BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Stubaier Gletscher

Reviews Stubaier Gletscher

73% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.5 op basis van 3710 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken en erg sneeuwzeker.
  • Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten

Wat vind jij van Stubaier Gletscher?


Beoordelingen van gebruikers

  • Forza
    Forza 8 april 2018 · 18:59

    De Stubaier Gletscher is een prima plek voor een shortski in april. Ook gevorderden kunnen zoch er nl. prima een paar dagen vermaken en dankzij de nieuwe Eisgratbahn vanuit het dal (prachtig ding trouwens, al is het dalstation niet speciaal mooi) heb ik in de ochtend geen rij gezien, zelfs niet in de Paasvakantie. Enige nadeel is dat het, zoals alle gletschers, uiteindelijk redelijk veel van hetzelfde is. Daarom top voor een shortski, maar ik zou er zelf niet snel een week gaan zitten in de krokusvakantie.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Forza
    Forza 8 april 2018 · 18:59

    De Stubaier Gletscher is een prima plek voor een shortski in april. Ook gevorderden kunnen zoch er nl. prima een paar dagen vermaken en dankzij de nieuwe Eisgratbahn vanuit het dal (prachtig ding trouwens, al is het dalstation niet speciaal mooi) heb ik in de ochtend geen rij gezien, zelfs niet in de Paasvakantie. Enige nadeel is dat het, zoals alle gletschers, uiteindelijk redelijk veel van hetzelfde is. Daarom top voor een shortski, maar ik zou er zelf niet snel een week gaan zitten in de krokusvakantie.

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • berrie2
    berrie2 24 juni 2017 · 18:35

    Nog vergeten: er zijn twee grote parkeerplaatsen. De dalafdaling loopt langs beide parkeerplaatsen. Je kunt dus vrijwel tot aan je auto terugskien. Een groot pluspunt.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • berrie2
    berrie2 24 juni 2017 · 18:32

    Eind maart 2017 vier gletschers bezocht. Pitztal en Kaunertal geweldige sneeuw, Hintertux vooral ijzig. Stubai zat er tussenin, niet goed, niet slecht. Pitztal en Kaunertal zijn klein, Stubai en Hintertux voelen een stuk groter aan (maar nog steeds klein). Ik vond een aantal pistes op Stubai niet echt lekker liggen, lastig om in mijn ritme te komen. De blauwe links werd snel buckelig, dat was wel leuk om te doen. De beginners vonden het minder leuk ? Een aantal rode pistes had al kale plekken, maar overall was de sneeuw goed. Wel werd de sneeuw op de lagere pistes al snel zacht. De dalafdaling was verreweg het leukst, met grote buckels en erg zachte sneeuw onderling wel een opgaaf (het was +10 beneden). Mooie natuur onderweg. Vooral een leuke bestemming met goede sneeuw.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • burtonboy
    burtonboy 17 februari 2017 · 12:45

    Voor de tweede maal naar de Stubaier Gletscher geweest (jan. 2017). Goed skigebied met goede pistes voor beginners. Après ski is er wel niks te beleven, niet aan de voet van de Gletscher of in de omringende dorpen (neustift, fulpmes, mieders) begin januari. Misschien is dit tijdens de vakanties wel anders. Eerste maal was eind april - begin mei 2016. Sneeuwcondities waren nog goed, wel begon het rond de middag op de lagere gebieden watersneeuw te worden.

    Met partner Snowboarder 1 tot 4 jaar ervaring
  • OlafK
    OlafK 23 oktober 2016 · 16:07

    De Stubaier gletscher is een prima gebied voor een shortski buiten het seizoen. In oktober/november/december een leuk gebied om te bezoeken als de skikriebels weer eens te erg worden. Als de "gewone" skigebieden echter genoeg sneeuw hebben zou ik nooit naar dit gebied gaan. De pistes bieden genoeg variatie voor een paar dagen, maar de uitdaging (zeker voor gevorderden) mist toch al snel. Ook kan het hier vermoedelijk erg koud zijn in de winter; het is dan ook een goede zaak dat de stoeltjesliften van een kap zijn voorzien. De capaciteit van de liften is goed. De piste-horeca is vrij beperkt. Ook de pistedienst vond ik van matige kwaliteit (slechte markering van gesloten pistes, geen handhaving voortdurende en massale overtredingen pisteregels, matige preparatie met de pistenbully's).

