Reviews Spindleruv Mlyn

45% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.1 op basis van 3825 beoordelingen.

Sterke punten: Gezellige après-ski, kindvriendelijk, laag prijsniveau en goed eten op de piste.
Zwakke punten: Beperkte off-piste en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Spindleruv Mlyn?

Reviews van gebruikers

Skifan1974
28 januari 2020 · 11:45

Wij zijn 5 jaar geleden voor het eerst in Splindleruv Mlyn (svaty petr) geweest. Wij konden redelijk skiën, onze kinderen nog niet. Ze zijn hier voor het eerst op les geweest en hebben in dit gebied leren skiën. We hebben destijds bewust de keuze gemaakt vanwege de prijs. De prijzen zijn echt heel redelijk te noemen, zowel voor de accommodaties als eten/drinken.

Voor beginners is het een prima gebied om de eerste meters te maken. Wij hadden dat jaar fantastische omstandigheden met voldoende sneeuw, hoewel we ook een dag regen gehad hebben. Van anderen begreep ik dat het lange tijd niet zo goed geweest was voor wat betreft de sneeuw. Bij de sneeuwzekerheid kun je dus je vraagtekens zetten kennelijk.

Naast het skiën zijn er diverse activiteiten, zoals een fantastische rodelbaan! zeker het proberen waard!

Wij zaten in een pension dat erg veel luxe bood en met een geweldig restaurant tegen zeer schappelijke prijzen. Enige nadeel is de relatieve drukte tijdens de voorjaarsvakantie. Verder een prima gebied. Raad het iedereen aan de gaat beginnen met skiën!

6 tot 10 jaar ervaring
Gast879
8 maart 2019 · 16:23

Eerste en laatste keer Tsjechië. Pistes beperkt en prijzen voor skipassen en horeca inmiddels op het nivo van Oostenrijk .

Met vriendenSkiër
Gast635
5 maart 2019 · 20:43

Als je gewoon lekker wilt skien en het gebied een beetje kent kan je je prima vermaken in Spindleruv Mlyn. Als je vroeg de piste op gaat zijn ze geweldig geprepareerd en zowel de - niet zo lange- zwarte alsook de rode en blauwe pistes een waar feest. In de loop der tijd is het er wel wat duurder geworden, maar dit jaar (2018) zijn wij met 11 personen, 10 volwassenen en 1 kind een week daar geweest, kosten totaal 475,00 per persoon. tel uit je winst. (iedere dag uit eten, huis met 6 slaapkamers en skipassen)

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast819
27 februari 2017 · 20:30

Eenvoudig hotel, vriendelijke mensen, prijzen zijn goed te doen. Lunchen voor 15, 00 met 3 personen. Geen lange wachttijden bij de liften,

Met familieSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast771
22 maart 2016 · 23:25

Je gaat naar Spindleruv als je vakantie niet alleen bestaat uit zoveel mogelijk kilometers skiën. Je houdt ervan om in een leuk en mooi hotel of appartement te zitten (dus kies geen massa hotel) Je respecteert dat hier ook mensen wonen/werken die in het korte seizoen hun Kronen moeten verdienen. Je waardeert dat het bijzonder is om midden in de winter boven op een berg te staan. Als je je kunt vinden in bovenstaande dan ga je een heerlijke wintersportvakantie tegemoet. Je kinderen (ik heb er drie: 7,9,11 jaar) genieten van sneeuw skiën sleeën en lekkere pizza’s. Ze krijgen les van enthousiaste leraren (wij doen privé lessen) waarbij het heerlijk is om binnen lestijden te pauzeren en de leraar een lunch aan te bieden. Dan ga je genieten en kies je in Spindleruv Mlyn een perfecte locatie.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Schoenend00s
5 maart 2015 · 14:25

Prijs kwaliteit verhouding is zeer aardig. Helaas zijn de liften erg druk en sta je soms lang te wachten. Verbinding tussen gebieden niet goed, bus rijd niet vaak genoeg naar mijn mening. Apres-ski hebben we niet gevonden, waar blijven al deze mensen 's avonds? Onder de liften zeer mooie powder-lines kunnen vinden waar we erg veel lol hebben gehad. Preparatie van de pistes zeer wisselend, soms echt heel goed, soms echt heel slecht. Klein beginner funpark kunnen vinden met een sleeper er naast. Een aantal rails, boxen en een kicker. Het is klein maar voor mij de beginner goed genoeg.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
marcelhermus
1 maart 2015 · 01:55

