BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Warth - Schröcken

Reviews Warth - Schröcken

78% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3772 reviews.

  • Sterke punten: Goede mogelijkheden voor tochten, voldoende off-piste, kindvriendelijk en erg sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Veel vlakke stukken en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Warth - Schröcken?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast746
    Gast746 10 februari 2018 · 12:21

    Heerlijk rustig skigebied, zelfs tijdens de voorjaarsvakantie. Goede sneeuwcondities doordat veel pistes op het noord-oosten liggen en dus niet papperig worden in de middaguren.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast127
    Gast127 25 februari 2017 · 21:15

    Een prima gebied voor iedereen. Beginners kunnen oefenen op de blauwe pistes. Gevorderden kunnen tussen de pistes de vaardigheden verbeteren. Snelheid testen op 262 gamssprung. Fijne dorpsafdaling naar Schroecken met koek en zopie. Experts kunnen na 2 uur raggen met de Auenfeldjet richting Lech en de "witte ring" doen of "run of fame" (st Anton- Warth). Negatief: vlakke stukken (dus goed waxen), half funpark in Warth en maar open van 9:00 tot 4:15

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast880
    Gast880 23 oktober 2016 · 13:18

    GEWELDIG! Je kan skiën in het grootste skigebied van Oostenrijk! En het gebied word steeds groter! In 2019 waarschijnlijk al 556 kilometer piste! Daarnaast vermijd je hier de overdreven hoge prijzen in Lech en het is veel goedkoper dan overnachten in lech maar je kan er wel gaan skiën met de lift! TOP

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast972
    Gast972 5 april 2016 · 18:26

    Het verwondert mij telkens weer om minder positieve beoordelingen te lezen van dit skigebied. Het is inderdaad een relatief klein gebied maar de prachtig geprepareerde pistes en de snelle liften maken veel goed. Ik heb een 10 tal jaar als skimonitor gewerkt in dit gebied en ik kan je verzekeren dat er genoeg uitdagingen te vinden zijn. Ook voor de zogenaamde gevorderde skiërs. Maar het staat uiteraard altijd stoer om te schrijven dat het voor jou te gemakkelijk is. Perfect leren skiën doe je trouwens niet op een zwarte piste! De skiweggetjes naar Warth zijn niet interessant voor SB omdat het vaak net niet lukt om er boven te geraken. Bijkomend pluspunt vind ik het centrale punt waar zowel de beginnende als de gevorderde skiërs elkaar steeds ontmoeten. Dit maakt skiën in groepen met verschillend niveau's zeer aangenaam. Vanuit Salober kan je ook mooie wandelingen maken richting Korbersee en er je skiënde vrienden ontmoeten en samen iets drinken/eten. De laatste dag het wegje naar naar dorp Schröcken tussen de bomen is een geheimtip. De stilte van de natuur is er overweldigend. Wel terugkeren met de bus! Genoeg mogelijkheden voor een weekje ontspanning of sportieve uitdaging dus.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Schoenend00s
    Schoenend00s 5 maart 2015 · 14:30

    Prima dag gehad hier, echter is het gebied wat klein als de verbinding met Lech dicht is. Door het slechte weer en de vele sneeuwval kan ik weinig zeggen over de preparatie. Veel vlakke stukken wat als snowboarder niet ideaal is. Prijzen in de restaurants gemiddeld. Geen funpark aanwezig.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast806
    Gast806 26 augustus 2014 · 22:49

    zeer ondergewaardeerd gebied, super sneeuwzeker veel variëteit in piste en off piste. Door de verbinding met Lech een echte 'geheimtipp' geworden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast746
    Gast746 9 maart 2014 · 10:40

    In voorjaarsvakantie 2014 met twee gezinnen naar Warth, prachtig weer en uitstekende sneeuwcondities/ pistes. Les voor kids goed geregeld, oa NL sprekend. Geen enkele wachtrijen voor de lift en relatief veel ruimte op de pistes. Alleen piste 8 op de zon kant gelegen die dus minder/ papperig wordt in de middag. Al met al een relatief klein maar mooi gebied, echter weinig pistes tussen de bomen op het tochtje naar Schrocken na.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • JoostAmsterdam
    JoostAmsterdam 17 januari 2014 · 16:55

