BEWintersporte is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Reviews Dévoluy

Reviews Dévoluy

70% beveelt dit gebied aan. Beoordeeld met een 6.7 op basis van 3782 reviews.

  • Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken en goedkoop.
  • Zwakke punten: Ongeschikt voor gevorderden, beperkte off-piste, druk, matig bereikbaar en matige variatie in pistes.

Wat vind jij van Dévoluy?


Beoordelingen van gebruikers

  • Gast956
    Gast956 25 maart 2018 · 01:44

    Een erg prachtig stuk Alpen. Om te leren is het op zaterdag en in de vakantie te druk. Eind maart is het daar ook al warm maar er is nog sneeuw in het dorp. Van het chalet (hameau du puy) is het wel een eind stappen. Maar de piste zelf is erg goed en vrij goedkoop.

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Gast635
    Gast635 29 januari 2017 · 09:33

    Mooi en overzichtelijk gebied! Zoals in de tips is de Draille inderdaad een schitterende piste waar je heerlijk vanaf kunt knallen. Zeker als er genoeg sneeuw ligt kun je in dit gebied letterlijk alle kanten op. Bij ons was dat helaas niet zo. Hoofdzakelijk waren de besneeuwde pistes open, op een kleine verbindingsweg na. Dan komt het op de piste preparering aan. Dit liet wat te wensen over met veel stenen als gevolg. SuperD is inderdaad een lelijk oord. La Joue du Loup is echt vele malen beter. Er zijn daar een drietal leuke barretjes voor de apres ski. Wij vonden het nu met de weinige sneeuw al een aanrader, laat staan als er een lekker pak is gevallen!

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • ankiepankie
    ankiepankie 14 oktober 2015 · 15:16

    Ik heb twee jaar in Devoluy geskied en het is prima bevallen. Het is geen superdeluxe mega gebied en je bent er na twee keer een week skiën ook wel een beetje uitgekeken maar voor de prijs is het een prima skigebied! Het is wel echt een lowbudgetbestemming wat je ook wel in het type reizigers ziet maar goed, wil je voor een lage prijs toch een week skiën, dan zit je hier goed. Lees anders ook eens mijn review 'Wintersport voor een spotprijs': http://wp.me/p6ysIJ-9k

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast024
    Gast024 11 maart 2015 · 12:28

    Net terug van een weekje Superdévoluy en het was een topervaring. Veel meer pistes dan je op het eerste zicht zou denken, moderne liften en goed onderhouden pistes. Daarnaast hebben wij ook redelijk wat off-piste mogelijkheden ervaren wat de beleving enkel maar beter maakte. Zeker aan te raden

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast643
    Gast643 26 januari 2015 · 10:55

    Als er geen sneeuw ligt... is elk wintersportgebied slecht, en heeft de pistebully er niet te zoeken, zoiets als naar het strand gaan als het regent. Vandaag 26 jan. zijn er 32 pistes open, 30 cm bij de voet en 125 cm op de top, prima glijden! IJs en stenen zijn goed bedekt. Volgende week komt er een lading nieuwe sneeuw, en gaat het feestje nog mooier worden.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast208
    Gast208 8 januari 2015 · 23:40

    Zeer slecht onderhouden pistes, met veel stenen en ijs. Na de eerste sneeuwval geen pistebully gezien en er werd maar 1 lift geopend, de volgende dag nog een etc. Resultaat: de enkele piste die er was, volledig afgeragd. Veel ongelukken gezien! Gevaarlijk, zeer slecht onderhouden gebied.

    Met familie Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Gast829
    Gast829 10 januari 2013 · 14:18

    Voor de prijs die we betaalden was het een goed skigebied, wij zijn midden maart gegaan. In het begin veel sneeuw in het dal maar tegen de laatste dag was al een heel pak gesmolten. De temperaturen schommelde die week tussen 15 en 20 graden rond de middag dat heel wat pap veroorzaakte, toen we 's morgens weer op de pistes gingen werd ons al gauw duidelijk dat de pap richting dal gewoon ingevroren was en niet geprepareerd wat voor veel ongelukken zorgde bij beginnende skiërs die we van uit de lift zagen afgevoerd worden. De plaatselijke winkel was vrijduur maar de shops waren heel behulpzaam en vriendelijk! Voor degene die het wensen kunnen mijn video/fotoreportage van 2012 bekijken via volgende link:

    Al bij al hebben we een zeer toffe vakantie beleefd!

    Met vrienden Snowboarder 6 tot 10 jaar ervaring
  • Gast584
    Gast584 2 januari 2013 · 08:45

    Prima ski dorp. Nu ligt er goede sneeuw (gisteravond gevallen). Zonnig. Chalets van club Margot zijn goed. Een 6 pers. Chalet is goed voor 4 personen. Supermarkt is duur; voordat je de bergen in rijdt is het handig om voor een paar dagen boodschappen in te slaan. Verdér zijn er 2 bakkerijen met lekker, vers brood. Ski gebied heeft brede en smalle pistes. Op vakantiedagen even wachten voor liften. Op Nieuwjaarsdag was het erg rustig. Pistes worden regelmatig geprepareerd.

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • TevredenMan
    TevredenMan 3 april 2012 · 14:39

    We waren er in de week van 4 tot 11 februari, week van die koudegolf in Europa. Het had net gesneeuwd de dag dat we toekwamen en een hele week temperaturen van wel -17 beneden aan de pistes bij vertrek s'ochtends. Het was dan ook enorm koud, maar ook enorm goed om te skiën. Echt perfecte condities. Over het skigebied: goed, voldoende ruim en veel verschillende wegen die naar rome leiden. De apperatuur is wat aan de oudere kant, maar dit vormde geen probleem. Qua 'nachtleven' en 'après-ski' was het wel heel matig, maar het is de vraag of dit een belangrijke reden is om er weg te blijven? Dévoluy is volgens mij 'lelijk' en is de sfeer er toch heel wat minder dan in het mooie La Joue du Loup met zijn chaletstijl. Dévoluy kwam meer over als 'tikkeltje marginaler', dan vooral de fransen die kwamen skiën voor één dag. De winkel in la joue du loup is, logischerwijs, wel erg duur. Dus je kan hierop besparen door veel mee te brengen indien gewenst. De pistes werden heel goed onderhouden! En ze waren allemaal in heel goede staat bij ons, en konden zowel ervaren als onervaren skiërs en snowboarders uit onze groep een hele week entertainen!

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • J. Kijkuit
    J. Kijkuit 10 maart 2012 · 20:35

    Voor de tweede keer naar Superdévoluy geweest. Nu in Les Toits du Dévoluy. Goed appartement, maar de schoonmaak laat te wensen over. Skigebied is prima voor zowel gevorderden als beginners. Er lag voldoende sneeuw, maar in de voorjaarsvakantie steeg de temperatuur in het dal tot 20 graden. Dit veroorzaakte papsneeuw. In vergelijking met vorig jaar viel het me op dat er wel wat meer sneeuw lag in het dal, maar op de berg lag er echt minder. Superdévoluy heeft dit jaar niet geprofiteerd van de dumps die er waren. (te zuidelijk?)

    Met familie Skiër 1 tot 4 jaar ervaring
  • Dick Kooij
    Dick Kooij 6 februari 2012 · 13:02

    We zijn afgelopen week 29-1 tot 4-2-2012 voor de vierde keer in Superdevoluy geweest. Drie keer in Maart en deze keer begin februari. Sneeuw prima, maar het werd wel steeds kouder. Toen we zaterdag vertrokken was het -24 C. Prima skigebied voor elk wat wils. Genoeg mogelijkheden voor beginners en voldoende uitdagende voor de gevorderden en crack's. Geen wachttijden bij de liften met uitzondering van de weekenden, dan is het n.l. drukker door dagjes mensen uit de streek. Van de apres ski en de restaurants moet niet teveel verwachten. Er is een supermarkt die vreselijk duur is, maar wel goed assortiment heeft. Onze conclusie: Prima gebied voor een aantrekkelijk prijs!!

