BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Sörenberg

Reviews Sörenberg

88% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3701 reviews.

  • Sterke punten: Rustig, geen vlakke stukken en kindvriendelijk.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten, weinig après-ski, duur en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Sörenberg?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast614
    Gast614 23 oktober 2017 · 17:11

    Een prima skigebied, er komt een verbinding met het skigebied van de Rothorn, zodat je niet meer door de tunnel hoeft te lopen en eventueel de afdaling niet hoeft te nemen. Er wordt uitstekend lesgegeven. Dit gebied is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Lessen eindigen allemaal beneden. Tussen de middag kun je dan makkelijk thuis eten. Er is voor elk wat wils, ben je gewend om alleen zwarte afdalingen te maken, dan is dit gebied niet geschikt. Voor de beginnende en ervaren skiër zijn er voldoende mogelijkheden. Pistes worden iedere dag uitstekend onderhouden. Genoeg mogelijkheden om te langlaufen en te wandelen. Minpunt zijn de sleepliften, tenzij je eraan gewend bent. Sleepliften worden gehandhaafd voor de minder validen. Geen wachttijden bij de liften. 6 mogelijkheden om vanuit je vakantieverblijf lopend de liften te bereiken.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast243
    Gast243 11 december 2015 · 14:35

    Komen al 18 jaar in Sorenberg, en voor een gezin met kinderen is dit een heel fijn skigebiedje. Slechts 800km rijden, uitzonderingen daar gelaten, zonder files. Omdat het gebied zo compact is raak je elkaar nooit kwijt. Zodoende kunnen kleine kinderen hun gang gaan en met hun ouders op korte afstand weer afspreken. Ideaal! De afdalingen eindigen steevast weer in het dorp waardoor het niet perse noodzakelijk is om op de piste te eten. Tussen de middag even naar "huis" en vervolgens weer verder. Sorenberg is sneeuwzeker al zul je dat niet zeggen met een dorp op ca. 1200 meter. Door de gunstige geologische ligging hebben we het nog niet meegemaakt dat we geen sneeuw hadden. En als het niet sneeuwt, dan genieten we vaak van een strak blauwe lucht met een heerlijk zonnetje. Inderdaad, voor de sensatiezoeker weinig uitdaging, maar voor een gezin met kinderen is het er ideaal.

    Met familie Skiër
  • Gast486
    Gast486 1 maart 2015 · 16:46

    Het skigebied van Sorenberg is een klein maar peperduur skigebied. De pistes zijn redelijk goed maar de liften daarentegen zijn een waren ramp. Het skigebied heeft 2 stoeltjesliften 1 gondel en 13!!! sleepliften. Deze sleepliften zijn vaak lang en soms erg stijl. De rothorn is wel een mooi apart gebiedje maar moeilijk te bereiken. Voor gevorderden zijn er wel een paar mooie rode pistes maar weinig uitdaging. Ook is er niet heel veel off piste. Het skigebied is qua ski pas en eten en drinken heel erg duur voor een klein gebied. Zeker met de nieuwe koers van de Franken. Al met al zal ik het skigebied niet aanbevelen omdat het erg duur is met heel veel sleepliften.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast369
    Gast369 28 januari 2015 · 11:59

    1e keer in Sörenberg geweest. Verrassend leuk skigebied. Niet groot maar wel variatie in pistes. Wij hadden een zitskier bij ons. Was goed bevallen. Zeer aan te bevelen voor zitskiers. Zeer vriendelijk en behulpzaam liftpersoneel. Ook heel leuk voor gezinnen met kinderen.

    Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast614
    Gast614 18 november 2013 · 15:30

    Leuke kleine plaats, zeer geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, opa's en oma's. Pistes worden dagelijks bijgehouden en zo nodig ook s 'nachts. Er wordt erg goed en zeer betrouwbaar ski-les gegeven. Skiklassen zijn niet groot, max. 13 personen, maar meestal minder. Er wordt voldoende rekening gehouden met de ouders om op tijd de kinderen te kunnen ophalen van de skischool. Goede wandel- langlaufmogelijkheden. Zowel op de pistes als in het dorp kan men goed eten. De café Trasch smaakt hier voortreffelijk. De supermarkt is erg uitgebreid. Er zijn 3 sportzaken. Ruim 35 jaar geleden zijn we hier neergestreken en komen hier meerdere keren per jaar. De 3e generatie is hier al weer volop bezig met skilessen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast614
    Gast614 28 november 2012 · 16:37

    Leuk skigebied. Zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Komen hier al meer dan 35 jaar. 3e generatie zit nu op skiles. Er wordt uitstekend skiles gegeven.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • NachtBroeder
    NachtBroeder 18 februari 2011 · 21:34

    Heerlijk ski gebied ski daar al mijn hele leven. Mijn ouders komen er al meer dan 35 jaar! Het skigebied is niet heel groot, maar wel gezellig & kindvriendelijk.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 4 januari 2010 · 23:49

    Vorig jaar met de krokus een perfecte week gehad. Kids hadden het super naar hun zin, dus wij ook. Zie er weer naar uit om de komende krokus week weer te gaan. Bijkomend voordeel is dat je, buiten bijzonderheden, er filevrij naar toe kan rijden. Super

  • Anoniem
    Anoniem 19 mei 2009 · 04:30

    Mooi skigebied met veel natuur en het komt niet platgelopen over. Parkeer plaatsen prima geregeld. Op de Rothorn geweldig mooi uitzicht met skigebied. Om terug te komen in het Skigebied moet met de bus mee een stukje terug. Naar de Rothorn toe kan skiend met stukken kluunwerk. Ook in Fluhli een paar mooie afdalingen.

  • Anoniem
    Anoniem 1 februari 2009 · 15:40

    VANUIT NEDERLAND GOED TE RIJDEN GEBRUIK ALLEEN NIET JE NAVIGATIE SYSTEEM DAT STUURD JE OVER DE PAS EN DIE IS IN DE WINTER GESLOTEN. vERDER EEN PERFECT SKI GEBIED.EEN HEERLJKE WEEK GEHAD.

  • Anoniem
    Anoniem 7 april 2008 · 15:59

    Leuk skigebied. Prachtige omgeving en ook goed geschikt voor wandelen. Kindvriendelijk, en je ziet ook veel monoskie?. Jammer dat je de bus moet nemen om bij de zwarte piste te komen.

>