BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Dévoluy

Accommodaties Dévoluy

In de Zuidfranse Alpen ligt het skigebied Massif du Dévoluy. Hier vind de prijsbewuste wintersporter meer dan genoeg accommodatie in de vormen van appartementen en chalets. In het Massif du Dévoluy liggen de twee dorpen Superdévoluy en La Joue du Loup. De twee dorpen kenmerken zich door de vele appartementen en chalets die vaak direct toegang geven tot de pistes. Het gebied is in de jaren zeventig gebouwd en daardoor zijn de appartementen vaak heel functioneel. Tegenwoordig wordt er bij de bouw van nieuwe appartementen meer hout gebruikt, zodat het er allemaal wat gezelliger uitziet.

Verschillen tussen de dorpen

Superdévoluy bestond in eerste instantie uit één groot appartementencomplex met daarin heel erg veel appartementen die direct aan de piste gelegen zijn. Het is daarmee niet het toonbeeld van architectuur die naadloos op zou gaan in het landschap geworden. Wel sta je vanuit deze appartementen direct op de piste. De nieuwere complexen zijn allemaal wat lager en zien er charmanter uit. Anders is het in La Joue du Loup aan de andere kant van de berg. Hier vind je veel appartementen en vrijstaande chalets. Hierdoor heeft La Joue du Loup een hele andere uitstraling en ziet er veel vriendelijker uit dan de appartementen en accommodatie in Superdévoluy.

Prijsniveau

Het prijsniveau in het Massif du Dévoluy is beduidend lager dan in andere skigebieden in de Alpen. Je kan in het laagseizoen al voor absurd lage prijzen accommodatie vinden en ook in het hoogseizoen betaal je een hele schappelijke prijs voor je appartement. Het zal je niet verbazen dat Superdévoluy zeer populair is bij studenten. La Joue du Loup is ook niet duur, maar wel rustiger. Al wil je echt goedkoop zitten dan is het slim om een all-in, of in ieder geval skipas en accommodatie in een te boeken. Anders heb je kans meer voor alleen de skipas te betalen dan voor de skipas en accommodatie samen.

Accommodatie thema's