    Ik ga er al jaren heen. Voor goede skiërs biedt het te weinig uitdaging. Ik ben dat niet dus ik vermaak mij er wel. Als het sneeuwt en het er mistig is dan kies ik inderdaad voor een ander gebied tussen de bomen. Toch verheug ik mij om er weer naartoe te gaan. Zeker nu de aansluiting naar Lech een feit is. Ik ben wel benieuwd hoe druk het bij de aansluiting (Auenfeldlift) zal zijn met de krokus.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Daakhaos
    Daakhaos 2 januari 2014 · 12:54

    OK, ik ben er uiteindelijk maar 1 dag geweest, en toen sneeuwde het continu, dus eea an heel anders zijn bij normaal weer. Maar twee dingen vielen mij wel op die ik hier nauwelijks teruglees: - ipv nieuwe liften zat ik in een vreselijk oude Schaukellift (lift B) met een idioot onhandige en hoge uitstap halverwege. Dat kan ik moeilijk rijmen met de aanbeveling "moderne nieuwe liften" - vervolgens zijn de blauwe (maar soms ook rode) pistes vaak zo vlak dat je continu aan het bijprikken bent (niet alleen piste 5 en 7 maar ook de 4, 17, 26, 29 etc.) . Zelfs op de zwarte 2 zit een stuk waar je moet hopen niet stil te vallen. Ik sluit me dan ook aan bij Matthijs: een beetje tegenvallend, vooral als je het vergelijkt met bv. Damuls-Mellau waar je bijna nergens komt stil te vallen. Uiteindelijk is Warth-Schrocken natuurlijk ook gewoon kleiner. Maar ook hier genoeg afwisseling, geenzins saai (dwz niet in 1 dag op uitgekeken en af en toe leuke stukjes door het bos).

    Met vrienden Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Jesper
    Jesper 13 augustus 2013 · 20:54

    Het gebied is niet heel groot, maar het is een leuk en variërend skigebied, nu de verbinding met Lech er is van de winter is het een nog leuker skigebied, genoeg eetgelegenheden en moderne liften met geen wachttijden!

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Mathijs
    Mathijs 8 april 2012 · 21:55

    Tegenvaller! Bijna 70 kilometer aan pistes, snelle liften en veel sneeuw: in theorie ziet het er allemaal mooi uit, maar in praktijk verveelt het snel. De route naar de bergpas is al moeilijk en de nederzettingen aan de Jageralp en de Salober zijn heel kunstmatig. Warth is het enige dorpje aan het skigebied. De pistes zijn erg eenvoudig alhoewel er veel zwarte pistes zijn. Die zwarte pistes zijn erg eenvoudig, de gemakkelijkste die ik ooit heb gedaan! Je maakt altijd korte afdalingen die hard op elkaar lijken. Het landschap is ook monotoon. Bij mist heb je hier niets te zoeken. Alhoewel het paasvakantie was, was het er toch erg druk met mijn landgenoten de Belgen die het massaal kennen. De liften zijn helemaal niet allemaal zo modern. 2 vervelende 2-persoonsstoeltjesliften en 2-trage 4-persoons liften. De skischaukel Falken is vervelend om uit te stappen en de pistes trekken op niets. We wilden hier 2 dagen komen maar we zijn maar 1 dag geweest. Laat die verbinding naar Lech maar komen want anders heb je het hier op 1 dag wel al grondig gezien.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Sander
    Sander 11 maart 2012 · 12:16

    Topgebied om met kids naar toe te gaan. Hotel jaegeralp is een absolute aanrader. Ski-in, ski- out en alle faciliteiten die je nodig hebt. Gebied is afwisselend en sneeuwzeker!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Edwin
    Edwin 9 maart 2012 · 14:56

