BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Spindleruv Mlyn

Reviews Spindleruv Mlyn

45% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.3 op basis van 3825 reviews.

  • Sterke punten: Goed eten op de piste, kindvriendelijk, gezellige après-ski en laag prijsniveau.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten en beperkte off-piste.

Wat vind jij van Spindleruv Mlyn?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast879
    Gast879 8 maart 2019 · 16:23

    Eerste en laatste keer Tsjechië. Pistes beperkt en prijzen voor skipassen en horeca inmiddels op het nivo van Oostenrijk .

    Met vrienden Skiër
  • Gast635
    Gast635 5 maart 2019 · 20:43

    Als je gewoon lekker wilt skien en het gebied een beetje kent kan je je prima vermaken in Spindleruv Mlyn. Als je vroeg de piste op gaat zijn ze geweldig geprepareerd en zowel de - niet zo lange- zwarte alsook de rode en blauwe pistes een waar feest. In de loop der tijd is het er wel wat duurder geworden, maar dit jaar (2018) zijn wij met 11 personen, 10 volwassenen en 1 kind een week daar geweest, kosten totaal 475,00 per persoon. tel uit je winst. (iedere dag uit eten, huis met 6 slaapkamers en skipassen)

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast819
    Gast819 27 februari 2017 · 20:30

    Eenvoudig hotel, vriendelijke mensen, prijzen zijn goed te doen. Lunchen voor 15, 00 met 3 personen. Geen lange wachttijden bij de liften,

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast771
    Gast771 22 maart 2016 · 23:25

    Je gaat naar Spindleruv als je vakantie niet alleen bestaat uit zoveel mogelijk kilometers skiën. Je houdt ervan om in een leuk en mooi hotel of appartement te zitten (dus kies geen massa hotel) Je respecteert dat hier ook mensen wonen/werken die in het korte seizoen hun Kronen moeten verdienen. Je waardeert dat het bijzonder is om midden in de winter boven op een berg te staan. Als je je kunt vinden in bovenstaande dan ga je een heerlijke wintersportvakantie tegemoet. Je kinderen (ik heb er drie: 7,9,11 jaar) genieten van sneeuw skiën sleeën en lekkere pizza's. Ze krijgen les van enthousiaste leraren (wij doen privé lessen) waarbij het heerlijk is om binnen lestijden te pauzeren en de leraar een lunch aan te bieden. Dan ga je genieten en kies je in Spindleruv Mlyn een perfecte locatie.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Schoenend00s
    Schoenend00s 5 maart 2015 · 14:25

    Prijs kwaliteit verhouding is zeer aardig. Helaas zijn de liften erg druk en sta je soms lang te wachten. Verbinding tussen gebieden niet goed, bus rijd niet vaak genoeg naar mijn mening. Apres-ski hebben we niet gevonden, waar blijven al deze mensen 's avonds? Onder de liften zeer mooie powder-lines kunnen vinden waar we erg veel lol hebben gehad. Preparatie van de pistes zeer wisselend, soms echt heel goed, soms echt heel slecht. Klein beginner funpark kunnen vinden met een sleeper er naast. Een aantal rails, boxen en een kicker. Het is klein maar voor mij de beginner goed genoeg.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • marcelhermus
    marcelhermus 1 maart 2015 · 01:55

    Wij zijn afgelopen week 21-02 tot 28-02 op vakantie geweest met onze dochters van 3 en 6 jaar oud. Wij hadden ons pension in bedrichov in pension balcar. Het gebied st peter zijn we de eerste twee dagen geweest. de blauwe 2 is voor een blauwe piste een hele leuke afwisselende piste voor de meeste skiers. Mijn dochter van 6 vond hem leuk en ik vond hem ook wel lekker. Voor de jongste die nog voornamelijk tussen de benen skiet was hij veel te lang. De meeste pistes in st peter zijn erg lang, dus voor ongedurige kinderen is het niet zo geschikt. Ik heb de eerste twee dagen ook nog gezocht naar een route naar de blauwe 7 en 8. Ik heb die niet kunnen vinden terwijl hij wel op de skikaart stond, maar heb de bus er ook niet heen genomen. Dus hier weet ik niks van. Verder in st peter is de rode 3 een prima piste om te doen voor de gemiddelde skier. De rest heb ik niet echt heel veel geskied. Daarna zijn we vooral in medvedin geweest, waarbij we gewoon beginnen bij de lift onderaan natuurlijk. De eerste dag was het heel mistig en koud, dit drukte de pret enigzins. Hierdoor hebben we onder andere het bospaadje naar de echte beginnerspistes gemist. Mijn jongste dochter vond piste 13a die turisticka heette niet echt leuk. Deze was zeker niet voor beginners zag ik later. Best stijl met veel hobbels voor een blauwe piste. Gelukkig hebben we later een heel gelijdelijk bospaadje gevonden waar onze jongste ook lekker kon glijden. Vrij snel rechtsaf op de 13a en dan helemaal erom heen. Na dit bospaadje ski je dan door de liftjes heen de 14 op. Dit is een echte kinderpiste met een iglotunnel en wat leuke beestjes om omheen te slalommen. Ondanks de twee liftjes kan het er erg druk zijn. Deze liftjes liggen overigens dicht bij horni misecky, hier kun je dus ook gewoon verblijven. Hier dichtbij zit ook een leuke funpiste met heuveltjes enzo. Nadat we bij die kinderpiste waren geweest konden we op een aantal manieren weer naar huis. De meest simpele was via het bospaadje weer richting medvedin en dan een tweetal bussen nemen die overigens zeer goed op elkaar aan sloten. De andere was een wat lastiger te vinden route, die waarschijnlijk ook alleen toegankelijk is bij genoeg sneeuw. Allereerst moesten we tussen de ankerliftjes door richting het restaurant wat daar achter verscholen zat. Dan een soort van rechtdoor waar je vandaan kwam richting labska(staat ook op de borden). Dit bospaadje moet je nemen, het gaat eerst een stuk omhoog. Maar wij hebben het met kleine kinderen gedaan dus het is te doen. Dan het paadje afskien naar labska, deze piste neem je een stukje totdat het afvlakt en dan aan het einde van het vlakke stuk een bospaadje in. Een waarschuwing daarbij, labska is een rode zeer hobbelige piste. Aan het einde van het bospaadje kom je uit bij de supermarkt en redelijk dicht bij een aantal skibushaltes. Dan nog wat over de skibussen. Verblijf je in bedrichov en neem je de skibus. De halte bij harmony hotel zit vaak al helemaal vol, dus hoe later je zit hoe drukker het is. De aansluiting van de rode en groene buslijnen zijn perfect, een minuutje wachten en de bus komt al. Qua winkelen enzo zijn er weinig winkeltjes. Je hebt de asia shop waar je leuk kind sneupen, maar verder houdt het snel op. Voor zover mijn redelijk uitgebreide review.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast937
    Gast937 27 februari 2015 · 16:20

    Met ons gezin, 3 pubers een heerlijke week gehad in dit skigebied. Een aanrader voor beginners en pubers die graag hun eigen gang gaan. Je kunt ze lekker loslaten er zijn voldoende uitdagingen voor pubers! Een fijn idee is dat je altijd op dezelfde plek uitkomt. Wij heerlijk over de bospaadjes en zij over rood en zwart en vooral stunten. Eten en drinken erg goedkoop, scheelt veel in vergelijk met Oostenrijk en Zwitserland. S avonds een sprookjesachtige sfeer in t gezellige dorpje. Niks mis mee dus