Wij zijn afgelopen week 21-02 tot 28-02 op vakantie geweest met onze dochters van 3 en 6 jaar oud. Wij hadden ons pension in bedrichov in pension balcar. Het gebied st peter zijn we de eerste twee dagen geweest. de blauwe 2 is voor een blauwe piste een hele leuke afwisselende piste voor de meeste skiers. Mijn dochter van 6 vond hem leuk en ik vond hem ook wel lekker. Voor de jongste die nog voornamelijk tussen de benen skiet was hij veel te lang. De meeste pistes in st peter zijn erg lang, dus voor ongedurige kinderen is het niet zo geschikt. Ik heb de eerste twee dagen ook nog gezocht naar een route naar de blauwe 7 en 8. Ik heb die niet kunnen vinden terwijl hij wel op de skikaart stond, maar heb de bus er ook niet heen genomen. Dus hier weet ik niks van. Verder in st peter is de rode 3 een prima piste om te doen voor de gemiddelde skier. De rest heb ik niet echt heel veel geskied.

Daarna zijn we vooral in medvedin geweest, waarbij we gewoon beginnen bij de lift onderaan natuurlijk. De eerste dag was het heel mistig en koud, dit drukte de pret enigzins. Hierdoor hebben we onder andere het bospaadje naar de echte beginnerspistes gemist. Mijn jongste dochter vond piste 13a die turisticka heette niet echt leuk. Deze was zeker niet voor beginners zag ik later. Best stijl met veel hobbels voor een blauwe piste. Gelukkig hebben we later een heel gelijdelijk bospaadje gevonden waar onze jongste ook lekker kon glijden. Vrij snel rechtsaf op de 13a en dan helemaal erom heen. Na dit bospaadje ski je dan door de liftjes heen de 14 op. Dit is een echte kinderpiste met een iglotunnel en wat leuke beestjes om omheen te slalommen. Ondanks de twee liftjes kan het er erg druk zijn. Deze liftjes liggen overigens dicht bij horni misecky, hier kun je dus ook gewoon verblijven. Hier dichtbij zit ook een leuke funpiste met heuveltjes enzo.

Nadat we bij die kinderpiste waren geweest konden we op een aantal manieren weer naar huis. De meest simpele was via het bospaadje weer richting medvedin en dan een tweetal bussen nemen die overigens zeer goed op elkaar aan sloten. De andere was een wat lastiger te vinden route, die waarschijnlijk ook alleen toegankelijk is bij genoeg sneeuw. Allereerst moesten we tussen de ankerliftjes door richting het restaurant wat daar achter verscholen zat. Dan een soort van rechtdoor waar je vandaan kwam richting labska(staat ook op de borden). Dit bospaadje moet je nemen, het gaat eerst een stuk omhoog. Maar wij hebben het met kleine kinderen gedaan dus het is te doen. Dan het paadje afskien naar labska, deze piste neem je een stukje totdat het afvlakt en dan aan het einde van het vlakke stuk een bospaadje in. Een waarschuwing daarbij, labska is een rode zeer hobbelige piste. Aan het einde van het bospaadje kom je uit bij de supermarkt en redelijk dicht bij een aantal skibushaltes.

Dan nog wat over de skibussen. Verblijf je in bedrichov en neem je de skibus. De halte bij harmony hotel zit vaak al helemaal vol, dus hoe later je zit hoe drukker het is. De aansluiting van de rode en groene buslijnen zijn perfect, een minuutje wachten en de bus komt al.

Qua winkelen enzo zijn er weinig winkeltjes. Je hebt de asia shop waar je leuk kind sneupen, maar verder houdt het snel op.

