Beginnen in Söll of Scheffau

Dit onderwerp gaat over de bestemming SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

eind januari begin februari zit ik met een groep in Kufstein. Op zondag hebben we de mogelijkheid om te gaan skien. Het plan is om naar Skiwelt Wilder Kaiser te gaan. Maar nu is de vraag vanaf waar raden jullie aan: In Söll starten of in Scheffau? qua tijd maakt het zo goed als niet uit dus ben benieuwd naar jullie ervaringen. Materiaal moet nog gehuurd worden dus dit moet ook kunnen op locatie

Scheffau heeft het grote voordeel dat er 2 gondels vanuit het dal vertrekken. Aan het dalstation zitten hier skiverhuren, dus dat is geen probleem. Scheffau heeft verder niet een betere verbinding naar Hochbrixen (vanuit Söll ofwel via de zwarte 2c vanaf de Hohe Salve, die vol in de zon ligt, ofwel vanaf het middelstation met een wat tragere stoeltjeslift en een snelle met bubble, vanuit Scheffau vanaf de berg 2 stoeltjesliften nodig) maar ligt wel heel veel beter tov Ellmau. Söll ligt natuurlijk vele malen beter tov de Hohe Salve, dit is het meest uitdagende deel, maar omvat ook de oudste liften. Scheffau heeft veel makkelijke pistes rondom het bergstation. Kortom, het is dus maar net waar in het gebied en met wie je gaat skiën.

❄️

We komen al jaren in dit gebied en verblijven in verschillende plaatsen in het dal. Ook wanneer we in Söll zijn kiezen we er meestal voor om in Scheffau omhoog te gaan. Je bent dan direct midden in het gebied en kunt alle kanten op. Skiverleih zit onder aan de lift, snelle lift, heel veel parkeerruimte, mooie dalafdaling. Verder is het gebied nu ook weer niet zo groot dat je het niet op een dag niet in zijn geheel kunt behappen. Dus ook vanuit Scheffau ben je redelijk snel op de Hohe Salve.
Veel plezier!

Plaats een reactie