Stubaier Gletscher 4/04/13 - 8/04/13

Dit onderwerp gaat over de bestemming Stubaier Gletscher

Hallo

Mijn 2de wintersportverslag van dit jaar, deze keer gingen we voor 4 dagen naar het stubaital. In het stubaital heb je 4 gebiedjes met de stubaier gletscher als grootste. Het was ook alleen de stubaier gletscher die nog open was maar die is zeker groot genoeg! Deze had ook nog perfecte sneeuw voor de tijd van het jaar! Juist de laatst honderd meter van de dalafdaling had zware sneeuw maar alle andere pistes lagen er zeer goed bij.

Donderdag 4 april zijn we vertrokken omstreeks 16u30. Om 12u30 waren we dan in ons appartement. We zaten in Milders, mooi in het midden van het stubaital.

Vrijdag 5 april

Eindelijk weer skiën, snel naar de verhuurshop en de bus op richting de gletscher. Het was mistig maar eenmaal boven was het zicht toch redelijk. Tot een uur of 2 was het zicht zelfs zeer goed maar toen kwam de mist boven serieus opzetten. In het dal was het nog oke dus konden we de dalafdaling al nemen. We hebben deze dag vooral de pistes aan de eigrat uitgeprobeerd en daar zitten toch enkele leuke pistes bij.

Zaterdag 6 april

We stonden op en dichte mist tot in het dal en sneeuw, maar toen we op de webcams keken zagen we dat het boven stralend weer was. Dus trokken we rap onze kleren aan om te genieten van deze prachtige dag. De mist steeg wel in de loop van de dag maar we hebben toch heel goed kunnen skien. Het had ook een 5cm vers gesneeuw boven. Dus besloten we om de skiroutes eens uit te proberen, we waren de eerste op die routes dus konden we onze eigen sporen trekken. Tussen de skiroutes zitten er een paar zeer leuke.

Zondag 7 april

Vandaag veel mist alleen een paar pistes bovenaan de gletscher waren mistvrij. Dus hebben we daar de hele dag geskied.

Maandag 8 april

Alweer onze laatste skidag, maar prachtig weer. We waren nog niet tot de 2 zwarte op de daunjoch en daunkopf gekomen dus gingen we hier direct heen. Zijn mooie uitdagende pistes. Op het einde van de laatste dag nog de skiroute gedaan en dan weer huiswaarts gekeerd.

Conclusie

Stubaier gletscher is een mooi gebied met genoeg afwisseling. Voor de beginners is het een zeer goed gebied met heel wat mooi blauwe pistes. Voor de gevorderden zijn er een paar mooie uitdagende skiroutes en zwarte pisten.

No sweat no glory

Leuk verslagje. Wel jammer dat je er geen beeldmateriaal bij hebt geplaatst…

Daar sluit ik me helemaal bij aan.

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

beeldmateriaal moet nog komen ;) had geen tijd meer daarjuist.

No sweat no glory

null

Beneden in het dal slecht weer bovenaan prachtig weer
null

Hildesheimer hutte
null

null

null

Skiroute nr 15
null

No sweat no glory

Leuk verslag! En ook leuk om bekend terrein terug te zien :)

Jep, eind oktober ben ik ook weer van de partij op de Stubaier.

Blogger, skiër, Belg & Tirol-fan!

Inderdaad leuker met beelden:)

#ProudToBePartOfLesWintersportérs

Mooi verslag, die beelden laten de tekst tot leven komen :)
Welke skipas had jij eigenlijk voor de Stubaier? Stubaiertal skipas of Olympia World Innsbrück?

gewoon skipas voor stubaier gletscher omdat schlick 2000 nog maar 1 dag open was en elfer en sesler waren al gesloten.

No sweat no glory

Plaats een reactie