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast951
    Gast951 15 oktober 2016 · 10:52

    Na a die jaren nog steeds top in sneeuw maar ook in gastvrijheid. Goeie reataurants en vriendelijk liftpersoneel.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast453
    Gast453 4 januari 2016 · 14:41

    Heerlijk gebied voor met kinderen. Heerlijk skien en goed eten. Het enige wat ik wel mis is een "echt" geprerareerde dalafdaling, je hebt er wel de skiroute naar het dal, maar met kinderen zou ik die niet zo maar doen, is ook erg druk einde skidag.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Martijnha
    Martijnha 29 maart 2015 · 17:44

    4 dagen op pad met mijn dochter van 10jr, heerlijk ski gebied voor korte trip, zeker aan de randen van het seizoen goed toeven door de hoge sneeuwzekerheid en rustige pistes. Veel lokale skiers, duitsers en oostenrijkers die echt voor het skien komen. Prachtige vergezichten, uitstekende sneeuw en faciliteiten (ski's huren/testen op de gletsjer boven). Voldoende afwisseling tussen rode/blauwe en enkele zwarte pistes. Ook enkele gecontroleerde, ongeprepareerde rode pistes, inclusief de dalafdaling, erg mooi! Vele off-piste mogelijkheden. Tevens een bezoekje aan de gletsjer grot bij Eisgrat station is een aanrader. Wat mist zijn gezellige lunchplekken. Eea is nogal groots (efficient) ingericht, en mist zodoende wat charme. Uitzondering is de lager gelegen Dresdner Hutte, bij mittelstation Fernau. Een oude bergklim hut, thans wandelhotel uit 1873. Wij verbleven in een hotel in Neustift (20min van Innsbruck airport), en dagelijks met hotelbusje 20min naar Gletsjer. Ideaal. Kids t/m 10 jaar gratis skipas. Mooi en groot genoeg gebied, efficient, aanrader voor een luxe tussendoortje?

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • A.S.
    A.S. 21 maart 2014 · 13:49

    11-16 Maart bewust gekozen voor dit grote gletscher gebied. Perfecte sneeuw en lekker weer gehad. Redelijk lange en gevarieerde afdalingen. Nog authentiek omdat er vooral Oostenrijkers (en Duitsers) waren. Apres ski was leuk bij Alpenhotel Mutterberg naast het dalstation. Zaten in Neustift (in Milders). Vanuit hier ging vanaf 8uur een bus naar de gletscher. Terug gaat de laatste om 7 uur. Zeer tevreden, ga zeker terug!

    Snowboarder meer dan 10 jaar ervaring
  • Henri.
    Henri. 23 augustus 2013 · 21:17

