BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Winklmoosalm - Steinplatte

Reviews Winklmoosalm - Steinplatte

86% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 7.7 op basis van 3740 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, rustig, geen vlakke stukken, goed eten op de piste, eenvoudig bereikbaar en goede variatie in pistes.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, niet geschikt voor tochten en beperkte off-piste.

Wat vind jij van Winklmoosalm - Steinplatte?


Beoordelingen van gebruikers

  • WilcovanBragt
    WilcovanBragt 22 februari 2018 · 14:52

    Vanuit Lofer een dagje naar de Steinplatte geweest (carnavalsvakantie). In vergelijking met Lofer viel de grootte parkeerplaats op en de rust bij de gondel naar boven (rond 8:30u). Ook het eerste uur (tot 10:00) was het heel rustig op de piste, daarna werd het wat drukker maar nergens heel druk (ook niet bij de liften). De piste zijn/lijken langer en er zit wat meer variatie in dan Lofer. Blauw is 4 en 12 heerlijk. Mijn favoriet is de rode 9. Tijdens dit dagje was het extreem druk in de restaurants (het lijken er wat weinig voor zo'n gebied). We hadden pas om 14:00 een keer plek om wat te eten (het was buiten te koud, er waren wel veel terrassen). Dat vonden we het enige minpuntje van dit gebied. Door de variatie en meer rode pistes, geschikter voor families met wat grotere kinderen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Bennie
    Bennie 24 juni 2017 · 10:56

    Misschien wel het beste kleine skigebied dat ik ooit bezocht heb. Hoewel moeilijke afdalingen hier ontbreken zijn er des te meer brede pistes in diverse hellingsgraden in de categorieën blauw en rood. Wat kun je hier heerlijk relaxed cruisen als het niet zo vlot hoeft, uitstekend lessen om de sport te leren en knallen als je daar zin in hebt. Daarnaast heb je ook nog eens prachtige uitzichten! Door de slimme opzet voelen de pistes niet als kort, terwijl het aantal hoogtemeters toch wat beperkt is. Off-piste is hier niet zo groot, maar langlaufers kunnen er prima uit de voeten. Bij goed weer is de Seegatterl-abfahrt een sprookje. Je kunt via een skiweg van de Winklmoosalm terug naar de Oostenrijkse kant, maar dit wandelpad is precies wat de naam zegt, een looproute. Pak gewoon de lift en neem de grensovergangspoortjes. Uitstekend voor families, wat minder geschikt voor kilometervreters. Hoewel het groter aanvoelt dan de 42km die er officieel zijn. En wil je meer, is er genoeg keuze uit skipas-uitbreidingen waarmee je in nabijgelegen gebieden terecht kunt. Binnen een half uur ben je zomaar bij zeven andere gebieden, waaronder reuzen Saalbach-Hinterglemm-Leogang-Fieberbrunn (Fieberbrunn), Kitzbühel en SkiWelt (Going/Ellmau).

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast520
    Gast520 19 januari 2017 · 21:04

    Uitermate fijn gebied, zeker voor sportieve senioren.

    Met familie 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast625
    Gast625 16 januari 2016 · 18:32

    Heerlijk overzichtelijk gebied, super voor beginners en voor gevorderden is het ook nog leuk. Heerlijke restaurants op de piste en reit in Winkl is ook leuk voor een dagje winkelen.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast540
    Gast540 30 maart 2015 · 09:18

    Een slordige 25 jaar geleden in dit gebied voor het eerst op ski's gestaan (Reit im Winkl), na jarenlang zonder sneeuw overgestapt naar snowboarding en weer in hetzelfde gebied terechtgekomen. Natuurlijk is het heel erg veranderd, maar alle veranderingen zijn ten goede! Het is een mooi overzichtelijk gebied met niet al te moeilijke pistes. Wij hadden meer dan voldoende uitdaging, maar we vroegen ons wel af of dat ook nog zo is als je op zoek gaat naar moeilijke zwarte pistes. Voor families is het gebied zeker een aanrader, door de geboden overzichtelijkheid (je raakt elkaar niet makkelijk kwijt). Wij gaan zeker nog vaker!