Voor zover mijn redelijk uitgebreide review.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast937
27 februari 2015 · 16:20

Met ons gezin, 3 pubers een heerlijke week gehad in dit skigebied. Een aanrader voor beginners en pubers die graag hun eigen gang gaan. Je kunt ze lekker loslaten er zijn voldoende uitdagingen voor pubers! Een fijn idee is dat je altijd op dezelfde plek uitkomt. Wij heerlijk over de bospaadjes en zij over rood en zwart en vooral stunten. Eten en drinken erg goedkoop, scheelt veel in vergelijk met Oostenrijk en Zwitserland. S avonds een sprookjesachtige sfeer in t gezellige dorpje. Niks mis mee dus

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Jesper
23 maart 2014 · 12:38

Hier hebben wij onze aller eerste wintersport vakantie doorgebracht, leuk gebied voor beginners, goede ski/snowboardschool en de pistes kunnen bijna allemaal kunstmatig besneeuwd worden. Ook is het goedkoop. Minpunten zijn dan wel dat je soms redelijk lang moet wachten bij de lift en dat gevorderden hier weinig tot niets te zoeken hebben. Misschien voor 1/2 dagen maar dan heb je het hier echt wel gezien. Het eten is op de meeste plaatsen gewoon lekker.

Met familieSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast727
6 januari 2014 · 10:56

Wij hebben een combinatie-vakantie gedaan: 4 daagjes Praag en daarna nog 2 volle dagen skiën (partner) en snowboarden. Dit was op 2 en 3 januari 2014. Wij zijn ervaren skier/boarder. Het skigebied is qua grootte geen Alpen, maar wij hebben ons goed vermaakt. Er waren echter maar 2 (!) goede pistes open die blauw/rood waren en daardoor wat druk op de piste. Dit waren de pistes nr 2a/b en 15. De 2a/b zijn fijne pistes, doen niets onder aan de Alpen. De lift bij Svaty Petr was drukker dan bij Hromovka, maar je kan goed afwisselen. Op dag 2 zijn we met de skibus (gaat alleen maar 1x/uur) naar Labska gegaan naar nr 15 en dit was een erg leuke piste! Meer blauw met stukje rood dan rood. En halverwege zit een erg leuk/lekker restaurant en onderaan kun je gewoon info krijgen, dit staat niet goed op de pistekaart. Deze nr 15 ligt ook heerlijk in de zon (als die schijnt), de andere pistes minder zon. Voor de apres ski is Svate Petr het leukste, de bar naast de eettent. En 's avonds de Silver Rock bar. Eten kun je heel goed in Spindleruv, het maakt écht niet uit waar je gaat zitten (of het er nu oudbollig uitziet of modern), koken kunnen de Tsjechen wel! Heerlijk! En goedkoop. Biertje halve liter ca €1,50. En ze zijn overal heel snel met eten opdienen (soms zelfs binnen 5 min), dit hebben wij als heerlijk ervaren! En ideaal om met kids uit eten te gaan aangezien je je eten zo hebt. Het dorp Spindleruv is ook erg leuk, alles netjes, schoon, overzichtelijk, goed georganiseerd. En wij vinden de tsjechen supervriendelijk! Erg jammer dat niet alle pistes open waren, want je hebt wel 2 dagen nodig om alles te verkennen. Kortom: een prima bestemming voor een hele goede prijs (vergeleken met de Alpen) met voorzieningen (liften, sneeuwkanonnen, lessen) zoals in de Alpen. Helemaal als je leert skien/boarden of met kids erg goed. Je kan niet echt verdwalen daar, alle pistes leiden naar het dal. Ook qua vertier is er genoeg te doen: sleeroute van 4km, een waterpark (met zwembaden/sauna), restaurantjes, kroegen, apres ski bar. Wij als ervaren wintersporters die graag dagtochten maken zou een week iets te lang zijn, maar zo voor 2 dagen (of 4) was het erg leuk! Het gebied ligt wel wat afgelegen van de snelweg, dus je moet nog wel wat kilometers door dorpjes rijden.

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast466
3 januari 2014 · 20:32

Ik heb het een hele leuke wintersportvakantie gevonden in Spindleruv Mlyn. Wij zijn van 22 december tot en met 28 december geweest. Er lag alleen niet zoveel sneeuw en de sneeuwkanonnen kunnen alleen gebruikt worden als de temperatuur onder de 0 graden Celsius is. Ook al lag er niet heel erg veel sneeuw we hebben ons als beginners heel erg goed kunnen vermaken en er waren genoeg pistes open. De beste tijd om te gaan is in de voorjaarsvakantie, in de kerstvakantie ben je nog niet helemaal sneeuwzeker en dat ben je in de voorjaarsvakantie wel.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast175
29 december 2013 · 17:56

Ben net terug uit Spindleruv was er voor de 7 maal. Skipas per week € 160,00 dag pas € 32,50 is veel te duur geworden. voor de pisten die je tot je beschikking heb 25km over 3 pisten verdeelt.