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Jesper
    Jesper 23 maart 2014 · 12:38

    Hier hebben wij onze aller eerste wintersport vakantie doorgebracht, leuk gebied voor beginners, goede ski/snowboardschool en de pistes kunnen bijna allemaal kunstmatig besneeuwd worden. Ook is het goedkoop. Minpunten zijn dan wel dat je soms redelijk lang moet wachten bij de lift en dat gevorderden hier weinig tot niets te zoeken hebben. Misschien voor 1/2 dagen maar dan heb je het hier echt wel gezien. Het eten is op de meeste plaatsen gewoon lekker.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast727
    Gast727 6 januari 2014 · 10:56

    Wij hebben een combinatie-vakantie gedaan: 4 daagjes Praag en daarna nog 2 volle dagen skiën (partner) en snowboarden. Dit was op 2 en 3 januari 2014. Wij zijn ervaren skier/boarder. Het skigebied is qua grootte geen Alpen, maar wij hebben ons goed vermaakt. Er waren echter maar 2 (!) goede pistes open die blauw/rood waren en daardoor wat druk op de piste. Dit waren de pistes nr 2a/b en 15. De 2a/b zijn fijne pistes, doen niets onder aan de Alpen. De lift bij Svaty Petr was drukker dan bij Hromovka, maar je kan goed afwisselen. Op dag 2 zijn we met de skibus (gaat alleen maar 1x/uur) naar Labska gegaan naar nr 15 en dit was een erg leuke piste! Meer blauw met stukje rood dan rood. En halverwege zit een erg leuk/lekker restaurant en onderaan kun je gewoon info krijgen, dit staat niet goed op de pistekaart. Deze nr 15 ligt ook heerlijk in de zon (als die schijnt), de andere pistes minder zon. Voor de apres ski is Svate Petr het leukste, de bar naast de eettent. En 's avonds de Silver Rock bar. Eten kun je heel goed in Spindleruv, het maakt écht niet uit waar je gaat zitten (of het er nu oudbollig uitziet of modern), koken kunnen de Tsjechen wel! Heerlijk! En goedkoop. Biertje halve liter ca €1,50. En ze zijn overal heel snel met eten opdienen (soms zelfs binnen 5 min), dit hebben wij als heerlijk ervaren! En ideaal om met kids uit eten te gaan aangezien je je eten zo hebt. Het dorp Spindleruv is ook erg leuk, alles netjes, schoon, overzichtelijk, goed georganiseerd. En wij vinden de tsjechen supervriendelijk! Erg jammer dat niet alle pistes open waren, want je hebt wel 2 dagen nodig om alles te verkennen. Kortom: een prima bestemming voor een hele goede prijs (vergeleken met de Alpen) met voorzieningen (liften, sneeuwkanonnen, lessen) zoals in de Alpen. Helemaal als je leert skien/boarden of met kids erg goed. Je kan niet echt verdwalen daar, alle pistes leiden naar het dal. Ook qua vertier is er genoeg te doen: sleeroute van 4km, een waterpark (met zwembaden/sauna), restaurantjes, kroegen, apres ski bar. Wij als ervaren wintersporters die graag dagtochten maken zou een week iets te lang zijn, maar zo voor 2 dagen (of 4) was het erg leuk! Het gebied ligt wel wat afgelegen van de snelweg, dus je moet nog wel wat kilometers door dorpjes rijden.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast466
    Gast466 3 januari 2014 · 20:32

    Ik heb het een hele leuke wintersportvakantie gevonden in Spindleruv Mlyn. Wij zijn van 22 december tot en met 28 december geweest. Er lag alleen niet zoveel sneeuw en de sneeuwkanonnen kunnen alleen gebruikt worden als de temperatuur onder de 0 graden Celsius is. Ook al lag er niet heel erg veel sneeuw we hebben ons als beginners heel erg goed kunnen vermaken en er waren genoeg pistes open. De beste tijd om te gaan is in de voorjaarsvakantie, in de kerstvakantie ben je nog niet helemaal sneeuwzeker en dat ben je in de voorjaarsvakantie wel.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast175
    Gast175 29 december 2013 · 17:56

    Ben net terug uit Spindleruv was er voor de 7 maal. Skipas per week € 160,00 dag pas € 32,50 is veel te duur geworden. voor de pisten die je tot je beschikking heb 25km over 3 pisten verdeelt. Mijn tip ga naar Herlikovice skipas de helft nog beter Rokytnice beteren pisten meer km en prijs 30% goedkoper ook het eten op de pisten en meer mogelijk heden.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast617
    Gast617 11 februari 2013 · 19:33

    Wij zijn van 26-01 t/m 02-02 in Spindleruv Mlyn geweest. Er is genoeg aanbod aan pistes. Tussen de bergen Medvedin en Svaty Petr rijd een gratis bus. En er rijden ook taxi's voor € 4,00 per rit. Het dorp, restaurantjes en hotel waren gedateerd maar dat wisten we van te voren. Wij logeerden in hotel Eden, de mensen waren aardig en het eten was goed. Wij raden Spindleruv Mlyn aan voor de beginnende skieer of wanneer je op zoekt bent naar een goedkopere wintersport. Wij hebben Spindleruv Mlyn na 1 vakantie wel gezien en gaan volgende keer weer naar de Franse Alpen.

    Met partner Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast480
    Gast480 9 februari 2013 · 16:53

    Net terug van een eerste keer skien in Tsjechie. Leuk voor een keer, de sneeuw was ook heel goed. Pistes die ze hebben zijn best ok en langer dan men verwacht. Maar het is gewoon te klein voor een hele skiweek. Voor beginners en gezinnen met kinderen wel prima. Al vond ik de Tsjechen wel niet heel vriendelijk.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast114
    Gast114 21 januari 2013 · 15:04

    Ben er met 3 vrienden geweest, 2 tot 6 januari 2013. Sneeuwval was toen slecht, door sneeuwkanonnen waren de pistes uitstekend. Dorpje stelt niet veel voor qua uitgaan. Restaurants genoeg. Als je wel eens in Praag geweest bent, dit is niet zoals Praag ? Route door Polen(klein stukje) naar Spindl is volgens mij het beste. Taxis kosten niks en bus is gratis. Medvedin is wat kleiner maar wel leuk om een dag heen te gaan. ideale seizoen is niet vanaf kerst maar meer half januari, dan zijn alle pas pistes open! Een complete week zou ik niet gaan, wij waren als gevorderde snowboarders na 3 a 4 dagen uitgekeken op het gebied.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast936
    Gast936 10 januari 2013 · 19:57

    Prijstechnisch heel goed vergeleken met Oostenrijk etc. Leuk dorpje,voor kleine kids prima skigebiedje, voor gevorderde volwassene te simpel, prima eetgelegenheden

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Robert
    Robert 18 november 2012 · 19:44

    Kom al een aantal jaren met een groep collega's eind Januari in Spindleruv. We gaan altijd maar 4 dagen (3 dagen op de piste). Het is altijd mijn 2e wintersportvakantie in het seizoen, ga altijd minimaal ook ergens anders heen voor 1 week. Het is alle keren erg goed bevallen maar verwacht geen pistes zoals in de alpen. Maar mocht je naar tjechie gaan, ga dan naar spindeleruv. Als ervaren boarder/ skier moet je er niet langer dan 3 a 4 dagen zitten omdat je dan echt voor 100e keer dezelfde piste pakt. Maar voor beginners of een shortski echt een aanrader. ook de apres ski is altijd heel erg leuk.

