Laagste punt
1660m
Hoogste punt
2730m
Totaal km pistes
109km
Beginners
25km
Gemiddeld
50km
Moeilijk
34km
Gondelliften
1
Stoeltjesliften
9
Sleepliften
2
Het gebied is open
Gepland seizoen tot 16 mei
Sterke punten
Geschikt voor gevorderden

Sunshine Village is een heerlijk gebied voor gevorderden. De buckelpistes van Goat’s Eye Mountain zijn bekend en berucht!

Geschikt voor beginners

Sunshine Village heeft veel eenvoudige en brede pistes voor beginners. Zeker de pistes rondom Mt. Standish zijn zeer eenvoudig.

Kindvriendelijk

Aan het einde van de gondel bij de daylodge ligt een mooi kinderland.

Voldoende off-piste

Voor de echte waaghalzen is Delirium Dive een optie. Dit is een behoorlijk pittig deel van de berg en alleen toegankelijk met lawine-uitrusting.

Goede variatie in pistes

In Sunshine Village liggen veel extreem makkelijke (en lange) afdalingen, maar daarentegen vind je er ook zeer steile buckel- en off-piste afdalingen. Veel makkelijke pistes lopen tussen de bomen, boven de boomgrens worden de pistes lastiger.

Sneeuwzeker

Met een gemiddelde sneeuwval van 4,5 meter per jaar zit je hier wel goed! Dit in combinatie met de hoogte is het bijzonder sneeuwzeker.

Zwakke punten
Matig bereikbaar

Sunshine Village ligt op ongeveer een kwartier rijden van Banff.

Overige punten
Après-ski

De après-ski vind 's avonds plaats in Banff. Verder gebeurt er hier niet zoveel.

Redelijk druk

Omdat het zo vlakbij Banff ligt kan het in Sunshine Village wel wat drukker worden. Zeker bij de gondel die je het gebied inbrengt aan het begin van de dag.

Enkele vlakke stukken

Hier en daar zijn er wel wat groene pistes die voor snowboarders eigenlijk iets te vlak zijn. Bijvoorbeeld voor de afdaling terug naar het dal.

Prijsniveau

Een dagpas in Sunshine Village is behoorlijk aan de prijs, net zoals het verblijf in Banff.

Eten op de piste

Er is een aantal restaurants onderaan de pistes in Sunshine Village. Deze zijn vooral groot en massaal.

Mogelijkheden voor tochten

Tochten is in Sunshine Village niet mogelijk. Het gebied is ook weer niet zó groot. Na een paar dagen ben je hier wel uitgekeken.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Banff - Sunshine Village

Krijgt een 7.8 op basis van 4 beoordelingen

Alle ingrediënten voor een fantastische wintersportbeleving

Midden in de indrukwekkende natuur van Banff National Park liggen de skigebieden Banff – Sunshine Village en Lake Louise. Banff is de grootste plaats in de nabijheid van deze skigebieden, het skigebied van Sunshine Village ligt op ongeveer een kwartier rijden van Banff. Vanuit Banff en Lake Louise zijn de skigebieden gratis te bereiken met zeer frequent rijdende shuttle-bussen.

Hooggelegen ‘bergdorp’ als centraal middelpunt

Het skigebied van Sunshine Village ligt voor Canadese begrippen hoog in de Rocky Mountains. Vanaf de base van het gebied moet je eerst met een lange gondel met verschillende tussenstations naar Sunshine Village, het op 2.160 meter hoogte gelegen bergdorp dat het gebied zijn naam geeft. Hoewel, een dorp kun je het niet echt noemen, het is meer een verzameling restaurants en lodges, gelegen in een grote kom. Dit ‘dorp’ vormt het centrale punt van het skigebied van waaruit de meeste liften vertrekken naar omringende bergtoppen als Lookout Mountain en Mount Standish. Hier vind je afdalingen in alle moeilijkheidsgraden die bijna allemaal weer samenkomen in Sunshine Village. Iets lager op de berg, bij het middenstation van de gondel, start de lift naar de top van Goatseye Mountain. Hier vind je meer uitdagende pistes, met veel advanced en expert runs, of single en double black diamonds zoals ze in Canada ook wel genoemd worden. Echte cracks kunnen in Sunshine Village terecht in een gebied genaamd Delirium Dive, een bergwand aan de noordzijde van Lookout Mountain die speciaal ingericht is als freeride zone en waar je alleen door speciale gates en voorzien van het juiste (lawine)materiaal toegang toe krijgt.

Weids en open

Door de hoge ligging van Sunshine Village, is dit gebied zeer sneeuwzeker, De hoge ligging zorgt er echter ook voor dat de op de lagere pistes aanwezige bomen snel in aantal afnemen. De boomgrens ligt hier net boven Sunhsine Village, waardoor je op de hogere pistes op enorme weidse en open bergtoppen onderweg bent. Dit heeft als voordeel dat het fenomenale uitzichten op de omringende Rocky Mountains oplevert, maar zorgt helaas ook voor weinig beschutting tegen de elementen. De wind gecombineerd met de ijzige kou (-20 graden is eerder regel dan uitzondering) in Canada maken goede kleding geen overbodige luxe. Zeker omdat verwarmde liften met slechtweerkappen in Canada niet zo gebruikelijk zijn als in de Alpen, Sunshine beschikt naar eigen zeggen over de enige lift met deze optie in heel Canada!