Mijn tip ga naar Herlikovice skipas de helft nog beter Rokytnice beteren pisten meer km en prijs 30% goedkoper ook het eten op de pisten en meer mogelijk heden.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast617
11 februari 2013 · 19:33

Wij zijn van 26-01 t/m 02-02 in Spindleruv Mlyn geweest. Er is genoeg aanbod aan pistes. Tussen de bergen Medvedin en Svaty Petr rijd een gratis bus. En er rijden ook taxi’s voor € 4,00 per rit. Het dorp, restaurantjes en hotel waren gedateerd maar dat wisten we van te voren. Wij logeerden in hotel Eden, de mensen waren aardig en het eten was goed. Wij raden Spindleruv Mlyn aan voor de beginnende skieer of wanneer je op zoekt bent naar een goedkopere wintersport. Wij hebben Spindleruv Mlyn na 1 vakantie wel gezien en gaan volgende keer weer naar de Franse Alpen.

Met partnerSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast480
9 februari 2013 · 16:53

Net terug van een eerste keer skien in Tsjechie. Leuk voor een keer, de sneeuw was ook heel goed. Pistes die ze hebben zijn best ok en langer dan men verwacht. Maar het is gewoon te klein voor een hele skiweek. Voor beginners en gezinnen met kinderen wel prima. Al vond ik de Tsjechen wel niet heel vriendelijk.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast114
21 januari 2013 · 15:04

Ben er met 3 vrienden geweest, 2 tot 6 januari 2013. Sneeuwval was toen slecht, door sneeuwkanonnen waren de pistes uitstekend. Dorpje stelt niet veel voor qua uitgaan. Restaurants genoeg. Als je wel eens in Praag geweest bent, dit is niet zoals Praag ? Route door Polen(klein stukje) naar Spindl is volgens mij het beste. Taxis kosten niks en bus is gratis. Medvedin is wat kleiner maar wel leuk om een dag heen te gaan. ideale seizoen is niet vanaf kerst maar meer half januari, dan zijn alle pas pistes open! Een complete week zou ik niet gaan, wij waren als gevorderde snowboarders na 3 a 4 dagen uitgekeken op het gebied.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast936
10 januari 2013 · 19:57

Prijstechnisch heel goed vergeleken met Oostenrijk etc. Leuk dorpje,voor kleine kids prima skigebiedje, voor gevorderde volwassene te simpel, prima eetgelegenheden

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Robert5
18 november 2012 · 19:44

Kom al een aantal jaren met een groep collega’s eind Januari in Spindleruv. We gaan altijd maar 4 dagen (3 dagen op de piste). Het is altijd mijn 2e wintersportvakantie in het seizoen, ga altijd minimaal ook ergens anders heen voor 1 week. Het is alle keren erg goed bevallen maar verwacht geen pistes zoals in de alpen. Maar mocht je naar tjechie gaan, ga dan naar spindeleruv. Als ervaren boarder/ skier moet je er niet langer dan 3 a 4 dagen zitten omdat je dan echt voor 100e keer dezelfde piste pakt. Maar voor beginners of een shortski echt een aanrader.

ook de apres ski is altijd heel erg leuk.

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast371
29 september 2012 · 23:05

Vorig jaar ben ik hier geweest en het is gewoon een heel klein gebied. Je moet bijna 1000km (vanuit Antwerpen) rijden, waarvan de laatste 200km geen snelweg. We hebben er een leuke tijd gehad, maar het is de kilometers rijden echt niet waard, moest het gebied op 300 km rijden liggen zou ik er zeker meer naartoe gaan. Apres ski stelde niet veel voor. Voor mij ligt dit gebied te ver rijden, voor die kilometers zit je in Oostenrijk in een veel groter ski gebied

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
gijoy
26 februari 2012 · 16:54