    Met partner Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Sonny
    Sonny 15 januari 2012 · 21:16

    Mooie piste's , Leuke accomodaties Kijk uit bij ski verhuur Intersport indien ze de ski's niet verzekerd (in oostenrijk nog nooit na gevraagd) is de kans aanwezig dat je wordt opgelicht. Wij moesten bij het inleveren van de ski € 400 extra betalen omdat de ski kapot was. De meeste ervaren skieer niet gevallen alleen over sneeuw. Had een breukje bij de bindingen. Bij thuiskomst de ski goed bekeken blijkt deze gemerkt te zijn. Naar een officiele dealer hier in de buurt gebracht die vertelde ons dat de ski al eerder kapot is geweest en dat die gelijmd was. En de verzekering wijst de claim nu ook af omdat wij de kapotte ski's hebben mee genomen. Kortom het gebied is leuk maar dat was voor ons 1x en nooit meer Frankrijk

    Met vrienden Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • Marcel en Inge
    Marcel en Inge 11 januari 2012 · 16:07

    Mijn vrouw en ik hebben na vele jaren te hebben genoten van skiën in Les-3-Vallees een switch gemaakt. Sinds we kinderen hebben reizen we jaarlijks of naar Valloire/ Valmeinier in de Haute Mauriënne of naar Superdevoluy/La Joue de Loup. In de 1e week van 2012 waren we met onze 3 kids in het skigebied Superdevoluy/ la Joue de Loup (1500-2500m). Het gebied ligt in de Hautes Alpes tussen Grenoble en Gap. Sterk aan dit skigebied vinden wij: - de ligging van de 100 km pistes op Noord, waardoor minder zoninwerking, minder ijs en langer goedblijvende pistes; - de bijzonder efficiënte logistiek en infrastructuur (slapen ad. piste/ geen noemenswaardig autoverkeer/ski- en snowboardlessen op loopafstand en goed geregeld); - de uitgebreide off-piste mogelijkheden in aanvulling op de 100km prima rode,blauwe en zwarte pistes; - de gunstige prijzen (behalve dan de supermarktprijzen). De prijzen voor het slapen en skiën zijn gunstig, omdat het gaat om een gebied met weinig onnodige opsmuk. Superdevoluy is een aanrader voor mensen die vooral inzetten op skiën en boarden, en dus niet zozeer gaan voor andere activiteiten (zoals bv. uitgaan en feesten). Marcel en Inge, 11 jan 2012, Maastricht

    Met familie Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • Ine
    Ine 8 januari 2012 · 10:58

    Net terug van vakantie en een super goede vakantie gehad. Er zijn genoeg pistes om te skien of snowbaorden. Voor beginners is het wat minder, omdat je van niks naar een groene gaat. Voor gevorderden is er genoeg want je kunt ook offpiste gaan. Ik zelf heb les gehad als gevorderden en het is super goed bevallen. Genoeg mogelijkheden om te skien. Een aanrader als je naar het skiegebied gaat neem eigen eten mee, want het winkeltje is harstikke duur. Op de piste betaal je ook genoeg, maar dat vind ik normale prijzen voor op de piste. Een echte aanrader want duur is het niet voor wat je krijgt.

    Met familie Snowboarder 4 tot 6 jaar ervaring
  • Rutger
    Rutger 2 januari 2012 · 01:02

    Prima Skie gebied. Vaak zijn niet alle pistes open, maar dat is niet zo'n probleem. Zelfs voor de ver gevorderde skiërs is er dan nog genoeg uitdaging. Veel offpiste mogelijkheden. Je moet wel een beetje mazzel hebben met de pistekwaliteit i.v.m de sneeuw. supermarkt is heel duur(duurder nog dan Zwitserland) en dorp is op zijn zachtst gezegd niet zo fraai. apré ski stelt niet veel voor. gebied is aan te raden vanwege de goede prijs kwaliteit.

    Met vrienden Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Julien
    Julien 13 september 2011 · 15:19

    Beter kan altijd, maar voor het geld (219 euro voor 8 dagen appartement Mona Lisa, skipas en skihuur) is dit werkelijk ongelooflijk goed te noemen. De pistes lagen er redelijk tot goed bij op dat moment (eind januari). Eind van de week werd het helaas wat warmer en kwam er toch wat ijs doorheen en op sommige plekken kaal. De variëteit aan pistes is naar mijn mening goed. Voor elk wat wils. Ik ben nog steeds verbaasd dat het voor zo weinig geld kan. In Zell Am See en Kaprun heb ik 220 euro betaald voor alleen de skipas. Ik wil hier zeker nog eens terugkomen, misschien dan eens kijken in La Joue du Loup. Wellicht dat de apres ski daar wat beter is.

    Met vrienden Skiër 4 tot 6 jaar ervaring
  • cov
    cov 26 februari 2011 · 12:10

    Zeer leuke skivakantie gehad. Zeker voor beginners een leuk gebied. Ben zelf een redelijk ervaren skier en heb me hier prima vermaakt.Voor de apreski hoef je hier niet direct heen te gaan.

    Skiër meer dan 10 jaar ervaring
  • xx
    xx 21 januari 2011 · 09:31

    Appartement in Mona Lisa (inmiddels Les Toits geheten). Voor 4e keer achtereen. Goed tevreden. Schoonheid appartement blijft een aandachtspunt. Bij ons kon het er mee door. Een ander gezin dat met ons meeging trof het veel slechter. Super week gehad (kerst-nieuw 2010). Schijnbaar heeft de politie veel moeite gehad om de franse (allochtoon) jeugd in het hoofdgebouw in de nieuwjaarsnacht rustig te houden. Er is zelfs traangas aan te pas gekomen. Vanuit ons appartement hebben we daar geen last van gehad.

    Met familie Skiër 6 tot 10 jaar ervaring
  • Willem
    Willem 10 oktober 2010 · 20:14

    Verblijf in Hameau de Puy in 8 persoons chalet voor de Kerst en Nieuwjaar 2009/2010 periode. Was eerste keer in de logge appartementsblokken met veel dronken en lastige luidruchtige chauvinistische Fransen dus we namen deze keer een keertje de chalets om te proberen. In 2 weken tijd slechte weersomstandigheden gehad en slechts 3 dagen zon gehad. Veel regen en natte sneeuw waardoor enorm veel ongelukken waren. Niet genoeg water voorradig voor sneeuwkannonnen waardoor niet overal de pistes goed waren geprepareerd. Prijzen op de pistes voor drank of eten enorm verhoogd speciaal in deze periode. Zwembad de eerste week enorm koud en sauna veel te klein en er was zelfs geen emmer aanwezig met eucalyptis en na lang aandringen tweede week emmer gekregen met alleen water in. Hygiëne liet ook te wensen over in het zwembad en geen omkleedcabines. In brochure zij men 100 m afstand van liften maar het was zeker 300 m. Op de koop toe sneeuwboots gestolen van mijn dochter in het zwembad en op de pistes regelmatig zeer gevaarlijke situaties door zeer onvoorzichtige snowboarders met een glaasje te veel op. Voor mij de laatste maal ga nog liever een week naar Italië waar ten minste genoeg controle is door politie op de pistes. Chalet was klein voor 8 personen en 2 personen moesten in de eetkamer blijven slapen met de ronkende motor van de koelkast! Tweede week gewisseld omdat er te slecht geslapen werd in de eetkamer en het uittrekbaar bed liet te wensen over.