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast371
    Gast371 29 september 2012 · 23:05

    Vorig jaar ben ik hier geweest en het is gewoon een heel klein gebied. Je moet bijna 1000km (vanuit Antwerpen) rijden, waarvan de laatste 200km geen snelweg. We hebben er een leuke tijd gehad, maar het is de kilometers rijden echt niet waard, moest het gebied op 300 km rijden liggen zou ik er zeker meer naartoe gaan. Apres ski stelde niet veel voor. Voor mij ligt dit gebied te ver rijden, voor die kilometers zit je in Oostenrijk in een veel groter ski gebied

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • gijoy
    gijoy 26 februari 2012 · 16:54

    Van de 3 gebieden waar ik de afgelopen dagen ben geweest (Janske Lazne, Spindleruv Mlyn en Herlikovice) vind ik dit toch duidelijk het mooiste gebied met de meeste variatie. Het is wel een stukje duurder aan de piste dan bij de andere 2 gebieden, 1.50-2 euro voor een halve liter bier ipv 1 euro maar nog steeds niet slecht! Het is veel touristischer en er zijn wat barretjes voor apres-ski, maar veel stelt dat volgens mij niet voor. Wel wat negatieve ervaringen gehad met andere wintersporters, maar ben er te kort geweest om te zeggen of dat met het gebied te maken heeft. Jammerlijk zijn ook de skibussen, ze rijden erg weinig en nogal om (dat niet op de kaart staat aangegeven). Zorg liever dat je voldoende cash hebt voor een taxi want ik moest een paar km lopen langs een drukke weg omdat de skibus daar na 1 uur niet meer stopt. Het was op de zaterdag erg druk en we zijn toen uitgeweken naar de liften Medvedin en Labska, waar het goed te vertoeven was zonder wachtrijen. Zorg op drukke dagen dat je vroeg bent als je met de auto komt, de P's die staan aangegeven overal zijn gratis maar die kunnen snel vollopen. Dan kom je terecht op een private P waar ze 10 euro rekenen voor een dagje staan en verder weg is.

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • N.Halderman
    N.Halderman 31 januari 2012 · 12:45

    Wij zijn al een aantal keren hier op wintersport geweest en komen uitsluitend om te langlaufen, gaan met de liften naar boven om vervolgens allerlei tochten te maken. Het is werkelijk schitterend! Over het algemeen zijn de loipes prima verzorgt en hier en daar heb je mogelijkheid om wat te drinken en eten. Wij konden door omstandigheden dit jaar niet,maar hebben gewoon heimwee! Volgend jaar beslist weer! Een aanrader is ook hotel Winsor ,prima kamers en heerlijk eten in buffet vorm .

    Met partner Langlaufer 6 tot 10 jaar ervaring
  • Bennie Jeurissen
    Bennie Jeurissen 16 januari 2012 · 14:38

    Ben nét twee dagen terug uit Spindleruv Mlyn en moet zeggen dat het boven verwachting leuk was. Het sneeuwde veel, en er was al veel sneel gevallen dus de pistes lagen er geweldig bij. Verder waren de pistes langer en stijler dan verwacht. Als gevorderde skiër heb ik me 4 dagen prima vermaakt. In Spindleruv Mlyn heb je keuze tussen 2 gebieden, Svaty Petr en Medvedin. Met 1 skipas kun je in beide gebieden. Svaty Petr is het grootste gebied, maar een dagje Medvedin is de moeite waard. Een dagkaart kost om en nabij 20 euro als je vanaf 11 uur gaat. Verder is er prima eten en drinken voor relatief weinig geld. Al met al: Leuk gebied met goede prijzen. Voor de lange tochten moet je hier niet naartoe gaan, daarvoor zijn simpelweg te weinig pistes. Desalniettemin heb ik me hier goed vermaakt!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • gerwind
    gerwind 11 september 2011 · 13:45

    We zaten in 2006 bij Medvedin (loopafstand van de lift). Leuke pistes hier en een leuk cafe onder bij de piste. Vanaf Medvedin kun je ook heel makkelijk de skibus nemen naar Svaty Petr. Dit gedeelte is een stukje groter. Al met al een leuk gebied dat vooral voor beginners erg geschikt is. Voor de gevordere skieer is er een enkele leuke piste maar verveel je je al snel. Het centrum is wel leuk en er zijn genoeg goede restaurants te vinden en een paar leuke cafe's. Niet alla apres ski maar daarvoor moet je ook niet naar Tsjechie...

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Cor
    Cor 11 augustus 2011 · 21:10

    fantastische 10 dagen gehad met mijn zoon (ik 60 jr hij 46jr)De sneeuw was prima en de prijzen maken het nog leuker.Je moet wel elke dag heen en terug met een taxi. De meeste huizen zijn net iets te ver van de piste vandaan. We gaan dit jaar zeker weer en dan wel met de echtgenotes, want er zijn genoeg mogelijkheden voor eenieder. januari 2010

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • harm
    harm 2 maart 2011 · 20:00

    het is een mooi gebied ben er nu 6 jaar aan het skieén en het blijft een leuke piste voor alle leeftijden en het is goedkoop mooie omgeving en gezellige mensen. dus kortom als je leuk wil skieen voor gevorderen tot beginners is het hier leuk.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • harm
    harm 2 maart 2011 · 20:00

    het is een mooi gebied ben er nu 6 jaar aan het skieén en het blijft een leuke piste voor alle leeftijden en het is goedkoop mooie omgeving en gezellige mensen. dus kortom als je leuk wil skieen voor gevorderen tot beginners is het hier leuk.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • jacob
    jacob 1 maart 2011 · 16:02

    Wij zijn begin feb 2011 naar Spindleruv Mlyn geweest om te skien voor het 2e jaar. Het is ons net als vorig jaar weer erg goed bevallen. het was alleen jammer dat de sneeuwkwaliteit niet zo goed was maar dat was het ook niet in oosterijk e.d. Wij kunnen het iedereen aan raden die een goede en goedkope skievakantie wil houden. De mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam.

    Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • jacob
    jacob 1 maart 2011 · 16:02

    Wij zijn begin feb 2011 naar Spindleruv Mlyn geweest om te skien voor het 2e jaar. Het is ons net als vorig jaar weer erg goed bevallen. het was alleen jammer dat de sneeuwkwaliteit niet zo goed was maar dat was het ook niet in oosterijk e.d. Wij kunnen het iedereen aan raden die een goede en goedkope skievakantie wil houden. De mensen zijn er vriendelijk en behulpzaam.

    Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Evert
    Evert 30 december 2010 · 20:50

    Ben er een keer geweest met 2 kinderen ,en die willen er nooit meer naar toe , en wel hier om piste,s zijn te kort geen nederlands spekende leraren oude liften slecht eten op de piste . piste slecht geprepareerd . Met andere woorden ga lekker naar frankrijk italie oostenrijk of zwitserland . En met een beetje google ben je net zo goedkoop uit en met een beter skigebied

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul van Luijtelaar
    Paul van Luijtelaar 3 december 2010 · 23:05

    Een perfekt gebied zowel voor beginners als gevorderden. Zowel voor het skieen/boarden en langlaufen. Mijn zoon doet mee op Internationaal niveau aan Skiboarding en vele wedstrijden worden verreden in Spindleruv/Mlyn. Deze sport valt bij gevorderden onder Super-extreem. Wij rijden zelf vanuit Zuid Nederland, via Keulen/Frankfurt/Neurenberg/Rozvadov/Pilsen/ Praag/Mlada-Boleslav/Jicin/Stara Paka en Nova Paka/Vrchlabi/Spindleruv-Mlyn. Dit is voor ons de beste route en zeer zeker niet over de ex DDR of Polen, te ver om en zeer matige wegen. Vanuit Praag heb ik precies 175km te rijden en in minder dan 2.5uur ben ik in het gebied, in de winter. Wel altijd op winterbanden en kettingen in de kofferbak aanwezig. Paul paul0196@gmail.com

    Met familie Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 18 oktober 2010 · 14:43

    Dit skigebied is een ideaal gebied voor beginners, De prijzen zijn zoals altijd veel lager dan in Oostenrijk, zeker voor mensen die graag de bar induiken na het pistevermaak scheelt het heel veel geld(2 euro per biertje). Zoals altijd heb je echter het nadeel dat er voor gevordere Skie/snowboarders te weinig pistes zijn, Bovendien is de wachtijd voor de pistes wel erg lang als je dan binnen 15 minuten weer beneden bent. De wachtijd is met name zo lang omdat je alleen kunt afdalen naar 2 plekken. Tip: kijk dag 1 hoevaak je een lift neemt, en als het voordelig uitkomt kan je dan eventueel besluiten om een puntenkaart te nemen. Hou er rekening mee dat Tsjechie nog steeds een land in opkomst is, men spreekt meestal gebrekkig duits/engels of helemaal geen andere taal( vaak kun je nog beter een jonger persoon aanspreken aangezien de kans groot is dat die het op school heeft geleerd). Mindere punten: - voor apres-skiers: de biertap werkt altijd erg langzaam, op een gegeven moment wordt de tap bovendien dicht gegooid en dien je over te gaan op flesjes, die natuurlijk een stukje duurder zijn. - Meestal een grote wachtrij voor de lift. - de sneeuw wordt in de middaguren snel minder door drukte op de piste. goede punten: - goedkoop ten onzichte van de alpen - een taxi kost je bijna niks(ze rijden behoorlijk hard, dus kijk uit met lopen) - Het skigebied is redelijk simpel, mocht je elkaar kwijtraken zijn er genoeg plekken om af te spreken.

  • Anoniem
    Anoniem 28 februari 2010 · 19:52

    Net terug van 1 week Spindle met 2 kids (13-10 jr). Gewoon geweldig! Overzichtelijke pistes, zeer geschikt voor de beginnende en matige skier. Eten/drinken goed betaalbaar; zorg er wel voor dat je de restaurants mijdt tussen 12.00 en 14.00 uur. Mooie tijd om dan veel afdalingen te pakken, wachttijden liften zijn dan nl. minimaal. Dorpje is niet echt veel. Het eten bij en onder aan de pistes is echter gewoon goed. Koffie uitstekend: van espresso, via cappuccino tot cafe latte: overal is dit verkrijgbaar. Hopelijk is het binnen een aantal jaar mogelijk meer skigebieden met elkaar te verbinden. Als je op 1 dag van piste wilt wisselen, moet je skischoenen uitdoen, inladen in auto, rijden naar volgende parkeerplaats en alles weer aan doen. Kost veel tijd, dus per dag werd door ons besloten welke piste genomen zou worden. Wandelroutes zijn er wel, een echt overzicht niet te vinden. Langlaufen was tot mijn verbazing niet mogelijk, wel cross country. Aan andere kant van berg (dus in ander dal) kon het wel, hiervoor dien je echter eerst 3 km te skien. En laat ik dat nou net niet kunnen! Dus waarom nou vermeld wordt dat er 80 km aan langlaufloipes zijn: deze zijn er dus echt niet! Route via Dresden-Praag aan te bevelen boven de kleine weggetjes via de routeplanner (via Polen). Het zijn wel meer kilometers, maar wel over een goed berijdbare snelweg. De laatste 50 km duren een uurtje, maar dat is beter dan 4 uur binnendoor. Volgend jaar gaan we weer!

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2010 · 12:42

    wij zijn van 13-02-2010 t/m 20-02-2010 geweest in spindeleruv mlyn met 4 personen. de pistes waren erg mooi, natuurlijk niet zo lang als in frankrijk of oostenrijk, maar wat wil je ook voor de prijzen van tsjechie. we waren voor deze vakantie p.p net zoveel kwijt als in val thorens alleen een kamer. het eten en drinken is goedkoop, wel simpel. de liften waren wel erg druk, vooral als je helemaal naar boven wilde. pistes gaan wel allemaal op 4 uur al dicht dat is wel jammer, dus vroeg je nest uit en gelijk de piste op! voor de rest prima wintersport gebied voor beginners en voor de gevordenen! misschien tot volgend jaar.

  • Anoniem
    Anoniem 12 februari 2010 · 19:23

    Wij zijn vorig jaar geweest in splindl ,voor beginners en mensen die de blauwe en rode piste skieen is het ruim voldoende. Het is geen feest zoals in Oostenrijk maar echt een gezellig familie gebied tenslotte maak je sfeer zelf. Je kunt er voor weinig eten en drinken. Voor snowboarders zijn er ook vele mogelijkheden .Je kunt reizen met de skiebus van de ene piste naar de andere of je neemt voor weinig een taxi . Ons is het goed bevallen met pubbers die kunnen hun gang gaan .Je komt ze onderweg wel weer tegen en je bent ze niet heel de dag kwijt. Wij hebben er in ieder geval weer zin in .

  • Anoniem
    Anoniem 11 februari 2010 · 14:30

    mensen die al geweest zijn: is het een leuk gebied en ligt er veel sneeuw, ik snowboard nu ongeveer 3 jaar en wil weten of het er oook geschikt voor is?!