Van de 3 gebieden waar ik de afgelopen dagen ben geweest (Janske Lazne, Spindleruv Mlyn en Herlikovice) vind ik dit toch duidelijk het mooiste gebied met de meeste variatie. Het is wel een stukje duurder aan de piste dan bij de andere 2 gebieden, 1.50-2 euro voor een halve liter bier ipv 1 euro maar nog steeds niet slecht! Het is veel touristischer en er zijn wat barretjes voor apres-ski, maar veel stelt dat volgens mij niet voor. Wel wat negatieve ervaringen gehad met andere wintersporters, maar ben er te kort geweest om te zeggen of dat met het gebied te maken heeft. Jammerlijk zijn ook de skibussen, ze rijden erg weinig en nogal om (dat niet op de kaart staat aangegeven). Zorg liever dat je voldoende cash hebt voor een taxi want ik moest een paar km lopen langs een drukke weg omdat de skibus daar na 1 uur niet meer stopt. Het was op de zaterdag erg druk en we zijn toen uitgeweken naar de liften Medvedin en Labska, waar het goed te vertoeven was zonder wachtrijen. Zorg op drukke dagen dat je vroeg bent als je met de auto komt, de P’s die staan aangegeven overal zijn gratis maar die kunnen snel vollopen. Dan kom je terecht op een private P waar ze 10 euro rekenen voor een dagje staan en verder weg is.

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
N.Halderman
31 januari 2012 · 12:45

Wij zijn al een aantal keren hier op wintersport geweest en komen uitsluitend om te langlaufen, gaan met de liften naar boven om vervolgens allerlei tochten te maken. Het is werkelijk schitterend! Over het algemeen zijn de loipes prima verzorgt en hier en daar heb je mogelijkheid om wat te drinken en eten. Wij konden door omstandigheden dit jaar niet,maar hebben gewoon heimwee! Volgend jaar beslist weer! Een aanrader is ook hotel Winsor ,prima kamers en heerlijk eten in buffet vorm .

Met partnerLanglaufer6 tot 10 jaar ervaring
Bennie Jeurissen
16 januari 2012 · 14:38

Ben nét twee dagen terug uit Spindleruv Mlyn en moet zeggen dat het boven verwachting leuk was. Het sneeuwde veel, en er was al veel sneel gevallen dus de pistes lagen er geweldig bij. Verder waren de pistes langer en stijler dan verwacht. Als gevorderde skiër heb ik me 4 dagen prima vermaakt.

In Spindleruv Mlyn heb je keuze tussen 2 gebieden, Svaty Petr en Medvedin. Met 1 skipas kun je in beide gebieden. Svaty Petr is het grootste gebied, maar een dagje Medvedin is de moeite waard. Een dagkaart kost om en nabij 20 euro als je vanaf 11 uur gaat. Verder is er prima eten en drinken voor relatief weinig geld.

Al met al: Leuk gebied met goede prijzen. Voor de lange tochten moet je hier niet naartoe gaan, daarvoor zijn simpelweg te weinig pistes. Desalniettemin heb ik me hier goed vermaakt!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
gerwind11 september 2011 · 13:45

We zaten in 2006 bij Medvedin (loopafstand van de lift). Leuke pistes hier en een leuk cafe onder bij de piste. Vanaf Medvedin kun je ook heel makkelijk de skibus nemen naar Svaty Petr. Dit gedeelte is een stukje groter. Al met al een leuk gebied dat vooral voor beginners erg geschikt is. Voor de gevordere skieer is er een enkele leuke piste maar verveel je je al snel. Het centrum is wel leuk en er zijn genoeg goede restaurants te vinden en een paar leuke cafe’s. Niet alla apres ski maar daarvoor moet je ook niet naar Tsjechie…

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Cor11 augustus 2011 · 21:10

fantastische 10 dagen gehad met mijn zoon (ik 60 jr hij 46jr)De sneeuw was prima en de prijzen maken het nog leuker.Je moet wel elke dag heen en terug met een taxi. De meeste huizen zijn net iets te ver van de piste vandaan. We gaan dit jaar zeker weer en dan wel met de echtgenotes, want er zijn genoeg mogelijkheden voor eenieder. januari 2010

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
harm
2 maart 2011 · 20:00

het is een mooi gebied ben er nu 6 jaar aan het skieén en het blijft een leuke piste voor alle leeftijden en het is goedkoop mooie omgeving en gezellige mensen. dus kortom als je leuk wil skieen voor gevorderen tot beginners is het hier leuk.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
harm
2 maart 2011 · 20:00

het is een mooi gebied ben er nu 6 jaar aan het skieén en het blijft een leuke piste voor alle leeftijden en het is goedkoop mooie omgeving en gezellige mensen. dus kortom als je leuk wil skieen voor gevorderen tot beginners is het hier leuk.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
jacob1 maart 2011 · 16:02