    Met partner Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Gast304
    Gast304 10 maart 2015 · 09:48

    Prachtig skigebied, veel mogelijkheden. Ook wat betreft lunch en drinken. Ook prima piste, zeker voor gevorderde. Goede tijd gehad!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast244
    Gast244 13 december 2014 · 14:26

    Ik kom hier al 15 jaar en het blijft het mooiste skigebied waar we elke keer weer graag terug komen . weer of geen weer de pistes zijn altijd super

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Melis
    Melis 31 oktober 2014 · 14:16

    Reeds 4 keer naar Waidring geweest. Leuk compact skigebied, voldoende afwisseling voor beginner en lichtgevorderd. Zeer moderne liften in het gehele gebied en daardoor ook snelle doorstroming. Behoorlijk sneeuwzeker. Leuke restaurantjes en toch wel behoorlijke diversiteit aan slaapaccomodaties voor ieder prijsniveau.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • PimBressers
    PimBressers 25 november 2013 · 19:53

    Kom al vele jaren in dit gebied, altijd weer erg fijn! Het gebied is relatief klein qua pistekilometers en ook de hoogte ligging is wat aan de lage kant; echter de ligging van waidring en de steinplatte tussen andere (hogere) bergen zorgt ervoor dat hier altijd vrij veel sneeuw valt, waardoor ik nog nooit heb hoeven klagen over de sneeuwhoeveelheden. Verder gewoon erg gemoedelijk sfeertje.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast066
    Gast066 25 april 2013 · 13:08

    T was echt super super leuk. Het skigebied vond ik heel erg fijn en leuk. Ik deed het voor de eerste keer, en t was echt geweldig. Zo'n gezellige sfeer in waidring en op de piste. De mensen zijn allemaal vriendelijk. In de super leuke restaurantjes vooral (stallenalm) kun je heel goed eten en is t heel gezellig. Ik ben zo positief over waidring! Ook als je lessen neemt, krijg je die van hele goede leraren. Allemaal helemaal top. Ik raad iedereen aan die net begind met skien naar waidring te gaan. Maar ook als je al goed kunt skien of snowboarden zou ik er ook heen gaan! Ik heb echt een TOP vakantie gehad met iedereen en alles er op en er aan. VOLGEND JAAR ZEKER WEER

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Kenny
    Kenny 6 februari 2013 · 17:01

    vorige week voor het eerst naar waidring geweest en voor mij was het in 1 woord: FANTASTISCH! ondanks het over het algemeen wat mindere weer een top week gehad in een heerlijk skigebied. gastvrijheid top, eten top, huisje top en voor de onervaren skiers en boarders die mee zijn gegaan ook een prima "piste" op de hausberg.. wat mij betreft voor herhaling vatbaar

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • prutsertje
    prutsertje 12 februari 2012 · 03:14

    Net terug van skivakantie in het mooie Waidring. In een keurig appartement van familie Heigenhauser vertoeft(Schredergasse 2). Zardini's was weer gezellig;nieuwe activiteiten zoals Tiroleravond,eat en meet en volgens ons meer aandacht voor het eten. Wij hebben er heerlijk gegeten!!!!! Met 3 meter sneeuw een super week gehad!Mooie brede pistes waren geprepareerd,geen wachtrij bij de liften en voor het eerst van de zwarte piste geweest!!! Tot volgend jaar, duurt erg lang!!!!

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Klaus
    Klaus 9 februari 2012 · 15:22

    Dit wunderschone dorp met zijn Steiplatte blijft na 23 jaar nog steeds boeien. Zomers en 's winters blijf je gewoon weer thuis komen. In een woord "Super"

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Nicole
    Nicole 13 februari 2011 · 20:18

    Een aantal jaar geleden in Waidring beland door onze vrienden,die er al jaren komen. Wij vonden het ski gebied op papier erg klein, maar inmiddels gaan we er alweer voor het 3e jaar naar toe. Waidring is vlot aan te rijden,fijne pensions en hotels,vriendelijke mensen ,leuke prijzen en een ski gebied waar onze kinderen niet meer uit willen.. Niet zo hoog,maar altijd nog goede sneeuw gehad en nooit lange rijen. Het gebied is niet groot,maar daardoor wel overzichtelijk met de kinderen en vergeet vooral die heerlijke skiliften niet(verwarmd) Wij maken ons klaar voor een nieuwe vakantie naar Waidring!! Heerlijk!! Nadelen:-niet tot het dal kunnen skieen -beginners starten op de hausberg (in het dorp. Met kleine beginners zou ik daar niet voor kiezen,wil je zelf ook nog wat willen skieen.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • anoniempie
    anoniempie 1 februari 2011 · 18:38

    Wanneer mag ik weer...het duurt nog 329 dagen...kan niet wachten! Ontzettend leuk en mooi gebied. Mensen zijn er ontzettend hulpvaardig en Waidring is een leuk dorpje! Ga eens bij cafe Schmidt een stuk(je) taart eten....