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2010 · 11:00

    carnavalsweek (13-19 februari 2010) was zeer druk. Lange wachttijden bij de liften. Nog steeds geen nederlands-sprekende skileraren, hetgeen voor de jonge kinderen echt een gemis is. Het was trouwens ook ontzettend druk met het lessen door kinderen, hetgeen ook weer direct merkbaar was bij de ski-liften. Gelogeerd in Mona-Lisa. Op zich een perfect appartementen gebouw op een goede lokatie, echter ontzettend vies. Bij aankomst zijn we direct gaan poetsen. Echt poetsen. de controle's die hier op uitgeveord worden zijn zeer slecht. Ontzettend zonde voor een verder perfecte vakantie.

  • Anoniem
    Anoniem 5 februari 2010 · 17:21

    Wij zijn 23 tot 30 jan in le hameau de puy geweest en we kunnen zeggen we hebben heimwee. We hebben het echt super gehad. Wel erg veel mist maar dat was dan het enige minpuntje daar kan je ook niets aan doen. De pistes waren super en we hoefde weinig te wachten mensen waren vriendelijk is denk ik ook net hoe je je zelf op stelt. De lessen waren goed en met kleine kinderen was het ook heel goed te doen. We gaan zeker volgend jaar terug.

  • Anoniem
    Anoniem 27 januari 2010 · 16:50

    17 januari een korte ski vakantie (4 dagen skien) achter de rug en het was heerlijk. koud maar met een zonnetje dus lekker op het terras gezeten , hoort er ook bij toch ? we zaten in mona lisa wat prima voor elkaar was. we konden maar ? minpuntje vinden en dat was dat ze voor de koffie alleen verdomd kleine espressokopjes in de kast hadden staan dus dronken we koffie uit soepkommen , maargoed als dat alles is? het skigebied is toch wel aan de makkelijke kant en met ? dag kan je alles al een keer gedaan hebben,maar voor een kort weekje was het erg leuk!

  • Anoniem
    Anoniem 12 januari 2010 · 21:03

    hallo, Wij zijn in de week van 2 tot en met 9 januari in superdevoluy geweest. We verbleven in appartement superD. Deze was niet ruim, maar voldeed prima! ?n van ons is een gevordere skie?en de ander beginner. We hebben ons beiden super vermaakt! we hadden verse sneeuw, dus dat was super. De pistes worden goed geprepareerd. De afdalingen zijn heel goed te doen en er is redelijk wat diversiteit. Wel heb je het gebied in een dag of 4 wel gezien. Het wordt dan veel van hetzelfde. Bij de liften geen wachttijden, je kon zo doorschuiven. Aan het einde van de dag rond uur of 4 half 5, waren we zelfs wel eens alleen op de piste! Het was totaal niet druk. dit omdat het na de vaknatie was denk ik. Wij zijn geen apres-ski mensen, was maar goed ook, want 's avonds is het uitgestorven. Neem een laptop (veel plekken gratis WIFI) en wat dvd's mee zou ik zeggen. Al met al een superleuke vakantie enheel goede prijs/kwalitietverhouding.

  • Anoniem
    Anoniem 15 december 2009 · 12:40

    Het dorp La Joue du Loup is eerder aan te raden dan het dorp devoluy. Dit is veel kleinschaliger en gezelliger. Er zijn gezellige bistro\'s waar aandacht is voor het individu. Het skigebied heeft veel eenvoudige (groene en blauwe) pistes. Toch vind ik deze als gevorderde skieer ook erg leuk om af te gaan. Ik ben een weekend geweest en zou een hele week denk ik te lang vinden. De stelregel \'hoe hoger gelegen, hoe moeilijker de pistes\' gaat voor dit gebied zeker op. De eenvoudige pistes liggen vrij laag in het gebied, de rode en zwarte pistes liggen bovenin. Omdat wij slecht weer hadden was het bovenste gedeelte van het gebied gesloten! als er dan veel verse sneeuw op de pistes ligt is het dus kl? geblazen op de vele groene pistes. Veel bos, relatief weinig nederlanders. Zeker voor de beginner een aanrader!!!

  • Anoniem
    Anoniem 4 oktober 2009 · 09:56

    SuperD is da Bom!! zorg dat je in de \'Mona Lisa\' of \'Les Chalets de SuperD\' terecht komt. Bois d\'aurouze is in de grote flat en zijn de goedkoopste appartementen in het dorp. La Fournaise is de place to be, doe de groeten aan Jean Piere(Blonde dreadlocks). het gebied is ieder wat wils so go out there and have fun!

  • Anoniem
    Anoniem 29 april 2009 · 16:45

    In week van 21-28 maart 2009 geweest in app. Mona Lisa. Het 6-persoonsapp is eenvoudig maar goed te doen met 4 personen. Ligging is prima, 5 minuten lopen naar 1e skilift. Voor beginners is het een leuk skigebied. Je kunt, wanneer je een beetje parallel kunt skien, naar 2300 m hoogte en via brede blauwe pistes naar beneden zowel naar Superdevoluy als naar Jou de Loupe. Sommige stukjes zijn voor de beginner best wel een uitdaging, maar wel te doen wanneer er een wat betere skier voorop gaat. Rode en zwarte pistes zijn er ook voldoende, maar veelal slechts bereikbaar met sleepliften. Dit is niet echt een probleem want de sleepliften gaan behoorlijk snel. Apres-ski is niet zoals in Oostenrijk, maar in het zonnetje een met biertje op het terras is ook best aangenaam. En de zon laat zich veel zien vanwege de ligging in de zuidelijke Alpen. Prijzen zijn behoorlijk maar ook weer niet extreem. Al met al een leuk gebied voor weinig geld. Vanuit Rotterdam 1.080 km, waarvan de laatste 50 km via smalle weggetjes door bergachtig gebied. Gelukkig was het lekker weer. Bij sneeuwval lijken mij deze laatste 50 km best wel lastig en tijdrovend.

  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2009 · 19:04

    Gister teruggekomen vanuit Superdevoluy. Volgens deze site heet het skigebied ook zo maar dat is zover ik kon nagaan Devoluy in plaats van Superdevoluy en heet het \'dorpje\' alleen zo. Een dorpje kun je de 2 appartement flats en de rest van de chalet gebouwen en torens niet echt noemen. We kwamen aanrijden via een sneeuw vrij dal en bergen en begonnen \'m een beetje te knijpen voor de sneeuw. Zeker nadat de thermometer in de wagen 22 graden aangaf bij Grenoble en deze site 11 graden aangaf op de bestemming! Dit was ook zo. Maar de pistes liggen zo van de zon af gesitueerd dat alleen beneden een beetje papperige sneeuw was en op de berg best goed. Mede de dikke laag beneden en op de berg waren afdoende voor een erg leuke week skieen en een bruine kop. Een warme week aldaar met wel erg mooi weer maar het was prima te doen. Het gebied is in mijn ogen afwisselend genoeg. De mensen van het gebied waren niet zo oplettend en behulpzaam als in Serre Chevalier. Ook vonden mensen het noodzakelijk na de poortjes te gaan staan praten of wachten op anderen wat zeer irritant was. De diversiteit in pistes was afdoende en voor elk wat wils. 2 centrale punten op de berg zorgen dat het makkelijk afspreken was als je eens je eigen weg wilde gaan bij verschil in niveau. Ook in Maart prima te doen als er maar genoeg sneeuw is gevallen tevoren.