    Met familie een week geweest in de voorjaarsvakantie. Prijs pas voor 6 dagen: € 187,-. Het is er niet groot, maar het is een leuk gebied met best nog wat afwisseling. Je kunt heen en weer in een halve dag, maar dan heb je nog niet alles gezien. De sfeer is gemoedelijk en gezellig. Apres-ski stelt niets voor. Zwarte pistes zijn op 1 na meer rood dan zwart. Gewoon een fijn, overzichtelijk en leuk gebied.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • robin
    robin 31 januari 2012 · 11:07

    dit jaar voor de 10e keer naar dit skigebied, met 3 families. dit jaar word het snowboarden, de eerste 4 jaar heb ik daar skiles gehad, dat beviel heel goed! heb er ook veel geleerd, ook voor ervaren skiers zijn er funparks met jumps om mooie sprongen te maken.ook in de buurt zijn er goede restaurants! een echte aanrader!!!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • supergroover150
    supergroover150 1 januari 2012 · 17:21

    periode: kerstvakantie. reisgroep: gezin met 3 kinderen (10/7/5). Mooi skigebied met voldoende afwisseling. Goed onderhouden pistes. Ondanks drukte geen wachttijden bij de liften. Blauwe pistes veelal paden.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Demi
    Demi 7 december 2011 · 12:40

    Wij gaan er al zeker 8 jaar heen. We logeren dan met drie gezinnen en soms een of twee extra in Steeg. Het is een prachtige omgeving en goede skiepistes die goed bij worden gehouden. We staan van 10 tot ongeveer 4 op de piste en dat 5 dagen lang maar het blijft leuk omdat er veel variatie in zit. Ook voor de jeugd onder ons is het echt super!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Henco van eeren
    Henco van eeren 21 februari 2011 · 22:13

    Henco & Evert & jos & rugert jan zijn voor de 8te keer geweest met begeleiding en ze zien elke jaar naar uit om met petra & bart weer heen te gaan.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Danny Lemmens
    Danny Lemmens 6 januari 2011 · 20:08

    In 2007 ben ik er met vrienden geweest. Wij logeerden in Lech en reden elke dag naar het ski-gebied. De pistes waren altijd zeer goed geprepareerd en er waren nooit wachttijden aan de liften. Het eten en vooral de après-ski's waren fantastisch. Een echte aanrader. Met mijn vriendin en haar zoontje heb ik dit jaar tijdens de krokusvakantie gereserveerd in een hotel in Steeg. Wij kijken er al naar uit. Het kan niet snel genoeg mart zijn.

    Met vrienden Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 25 maart 2010 · 19:49

    wij komen hier al 18 jaar/ vaak zo'n 3 weken per jaar... geweldige sfeer, aardige mensen, leuke hutjes, lekker eten, liften de modernste die er zijn (als eerste de bubble (overdekte stoeltjesliften)/ en als eerste de verwarmde zittingen), geen wachttijden bij de liften en altijd plaats in de hutjes. gewoon een fijn gebied. niet groot, maar echt ook als goed ervaren skiers vermaken wij ons ieder jaar weer erg goed! (we hebben ook ervaring met andere gebieden in Oostenrijk en Frankrijk). ... en nederlanders kom je nauwelijks tegen.....

  • Anoniem
    Anoniem 31 december 2009 · 10:58

    Een mooi gebied met pistes boven en onder de boomgrens. Het zit zeker in de top 5 van sneeuwzekerste niet-gletsjergebieden van de Alpen. Alleen jammer dat er voor de sportieve wintersporters te weinig hoogteverschil is (550m), de zwarte pistes zijn dus maar max 1.5/2 km lang... . Voor groepen is het wel leuk: bijna elke lift heeft een blauwe, rode en zwarte piste. Zo kom je elkaar regelmatig tegen. Antwoord op de vorige: Het gekozen hotel zou ik niet aanraden met kinderen. Ontspanning en verwennerij staat hier op de eerste plaats... . Als je echt iets voor de kinderen wilt hebben, moet je ze laten kind zijn. vb in echte Kinderhotels: http://www.kinderhotels.com/nl-kinderhotels.shtml