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Piste poes
    Piste poes 31 januari 2011 · 11:11

    Gewoonweg een heerlijk skigebied dat veel mogelijkheidheden biedt. Je kunt vanaf de Steinplatte ook nog eens naar Duitsland skieën dus dat maakt het gebied wat groter. Vooral fijn als er op de hogere hellingen mist is, dan zit je in het Winklmoosgebied onder de wolken. Er zijn genoeg eetgelegenheden maar de Stallenalm is de meest populaire (wel erg druk soms). Wij gaan altijd in de 3e week van januari, dan is het nog redelijk rustig. Helaas zijn er soms wel erg veel grote schoolgroepen en die gaan dan massaal lunchen bij de Stallenalm.

    Met partner Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Familie de Bruin
    Familie de Bruin 11 januari 2011 · 08:51

    Eerste week januari 2011 doorgebracht in Hasenberghof, Waidring. Leuke boerderij, uiterst vriendelijke mensen. Voor vakantiegangers die niet op de ski gaan, is Waidring ook een fantastische uitvalsbasis. We hebben zelf een dag langlaufend door het dal getrokken. Fantastisch aangelegde Loipen, prima voorzien van borden. 's Avonds natuurlijk met de kinderen een fantastische afdaling gemaakt op de verlichte Rodelbaan. De shuttle bus naar boven is een echte aanrader!

    Met familie Langlaufer 1 tot 4 jaar ervaring
  • Henk aus Hollend
    Henk aus Hollend 7 januari 2011 · 14:33

    Ik heb zelf bijna al in heel oosterijk op de latten gestaan. Door vrienden ben ik ongeveer 15 jaar geleden in Waidring terecht gekomen. Het dorp en het skigebied blijven trekken.Omdat het een familie vriendelijk skigebied is (We komen er ook in de zomer, heerlijk rustig)Hebben ook de kinderen hier leren skieën. we gaan ieder jaar met veel plezier naar het' Gemütliche ' Waidring.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • skiprutsertje
    skiprutsertje 2 januari 2011 · 15:10

    Supergezellige apres-ski in Zardini's!!! maar geen geski dan ook geen apres-ski is ons motto. En je kunt er heerlijk skien, gezellig, voor ieder niveau.Hotel Tiroler-Adler is een aanrader, goed eten, prima kamers en gemoedelijk, 5 minuten lopen vanaf de gondel!Pension Winkler: ook prima appartementen. keurig schoon, net als |Adler met sauna onder in het complex! Wij komen al 10 jaar in Waidring, willen wel eens ergens anders naartoe maar kunnen Waidring toch niet loslaten.Nog 13 dagen en we gaan weer!!! Jodelahitie!?!?

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Melly
    Melly 30 december 2010 · 23:32

    Ontzettend charmant en leuk skigebied, topservice en vriendelijkheid alom! Een geweldige vakantie! Mooie pistes en een mooie omgeving! Tijdens de kerst zijn we er geweest en natuurlijk gaan we terug.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • MUDmen
    MUDmen 12 november 2010 · 16:14

    Prima gebied. Ondanks dat het gebied niet al te hoog ligt, toch redelijk sneeuwzeker door de overwegende noordelijke ligging van de pistes. Dus ook na de middag vaak goede sneeuwkwaliteit. De kinderen hebben het er nu al weer over. Nadeel is zoals genoemd, dat je niet helemaal naar beneden kunt afdalen. Kleine kinderen op skiles blijven beneden op de hausberg. Verder modern gebied met luxe liften en nu ook een gondel vanaf de Duitse kant. We zijn al in verschillende gebieden in Oostenrijk geweest, maar voor onze situatie met meerdere gezinnen met jonge kinderen, is dit alweer een jaar of 4 een ideale stek.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 10 februari 2010 · 13:07

    Toevallig door vrienden in Waidring terecht gekomen. Een niet te groot maar fijn skigebied zonder sleepliften!! Ik vind het vooral een heerlijk familie skigebied;iedereen weet zich te vermaken. Ben je een echte crack,dan is Waidring niet zo geschikt! Waidring ligt niet heel hoog maar is redelijk sneeuwzeker en zeer goed te berijden. Een nadeel:je kan niet naar het dal skien.. De mensen zijn vriendelijk,de appartementen goed en het dorp heeft ee paar lekkere eetplekken. Voor ons gezin is Waidring een ideale wintersportplek! Er zijn geen lange wachttijden en hopelijk blijft dat zo!