  • Anoniem
    Anoniem 22 maart 2009 · 16:25

    Wij hebben genoten van de heerlijke en goed bijgehouden pistes en het prachtige weer!!! Zeker voor beginners is dit ski-gebied met zijn brede pistes een echte aanrader. Lekkere terasjes in de zon en met redelijke prijzen. Wij verbleven in Chalet Margot; netjes schoon, dicht bij de piste maar boek het altijd ruimer. (wij hebben met 4 personen in een 8 pers.-chalet gezeten en dat was geen overbodige luxe) Het ontbijt was voor treffelijk maar het diner viel ons tegen. Na 3 dagen zijn we s\'avonds in andere restaurants gaan eten, wat ons prima is bevallen. Ook de prijzen waren niet buitensporig. Kortom wij hebbben genoten van een heerlijke zonnige wintersport week en gaan volgend jaar zeker terug naar dit ski-gebied.

  • Anoniem
    Anoniem 5 maart 2009 · 16:01

    Vakantieweek van 21 - 28 februari 2009. Topdrukte deze week, want niet alleen zuid-Nederland, maar ook Belgie en Frankrijk (regio Lyon / Cote dzur) hadden vakentie. Wachttijden tot wel 25 minuten bij de 2 stoeltjesliften in Devoluy. We hebben met 2 gezinnen (4 volw. + 4 kind in leeftijd van 7 - 13 jaar) in een 10 pers. chalet gezeten (Chalets Margot). De chalets zijn niet groot en bij volle bezetting slapen er altijd 2 in de huiskamer. Vreemd genoeg heeft een 10 persoons chalet maar 2 kookplaten en 6 stoelen aan de eettafel. Ook kennen de fransen geen bierglazen en wijnglazen. Alles moesten we nuttigen met limonadeglazen. De chalets zijn per ski te bereiken want er is een loopband waar je op kunt gaan staan. Echter deze was nagenoeg heel de week defect. Erg ruim zijn de chalets niet, maar ze waren wel keurig schoon. Bij vertrek kun je zelf de schoonmaak verzorgen of dit laten doen voor 100 euro. Best veel. Het bijbehorende hotel heeft een sauna, hamam jacuzzi en een buitenzwembad waarvan je gebruik kunt maken. Veel te kleine sauna, te beperkt in de openingstijden, buitenzwembad te koud en in hamam 1 zitplaats niet te gebruiken omdat de stoom rechtstreeks tegen je benen blaast. In het hotel was de receptionist (die zijn uiterste best deed om Engles te spreken) vriendelijk en behulpzaam. De skiverhuur in het hotel was fantastisch, vriendelijk, behulpzaam en goed materiaal. We kregen 20% reductie omdat we daar een chalet geboekt hadden. Een ideaal skigebied voor gezinnen. Je kunt de kinderen bijna niet kwijtraken omdat alle afdaling weer op het zelfde punt bijeenkomen. De liften kunnen een groot aanbod niet verwerken; die pistes daarentegen wel. Mooi glooiend en afwisselend, al zal de ervaren skier zich na een paar dagen wel gaan vervelen vanwege de kleinschaligheid. De skischool was goed. Al sprak men gebrekkig Engels (een van onze volwassenen is een dag met de skiklas meegeweest om te vertalen) de kinderen hebben in hun 1e jaar veel geleerd. Na een week les (2 uur per dag) gingen ze na de laatste les zelfstandig met de lift naar boven en kwamen zonder te vallen weer naar beneden op ski en snowboard. Mede door het prachtige weer (hele week stralend blauwe lucht) hebben wij een supervakantie gehad. Een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen en voor degene die op de kleintjes let. Prijsvergelijk met Oostenrijk: Ruim 20% goedkoper.

  • Anoniem
    Anoniem 5 maart 2009 · 14:02

    In de Krokusvakantie zijn wij (2 volwassenen, 3 kinderen 14,12 en 11jr) hier geweest. Voor ons als gezin met \"normale\" skicapaciteiten in een woord geweldig! Hele mooie, brede pistes, nergens druk, vele verschillende afdalingen, oversteek naar Joue du Loup heel erg leuk, kortom, wij hebben ons prima vermaakt. De hele week zon gehad, goed geprepareerde pistes. wij verbleven in L\'Oree des Pistes, goede en nette appartementen. Vooral de eigen piste langs het huisje beviel erg goed! Nadeeltje dat het ver van de supermarkt is... Voor mensen die af en toe een weekje willen skien is dit gebied een echte aanrader!

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2009 · 20:32

    In de krokusvakantie in Superdevoluy geweest, met 7 pers. in een 8 pers. app. Was vrij krap maar te doen als je goed met elkaar kan opschieten! (Chalets SuperD) Skigebied: - voor beginners (lift staat dus vaak stil) - hele brede pistes - weinig uitdaging - off piste is slecht - slechte liften in het gebied (2 langzame stoeltjesliften in het dal) - veel ski? - goed fun park - zeer slechte restaurants - redelijke apres ski (als je het zelf leuk maakt) - 2 saaie pisterestaurant Qua aantal km. is het goed te doen! Vanuit alle accomodaties is de piste redelijk aan te lopen! Sowieso niets verder dan een km.

  • Anoniem
    Anoniem 3 maart 2009 · 12:00

    Deze voorjaarsvakantie was voor ons een uitdaging. Een nieuw zuidelijker gebied voor ons in Frankrijk. Zoals overal in Frankrijk hoef je er niet heen te gaan voor de Apr?ski. Een lekker hapje en drankje in een ruim voorzien appartement met terras op het zuiden was net zo gezellig en luxe. Ons appartementencomplex lag in Superd?luy, achter een grote betonnen muur van appartementen. Dit was enerzijds jammer voor het directe uitzicht voor ons op de pistes, maar nam gelukkig ook hinderlijk druk verkeer van passanten weg voor ons. Het uitzicht boven de gebouwen was super. De pistes liggen gunstig t.o.v. de zon zodat we in de loop van de week geen hinder hebben ondervonden van de redelijk hoge temperaturen rond de middag. Al was het heerlijk om in de blakende zon te vertoeven. Pistes waren voor ons als gezin super. We hebben nog 1 beginnende zoon die op de pistes van Superd?luy en La Jou de Loup echt de smaak te pakken heeft gekregen. Onze andere kinderen hebben zich prima vermaakt op de verschillende pistes van beide gebieden. Dit gaf ons de gelegenheid om ook eens wat meer op \"safari\" te gaan. Het heerlijke zonnige weer heeft er aan bijgedragen dat we een fantastische sportieve vakantie hebben gehad. De 4-persoons stoeljteslift \"Le Jas\" op le Superd?luy is wel aan vervanging toe. Zeker omdat deze direct toegang geeft om over te steken naar La Jou de Loup. Een 6 -persoons exemplaar zou daar zeker met ook startende ski-klassen geen overbodige luxe zijn. De andere stoeltjeslift waar wel 6 personen per keer in vervoerd worden, voldoet goed omdat deze direct naar de groene pistes aan de kant van Superd?luy verbinding geeft. Voor de verbinding met La Jou de Loup is het een beetje puzzelen met de pistes en de andere liften. La Jou de Loup oogt gezelliger omdat dit wat \"dorpser\" is. Helaas geen geldautomaat te vinden. De winkels in Superd?luy zijn redelijk aan de prijs en ondanks de tamelijk geprijsde produkten in de plaatselijke supermarkt, die overig ruim keus had, hebben wij de hongerige en dorstige mens in ons goed kunnen laven. Mag ook wel na een volledige dag skieen. Conclusie: op sommig gebied wat verbetering nodig, maar een prima vakantie en de moeite waard om terug te keren.