  • Anoniem
    Anoniem 6 maart 2009 · 12:32

    Voor de 1e keer in Tsjechie en ik was reuze benieuwd. Toch wel een hoop negatieve verhalen gelezen op internet. Maar het is ons heel erg goed bevallen. Wij waren in Spindleruv Mlyn, een gemoedelijk leuk en gezellig dorpje. Plaatselijke bevolking kan een beetje gereserveerd overkomen, maar zeker niet onvriendelijk en het is aan jezelf hoe je daar mee omgaat. Leren skieen in Spindle is voor de kinderen ideaal. Voor de wat meer ervaren skieer is het ook net wat je zelf zoekt in een skivakantie. Zelf vond ik het leuker om keer op keer met de kids afdalinkjes te maken en dan maakt het mij niet zo uit dat het geen groot uitgestrekt ski gebied is. Wij maakten s\'morgens de keuze \'waar\' we gingen skieen, halverwege de dag van ski locatie wisselen vonden we zonde vd tijd. Je doet ongeveer een half uurtje over een dalafdaling als je in 1x doorgaat en als je met onervaren skieers en/of kinderen bent doe je er 2u over ?). Vond ik zelf prima! Lekker beneden een bakkie doen en weer naar boven. Op Medvedin kun je op de rode piste tijdens de afdaling ook even een stop inlassen en wat drinken; prima! Skiles, liftpassen, skihuur, eten, drinken; het is onwijs goed te betalen in Tsjechie. We hadden alleen een vervelende ervaring met verwisselde skies, maargoed; dat kan je overal overkomen. Kortom; wij hebben een meer dan prima vakantie gehad en als het ff kan gaan we volgend jaar weer naar Spindle!!

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2009 · 10:22

    Wij zijn net een paar dagen terug uit Spindleruv Mlyn. Vond het een erg leuk dorp en een leuk skigebied, zeker voor beginners. Een tip: als je kinderen niet in een skiklas willen, dan is priv?s ook een aanrader. Wij hadden zelf een pension geboekt vanuit Nederland (Pension Sport, Bedrichov) en waren errug tevreden. Vriendelijke pensionhoudster. Helaas brak ? van ons zijn been. Is geopereerd in Vrchlabi en komt vandaag pas terug. Iedereen was erg behulpzaam en dat is wel zo prettig. Voor gezinnen met jonge kinderen is dit zeker een aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2009 · 15:05

    Zijn net 21 februari terug uit Spindleruv mlyn, voor beginners een heel leuk skiegebied. We hebben alleen 7 dagen sneeuw gehad maar toch volop kunnen skien.De mensen zijn er op, een enkeling na, waar wij geweest zijn vriendelijk en behulpzaam. De prijs kwaliteit verhouding is er ook nog redelijk bijv. op de piste onderaan de lift,2 grote hotdogs, 1 hamburger en 3 maal flesje cola voor 8 euro.Ook in het dorp goede restaurants waar je voor een redelijke prijs kan eten.Liftpas voor 6 dagen 90 euro bijna geen wachttijden aan de liften langste dat wij hebben gewacht was ca. 10 minuten.Kortom voor beginners een leuk gebied, we gaan volgend jaar weer.

  • Anoniem
    Anoniem 17 februari 2009 · 20:44

    Wij gaan aankomende vrijdag voor het vierde jaar naar Tsjechie! ? Hebben er al erg veel zin in!!!! Hiervoor zijn we altijd naar bulgarije&Oostenrijk geweest.(ook erg leuk!) Maar in Tsjechie heb je niet echt dieptes waar je naar beneden kijkt. Fijne pistes! Vooral svatr petr erg fijne berg. Zonne berg ook erg leuk, alleen is er meestal wel koud&bewolkt en er staat meestal een wat hardere wint.... De restaurants op de piste´s zijn ook erg gezellig, en niet te duur!!! Verder superleuke mensen? TIP: lunch voor of na ¨lunchtijd¨ (tussen 12&1) want dan is het meestal wat rustiger bij de liften!

  • Anoniem
    Anoniem 16 februari 2009 · 23:13

    Met carnaval is het nog om te doen met de drukte. Ik kom er nu voor de 4e keer en ook aankomende carnaval ben ik er weer te vinden. Ik vind het er prettig skien ondanks ik na vier jaar nog bij de beginnersgroep hoor. volgend jaar toch maar eens kijken voor iets anders. Goedkoop is het er zeker. voor een dagpas betaal je omgerekend 16 euro. dat is in Oostenrijk of Zwitserland wel anders. Het beste kun je niet over Polen rijden. Ga via dresden naar praag en sla bij Melnik af de 16 op. volg deze tot E65 en houd dan Turnov aan. In Turnov ga je op zoek naar een bordje dat verwijst naar Zelezny via 10 of naar Semily via 283.(Kan beide) Daar zal Vrchlabi aangegeven zijn en dan ben je er bijna. Het reuzengebergte is bij uitstek een mooi gebied om naar toe te gaan. Ook in de zomer kun je daar volop genieten van vele activiteiten die daar te ondernemen zijn in de natuur.

  • Anoniem
    Anoniem 11 februari 2009 · 18:08

    Ben 2 jaar terug in spinleruv mlyn geweest omdat de kinderen nog niet konden skien , FOUTE beslissing 7 en 9 jaar leraren spreken geen nederlands en de mensen bij de lift zijn NIET kindvrienderlijk!!. Daarna 2 keer in oostenrijk geweest na een dag vroegen de kinderen om nooit meer naar tsjechie te gaan dat zegt genoeg. Als je het om het geld doe ? dan kan je voor het zelfde geld naar oostenrijk als je een beetje prijs bewust bent en creatief op het internet, zoek op deze site een gebied uit en google maar !!!

  • Anoniem
    Anoniem 5 januari 2009 · 13:03

    Een beginnende boarder/ski?kan er redelijk uit de voeten, maar ben je dat beginstadium eenmaal voorbij, ben je direct ook uitgekeken in heel Tsjechi? De bijzonder korte afdalingen (max 30 minuten) en zeer lange wachttijden bij de liften (ca. 45 minuten) hebben mij een slechte vakantie gegeven. Tsjechoreizen is geen goede operator trouwens. Je neemt een appartement in het dorp, je krijgt een kamer hoog verstopt in de bergen en het bijkomende vervoer mag je zelf ophoesten. Slechte communicatie en totaal geen klantwaardering. Wat me ook erg tegenviel, is de criminaliteit die samengaat met de stroom van Russen. Veel ski\'s/boards/tassen zijn in een week gestolen, bekenden zijn beroofd en mishandeld. Het lokale personeel spreekt amper Engels en is onbeschoft. Het eten is er, samen met de hygi?, erg slecht. Voor weinig geld een eerste wintersport om wat te spelen: redelijk te doen. Leuke wintersportvakantie voor een gevorderd afdalen: afrader!!!

  • Anoniem
    Anoniem 15 november 2008 · 16:02

    Beste skivakantie OOIT!! nog nooit zo erg naar mn zin gehad, ik was er met mn homo vriendje Nelis. We hebben erg romantische week gehad, mede dankzij de goede seks en de zeer vriendelijke mensen? beginners, gevorderde en familie‘s is het top skieen. Ik ga dit jaar weer Greetz Jan Willem

  • Anoniem
    Anoniem 9 maart 2008 · 22:20

    Afgelopen week voor de de tweede keer in spindleruv geweest. Top vakantie gehad. Zaten in een appartement in Horni Misecky. Netjes verzorgt, geen apres ski, verder wel mooie pistes voor beginner en meer gevorderd. Geen auto of bus nodig gehad. Jammer dat restaurants om 20:30 uur de deuren sluiten. Reis vanuit zuidholland precies 12 uur, had 10 uur kunnen zijn maar kwamen na 2 uur rondrijden erachter dat de bergpas over harracov afgesloten was. Absolute aanrader voor skigebied met kids. volgend jaar weer !