    Het Stubaital is een geweldig dal voor jong en oud. Er zijn veel activiteiten in het dal en op de gletsjer. Zo kan je bijvoorbeeld rodelen en langlaufen in en rondom Neustift. Op de gletsjer kun je behalve skiën ook ijsklimmen. De Stubaier Gletsjer is ideaal voor het gezin met kleine kinderen. Bij Gamsgarten op 2600 meter is een prachtig kinderpark waar kleine kinderen op een speelse manier leren skiën. Beginners kunnen hier een week lang heerlijk skiën op de speelse en brede pistes. Voor gevorderden is het leuk om te knallen op de pistes, maar echte uitdaging is er maar weinig. Daarvoor moet je meer offpiste gaan. Aprèsski heb je weinig in het Stubaital. Onder aan de Muttergbergalm zitten wel wat gezellige hutten, maar ben je echt een aprèsski fan, is dit niet het gebied voor jou. Er zitten weinig Nederlanders in het gebied, maar wel veel Duitsers. Voor mij is het Stubaital waarschijnlijk eenmalig. Ik zal er denk ik niet snel terugkomen voor een skivakantie. Niet omdat het me niet bevallen is, dat zeker niet, maar omdat het gebied gewoon meer voor beginners en families is. Wel ben ik van mening dat je dit gebied sowieso ooit 1 keer een weekje moet bezoeken. Je hebt geweldige uitzichten op de gletsjer, maar ook op de kleinere skigebieden Schlick 2000 bij Fulpmes en Elferlifte in Neustift is het leuk om te skiën.

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast374
    Gast374 7 maart 2013 · 14:05

    Fantastisch gebied, hele week goede sneeuw. Mooie, lange pistes. Alles is heel goed geregeld en verzorgd. De skischool is heel goed. Voor de jongste 2 een mooi kinderland en zodra ze de piste op konden waren er 3 veilige, kindvriendelijke pistes. De oudste 2 die al goed kunnen skiën hebben zich ook geen moment verveeld met de les. Het was erg koud, rond de -17, d eerste dagen maar niemand heeft er last van gehad. Je kunt je er echt op kleden. We komen zeker terug.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast772
    Gast772 4 maart 2013 · 13:45

    Zeer goed en uitgebreid skigebied. Laatste jaren veel vernieuwd. Ben in veel gebieden in Oostenrijk geweest maar voor echt afwisselend en "no fear" skien is dit een aanrader!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast359
    Gast359 3 januari 2013 · 19:34

    Op maandagochtend 7.10 u opstijgen vanaf Rotterdam Airport (brandstofverbruik auto is duurder dan een ticket), om 9.00 u in het hotel in Neustift, even rustig ontbijten, koffers uitpakken, omkleden, skipas bij de lobby ophalen en met de bus naar de gletscher. Ennnnn vanaf 11 uur op de piste!!!! Ideaal! En op vrijdagochtend nog even een paar afdalingen pakken, koffers ophalen, de bus in en richting het vliegveld. 5 dagen skiën met nauwelijks tijdverlies. Ook voor toer- en offpiste skiërs volop mogelijkheden. Geen bruisende apres ski (wel voldoende mogelijkheden).

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast001
    Gast001 10 december 2012 · 17:37

    Super skigebied, kom er al voor de 24 x , altijd super sneeuw , wat je van lager gelegen skigebieden niet kunt zeggen. En als er in heel oostenrijk bijna niet meer geskied kan worden door sneeuw gebrek, zit je hier nog volop in de sneeuw. gelukkig weinig nederlanders!

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Paul E
    Paul E 16 maart 2012 · 04:21

    Op 23 oktober, 26 en 27 november 2011 hebben wij op de Stubaigletsjer geskied. Tussen half tien en tien uur aankomen betekend dat je ver voor de lift op een parkeerplaats gedirigeerd wordt tezamen met honderden anderen en vervolgens in bussen verder wordt vervoerd naar de lift. In november was het door de opening van andere skigebieden, waaronder Ischgl wel rustiger dan in oktober. In het snowpark waren indrukwekkende sprongen te zien en off-piste werd volop geskied. De langste afdaling vanaf de Schaufelspitze op 3210 m hoogte via Eisgrat (2900 m) naar het middenstation Fernau (2300 m) was de beste keuze om de drukte te vermijden en met twee snelle cabinebanen met amper wachttijden naar de top te gaan. In Stubai zit je echt in het hooggebergte en is er haast geen zicht op het dal richting Innsbruck. Bij helder weer zijn zelfs de Dolomieten in Italië goed te zien. Een skipas voor kinderen jonger dan 10 jaar is gratis. Voor gezinnen met jonge kinderen is dit het goedkoopste gletsjerskigebied.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Ikke
    Ikke 29 februari 2012 · 09:10