  • Anoniem
    Anoniem 25 februari 2009 · 19:21

    dit jaar twee keer naar dit gebied geweest.In januari naar la joue du loupe en deze krokusvakantie naar superdevoluy. Een geweldig fijn gebied voor de beginnende skier maar ook de wat gevorderde skier kan hier goed uit de voeten.Vooral de groene pistes aan de kant van superdevoluy zijn idiaal voor gezinnen met kinderen. Wij gaan zeker weer ook al gezien de prijs.

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2009 · 19:49

    Zeer goede vakantiebestemming. Een week super naar mijn zin gehad. Balen dat het dan weer zo snel voorbij is. De kamer was niet supergroot maar wel lekker knus

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2009 · 15:55

    Vandaag terug gekomen van 10 dagen Superdevoluy. Met totaal 4 mensen (leeftijd tussen 20 en 25) was dit een topvakantie, mede door de geweldige weersomstandigheden! Alleen maar zon! De dag voordat we aankwamen(zeg maar de hele week voordat we kwamen) was er nog flink wat sneeuw gevallen waardoor de pistes in prima conditie waren. Alleen na een dag of 6 zonder sneeuw (maar met heel veel zon) werden sommige pistes wat aan de ijzige kant maar aangezien 3 van ons beginners waren was dit niet een heel groot probleem. Af en toe werd en snacht een sneeuwkanon inezet waardoor de kwaliteit weer iets beter werd. Een van ons is een gevorderd skieer en vond het gebied ietwat aan de kleine kant waardoor 7 dagen piste misschien best wat lang is. De 3 beginners onder ons hebben allemaal les gehad, ik snowboardles, de andere 2 skiles. De leraren spraken inderdaad gebrekkig engels maar voor ons goed begrijpbaar, dit alleen niet voor de wat jongeren in de groep aangezien die geen woord engels verstonden en wij dan soms moesten vertalenveel. Verder waren de groepen vrij groot. Soms wel 20 personen. Maar daarintegen zat ik met snowboarden in een groepje van 7 personen. Voor uitgaan niet echt een poging gedaan aangezien we wisten dat dit niet de beste plaats is om dat te doen. Een keer naar de enige dicotheek geweest en daar binnen een kwartier weer weggelopen. Lekker iedere avond beetje bij het appartement gehangen en daar wat drankjes gedaan. Mona Lisa is het appartement waar we zaten, prima maar verwacht niet veel. Alles heel simpel en er missen heel wat dingen (goede pannen, delen van bestekset, glazen). Erg schoon was het ook niet en dat had echt wat beter gemogen ondanks lage prijs. Zoals ik al zei, wat verwachten mensen voor deze prijs?! Een super gezellig dorp. Nee, dat is het zeker niet maar geen klagen over de terasjes in de zon aan de voet van de piste. Grote appartement aan de voet van de piste is niet echt sweervol maar ook niet heel storend. Oftewel een supervakantie voor niet veel geld! Volgend jaar wellicht ergens anders heen maar dit was prima!

  • Anoniem
    Anoniem 22 februari 2009 · 00:06

    Afgelopen week voor de tweede week in Superdevoluy geweest. Een heerlijke week, maar dat werd uiteraard mede veroorzaakt door de perfecte sneeuwconditie en het mooie weer! Het dorp stelt als zodanig niets voor! Een grote flat met daaronder wat winkeltjes, ? supermarkt (en gezien de prijzen weet die, dat die de enigste is...) en paar restaurants, terassen en bars. Verder staan er nog een paar appartementcomplexen waarbij Margot en L\'Oree des pistes direct aan de piste liggen. De liften zijn goed te noemen. Wachtijd is echt beperkt tot maximaal 10 minuten en anders kan je via de diverse ander routes altijd op de plaats van bestemming komen. Mooie gepreparaarde brede pistes voor de beginners en gemiddelde skieers en daarnaast een aantal uitdagende pistes voor de meer gevorderden. Leuk gebied!

  • Anoniem
    Anoniem 18 februari 2009 · 06:44

    Komende week naar Superdevoluy. Zijn erg benieuwd. Gaan in ieder geval lowbudget; de prijs-kwaliteit dus minder belangrijk voor ons. Zitten in een studio in een van die grote kasten van gebouwen, maar goed: latten, dikke skikleding, sneeuw, liftjes en in ieder geval een restaurantje en op de achtergrond de bergen van de Alpen. Wat wil een mens nog meer? Heb er erg veel zin in. Dus laat Superdevoluy maar komen...we zullen na de 10 dagen de ervaringen hier melden. Ben nog wel benieuwd naar nieuwe, recente ervaringen. Wellicht dat iemand binnen 2 dagen nog wat kan melden (hier) over Superdevoluy. Stelt dat zwembad iets voor? Is er een sauna? Is de sneeuw goed? Is er veel overlast van jongeren of valt het wel mee?

  • Anoniem
    Anoniem 18 januari 2009 · 19:59

    Dit jaar voor het eerst op wintersport geweest, naar Superdevoluy (10-01 / 17-01). Samen met mijn vriendin en nog twee vrienden gesnowboard. Voor twee van ons, waaronder ik, was dit de eerste keer wintersport, en de eerste keer op een snowboard. Voor de twee anderen was het zeker niet de eerste keer. Superdevoluy ligt aan de voet van de berg, met aan de andere kant van de berg, het plaatsje La Joue de Loup. Het grote voordeel aan Superdevoluy ten opzichte van La Joue de Loup is dat er een pin automaat aanwezig is. Ook is het ontbijt niet zo ver van je bed als in La Joue de Loup. (+- 5 min lopen) Als ik kijk naar de gezelligheid, dan ziet La Joue de Loup er zeker gezelliger uit. Superdevoluy heeft vooral veel appartementen in de vorm van flats. Hierdoor oogt het plaatsje meer als een grote houten muur dan een gezellig dorpje. La Joue de Loup heeft vooral bungalowhuisjes en straat lantaarns, en oogt daarom gezelliger. Toch geef ik Superdevoluy een dikke 9 als het gaat om mijn ervaring. De wachtrij bij de skiliften was echt niet lang, hooguit 5 min. Omdat er 2 dagen voor onze komst sneeuw was gevallen, waren de pistes in perfecte staat en zeer goed te doen voor beginners. Voor de iets wat gevorderden kan ik niet zo zeer een mening geven omdat ik dat niet ben. Er waren vooral blauwe pistes aanwezig. Wel is er een fun park waar je kunt grinden en jumps kunt maken. Zelf ben ik hier niet geweest, maar mijn vriendin wel. Over het eten kan ik niets anders zeggen dan dat dit super geregeld was. Wij hebben via tour operator Sunweb de reis en een half pension geboekt. Het avondeten was iedere keer een verrassing. Echter kon je elke avond niet kiezen wat je voorgeschoteld kreeg, dus als je niet zoveel lust kan ik me voorstellen dat je dit een groot nadeel vind. Zo hebben we lamsvlees, kip, met kaas overgoten aardappelen, vis, groenten, steak, chili con carne, en soep gehad. De kwaliteit hiervan was echter uitstekend, en deed niet onder aan de kwaliteit die je in een Nederlands restaurant voorgeschoteld krijgt. Ik heb 5 x 2 uur snowboard les genomen. De leraren die dit gaven spraken gebrekkig Engels. Ze waren wel te begrijpen, maar een gesprek met ze voeren was erg lastig. Wel krijg je steeds dezelfde leraar, wat wel fijn was omdat die de resultaten van de dag daarvoor nog wist, en zo je progressie goed in de gate kon houden. Voor uitgaan zul je vooral naar de andere kant van de berg moeten. La Joue de Loup heeft een Nederlandse bar met Nederlandse DJ. Het probleem is echter dat de laatste bus van La Joue de Loup naar Superdevoluy om 17:15 (o.i.d.) vertrok, dus tot in de late uurtjes feesten en dan weer terug naar Superdevoluy zat er niet in. In Superdevoluy zelf zitten wel een paar discotheekjes, maar deze leken meer op uitgestorven caf? Er was slechts 1 discotheek waar je nog redelijk lang kon blijven, zonder dat het er echt uit leek te sterven. Als je naar Superdevoluy gaat moet je er wel rekening mee houden dat het eten en drinken daar duur is. Nu weet ik dat Frankrijk zoiezo al duur is, maar 3 Euro voor een glaasje cola en 10 Euro voor een bord spaghetti Bolognese vond ik wat veel. Omdat er maar 1 supermarkt is moet je ook daar rekening houden met verhoogde prijzen. De skiliften duurden 10 minuten over een afstand van 2 kilometer, mits je niet hoefde te wachten. Ik weet niet of dit snel of traag is, aangezien dit mijn eerste keer was. We zaten met zijn 4en in 2 appartementen. Deze waren gelegen in het hotel de Mona Lisa. Het waren appartementen voor 6 personen, maar ik moet me niet indenken hoe dat is. Ik was blij dat we met zijn vieren 2 appartementen van 6 personen hadden geboekt. Ik zou zeggen dat het appartement meer berekend is op 2 personen dan op 6. Het appartement was echter in uitstekende staat. Met een ruime douche-bad combinatie, een 2-persoons bed van 2 meter (ik ben 1.96) en een afwasmachine was het hier goed te doen. Het allermooist is dat we de laatste dag een van de 2 appartementen nog een dagje konden bijboeken. We zouden hier eigenlijk om 10:00 uur \'s ochtends uit moeten zijn terwijl de bus \'s avonds om 19:30 vertrok. Het bijboeken van deze extra dag was GRATIS, echt top! Heb echt een super vakantie gehad, en ga volgend jaar zeker weer! Of het nog een keer Superdevoluy wordt, dat weet ik niet. Misschien wil ik volgend jaar wel iets anders zien, maar voor diegene die op zoek zijn naar een wintersport locatie: Superdevoluy stelt je zeker niet te leur!

