helmplicht

Dit onderwerp gaat over de bestemming SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Wie weet of er gecontroleerd wordt op helm dragen voor kinderen onder de 15 jaar? En of ze bij de liften geweigerd worden zonder helm?

geef je kinderen toch een helm. Vveel veiliger ! Heb er zelf ook een. Lekker warm

Het heeft bij mij ook tot vorig seizoen geduurd, maar ik ski niet meer zonder! Huur of koop zo’n ding voor je kids!!! En geef zelf het voorbeeld, draag hem ook!

Wacht niet op algemene verplichting! Trouwens het is best comfortabel én ( vooral) veilig !

Kan niet anders dan hiermee instemmen. De helmplicht is volgens mij inmiddels ingevoerd in AT. Veel skischolen accepteren ook geen kinderen meer zonder helm.

Er is helmplicht voor je kids. En als je wijs bent, laat ze hem opzetten en zet er zelf ook 1 op. Als je niet wilt kopen kan je ook huren.

vanwaar de twijfel? Je kan er zo duur in gaan als je wil. Mijn dochter heeft vanaf de eerste les op de Zondal een helm gedragen. In het begin was het een goedkope, nu is het er ene van 90 Euro maar twijfel toch niet op de veiligheid van je kind. Ze is vorig jaar een ferme totte gegaan en had op haar tong gebeten, gevolg veel bloed in de mooie witte sneeuw. Als ze geen helm van deftige kwaliteit had opgehad dan hadden we een repmatriëring kunnen doen… dus mij is die 90 Euro veel meer waard dan een domme repatriëring te betalen. Trouwens als je met de fiets rijd of met de brommer dan zet je toch ook een helm op en de snelheden op een skipiste zijn dikwijls veel hoger dan met u brommer of fiets.

Of het nu ‘moet’ of niet, het is echt ‘dom’ om geen helm te dragen! Een bootje breken is al zeer vervelend, maar iets beschadigen aan dat mooie hoofd van je is werkelijk zeer vervelend.

Wat doe je met een boot op de piste dan jpc?

Als ouders zijnde zou je tegenwoordig niet eens meer moeten overwegen om je kind zonder helm de piste op te laten! Gewoon kopen, het hoeft niet eens zo duur te zijn aangezien er genoeg keus is in verschillende prijsklasses. En ja, geef dan zelf ook het goede voorbeeld en koop er ook een voor jezelf. Veiligheid boven alles!

Helmplicht is nog niet geldig in Tirol en Vorarlberg voor kinderen, de rest van OOstenrijk wel.
Neemt niet weg dat het veel verstandiger is, er gebeuren te vaak ongelukken.

@Teun: Mijn ‘o’ bleef weeer eens iets te lang ingedruukt :)

Ik heb mn skihelm hier gekocht: http://skihelmspecialist.nl
Ook veel kinderhelmen

Doe niet moeilijk koop een helm,en beter nog neem er zelf ook een. Geef het goede voorbeeld aan je kind. Het is veilig en bovendien lekker warm. Ik ski pas een seizoen en het eerste wat ik zelf kocht is een helm op advies van mijn ski leraar in Nederland. Dat advies is er niet voor niets…

Nee als een skileraar in Nederland het zegt dan is het zo! Hij werkt niet voor niets in Nederland en niet in de Alpen, kwam er spontaan bij me op.

Er zijn al wat indoor banen in NL die binnenkort helmplicht willen gaan invoeren. Zeker voor kleine kinderen, maar op den duur ook voor iedereen, incl. de skileraren zelf. Snap nog steeds niet waarom mensen nou zo moeilijk doen over het dragen van een helm.
En ja, het is beter om een kind al zo vroeg mogelijk een helm op te zetten, dan leren ze het tenminste en heb je op latere leeftijd ook niet dat gezeur.

Deze week meegemaakt:kennis valt tijdens skieen op haar hoofd,gevolg hoofdletsel!
Moet zeker een week in oostenrijk in t ziekenhuis blijven!
Ze droeg geen helm,met helm was de schade waarschijnlijk aanzienlijk minder geweest!Dus aanschaffen die helm!(en dragen natuurlijk)

Ik snap de vraag niet?

De vraag is of er politie op de piste aanwezig is die bekeurt wanneer wordt geconstateerd dat een kind zonder helm op de skipiste staat met skies onder. Ik snap niet waarom het gevraagd wordt

Achzo, moet er eerst politie zijn?
Jazeker, die zijn er steeds meer en meer.