  • Anoniem
    Anoniem 9 januari 2010 · 17:03

    Kom al 26 jaar in Waidring. E?maal ergens anders geweest, maar nooit meer. Ik voel me thuis op de pistes, heb geen richtinggevoel maar kan me daar helemaal zelfstandig op alle pistes begeven. Voor ons een tweede thuiskomen bij onze gastvrouw en inmiddels vriendin Liane en haar man Rudi.

  • Anoniem
    Anoniem 14 december 2009 · 22:12

    Ik ga al 13 jaar lang naar de Steinplatte, in januari met kids, en in maart zonder. Ben ook ooit eens in Tauplitz geweest, en vond dat erg klein. Zillertall arena was ook leuk, maar wat minder voor mijn kids van toen 7 en 8 jaar oud. Het voordeel van de Steinplatte is, dat het een compact skigebied is, maar wel met veel diversiteit. Mijn man en ik skieen op alle pistes, maar mijn kids pakken overwegend rood. Mijn broer gaat er met een stel snowboarden, ook off piste, en de apres ski schijnt ook steeds beter te worden. De Moseralm is al sinds jaar en dag het favoriete koffie met apfelstrudel adres van mij en mijn man. `s Morgens vroeg, als een van de eerste op de piste, en dan route 11 pakken voor een bakkie op de Moseralm.... Mijn hemel, wat voel ik me dan gelukkig!, Zonnetje erbij; Ik kan mezelf geen mooiere plek op aarde bedenken! 1 januari mag ik weer............

  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2009 · 10:04

    Van 21 tot 8 februari voor de eerste keer in Waidring geweest met 6 personen bij www.untermuenzer.at , de gastvrouw heet Anneliese Schreder en is een strenge doch rechtvaardige meesteres. Ook prima voor kleinere gezelschappen, zelf kamers met ontbijt zijn te regelen. Ons appartement is tot in de puntjes verzorgt en Anneliese zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt, ze is hier trots op \"sehr gr?ich\". Sauna, fitness, tafelvoetbal. Wij hadden twee slaapkamers en een zeer grote woonkamer met een grote tv inclusief alle Nederlandse zenders en een splinternieuwe keuken met zelfs een afwasmachine en een magnetron. Het uitzicht vanuit alle ramen is adembenemend en je zit in een Winterwonderland. Van Anneliese krijg je ook een kortingskaart van 10% die je krijgt op de verhuur van ski\'s of langlauf uitrusting. Veel sneeuw in het dal 140cm en op de berg 240cm. We hebben elke dag wat anders gedaan. Langlaufen, vooral de rode loipes zijn leuk omdat ze door de bomen gaan. Rodeln kan op verschillende plaatsen,sneeuwwandelen onder begeleiding en skien op de Steinplatte. Promotieshow in de avond bijwonen van de plaatselijke skishow op de huisberg www.ski-waidring.at/nl/index.php . Waidring is klein, knus en leuk, ideaal voor families die elkaar niet kwijt willen raken. De inwoners zijn allen vriendelijk en doen moeite om je te verstaan en om je te helpen, zelfs onze dochter van 10 jaar kon zich redelijk verstaanbaar maken. Persoonlijke aandacht is het motto in Waidring. We hebben verrassend goed gegeten bij www.camping-steinplatte.at die werd aangeraden door Anneliese en ligt op 50 meter afstand ligt, ze hebben hier elke avond een ander voedsel-thema en ze besteden hier zorg aan het eten. Het is, tijdens de wandeling er naar toe, leuk om meters sneeuw op caravans te zien liggen (waar je zin in hebt!). Het centrale sportieve punt is een vestiging van Intersport www.intersport-kienpointner.at/winter/index.html , je hebt hier twee vestigingen, waarvan Talstation Gondelbahn meer op Ski en Snowboarden is gericht en de vestiging in het centrum, in het dorp Waidring, meer op kledingverkoop, langlaufen etc, ook kan je hier alle info krijgen over sportieve uitstapjes. Wederom leuke mensen en leuke prijzen vergeleken met Nederland. De boodschappen worden gedaan bij de Spar Supermarkt en/of bij de warme bakker, waar tevens de overlijdensberichten te bewonderen zijn. Alles is op loopafstand te doen. Zouden wij hier weer komen?: Ja we gaan hier zeker nog eens naartoe, gezien de eisen die wij hadden en ervaringen die we hebben opgedaan.