  • Anoniem
    Anoniem 5 januari 2009 · 14:07

    Dit jaar voor de 2e maal in dit gebied en wederom een chalet \"Margot\"gehuurd. In vergelijking met vorig jaar vonden wij dit gebied erg achter uit gegaan. Ten eerste vonden we de wachttijden bij de liften abnormaal, terwijl dit vorig jaar zelfde periode(oud- en nieuw) absoluut niet het geval was. Daarnaast erg veel overlast van jongeren ondervonden, het heeft ons een sneeuwschuiver en een paar ski\'s gekost, deze zijn bij onze chalet weggejat. Voor ons is dit het laatste jaar geweest en zijn niet van plan hier nog terug te komen. Ik vind dat het gebied zich helemaal gaat richten op feestende jongeren die geen rekening willen en kunnen houden met anderen. Voor ons nooit meer, hebben er een slechte na smaak aan over gehouden.

  • Anoniem
    Anoniem 5 januari 2009 · 13:39

    Prima pistes, lekker breed en van alles wat! Als beginner was ik erg blij met het feit dat er veel groene en blauwe pistes zijn, maar ik kwam er al snel achter dat de kleuren indeling daar niet veel zegt. Dit werd beaamd door mijn skileraar. Bijvoorbeeld een groene die best pittig is en een rode, die zo breed is dat hij wat mij betreft blauw had kunnen zijn. Maar goed, de meeste afdalingen zijn prima te doen voor de wat minder ervaren skier.

  • Anoniem
    Anoniem 15 december 2008 · 12:43

    Wij zijn afgelopen februari naar La joue du loup geweest, zeker een aanrader. Pistes waren goed en heerlijk breed. Handig als je zelf nog niet zo handig bent! Veel sleepliften, maar enkele stoeltjes. Leuke Nlse bar, wij kenden toevallig de bedrijfsleider, altijd handig! Enige nadeel was dat er geen pinautomaat was, wie dat ooit verzonnen heeft?? Volgend jaar maart gaan we naar Superdevoluy, dus weer lekker naar hetzelfde gebied!

  • Anoniem
    Anoniem 11 december 2008 · 17:37

    Na tsjechie was dit de eerste keer in een groot skigebied ergens anders in Europa, met de 100km piste vond ik dit geweldig, toen ik hier was, was het april, dus rustig, ik weet niet of dat altijd zo is. Maar ik heb in die hele week geen een keer hoeven wachten op de lift en de sneeuw was overal nog heel goed! Wel raad ik je aan om voor Jou de Loup te kiezen ipv het dorp Superdevoluy, want Jou de Loup heeft meer sfeer en uitgaan is daar beter met de nederlandse tenten, alleen een pin automaat ontbreekt daar, wat Superdevoluy wel heeft.

  • Anoniem
    Anoniem 30 oktober 2008 · 17:28

    Wij zijn in 3e week van Maart 2008 geweest. Na 20 jaar eindelijk weer eens geskied. Heerlijk en we waren het nog niet verleerd. Fijn gevarieerd gebied met een keuze uit ruime makkelijke pistes en voor de gevorderde skieers moeilijke zwarte buckelpistes. We hadden voldoende sneeuw zodat alle pisten open waren. Vertier heb je er \'s avonds niet of nauwelijks. Voor gezinnen met kinderen ideaal. Prijs, kwaliteitverhouding. Perfect!

  • Anoniem
    Anoniem 7 april 2008 · 10:48

    We zijn de laatste week van maart geweest in superdevoluy . De pistes zijn uitstekend maar de liften ouderwets. Het gebied is klein maar heel fijn voor elk wat wils . Het is wel spijtig dat er geen nummers op de borjes staan , het is gokken waar je bent.Prijs kwalitet is uitstekend!!! Wij zaten in L\'oree des pistes en daar is er wel niks om gaan te eten we moesten steeds voor de winkels naar het centrum .

  • Anoniem
    Anoniem 18 maart 2008 · 16:19

    Net terug van een weekje skieen in Superdevoluy.Samen met opa en oma, zusje,neefje en onze eigen 3 kinderen hebben we genoten. Onze eigen kinderen naar de ski klas voor 3 tot 5 jaar,opa en oma priveles en alles was goed geregeld. Het gebied is uitstekend geschikt voor beginners en kinderen. Ook de ervaren skieer kan zich er prima vermaken,korte tot geen wachttijden bij de piste en ook zeer gevarieerde pistes. Wij hebben een heerlijke vakantie gehad die zeker voor herhaling vatbaar is, ook naar deze plaats Superdevoluy.

  • Anoniem
    Anoniem 9 maart 2008 · 17:00

    Klein skigebied met veel brede blauwe pistes.Fijne vakantie gehad, maar weinig uitdaging voor gevorderde skiers/boarders. Als je spullen huurt bij Intersport, zorg er dan voor dat je goed afspreekt voor welke periode je huurt, zodat je niet meer betaalt dan vantevoren afgesproken.

  • Anoniem
    Anoniem 27 februari 2008 · 16:47

    Perfect skigebied voor een groep met veel beginnende skiers en een paar gevorderde skiers. Superdevoluy heeft veel makkelijke pistes richting het dorp zelf. In het gebied zijn nogal wat sleepliften, maar met kleine kinderen kun je met de stoeltjesliften ook het hele gebied zowat doorkruisen. Het enige dat ik miste waren pistebenamingen. Moest nu afgaan op namen van liften en dan maar hopen de juiste piste te pakken te hebben. Door de kleinschaligheid is het gebied echter binnen enkele afdalingen goed te overzien ! !

