Welk dorp in wilden Kaiser?

Dit onderwerp gaat over de bestemming SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Wij, een gemengd gezelschap van cracks, beginners, kleuters en achterblijvers met baby hadden dit jaar het vizier gericht op wilden Kaiser . Met dit gezelschap wezen skieen in Maria ALM, ischl. Eerst aan brijen gedacht maar dit schijnt niet aan de zonzijde te liggen. Moet ook een leuk gebied voor kleine lessers zijn. Wie kan ons adviseren? zonder KIDs fiss, St. Anton, solden en Frankrijk geweest.

Brixen is zo ongeveer het enige dorp in Skiwelt wat op zonzijde ligt. Heeft wel als nadeel dat de dalpiste vaak een ramp is.

Heleboel topics al over te vinden :

https://www.wintersport.nl/zoeken?q=skiwelt&forum=1…

Westendorf is de (nederlandse) apres ski hoek van het gebied. Leuke aan Westendorf vind ik dat het dorpsleven zich onderaan de piste afspeelt. Dus ook de apres ski, de lessen van de hele kleintjes.
Brixen ligt erg gunstig skitechnisch, snel in Westendorf en van daaruit weer richting Ki West voor het gebied van Kitzbuhel. Andere kant op richting Ellmau etc. is ook goed te doen.

Verblijf zelf al jaren in Ellmau… Al is dit inderdaad niet de meest strategische plaats van het gebied. (bevalt wel heel erg goed!). Brixen is inderdaad strategisch beter gelegen, al is de dal afdaling bij + temperaturen (die je vaak hebt in dit lager gelegen gebied) echt BAGGER.

Ellmau, een gezellig skidorp met alle benodigdheden. Het geeft veel meer wintersport gevoel dan een dorp zoals Brixen. Echter ligt Ellmau helemaal aan het eind/begin van het gebied. Betekend dat je elke dag verplicht dezelfde pistes moet nemen om midden in het gebied te komen.

Jurgen

Brixen im Thale is een prima uitgangspunt, vandaaruit kun je ook eenvoudig naar de pistes richting Westendorf en er is zelfs een aansluiting (klein stukje met de bus) met het skigebied Kitzbuheler Alpen. Voor kinderen is boven een leuke skischool en veel nederlands sprekende leraren,
In Brixen is een erg gezellig pension van Nederlandse eigenaren: Pension Brixen im Thale. Mooi centraal gelegen, bushalte bijna voor de deur, maar lopen naar de liften is ook prima te doen.

Söll gezellig knus dorpje!!! Wij heb er ons eigen huis

Vorig jaar (met beginners en gevorderden : 25-40 )) naar Westendorf geweest. Voor velen de eerste keer wintersport. Dit jaar gaan we terug! Was erg gezellig en (buiten de vakantieperiodes) niet super druk.
Wij zijn 1ste week maart 2012 geweest - gaan nu eerste week 2013 weer terug!

Wij gaan al een aantal jaar naar Scheffau. Sinds er een (inmiddels niet meer zo’n nieuwe) gondel is. Altijd rustig om in te stappen en omhoog te gaan. Bovendien speelde het mee dat we twee kleintjes mee hadden. Bovenop de berg is namelijk het zogenoemde ‘kinderkaiserland’ waar de allerkleinsten veilig en leuk leren skieën.

Voor de achterblijvers, die de kleintjes opvingen in de pauze de Brandstadtl; een enorm restaurant waar je ‘beneden’ lekker rustig op het terras kan zitten en de mensen die zowel op de eiberg skieën als die op de aangrenzende piste bezig zijn kunt bewonderen. Ook mogelijk om een stukje naar beneden richting de sleep te lopen en daar even uit te rusten op een bankje :). Einde van de dag eerst de laatste zonnestralen nog meepakken voor de zon achter de bergen verdwijnt en dan met de oudste van de kleintjes de dalafdaling doen, die ook dan nog vaak erg mooi is omdat hij op de schaduwzijde ligt. Goed te doen voor de jongsten/beginnelingen en een mooie lange afdaling.

Zo heeft ieder dorpje wat, het ligt er maar aan waar je voorkeur ligt

Plaats een reactie