  • Anoniem
    Anoniem 1 maart 2008 · 10:39

    Voor het eerst een weekje naar tjechie geweest. De rit viel reuze mee (alles bij elkaar 10 uur - vanuit zuidholland). Zoals al eerder werd vermeld, houden de laatste 2,5 uur het meeste op. Voor ons, als tweede jaars beginners goed te doen. Privelessen echt niet duur en de huur van de skies, stokken en schoenen ook niet. Tip, kijk de eerste dag even rond en onderhandel wat. We betaalden uiteindelijk 300 kronen per dag, voor 2 volledige sets! Bedenk ook of je van te voren weet hoe vaak je naar boven wilt gaan; als je maar 2 of drie keer wilt, is het goedkoper 3x een \'enkeltje\' te kopen ? We hebben een week in hotel Zatisi doorgebracht. Hotel is netjes en schoon. Kamers zijn niet supergroot en de schoonmaakster heeft een bijzonder zware lijflucht ;-(! Ontbijt is net voldoende, de ene dag scrambled eggs en de andere dag wordtjes. Dat heb je na een week wel gezien! Avondeten was goed en lekker en genoeg.

  • Anoniem
    Anoniem 26 februari 2008 · 09:18

    Voor het eerst hier op skivakantie. 12 jaar terug in Oostenrijk geweest. Reden: omdat het goedkoper is. Leuk skigebied vooral de Medvedin was lekker in de zon. Ook zijn we naar de Petr geweest en dit is ook voor de gevorderden goed te doen. Er is zelfs een stukje zwarte piste. Geen lange wachtrijen en een rustige sfeer. Als je het geen nadeel vindt om met de bus van het een na het andere skigebied is dit een aanrader.

  • Anoniem
    Anoniem 14 februari 2008 · 18:16

    welke zwarte piste is dat dan??? die op svaty petr. want ik ben tourist en durf en best van af hoor. boarden ? jupp next week. totnu toe zien voorspellingen er wel goed uit?

  • Anoniem
    Anoniem 13 februari 2008 · 17:24

    gaan volgende week vrijdag weer, voor de 10e keer heen. supervakantie altijd. Kennen er veel mensen! Echte aanrader voor beginners, zwarte piste ECHT NIET voor beginners. Geen toerist die er af durft! Zelfs ik niet!

  • Anoniem
    Anoniem 5 februari 2008 · 15:18

    Na de jaarwisseling 2005-2006 voor de eerste x wintersport naar Splyn. Nu 3 x Alpen later een mening. Goed gebied om te leren skieen. Als je priv?s neemt en je hebt een goed engelssprekende skileraar dan kun je na 8 uur les aardig skieen. Het prijsverschil tussen priv?en groepsles voor 2 of 3 personen was niet groot en de moeite waard. Het skigebied bestaat uit vier deelgebieden die niet met elkaar verbonden zijn. Medvedin was vaak dicht vanwege de wind waardoor het bij Swaty Petr erg druk was. Bij ? van de liften beneden soms een wachttijd van 20 tot 30 minuten. Was je boven dan viel het wel mee. De zwarte piste hier schijnt behoorlijk heftig te zijn, geen toerist schijnt hem daar te durven doen. De laatste 2 dagen bij Labska geweest. E?geinige, rode afdaling, geen wachttijden en leuke eettentjes. Met stoeltjeslift sinds 2006 in tegenspraak met veel info uit de folders/sites. Nu denk ik dat het gebied me zou tegenvallen. Vergis je niet in de afstand het stuk door Tsjechie gaat over kleinere wegen en kostte ons 3 uur.

  • Michel
    Michel 3 januari 2008 · 19:25

    Ik ben voorjaar 2005 in Spindleruv Mlyn geweest. Voor mij was dit de 1e wintersportvakantie. Ik vond het een mooi gebied, maar afdalingen zijn kort en de verschillende gebieden zijn niet dmv skiliften/afdalingen met elkaar verbonden. Toch is er voldoende variatie te vinden in het gebied wat afdalingen betreft. Condities van de pistes waren \'s morgens goed, maar door de drukte op pistes (voorjaarsvakantie) was eind van de dag dit een stuk minder. Verder heel erg veel sneeuw gehad, er lag al 2 meter toen we aankwamen en er kwam nog een meter bij die week. Ik vind dit gebied geschikt voor beginners, gevorderden en gezinnen met kinderen (ook voldoende les-aanbod), maar de ervaren skier heeft hier te weinig uitdaging.

  • Andr?
    Andr? 17 december 2007 · 13:15

    We gaan met ons gezin (5 pers.) nu voor de 10e keer met de kerstdagen en hebben het ieder jaar perfect naar onze zin. Komen ieder jaar ook weer bekenden tegen die ook steeds terugkomen dus zal het wel goed zijn. Het pension, eten en vertier is gewoon goed. Het dorp is gezellig. Oudere mensen lijken misschien iets stug, maar die hebben dan ook de tijd nog meegemaakt dat je in dit land nog op je woorden moest letten. Let wel goed op je skies of board en zet ze bij voorkeur op slot, er opereren wel eens gasten die niet in skien of boarden geinteresseerd zijn maar wel in de materialen, heb je in Oostenrijk en Frankrijk trouwens ook.

  • Pim
    Pim 11 december 2007 · 21:12

    Ben er vorigjaar een week geweest, Eten en drinken goedkoop! Pistes zijn goed liggen alleen best ver uit elkaar! Neem als je er ben zeker een taxi naar de piste! ze stooien er nietzo als in oosterijk! Voor gevorderde ben je er na 2 a 3 dagen wel opuirgekeken daar. De liften gaan er ook precies op tijd dicht, als je dus ergens boven ben kan je een taxi nemen, de gezelligheid zolas in oosterijk is er niet echt te vinden. Wel genoeg uitaansmogelijkheden en niet te duur!

  • Pim
    Pim 11 december 2007 · 21:11

    Ben er vorigjaar een week geweest, Eten en drinken goedkoop! Pistes zijn goed liggen alleen best ver uit elkaar! Neem als je er ben zeker een taxi naar de piste! ze stooien er nietzo als in oosterijk! Voor gevorderde ben je er na 2 a 3 dagen wel opuirgekeken daar. De liften gaan er ook precies op tijd dicht, als je dus ergens boven ben kan je een taxi nemen, de gezelligheid zolas in oosterijk is er niet echt te vinden. Wel genoeg uitaansmogelijkheden en niet te duur!

  • Danny
    Danny 19 oktober 2007 · 11:05

    Hoi Allemaal. Vorig jaar met BIG FOOT naar Tsjechie geweest. Was echt leuk. Goed pension, aardige mensen en heerlijk eten. Het weer was ook goed. Veel sneeuw! Dit jaar gaan we zeker weer. BIG FOOT Vakantiereizen is een aanrader; aardige mensen en goede service. Groetjes.

  • liesbeth
    liesbeth 20 maart 2007 · 18:47

    wij zijn al drie jaar naar svaty petr geweest en da is een zaaalig ski-oord,, nu gaan we dit jaar er weer heen maar zijn bang dat we geen sneeuw ni meer gaan hebbe (we gaan in de paasvakantie) ,, als ge er nog maar één dag zijt geweest wilde al weer meer en meer en nooit meer stoppe! er zijn ni zo veel verschillende pistes maar wel heeeeel toffe!!x.