  • Anoniem
    Anoniem 8 oktober 2008 · 13:58

    Ga reeds 15 jaar naar Waidring (ps : Waidring is niet een alleenstaand en klein ski-oord om te reageren op Peter). Doe de moeite en exploiteer de andere skigebieden uit het pillerseetal zoals Fieberbrunn ---> half uurtje met skibus uit waidring. St. Ulrich ----> 20 min uit Waidring. Prachtig skigebied alom en een gastvrijheid om U tegen te zeggen. Sta al te popelen om terug te vertrekken !!!!!!!!!!!!

  • Anoniem
    Anoniem 28 februari 2008 · 12:17

    Het skigebied is top! Zeer Snelle Liften met een kap! Hoogste is wat minder? maar de breedtte van de pistes zijn uitmuntend te noemen! En ook lang ook mensen overdrijven wel want voor gevorden kunnen de barreck offpiste nemen en gewon de zwarte plattenkogel! je hebt het wel in een dag gezien maar er is en blijf sfeer en en uitstraling!

  • Anoniem
    Anoniem 14 februari 2008 · 19:48

    kom al 20 jaar in Waidring, vind vooral de prijs/kwaliteit verhouding goed te noemen, verder is het skigebied dan misschien niet groot, maar wel erg sneeuwzeker. Zelfs als het in andere gebieden niet voldoende sneeuw ligt kun je in Waidring gewoon skieen(nadeel is wel dat het drukker is vanwege \'vreemde\' skiers).Afgelopen kerst hebben allebei mijn dochters in de skischool gezeten en hebben met volle teugen genoten, toppers die ski-juffen.

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2008 · 16:34

    Leuk ski gebied. Vorig jaar zijn we er geweest en dat was onze derde wintersport dus erg ervaren zijn we nog niet en we hebben ons ook beperkt tot de blauwe pistes. Hoe de rode en zwarte zijn kan ik dus niet zeggen. wij hebben ons er prima vermaakt! Leuke restaurants (wel duur natuurlijk maar dan moet je niet naar Oostenrijk gaan) We zijn er 2 dagen geweest, we zaten in Duitsland in een hotel maar bij gebrek aan sneeuw daar zijn we in Oostenrijk wezen skien. We gaan er dit jaar weer naar toe!

  • Kyra de Lange
    Kyra de Lange 14 december 2007 · 18:12

    Ik maak mijn verhaaltje ff af Pistes Als beginner kun je maar beter eerst behouden tot de pistes in het onderste deel(niet hoger dan het bergstation van de 8persoons) want als je boven op te top staat zijn de pistes heel wat moeilijker dan je dacht(daar weet ik alles over). Het klinkt misschien heel stom, maar het is echt geen pretje als je van die ijzige piste af moet om beneden te komen omdat het niet anders kan. Pas op voor de liftpalen. Er zitten oranje kussens omheen, maar die komen hard aan?. Ik heb zelf iemand er behoorlijk hard tegenaan ziien knallen en dat zag er echt niet goed uit. Ik heb het zelf ook gehad, blij dat ik een helm op had(zei hieronder) algemeen/overig als je onder de 16 bent ongeveer dan doe je er goed aan een helm op te doen. Het staat misschien helemaal niet hip, maar het beschermt je hoofd bij een heleboel dingen als liftpalen, hobbeltjes die je niet zag aankomen en als je pech hebt kun je ook nog een verdwaalde sleeplift tegen je hoofd aan krijgen. Volgens mij is het er ook verplicht.

  • Kyra de Lange
    Kyra de Lange 28 november 2007 · 17:48

    Ik kom nu al 8 jaar in dit gebied en ski ga vanaf mijn 10e(ik ben nu 12) samen met neef(17) nicht(15) zus(14) en neefje(11) alleen het skigebied in. Sinds vorig jaar doen we ook zwarte pistes. Het is een chill skigebied, alhoewel er soms lange rijen staan bij de liften. Maar de 8persoons stoeltjeslift met stoelverwarming is heerlijk!!! tips: restaurants moseralm en het restaurant bij het bergstation van de 8(niet de zelfbediening!!) hebben snelle bediening en er is meestal gelijk plaats vrij Stallenalm en de zelfbediening van het 2e restaurant daarboven hebben vaak lange w8rijen en het is vaak erg druk. Stallenalm is meer een uitvergrote simpele berghut van hout. Wel gezellig, maar megadruk Liften Als het koud is of hard waait en je wilt naar de top van het skigebied, kun je beter de 6persoons plattenkogel nemen dan de 4persoons bareck. De plattenkogel heeft namelijk een klep!(en is ook een stuk comfortabeler Ga aan de buitenkant van de rijen staan. de binnenkant lijkt sneller omdat je dan een minder lange afstand hoeft af te leggen in de rij, maar dat is helemaal niet zo!!!!(voor leeftijdsgenoten:wurm je overal tussendoor, dan ben je er zo doorheen. Wel een beetje aso.)vertel zo verder