  • Anoniem
    Anoniem 30 december 2009 · 16:05

    Kan iemand me vertellen of Hotel Lechtalerhof geschikt is voor kinderen en hoe het kinderland daar is? Wij zijn nogal verwend wat betreft skigebieden, maar willen nu iets leuks voor de kinderen. De ligging kunnen we niet zomakkelijk vinden m.b.t. het goede kinderland.

  • Anoniem
    Anoniem 28 december 2009 · 21:08

    als gezin met 2 kinderen naar warth op ski/snowboard vakantie geweest. wanneer je eens in een simpel oostenrijks bergdorp wilt verblijven zonder al te veel apres-ski-poespas dan is warth een aanrader. een leuk skigebied met veel variatie voor elk nivo ski? vooral voor off-piste liefhebbers geschikt. verder kun je op de piste, in van die knusse berghutjes even lekker doorwarmen met een kop warme chocomelk of wat sterkers. het grootste voordeel van dit gebied zijn de wachttijden bij de liften....die zijn er niet!! hoe ze dit gedaan hebben weet ik niet, maar in de hele vakantie hebben wij geen moment in de rij gestaan! petje af! warth kan niet op tegen de grote gebieden als ischl of solden maar, als je er geen probleem bij hebt om op 1 dag eens 2 keer dezelfde lift te nemen is het een leuk gebied

  • Anoniem
    Anoniem 10 maart 2009 · 17:59

    Warth is echt een hele leuke plaats. Het gebied ligt hoog en is daarom behoorlijk sneeuwzeker! Tevens is het gelegen in een prachtige omgeving. Het gebied concentreert zich echt op 1 berg, maar dat mag de pret niet drukken, want elke kant kent weer een andere steilheid. Perfect gebied voor beginnende/gemiddelde skier, eventueel met kinderen. Voor de gevorderde skier, 1 dag leuk, daarnaast wel snel uitgekeken.

  • Anoniem
    Anoniem 1 januari 2009 · 10:59

    zijn net terug van 5 daagse in Warth (komen hier jaarlijks ) pistes lagen er perfect bij geen al te lange wachtrijen aan de liften ondanks er veel volk was ! heerlijk mooi weer gehad , en was weeral genieten !!

  • Anoniem
    Anoniem 7 december 2008 · 17:44

    HOE LANG IS HET AL GELEDEN DAT JE ER NOG BENT GEWEEST ? VOLGENS MIJ EEN JAAR OF 15. WARTH IS AL VOOR HET ZOVEELSTE JAAR OPRIJ (sinds 2005/2006 en dit jaar ook)VAN DE GETESTE GEBIEDEN UITGEROEPEN TOT SKIGEBIED MET HET BESTE LIFTENSYSTEEM!!!!!!!!!!!!!

  • Anoniem
    Anoniem 7 december 2008 · 15:30

    Ben hier geweest, op zich wel een leuk gebied, maar niks voor een gevorderde skier. Wel goed voor kinderen en beginners, maar het is te klein voor verder gevorderden. Liften kunnen iets sneller, maar verder is het best aardig.

  • Anoniem
    Anoniem 7 december 2008 · 11:15

    ik ben er vorig jaar geweest, goed voor beginners en gevorderde kunnen er ook goed terecht, want er zijn ook een aantal zwarte en goede rode afdalingen. het is overzichtelijk en het is altijd sneeuwzeker!

  • Anoniem
    Anoniem 30 november 2008 · 12:14

    heel mooie en goed geprepareerde pistes ! knappe en rappe liften , nooit lange wachttijden is wel boven een heerlijk mooi uitzicht hotel was ook dik in orde , heel vriendelijke bediening gaan volgen jaar zeker terug , is aanrader voor beginners en gevorderden , heel vriendelijke mensen jochelsspitse is ook aan te raden ( in Bach ) 1 rode en blauwe heel lange piste

  • Anoniem
    Anoniem 30 november 2008 · 12:07

    zeer behoorlijk mooi skigebied !! mooie hotels in de buurt en zeker niet duur geen wachttijden aan de zeer moderne snelle liften ! heel mooie streek moet Wij gaan nergens anders meer !