  • Fam Leek
    Fam Leek 5 maart 2007 · 11:12

    Net 1 dag terug van een week Spindleruv. Goed te doen voor beginners. Wanneer het geskied kan worden prima, maar wanneer dit niet het geval is wordt het minder. Alternatieven best aan de prijs. Uit eten met grote groep prima te doen en betaalbaar. Verder zijn de prijzen best aan de hoge kant, dus goedkoop is niet aan de orde. Hebben ons prima vermaakt op 1 dag na alleen maar sneeuw gehad. De meeste mensen in deze plaats zijn niet echt aardig, stug en onvriendelijk en onbehulpzaam. Jammer, maar dat mocht onze pret niet drukken. Evengoed een aanrader voor beginners, als er maar sneeuw ligt!

  • m koolhaas
    m koolhaas 4 maart 2007 · 22:38

    We zijn net terug week 9 de hele week sneeuw prachtig en zondag morgen 4 maaart sneeuwd het nog .Voor kinderen een prachtig gebied .Voor gevorden leuk afwisselend .Aardige mensen en goedkoop

  • peter
    peter 4 maart 2007 · 12:17

    Zijn nu een week terug, en gemengde ervaringen.Het skiegebied is voor beginners zoals wij erg goed.Voldoende mogelijkheden.Alleen de oudere bevolking zijn erg stug.De sneeuw was in het begin van de week goed maar werd aan het aan einde van de week papperig door de hoge temperaturen.We hebben wel een slechte ervaring met Tsjecho reizen door een verschrikkelijke busreis van 33 uur was ons appartement vergeven aan andere mensen , omdat er niet gemeld was dat wij later aankwamen.Een flinke smet op je vakantie.

  • veronique
    veronique 3 maart 2007 · 19:30

    beste wintersporters , ik ben nu een week terug van spindleruw mlyn en het was wederom heel leuk . de sneeuw was wat minder maar goed genoeg om te kunnen skien. we hebben iedere dag veel zon gehad dus het was echt warm. de prijzen waren ten opzichte van vorig jaar wel wat duurder maar nog niet duur. de pistes waren niet zoals hier staat in zeer goede staat maar wel redelijk. op de blauwe pistes kwam het gras en modder er doorheen dus daar zijn we een keer vanaf gegaan en daarna niet meer . de rest was allemaal heel leuk en gezellig . TIP ALS JE LEKKER WILT ETEN GA DAN NAAR RESTAURANT ELAN . super eten !!! groetjes veronique

  • Tessa
    Tessa 28 februari 2007 · 23:21

    A.s. vrijdag gaan wij weer met 14 man naar Spindleruv. Vorig jaar in precies dezelfde week geweest en echt een super vakantie gehad. Prima skigebied, alles goed onderhouden, pistes, liften, materiaal. Verder een leuke aprés ski in de Audi-bar. Heerlijk gegeten én gedronken voor relatief weinig geld. Op enkele uitzonderingen na zoals het mexicaans restaurant wat fors aan de prijs was! Sommige lokale inwoners zijn erg stug maar dat weegt niet op tegen de wel aardige inwoners. Leuke alternatieven voor in de avonduren, zoals een 4 km lange rodelbaan in het donker...... Zonder winterbanden en sneeuwkettingen kom je niet ver buiten het dorp dus wanneer je naar dit gebied gaat deze dingen zeker meenemen!

  • E.Hendriks
    E.Hendriks 24 februari 2007 · 13:51

    Parkeren van de auto bij de piste's is bijna niet mogelijk.tip:neem een taxi die je voor de lift afzet.Faciliteiten in Hotel Adam zijn prima maar het personeel heb ik de gehele week niet zien lachen. Ski-mogelijkheden op Svaty-petr zijn het beste in dit gebied.Uit eten gaan moet je ver van tevoren reserveren anders zit alles vol.

  • ans van beers
    ans van beers 22 januari 2007 · 10:19

    Gisteren 22 januari terug gekomen was erg gezellig jammer geen natuurlijke sneeuw wel sneeuwkanon. Als je een leuke nederlandse skileraar zoekt ga dan naar Skol Max en vraag naar Ronny (hij is geweldig)

  • Olaf Brouwer
    Olaf Brouwer 9 januari 2007 · 22:34

    Ik ben vorig jaar in januari hier wezen skieen en de omstandigheden zijn echt niet met Oostenrijk of Frankrijk te vergelijken, maar hier betaal je ook meteen de helft minder. Ik vind het voor beginners erg geschikt want je doet skie-ervaring op zonder dat je meteen failliet bent.

  • Pieter Dros
    Pieter Dros 9 januari 2007 · 00:56

    Skieën in Tjechië moet je niet gaan vergelijken met skieën in de Alpen! Dus de Svaty Petr is voor Tjechische maatstaven prima! Wij waren er in de krokus-vakantie in '06 en we wisten dat het dan erg druk zou zijn! En dan moet je ook niet zeuren over de wachttijden bij de liften! De ski-lessen die er gegeven worden zijn erg goed! De sfeer in en buiten de "Audi-bar"is bijna Oostenrijks!De prijzen voor ski-les,ski-pas,eten,drinken,pensions,hotels,enz...zijn ongelooflijk laag!Ga dan wel s'morgens je diner reserveren in de vele restaurantjes! Als je goed kan skieën en je wilt tochten maken en vele pistes pakken dan moet je hier niet naar toe gaan!Kinderen en volwassenen die niet of nog maar net kunnen skieën hebben hier een goede keuze gemaakt om naar het mooie,gezellige,goedkope Spindleruv Mlyn te gaan! Onze week in Pension Elisabeth was "TOP"!

  • jacko
    jacko 3 januari 2007 · 18:35

    We zijn al een aantal jaren naar Tsjechie geweest. eerst PEC , Nu 2 jaar naar Spyndler. Gebied is zeer mooi , alleen zoals de meesten al zeggen , niet zo geschikt voor gevorderden. Wel 2 funparken ( goed geshaped ) en een perfecte halfpipe. Dus voor de freestylecracks , zeker de moeite waard.

  • zwerver
    zwerver 2 januari 2007 · 20:16

    Voor het eerst een skivakantie gedaan in Spyndl. Voor beginners was het geweldig. Via de skischool, Skol Max kregen wij een Nederlandse skileraar toegewezen. Dat was geweldig goed. Wil je Skien in Spyndl. Ga dan naar Skol Max en vraag naar Ronny.

  • j.g
    j.g 31 december 2006 · 12:41

    Met ons gezin een aantal jaren geleden geweest. Het was voor ons een prima vakantie qua prijs,kwaliteit. We hadden goede sneeuwkondities. Leraren waren Nederlands,dus makkelijk voor de kleintjes om het skieen aan te leren.

  • jeroen en roelina
    jeroen en roelina 31 december 2006 · 12:15

    wij zijn net terug van een weekje spindleruv mlyn en helaas hebben we maar 1 dag geskied omdat er zo weinig sneeuw is gevallen. er was maar 1 piste open en dan is het niet zo leuk om te gaan skieen omdat iedereen dan op de ene piste is en het erg druk is bij de lift. ik denk als de andere pistes open waren dat het dan wel erg leuk was geweest om er te skieen. verder kun je genoeg andere leuke dingen doen zoals bijv. naar het plaatsje harrachov daar kun je een glasblazerij bekijken. verder kun je overal wel lekker eten voor niet al te veel geld. wel zijn de prijzen flink omhoog gegeaan met 6 jaar geleden toen ik er er was maar dat is wel logisch vind ik.

