steil en voor de moeilijke stukjes is er is meestal wel een makkelijk alternatief.

Sowieso de dalafdaling is goed te doen.

Hoi Gerrit,

Gewoon doen, we zitten op dit moment in Auffach. Voor families echt ideaal. Rode zijn echt prima te doen, sommige zouden voor blauw door kunnen gaan, mn. de dalafdaling.

https://cdn.wintersport.nl/forum/21/7960db6ad6902ffc3a15f16b...

@Taan tnx @Ronald12 tnx, ik neem aan dan de dalafdaling te beginnnen de 1 bij het middelstation :-) Is ook de 2 te doen bij start bergstation?

Bedankt iedereen alvast!

@Ronald12 geniet ervan! Tis altijd zo vlug voorbij… :-(

Plaats een reactie