  • Anoniem
    Anoniem 4 oktober 2008 · 21:11

    al 10 jaar naar dit skigebied, het is niet van de grootste maar er is altijd sneeuwzekerheid in Warth. Het is namenlijk het \"pisgat\" van het dal. Bijna geen wachttijden en zeer goede liften. conclusie: allen daarheen ps: voor wie meer km\'s wil, er is mogelijkheid tot een 3talerpass daarmee kan je in een zeer groot gebied naar allerlei skigebieden gaan, een echte aanrader

  • Anoniem
    Anoniem 7 april 2008 · 16:05

    Eerste keer gaan skien in Schrocken.Is zeer goed geweest super voor de kinderen zeer vriendelijke en behulpzame mensen aan de liften.Ook mooie piste goed geprepareerd.Wij gaan zeker volgend jaar terug met de kinderen want die hebben een super vakantie gehad.En ook het hotel was in orde en zeer kindvriendelijk en lekker eten.

  • Anoniem
    Anoniem 16 maart 2008 · 11:49

    al meerdere jaren in warth geweest altijd sneeuw ,zeker buiten de vakantie\'s een aanrader ,vanuit nederland goed berijkbaar met de auto 820km vanuit eck en wiel

  • Anoniem
    Anoniem 2 februari 2008 · 22:01

    Een kleinschalig maar modern gebied met alleen maar snelle stoeltjes liften 2 tot 8 zitters, en sommige zelfs met verwarmde zittingen !!! Het is erg heel erg sneeuwzeker, voor de echte cracks is het misschien wat te klein. Maar wij komen hier jaarlijks voor ons langweekend skien (4 dagen) en dan vervelen we ons nooit. Zorg dat je onderdak in Warth hebt, Schr?n is driekeer niks als dorp) In Warth voldoende restaurants, en 2 uitgaanskroegen, 2 apresskitentjes waar je het nog lukt om voor 2 euro een 0.3l Weissenbier te bestellen. Kortom voor een een lang weekend een aanrader, maar ook als je als gezin met kids moet gaan is het hier een echte aanrader, een overzichtelijk gebied met vriendelijke prijzen.

  • Anoniem
    Anoniem 21 januari 2008 · 13:42

    Wij vinden dat er genoeg variatie in pistes is Liften zijn heel modern snel en verwarmd ! en geen wachtijden !Mooier uitzicht boven in Warth vind je nergens ! Ook de jochelspitze in Bach is terug open ,is 1 lange piste daar kan je je ook een dag amuseren Wij willen nergens anders naartoe , zeker weten !

  • chris
    chris 17 december 2007 · 12:25

    wij gaan al jaren steeds in januari naar Warth skien zeer mooie pistes en variaties Worden dagelijks goed onderhouden Moet aan geen enkele lift wachten ook erg kindvriendelijk ! Je kan er de ganse dag heel goed amuseren We nemen steeds hetzelfde hotel in Bach omdat we er erg goed ontvangen worden !!In bach zijn wel enkele apr?- skihutten maar das niks voor ons Wij willen ons alleen amuseren op de pistes ! (wie een beter ski -oord weet in oostenrijk mag me mailen )

  • Vincent
    Vincent 18 november 2007 · 20:33

    Al vele jaren bezocht ik afwisselend Warth (als skimoni) en andere skigebieden maar steeds opnieuw bezoeken we na enkele jaren Warth opnieuw. Warth heeft een skigebied die heel gebruiksvriendelijk is. Nieuwe liften, weinig wachttijden en door zijn goede ligging vrijwel sneeuwzeker van november tot april. Wie na zijn skidag wil uitgaan tot in de vroege uurtjes heeft hier niets te zoeken. Het is een familiaal skigebied met nog ruimte voor wandelaars en rustzoekers. Ook families met kleinde kinderen vinden hier hun ding.