  • Tonny Jansen
    Tonny Jansen 4 december 2006 · 13:01

    Ik ga nu voor de vijde keer en vind het supper daar. Er is voor een ieder wel wat te doen zoals sledetochten enzv. Skien doe ik op svaty petr daar kun je v/a een uur of vier ook gezellig apreskien in de audibar. Dit gebied is een echte aanrader hotel en eten is er niet duur en goed.

  • Merel
    Merel 12 september 2006 · 16:13

    Dit is de tweede keer dat ik naar Tsjechie ben gegaan. Het gebied is groot, de vergelijking met Oostenrijk is er zeker. Het skigebied is groot, het nadeel is dat je niet via skiliften overal kan komen. Je moet s'ochtends beslissen naar welk deel je gaat! Apres ski is beneden in het dorp te vinden. Voor ski-verhuur moet je vroeg zijn , anders is alles al weg! Je kan heel lekker eten in de verschillende restaurantjes. De hotels zijn een stuk goedkoper dan in Oostenrijk en net zo goed!

  • Erik
    Erik 21 augustus 2006 · 10:12

    Ben vorig jaar geweest (helaas pols gebroken) haha, vondt het een goede wintersport bestemming, alleen vind ik de mensen en de sfeer totaal niet te vergelijken met bv. Oostenrijk. Het lijkt soms wel of die mensen toerisme schuwen... daardoor geef ik liever wat meer geld uit om lekker relaxed in oostenrijk te boarden of te skien.

  • Sara Borst
    Sara Borst 21 augustus 2006 · 10:12

    Ik ben er nou twee jaar achter elkaar geweest en ik vond het nog steeds erg leuk. De lessen die je kunt bestellen zijn erg goed en de leraren en leraressen zijn erg aardig en duidelijk. Mijn plannen zijn om volgend jaar weer te gaan, omdat ik me er nooit verveel. Het zwembad is ook helemaal compleet met het turks-stoombad en de sauna. Vrienden maak je er snel genoeg, want er zijn meer dan genoeg gezellige Nederlanders!

  • W. Wervelman
    W. Wervelman 21 augustus 2006 · 10:00

    18-25/2/06 Leuk skigebiedje voor beginners en families met kinderen, die nog moeten leren skien. Erg druk, (te)veel Nederlanders! Overvolle bussen, lange wachttijden bij de liften. Tsjechen zijn vriendelijk, zolang jij zelf ook vriendelijk en beleefd bent!

  • Christiaan van Dijk
    Christiaan van Dijk 21 augustus 2006 · 09:59

    Ontzettend lange wachtrijen, voor te weinig plezier. Viel ontzettend tegen. Naast skieën niets te doen. 1 goede lift, maar een wachtrij van MINSTENS een 45 minuten om 12:00. Binnen 15 minuten ben je alweer beneden.

  • Kim
    Kim 21 augustus 2006 · 09:56

    Spindler is helemaal geweldig! Je hebt 2 grote gebieden Medvedin en Svaty Petr. Wij zijn de gehele week in Medvedin gebleven en het was super, ontzettend goede en leuke skilerares. Ontzettend goedkoop en lekker eten, We gaan ZOOOOOOO volgend jaar weer! Echt helemaal toppie!

  • Joke Tolenaars
    Joke Tolenaars 21 augustus 2006 · 09:56

    Om te leren skien SUPER. Goedkoop en goede leraren. Beter dan in Oostenrijk. Wil je echter dagtochten maken dan is dit gebied niet geschikt. Onderaan de pistes kan je lekker eten en drinken. Kan/wil je partner niet skien? Niet erg. Uurtje lekker skien en dan samen koffiedrinken. Berg weer op en je geniet dan toch samen! Je ook ook nog een dagje Praag doen. Slechts op 120 km.

  • jane
    jane 18 augustus 2006 · 17:47

    onvriendelijke mensen,slechte pistes,lange wachttijden,weinig pistes,slechte voorzieningen,het enige goede was het eten naast het onvriendelijk personeel dan.

  • Dennis
    Dennis 18 augustus 2006 · 17:47

    Voor beginners een leuk gebiedje maar wel met het nadeel dat als je in het hoogseizoen (kerst/krokus) er bent de wachttijden bij de liften oploopt tot meer dan een half uur. Tevens is het verstandig om met uit eten te reserveren anders is er gewoon geen plek meer. Kwa natuurschoon is het gewoon helemaal TOP

  • Germie
    Germie 18 augustus 2006 · 17:40

    Gelegen in het Reuzengebergte in Tjechie. Bij Zittau de grens over, via Liberec naar Vrchlabi. Vanaf Vrchlabi met de auto makkelijk te bereiken. De weg ernaartoe vanaf Vrchlabi kan vol met sneeuw en ijs liggen. Spindleruv Mlyn is een mooi dorpje/stadje, echt een wintersportdorp. Parkeren mag lang niet overal. Parkeer je op plaatsen waar het niet mag, dan krijg je vrijwel onmiddelijk een wielklem met een forse boete (in het 'guldentijdperk' was dit ong. 500 DM). De parkeertarieven op de openbare parkeerplaatsen zijn ronduit hoog te noemen. Het Reuzengebergte is een klein gebergte, wat toch behoorlijk sneeuwzeker is. De lengte van de pistes is op zich prima, zo'n 2 km. De zwarte pistes zijn kort, maar wel wel goed geprepareerd. De liften zijn vrij modern, maar bieden te weinig kapaciteit. Soms moet er beneden zo'n 20 minuten gewacht worden. Er zijn stoeltjesliften, ankerliften en paddestoelliften.Verder zijn er sneeuwkanonnen, nog niet genoeg om het hele gebied te voorzien, maar de ontwikkelingen gaan snel volgens mij. Uit eten gaan kan hier prima. Spinderuv Mlyn berekent voor Tjechie wel vrij dure prijzen, maar nog altijd goedkoper dan in Nederland.

  • M van Aalst
    M van Aalst 18 augustus 2006 · 15:35

    Wij zijn net terug uit Spindleruv Mlynn 17.02 t/m 25.02.06. Wij hebben een hele goede vakantie gehad en is een echte aanrader. Wij waren met beginnende en gevorderde skiers maar we hebben ons geen moment verveeld. Snap niet dat sommige mensen zo negatief kunnen zijn. Nogmaals het is een ABSOLUTE aanrader.

  • Markus van der Geest
    Markus van der Geest 18 augustus 2006 · 15:33

    Goed gegeten en gedronken voor weinig. Typisch gezinsgebied met relatief veel beginners. Capaciteit en mogelijkheden zijn beperkt. Logistiek valt er nog veel te verbeteren als je net als ik een hekel hebt aan wachten op overvolle skibussen. Klant is ook niet altijd koning. Beetje amateuristische organisatie en stress waarschijnlijk vanwege de krokusdrukte. Soms ook wel aandoenlijk. Alleen Hollanders gezien. Wel leuke week gehad, voor het eerst met de kids. Kom misschien nog wel eens terug. Nog even nadenken......

>