    Ik vind stubai in alle aspecten top je heb een funpark mooie lange pistes en het uitzicht is er adembenemend.erg veel stoeltjes liften wat relaxed is als je snowboarder bent zoals ik want sleepliften zijn toch wat vervelend. Ik ga er nu voor de 4e keer heen en het verveelt me nogsteeds niet. Ook omdat je bij slecht weer op de Gletscher kan uitwijken naar schlieck 2000. Ook een prima skigebiedje voor een dag. Ik zou wel aanraden in begin maart te gaan het is er dan niet zo druk als in het hoofdseizoen en de pistes liggen er dan nog erg goed bij. Ik ga er zeker nog wel vaker heen ik kan er namelijk geen genoeg van krijgen.

    Met vrienden Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Nathalie
    Nathalie 1 december 2011 · 20:23

    Wij hadden al vroege wintersport kriebels dus zijn wij eind november voor een korte trip naar de Stubaier Gletscher geweest. Ik vind het echt een aanrader!!! Leuke pistes en ze lagen héél goed voor zo weinig of zeg maar lange periode geen sneeuwval. Kortom ons zien ze zeker nog eens terug!!!

    Met partner Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 16 maart 2011 · 20:32

    Ik ben er geweest en het is egt fantastich goed zelf in de zomen kan je er skiën super uitzicht lekker hoog restaurants egt super hotel ook super zeker aanrader voor holanders

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Lieke
    Lieke 20 februari 2011 · 12:08

    Topgebied. Woon nu een halfjaar in Innsbruck en het is het beste gebied in de omgeving. Altijd goede sneeuw en lekker groot. Apresski is elke week anders.. Heb ook erg gezellige dagen meegemaakt dat het helemaal vol stond

    Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Anoniem
    Anoniem 30 augustus 2010 · 00:47

    hallo, ik zou in verlengd weekend van 1 nov een reisje naar stubai boeken. weet er iemand hoe de situatie in het verleden rond die periode is? is het de moeite om voor 3dagen 1000 km door en terug te rijden? dank je

  • Anoniem
    Anoniem 21 april 2010 · 20:11

    Het Stubaiertal is een heel mooi dal dat bijzonder goed te betalen is. Dat verbaasde mij wel, want het is een buitenwijk van innsbr? en het heeft de grootste gletsjer van Oostenrijk. Neustift is het meest geschikt om het dal te verkennen. Het is het dichts bij de gletsjer waar je toch het meeste van je tijd zal doorbrengen. Het apreski is wat tam en speelt zich voornamelijk af bij de gletsjer. In neustift zijn genoeg eetgelegenheden. Schick2000 is heel klein, in een dagje heb je het wel gezien. Maar het is een goede uitvalbasis als het stormt op de gletsjer. De stubaiergetser telt 110km pistes en skiroutes maar daar heb ik mijn twijfels aan. Voor mijn gevoel is het kleiner. De liften zijn goed je hoeft op een enkele na geen sleepliften te nemen en dat is best uniek voor een gletsjer. Wat ook heel opvallend was dat er geen Nederlanders komen, ze waren op een had te tellen. Reistijd eind maart begin april.

  • Anoniem
    Anoniem 21 december 2009 · 22:41

    Tweede week van December hier een lang weekend geweest. Het gebied is ideaal om een aantal dagen te vertoeven vroeg in het seizoen om zoals in ons geval nieuw materiaal te testen. Ik zou er geen hele week hoeven blijven. Na een paar dagen heb je de meeste pistes al vaak gehad. Wij zaten in Milders en vanuit daar zit je in zo'n 15 a 20 minuten bij het dalstation bij de gletsjer. Uitzichten op het hoogste punt, 3210 meters, is adembenemend. Verder is de verhuur van kluisjes bij het centrale liftstation ideaal. Ook voor de goedkope Hollander is er een ruimte waar je gewoon je eigen eten kunt consumeren. Toch wel lekker om even binnen te zitten aangezien het kan spoken op de gletsjer. Erg koud en slecht zicht zijn maar enkele aspecten... ( -22 graden). Prima bestemming voor degenen die niet willen wachten tot Januari of Februari om van de sneeuw te genieten zoals wij.