  • Katrin
    Katrin 29 januari 2007 · 12:18

    We gaan al 11 jaar naar Warth. Zeker nu met onze zoon van 7 jaar is het perfect. Met kinderen heb je geen groot skigebied nodig. De liften zijn super, geen lange rijen voor de liften, genoeg restaurantjes in het skigebied. En de aansluiting aan Lech heb ik nog nooit gemist.

  • Paul
    Paul 11 januari 2007 · 21:22

    Een te klein skigebied voor de gevorderde skieer, prima voor beginners en kinderen. Jammer dat het echt een duf dorp is waar niet veel te beleven is. Liften mogen ook wel moderner, nee dit is niets voor mij!

  • jager
    jager 10 januari 2007 · 15:42

    supergebied wel klein maar heel goed te doen mooie pistes en vooral gevarieerde pistes moet alleen nog een verbinding komen met lech. dorpje is ook sfeervol en zeker voor de kinderen is het leren skieen er super. wij hebben gelogeerd in app dora ik geloof at dat nu anders heet, maar als je daat overnacht hebje bij de skihuur van hun 50 % korting super gewoon.

  • Manon
    Manon 7 januari 2007 · 14:02

    Ik ga al 15 jaar naar Warth en het blijft gewoon leuk. het is inderdaad geen groot gebied, maar ik vind het groot genoeg. het is er nooit extreem druk, zodat er geen lange wachttijden bij de liften zijn. de liften zijn bijna allemaal super. vooral de verwarmde zittingen in een aantal liften zijn erg lekker ?. thee drinken bij de körbersee is ook een aanrader! alleen bij lekker weer hoor!daar is een heerlijk terras in de zon ?

  • jenthe
    jenthe 4 januari 2007 · 00:30

    nog nooit ben ik ergens anders gaan skien dan in warth&schrocken. de sfeer is enorm goed en de skikwaliteit uitstekend met veel variatie. vooral de kwaliteit van de liften is onnavolgbaar. alle liften zijn ten hoogste 4 jaar oud en extreem conmfortabel

  • Wouter
    Wouter 2 oktober 2006 · 16:21

    Om een dag in dit skigebied zo prettig mogelijk te maken kun je het beste het volgende doen: Parkeer de auto bij de Jägeralp, zorg dat je de afdaling naar Auenfeld voor de middag neemt, pauzeer op het terras bij de Salober en maak nog wat kilometers richting Warth. De gevorderde skieërs kunnen zich vooral uitleven op de zwarte pistes aan de kant van de Salober en op de skiroutes (de off-piste mogelijkheden) naar Auenfeld en Jägeralp. De pistes zijn niet zo lang, maar de liften zijn goed en de moeilijkheidsgraad is hoog genoeg om het uitdagend te houden. Voor de nodige afwisseling is het het leukst om een 3-talerpass aan te schaffen, zodat ook gebruik gemaakt kan worden van de pistes bij o.a. Au-Schoppernau en Damüls.

  • Jan Willem Bredenoord
    Jan Willem Bredenoord 3 maart 2006 · 12:32

    Onze eerste kennismaking met Warth-Schröcken is ons heel goed bevallen. Het is geen groot gebied, maar heeft genoeg te bieden. De pistes zijn in alle categorieën niet al te moeilijk. De zonnige zijde van het gebied is Schröcken met uizicht op de eerste liften van Lech, waar helaas geen verbinding qua skikaart mee is. Off-piste kan men er wel komen. De liften zijn van prima kwaliteit. Geen sleepliften. In twee liften zijn de zittingen zelfs verwarmd. Après-ski-mogelijkheden zijn beperkt. Je gaat hoofdzakelijk als ski-liefhebber naar dit gebied. Dus volgend jaar weer!

>