Helmplicht: neem aan voor kinderen tot 14 à 15 jaar WEL.
Naargelang het land of deelstaat.
Meer en meer verzekeringen gaan dit ook eisen!
Ter info == http://blog.outdooractive.com/de/2010/01/08/helmpflicht-auf-…

Maar vooral dit zinnetje is op velen van toepassing :
""Jeder der was im Hirn hat wird dies auch schützen ""

Bij mij dragen ze sinds hun skistart een helm (nu 4 en 7jaar oud). Dit seizoen voor het eerst hun eigen helm.
Bij Decathlon kosten ze 30 a 40 Euro.
En met een mooie versiering willen ze 'm graag opzetten.
Jabo

Ik kan me best voorstellen dat pubers het niet gaaf vinden om een helm te dragen. Ik ken ski-leraren die nooit met een helm zullen skien aangezien ze het als een soort beroving van hun vrijheid zien…tot zover de welbekende advocaat…Dit dacht ik dus ook, maar dit jaar voor het eerst een helm gekocht en ik moet zeggen dat het me zeker niet tegenvalt. Toch wel erg warm bij flinke inspanning! En ik moet wel zeggen dat er een hoop lelijke hoofddeksels op de markt zijn! Dus even zoeken en een mooie variant aanschaffen, want de meerderheid skied tegenwoordig toch echt met helm. Daarnaast is het voor kinderen onder de 14 verplicht. Als je echt gesteld bent op je veiligheid, dan kun je ook best iets meer uitgeven en een mooie helm kopen…dan is het best nog gaaf ook! En laten we eerlijk zijn…we moesten er allemaal niet aan denken een paar jaar geleden om met zo’n ding op je hoofd rond te skien!

Er zijn geen politiemensen op de piste die je bekeuren, maar de meneer/mevrouw bij de lift mag je wijgeren…!!!
Bovendien,OPDOEN die handel!!!
Geef ten eeste zelf het goede voorbeeld en zet er zelf ook 1 op!!
Als je niet een kan kopen of wilt huren dan kun je ook de rest van de vakantie niet betalen… suk6.

Vind het zo’n gezeur over die helmen,
bij kinderen ga je daar toch niet over lopen te twijfelen?

Inderdaad gezeur over die helmen, onze puberdochter vindt het juist cool en heeft inmiddels d’r tweede eigen helm.
Waar ik niemand over hoor is het gemak voor met name de dames: je hoeft je geen zorgen meer te maken over je kapsel: ziet er toch niet uit zodra je je helm afzet !
Hoef je 's ochtends niet te fohnen en te stylen !

Alsof je kapsel eruitziet na een dag skieen met een muts op, haha ik heb ook nog nooit een helm gedragen met de wintersport, zo ook onze vakantie vorige week, maar ik ga nu echt toch overstag hoor zaterdag ga ik er 1 kopen voor onze volgende skivakntie 19 maart. nu nog wel even zien of manlief er ook toe over wil gaan!!! die ziet het nog niet zo zitten, maar beetje praten helpt vast wel.

Ben net terug uit flachau en ik moet zeggen, vrijwel iedereen droeg een helm ik incluus. heb afgelopen jaar een gekocht met geintegreerde speakers waardoor ik en een lekker warm hoofd en oren had en nog lekkere muziek kon luisteren ook. Een van de betere dingen die ik mee had op de pistes.

maar ik vind het egt nergens op slaan ik ben 12 en er is nog niks gebeurd, ik vind het egt nergens voor nodig ik zal zeggen, doe een helm op als je hard en ruw gaat skién.

Yep, right!
Hij zal het even komen zeggen …

Inderdaad Jordy er is ‘nog’ niks gebeurd, hopelijk voor jou zal je dan ook nooit hoeven zeggen: Had ik maar een helm gedragen.

Heb dit jaar voor het eerst met helm geboard nadat ik vorig jaar over een stukje ijs uitglee en me realiseerde dat ik mazzel heb gehad en er niet vol met mijn achterhoofd op gevallen ben.

Realiseer je dat je op de piste makkelijk hogere snelheden haald dan een wielrenner of de legale snelheid van een brommer. Dus dan is een helm opeens niet meer gek…

Plaats een reactie