  • Anoniem
    Anoniem 23 februari 2008 · 22:22

    Afgelopen week onder perfecte condities geskied. Echt een erg fijn gebied. Super pistes en erg goed onderhouden. Vooral de middelmatige skie?kan hier uitstekend uit de voeten. Aanbevolen gebied en uitstekende faciliteiten. Gaan zou ik zeggen!

  • Anoniem
    Anoniem 14 februari 2008 · 13:18

    wij zijn de laaste week van januari 08 naar superdevoluy gegaan, met zowel gevorderde skiers en boarders als beginners. Echt een erg mooi gebied, erg overzichtelijk en ook goed te doen voor beginners. Brede afdalingen en een grote oefenpiste in superdevoluy. de oefenpiste in la joue de loup vond ik wat hevig voor beginners. Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor ons voor herhaling vatbaar!

  • Anoniem
    Anoniem 3 februari 2008 · 12:24

    We zijn er 1 week geweest. Het weer iwas uirstekend , veel zon dus. De sneeuw was goed, de pistes waren goed onderhouden. Lastig is het ontbreken van piste nummering met gekleurde bordjes. Uitstekend voor beginnende personen. Voor de stappers is er weinig te beleven. De prijs kwaliteit van het skie gebied is uitstekend. Veel sneeuw, veel mooi weer, geen ijsplaten, niet druk, ruime pistes. Veel ski plezier voor weinig geld.

  • Anoniem
    Anoniem 22 januari 2008 · 12:33

    Wij zijn met 3en van 11 tot 20 januari in Joue du Loup geweest. We zaten in Les Monts du Soleil en hebben een superweek gehad. We hadden het geluk dat er op de dag van aankomst en daarna nog 2dagen flink sneeuw viel en de rest van de dagen zon was. Hierdoor waren de condities optimaal. Super verse sneeuw en dan een zonnetje! Het skigebied is niet extreem groot, maar genoeg te doen voor iedereen. Het is voor zowel de beginnende skieer/snowboarder als voor de gevorderde voor een week goed te doen. De ongeprepareerde pistes bovenin, zoals hieronder vermeld werd, was voor mij juist een heerlijkheid! De wachttijden bij de liften was erg goed, zeker doordeweeks konden we zo door gaan. Alleen in het weekend wanneer de lokale mensen ook komen was het drukker. Wel jammer dat er alleen sleepliften naar de top gaan. Wat betreft de stoeltjesliften; die zijn prima. Vanwege weinig mensen was er in Joue de Loup elke x maar 1 open maar hiermee kun je ook overal komen. Het uitgaan in Joue du Loup was matig, maar wij hadden het geluk een groepje gecreeerd te hebben waardoor het overal wel gezellig word. Prijs/kwaliteit verhouding vond ik optimaal! Zeker voor herhaling vatbaar!!!

  • Anoniem
    Anoniem 20 januari 2008 · 23:05

    Geweldige week gehad in supergoedkoop Superdevoluy. Mazzel dat er net een mooi pak sneeuw was gevallen, tijdens ons verblijf kwamen er nog een paar buitjes voorbij waardoor alles in een vette wintersfeer raakte. Goeie pistes, na sneeuw waren de hoogste wat minder goed geprepareerd maar dat zou voor een betere skier dan ik geen probleem mogen zijn. Het leek in eerste instantie een beetje klein gebied maar voor een week zeker groot genoeg. Alleen de echte kilometervreter of off-pisteknaller komt misschien wat te kort, maar voor Jean avec le Pet prima. Het nabijgelegen Joep de Loupe ziet er een stuk gezelliger uit dan Superdevoluy met z\'n seventies Bijlmerblok aan de rand van de piste, maar de daarachter gelegen nieuwe appartementen waarin wij zaten waren prima en groter dan ik gewend was van andere gebieden in Frankrijk. Eten halen kon ter plekke maar best duur, dus naast de ski\'s gewoon ff een mud aardappelen inladen, daar zijn we tenslotte Hollanders voor, of niet?! Pistes waren lekker rustig, geen wachttijden voor de liften, geen onvriendelijke Fransen maar helaas wel prut Apr?ski. Dus ook maar een kratje bier extra mee de volgende keer. Kan ook best als je voor een week, incl. skipas, met z\'n vijven in een 10-persoons appartement slechts 100 eurie hebt betaald!! Hoe doen ze het ervoor!? Vraag niet hoe het kan maar profiteer er van, zou ik zeggen. Alles bijmekaar een dikke voldoende voor Superdevoluy, ik raad het iedereen aan!

  • Anoniem
    Anoniem 15 januari 2008 · 16:23

    Ik zat deze keer in La Joue du Loup tijdens de kerst en heb mij prima vermaakt daar. Leuk dorp waar alles is, behalve dan een pinautomaat. (Devoluy heeft ze wel, maar is zooo lelijk) \"In-Out\" loungebar is vet en de Gotcha (nl bar) wordt dat vast ook nog wel over een tijdje. Drukke liften kan je makkelijk omzeilen en als je eenmaal goed genoeg bent voor rode pisten, dan ski je bijna in je eentje over heerlijk geprepareerde pistes. Blauw is druk en wordt aan het eind van de dag slecht. Aardig en behulpzame liftmedewerkers. Wachttijden zijn kort bij stoeltjes lift en ze zijn er niet bij de sleepliften boven in. Kortom voor iedereen die voor weinig geld VEEL wintersport wilt moet hier eens naar toe gaan.

  • Anoniem
    Anoniem 6 januari 2008 · 13:18

    Er zijn vanuit Joue de Loup maar 2 liften die naar de top gaan, waarvan er bij ons de hele week 1 dicht was. De andere (met oa 6 gondels) was 2 dagen dicht wegens te harde wind. (het waaide ook absurd hard), maar hierdoor was de verbinding naar het grote gebied afgesloten. Als Boarder is het wel aardig, veel blauwe/groene en brede pistes, met uitloop in de bomen en hier en daar spring mogelijkheidjes. Freestyle Park was helaas gesloten.

  • Denise
    Denise 3 januari 2008 · 14:43

    Ik ben hier twee jaar terug geweest, omdat ik lowbudget op wintersport wilde en sneeuwzekerheid wilde ben ik hier belandt. Je moet niet teveel verwachten, uitgaan is niet enorm en er zijn niet veel nederlanders. Verder zijn de pistes en het dorp prima.

  • Martijn
    Martijn 3 januari 2008 · 13:42

    We zijn begin dit jaar naar joue du loup geweest. Het gebied ging pas een dag voordag wij daar kwamen open waardoor de eerste paar dagen skieen echt goed waren omdat er nog bijna nergens geskied was. Het was wel jammer dat lang niet alle pistes open waren en naar het dal kan je alleen via blauwe pistes, de rode zijn de hele week niet open geweest, en de zwarte pistes boven gingen pas op het eind van de week open. Volgens mij kwam dit omdat ze niet genoeg sneeuwruimers hebben om alle pistes te prepareren. Ik ben zelf een ver gevorderde skieer die graag off-piste en zwarte pistes doet. Ik vond dit vrij beperkt. Zelf had ik het gebied na een paar dagen wel gezien omdat ik toen iedere leuke pisten al erg vaak gedaan had. Enkele andere mensen uit onze groep waren beginners, die hebben zich beter vermaakt en hadden genoeg uitdaging aan de pistes die er waren. Erg positief waren de wachttijden bij de liften, deze waren erg kort. Alleen jammer dat er erg veel sleepliften zijn waardoor je nog niet veel hoogte overbrugt. Het dorp ziet er vrij gezellig uit, veel beter dan superdevoluy wat eigenlijk maar 1 grote flat is. De winkels waren vrij duur maar nog goed te doen. Er was dit jaar een nederlandse bar geopend. 2 euro voor een pilsje dus dat viel wel mee. De mensen in de bar probeerden er iets van te maken alleen lukte dit niet echt. Op de eerste dag dat er een feestje gepland stond kwam de Gendarmerie namelijk na een half uur binnen dat de muziek zachter moest en alleen de achter ingang nog gebruikt moest worden. Ik vond het wel leuk om s\'avonds een paar pilsjes te drinken maar echt stappen kon je er niet

  • Rob
    Rob 23 oktober 2007 · 11:33

    Wij zijn begin januari geweest en op dat moment lag er niet zo heel veel sneeuw. Tijdens de vakantie van 6 dagen skieen hebben wij een keer sneeuwval gehad, ook waren niet alle pistes open. de prijs-kwaliteitsverhouding geef ik een dikke 9. Het is niet zo\'n heel groot gebied, maar je hebt genoeg plezier voor 6 dagen. Het was trouwens ook mijn 2e keer dat ik daar was. Het is echt een aanrader voor de gene die er nog nooit is geweest.