  • klaas en janny zwart
    klaas en janny zwart 22 november 2007 · 21:33

    De Steinplatte, Waidring, is voor ons al vanaf de beginjaren 1980 een soort tweede thuis geworden door zijn gastfreundschaft en goed geprepareerde pistes.De ontwikkeling is van jaar tot jaar vooruitgegaan. Alles is voorhanden, blauwe, rode, zwarte pistes met overal goede restaurants. Elkaar kwijtraken gaat bijna niet vanwege het compacte gebied. Erg geschikt voor gezinnen die met elkaar zijn en toch elkaar vrij willen laten. Je ziet iedereen steeds weer terug bij de liften, die razend snel een rij wegwerken door de prima 4 en 6 zitters.(zelfs een lift met een billenwarmer hebben ze, geweldig!!

  • Judith
    Judith 16 augustus 2007 · 11:01

    Dit jaar voor het eerst skileraar hier geweest. Het is een heerlijk dorp. Klein maar wel ontzettend gezellig. In de winter aan nederlanders geen gebrek, maar je wordt er niet overspoeld zoals in Kirchberg. Een gezellige après ski en vele activiteiten te doen. De grote plaatsen zoals Kitzbühel en Kirchberg liggen op slechts een half uurtje rijden en Fieberbrunn en St. Johann in Tirol slechts een kwartiertje rijden. Het is een ideaal gebied voor elke doelgroep. Een echte aanrader is komfortzimmer & ferienwohnungen Mitterer. De luxe van een hotel maar de gemoedelijkheid van een pension/appartement. Vooral de vakantiewoningen zijn heel erg ruim en mooi ingericht. Tip: kijk eens op de site www.mitterer.at echt de moeite waard!! Ik raad iedereen aan naar Waidring te komen. Skien op de Steinplatte is echt heerlijk!

  • J. Hooijmeijer
    J. Hooijmeijer 30 november 2006 · 16:02

    Geweldig gebied ook goed te bereiken vanuit Duitsland, Reit-im-Winkl. Na een aantal jaren nog niet uitgekeken op dit gebied. Met skipas ook toegang tot andere gebieden in de regio.

  • A. Feiken
    A. Feiken 21 augustus 2006 · 09:39

    Dit gebied heeft eigenlijk maar 1 nadeel: je kunt vanaf de Steinplatte niet naar het dorp skien. Verder lekkere brede pistes, moderne stoeltjesliften en alleen wat wachttijden in het weekend, want dan komen de localen skien.

  • J Heeling
    J Heeling 21 augustus 2006 · 09:33

    We komen al 7 jaar naar dit ski gebied. Er leuk compakt ski gebied. Ben een ervaren skier maar nog lang niet uit gekeken. Voor al de korte wachttijd bij de liften en de ruimte op de pistes is geweldig. Neem daar bij dat je een pas hebt met nog twee super gebieden, oa St. Johan in Tirol en Fieberbrun. We hebben altijd erg veel plezier.

  • John_van_d
    John_van_d 18 augustus 2006 · 17:40

    Noordhelling. Veel ruime pistes met weinig mensen op de pistes. Matige wachtijden op beginnerspistes. Eenmaal hoog snel lekker verder. Geen sleepliften op belangrijke locaties. Redelijke off-piste mogelijkheden, ook bekend bij leraren. Weinig smalle belangrijke verbinding paadjes.

  • maasjebr
    maasjebr 18 augustus 2006 · 17:35

    We gaan reeds 10 jaar op wintersport naar dit gebied. De sneewinkelpas geeft toegang tot volgende gebieden die binnen de 15 km van hier liggen. Namelijk St Johan in tirol en Fieberbrun. We logeren in een boerderij half pension. voor €30 per persoon. Voorwaarde is wel dat je mobiel bent eigen auto. Zoveel gastvrijheid als in deze streek heb ik nooit gevonden.

>