  • Anoniem
    Anoniem 15 april 2009 · 10:17

    Paasweekend 2009 hier geweest. We sliepen in Fulpmes en door de warmte (daar 20+ graden) moesten we wel elke dag naar de Gletscher. Vanaf Fulpmes is dat dan toch een klein halfuurtje rijden. Op de Gletscher was het nog steeds onder de 0 graden en daardoor bleven de pistes vrij goed begaanbaar. In de middag waren de afdalingen die onder de 2500 mtr lagen wel papperig, maar aan de top bleef het goed hard. Ik vond het erg druk, maar blijkbaar zijn ze dat gewend, want de restaurants waren er op berekend. Weinig sfeer in de eet gelegenheden en veel lopendeband werk. Het gebied zelf is vrij gemakkelijk. Veel blauwe en \'licht\'-rode pistes. De liften zijn goed verdeelt en je kan gemakkeilijk jezelf links en rechts over de berg bewegen. Voor de 4 dagen skien was het prima, maar veel langer moet je er niet zitten. Qua gebied een aanraden voor een weekend wintersporten (vooral in het voorjaar). Maar dan liever een wat rustiger weekend.

  • Anoniem
    Anoniem 22 januari 2009 · 14:45

    Stubaigletscher is een klein maar toch leuk skigebied, waar je vooral in het naseizoen (april) heerlijk kunt skieen. Voor gevorderden is het vast te klein, maar met kinderen is het lekker overzichtelijk. Het nadeel is wel dat je altijd met de auto naar de gletscher toe moet. Er rijden gratis skibussen. Als je pech hebt kan het er erg koud zijn omdat het erg hoog ligt. In de restaurants kan het erg druk zijn, vooral in de vakantieperiodes. Voor kinderen zijn er wel wat faciliteiten, maar als je eenmaal in Serfaus bent geweest, stelt Stubai niets voor qua kinderfaciliteiten.

  • Anoniem
    Anoniem 5 maart 2008 · 13:27

    Super week gehad! Lekker weer, mooi skigebied, niet al te druk... er is alleen wel maar 1 apresskitent beneden..maar wel een hele gezellige! Vooral als je met een groep bent! Een echte aanrader!

  • MW
    MW 30 december 2007 · 13:27

    Net terug van de gletscher. Er was al lang geen sneeuw meer gevallen. De conditie van de pistes was nog goed. Voor een licht gevorderde skier te weinig mogelijkheden om je een week te vermaken. En erg koud rond deze tijd van het jaar. Veel pistes in de schaduw.

  • Oscar
    Oscar 13 november 2007 · 22:13

    Ideaal gebied om lekker vroeg in het seizoen te skien.... Aan sneeuw geen gebrek, en voor een gletscher is 110km piste goed! Vind het geen gebied om je een week lang uit te leven, maar om even 2 of 3 dagen in November je nieuwe ski\'s te proberen is het heerlijk! Het verblijf in Neustift is redelijk betaalbaar, maar verwacht er geen apresski!

  • RB
    RB 13 februari 2007 · 09:20

    Voor een gletscher vrij uitgebreid en divers. Sneeuw was prima aangezien er in een maand tijd maar 10cm was gevallen. Off piste was poeder, maar beperkte mogelijkheden, want gletscher en niet veel sneeuw. Rodelen in Neustift is een aanrader. Gevorderden hebben in minder dan een week het gebied wel gezien, maar beginners kunnen wel even doorskiën.

>