Wij zijn begin feb 2011 naar Spindleruv Mlyn geweest om te skien voor het 2e jaar. Het is ons net als vorig jaar weer erg goed bevallen. het was alleen jammer dat de sneeuwkwaliteit niet zo goed was maar dat was het ook niet in oosterijk e.d. Wij kunnen het iedereen aan raden die een goede en goedkope skievakantie wil houden. De mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam.

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
jacob1 maart 2011 · 16:02

Wij zijn begin feb 2011 naar Spindleruv Mlyn geweest om te skien voor het 2e jaar. Het is ons net als vorig jaar weer erg goed bevallen. het was alleen jammer dat de sneeuwkwaliteit niet zo goed was maar dat was het ook niet in oosterijk e.d. Wij kunnen het iedereen aan raden die een goede en goedkope skievakantie wil houden. De mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam.

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
Evert
30 december 2010 · 20:50

Ben er een keer geweest met 2 kinderen ,en die willen er nooit meer naar toe , en wel hier om piste,s zijn te kort geen nederlands spekende leraren oude liften slecht eten op de piste . piste slecht geprepareerd . Met andere woorden ga lekker naar frankrijk italie oostenrijk of zwitserland . En met een beetje google ben je net zo goedkoop uit en met een beter skigebied

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
PaulvanLuijtelaar
3 december 2010 · 23:05

Een perfekt gebied zowel voor beginners als gevorderden. Zowel voor het skieen/boarden en langlaufen. Mijn zoon doet mee op Internationaal niveau aan Skiboarding en vele wedstrijden worden verreden in Spindleruv/Mlyn. Deze sport valt bij gevorderden onder Super-extreem. Wij rijden zelf vanuit Zuid Nederland, via Keulen/Frankfurt/Neurenberg/Rozvadov/Pilsen/ Praag/Mlada-Boleslav/Jicin/Stara Paka en Nova Paka/Vrchlabi/Spindleruv-Mlyn. Dit is voor ons de beste route en zeer zeker niet over de ex DDR of Polen, te ver om en zeer matige wegen. Vanuit Praag heb ik precies 175km te rijden en in minder dan 2.5uur ben ik in het gebied, in de winter. Wel altijd op winterbanden en kettingen in de kofferbak aanwezig. Paul paul0196@gmail.com

Met familieSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
18 oktober 2010 · 14:43

Dit skigebied is een ideaal gebied voor beginners, De prijzen zijn zoals altijd veel lager dan in Oostenrijk, zeker voor mensen die graag de bar induiken na het pistevermaak scheelt het heel veel geld(2 euro per biertje). Zoals altijd heb je echter het nadeel dat er voor gevordere Skie/snowboarders te weinig pistes zijn, Bovendien is de wachtijd voor de pistes wel erg lang als je dan binnen 15 minuten weer beneden bent. De wachtijd is met name zo lang omdat je alleen kunt afdalen naar 2 plekken.

Tip: kijk dag 1 hoevaak je een lift neemt, en als het voordelig uitkomt kan je dan eventueel besluiten om een puntenkaart te nemen.

Hou er rekening mee dat Tsjechie nog steeds een land in opkomst is, men spreekt meestal gebrekkig duits/engels of helemaal geen andere taal( vaak kun je nog beter een jonger persoon aanspreken aangezien de kans groot is dat die het op school heeft geleerd).

Mindere punten:

  • voor apres-skiers: de biertap werkt altijd erg langzaam, op een gegeven moment wordt de tap bovendien dicht gegooid en dien je over te gaan op flesjes, die natuurlijk een stukje duurder zijn.
  • Meestal een grote wachtrij voor de lift.
  • de sneeuw wordt in de middaguren snel minder door drukte op de piste.

goede punten:

  • goedkoop ten onzichte van de alpen
  • een taxi kost je bijna niks(ze rijden behoorlijk hard, dus kijk uit met lopen)
  • Het skigebied is redelijk simpel, mocht je elkaar kwijtraken zijn er genoeg plekken om af te spreken.