Foto's

Skipasprijzen

Skipasprijs hoogseizoen 2019/2020VolwassenenJeugdt/m 17 jaarKinderent/m 12 jaar
1 dag€ 84,92€ 66,20€ 32,76
seniorenkorting van toepassing.
Prijzen zonder BTW.

Krijgt een 7.8 op basis van 4 beoordelingen

Gaston
18 februari 2020 · 17:14

Hier 1 dag gaan skiën begin februari (was in Canada voor congres).

Ja het is koud, in Canada heeft men nog echte winters. Dat, en de afgelegen plek, is ook de reden dat zelfs Canadezen hier weinig komen. Kortom, lekker rustig in de midwintermaanden. Sneeuw is hier ook altijd genoeg, Sunshine heeft maar een handvol sneeuwkanonnen, en dat is alleen om het laatste stukje dalafdaling naar de parking te kunnen overbruggen aan het begin van het seizoen. Alle pistes zijn dus van natuursneeuw.

Sunshine Village ligt in Banff National Park, dat ervoor zorgt dat men aan een groot aantal natuurbeschermingseisen moet voldoen. Het komt erop neer dat de lift-infra oud is, en er geen hutjes naast de pistes staan. Muziek is er ook niet te horen. Als verwende Oostenrijkganger word je daar misschien niet enthousiast van, maar mijn mindset veranderde al heel snel in: 'wat is het hier genieten'. De sfeer is namelijk geweldig, het personeel super vriendelijk, de natuur super mooi, en het is prachtig tussen de bomen skiën. Een ritje in een trager liftje is dan geen straf vind ik.

Ga ook zeker een keer mee met de 'snow-hosts', een groep vrijwillers die in kleine groepjes een rondleiding geven door het skigebied en daarbij leuke weetjes vertellen. Helemaal gratis!

Ik zou er zeker nog een keer terugkomen, maar dan wel in een arrangement voor een hele week. Een losse skipas voor de dag kost je €100.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring

Dorpen van dit skigebied

DalafdalingLiftverbindingAprès-skiSfeerKinderenLocatiePrijsBereikbaarheid
Banff
(1646m)

Wintersport checklist

1
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.

Forum

OnderwerpTopic starterLaatste activiteitReacties
Banff heeft vroegste opening ooit
Laatste activiteit: 29-10-20 · 16:47
Matthias12329-10-20 · 16:470
Corona Ski Banff/Jasper Canada
Laatste activiteit: 15-03-20 · 18:46
loek6515-03-20 · 18:4614
Banff on a budget, iemand tips?
Laatste activiteit: 03-03-20 · 19:15
Jordyvannies03-03-20 · 19:1516
Zonuren in Banff in februari?
Laatste activiteit: 05-08-18 · 11:27
daniellenoord05-08-18 · 11:276
Gast25831-10-12 · 20:241
Iemand ervaring in Banff - Canada ?
Laatste activiteit: 26-01-12 · 12:18
Marco726-01-12 · 12:182

Sneeuwhoogte

laatste update: 16 april 2021
2730m1660m219cm70cm
Skiliften open
10 van de 10
Pistes open
102 van 109km
skigebied geopend
Sneeuwkwaliteit Stevige sneeuw
Laatste sneeuwval:
5 dagen geleden
Dalafdaling open
Rodelbaan gesloten

Sneeuwhoogte in de buurt

CanadaBanff - Sunshine Village219cm 219cm 70cm 70cm 
10/10

Sneeuwval afgelopen 4 weken

15 mrt16 mrt17 mrt18 mrt19 mrt20 mrt21 mrt22 mrt23 mrt24 mrt25 mrt26 mrt27 mrt28 mrt29 mrt30 mrt31 mrt1 apr2 apr3 apr4 apr5 apr6 apr7 apr8 apr9 apr10 apr11 apr

Sneeuwzekerheid

Wat willen de kleuren zeggen? Te weinig sneeuw om te skiën komt tegenwoordig weinig meer voor. Dankzij kunstsneeuw is er vaak wel te skiën, maar is de dalafdaling ook open of moet je op het eind van de dag met de lift omlaag? En is het dorp wit, of ligt je appartement tussen de groene weiden? Dit hebben we per skigebied per maand onderzocht, rekening houdend met hoogte, expositie van de hellingen en geografische ligging.
december
januari
februari
maart
april

Webcams

Soortgelijke skigebieden

Banff - Sunshine VillageLake LouiseFernie
Hoogste Punt2730m2637m1925m
Piste info109km139km142km
Pistes overzicht
Beginners
Gevorderden
Kindvriendelijk
Après-ski
Geen vlakke stukken
Eten op de piste
Geschikt voor tochten
Rustig op de piste
Prijsniveau
Sneeuwzeker

Links