  • Niels vd Netten
    Niels vd Netten 24 september 2007 · 14:49

    Superdevoluy is een leuk gebied om te skien! Ik ben er eind februari 2007 geweest. Gelukkig viel er sneeuw op de dag van aankomst, dat was erg nodig. Goede liften, weinig wachtrijen. Dit is echt een gebied om gezellig te gaan skien voor weinig geld. Pistes zijn verschillend, breed en goed onderhouden. Het dorp is wel matig, maar je kan er wel gewoon alles krijgen. Superdevoluy is goedkoop doordat het nieuw is, weinig kosten, maar 1 apres ski bar heeft, grote nieuwe appartementen. Geen slechte ervaring dus.

  • Wouter
    Wouter 6 september 2007 · 11:10

    Ik ben samen met mijn vriendin in de tweede week van maart 2006 in Superdévoluy geweest en we hebben echt een prima vakantie gehad. Helaas lag er in het dal (bijna) geen sneeuw, maar ze hebben het voor elkaar gekregen dat je in ieder geval over 1 piste altijd terug kon skiën. Het is zeker niet druk in het gebied en dat zorgt ervoor dat je nauwelijks bij de liften hoeft te wachten. Ook de vriendelijkheid van alle Fransen viel me op (dat ben ik heel anders gewend). Al met al een erg leuk gebied om naartoe te gaan en voor de prijs hoef je dat ook niet te laten (al is de supermarkt wel aan de dure kant).

  • Ron Arends
    Ron Arends 26 februari 2007 · 11:51

    17 tot 24 februari 2007 Superdévoluy is een wat moeilijk bereikbaar dorp. Onze reis ging door sneeuwloze Alpen, dus het verbaasde ons echt dat er een goed pak sneeuw lag! Het dorp is gesitueerd aan de piste, dus altijd goed uitzicht. De Intersport beneden heeft NL-talige leiding en biedt verwarmde kluisjes: echt ideaal, want zo hoef je maar 10 meter met je skispullen te lopen. Ook handschoenen en mutsen worden keurig droog. De pistes worden goed onderhouden en de onderste (groen en blauw) zijn prima geschikt voor beginners. Ook gevorderden komen aan hun trekken met leuke rode en zwarte routes. Grappig is dat je bijna overal offpiste kunt skien, wat zeker in tijden van dooi is aan te raden. De kinderen vermaakten zich prima. Onze jongste (4) werd door de ESF in een soort creche gestopt. Toen we daar achter kwamen, bleek dat hij ook gewoon les kon volgen. Let daar op als je wilt dat ook zij skiles krijgen! Het dorp bestaat uit een aantal grauwe flats met daaronder een winkelgalerij. Niet echt romantisch, maar als je een appartement hebt, is er wel van alles te krijgen (duur!). Afgezien van de supermarkt vond ik eigenlijk alles wel betaalbaar. We hielden zelfs geld over ? Na een week heb je het skigebied wel gezien. Dus zeker een aanrader voor "eens wat anders" of mensen met jonge kinderen, maar geen vaste plek. Eens kijken waar we volgend jaar heen gaan. PS Helemaal bovenin is de sneeuw véél beter en de blauwe piste is daar véél makkelijker. Overtuig jezelf en daarna je beginnende skigenoten!

  • partycrew 20062007
    partycrew 20062007 13 februari 2007 · 20:24

    Wij zijn er dit jaar voor de 2e maal geweest met jiba (voorheen snowtrex). de appartementen (chaumettes & super-d)zijn niet groot maar wel netjes en liggen achter de hotels aan de piste. omdat het complex (de hotels) er al lang staat zijn de voorzieningen goed doorontwikkeld. Er zitten hele goede bakkerijen (verse croissants) en verse gevlaaide steenovenpizza's voor niet al te veel geld. (11 euro voor een wagenwiel, die niet eens in de doospast) supermarkt wel prijzig, dus de auto volladen. het skieen is erg leuk bij voldoende sneeuw omdat de hele berg dwars over te skieen is, incl voldoende offpiste. liften rustig, en ook op de piste erg goed eten, vers van het vuur. meer prijzen: 3,40 voor een chocolademelk met slagroom aan de piste voet in de zon (tot ca 16:00) leuke poolbar, voldoende overige bars, leuke discoteek. wij zijn er volgend jaar weer van de partij, eind jan begin feb. kijk uit voor de groene broek!

  • Anja
    Anja 20 december 2006 · 15:36

    Superdévoluy vind ik een prima gebied om te skien we zijn er vorig jaar geweest en het er lag in december een mooi pak sneeuw en viel die week ook lekker wat sneeuw Het is voor ons zeker voor herhaling vatbaar!!! (dit jaar gaan we dus weer)

  • jelmer
    jelmer 18 oktober 2006 · 13:13

    Super-D voor insiders, gebied is het vaagste gebied dat ik ken, nog lekker sta toiletten in het complex aanwezig, zwembad is kroeg, en piste is vaak zwembad in april, je kan mensen bijna niet kwijt raken in dit gebied als je niet te gek doet. Verwacht er niet teveel van en het is echt super!

  • Roy
    Roy 17 oktober 2006 · 14:48

    Niet al te groot maar mooi gebied. Goede ski/snowboard lessen met engelssprekende leraren. Supermarkten etc niet goedkoop, maar op zich wel te doen. Het is wel een uit de grond gestampt geheel: weinig sfeer en het "centrum" is de kelderverdieping van een groot appartementencomplex aan de piste. Daar zijn alle winkels, bakkers, restaurants en een aantal barretjes/discotheekjes te vinden (biertje was 4euro meen ik, maar soms happy hours... vraag reisorganisatie) Met een groep van 6 vrienden hebben we ons goed vermaakt, maar de apres ski is niet fantastisch. Chaltets SuperD zijn netjes, niet al te ruim maar schoon, goede opbergmogelijkheden voor ski's/boards, voorzien van balkon en op 5 minuten loopafstand van de liften/piste. Prima gebied voor gezinnen met kinderen. Voor mij eerste wintersport, leuk begin. Voor andere zeer ervaren boarders/skiërs toch wat klein gebied, hoewel ook offpiste wel ok was.

  • Eelco
    Eelco 9 oktober 2006 · 17:10

    Mijn ervaring in dit gebied is echt supper goed alleen de suppermarkten waren duur wij zijn in la joue du loup geweest en was echt supper leuk la mon du solei licht echt goed aan de pistes je loopt zo de liften in heel erg fijn wij gaan dit jaar na superdévoluy en dat lijkt ons ook heel mooi de 2 dorpen zijn met elkaar verbonden en dat is echt mooi zo kan je gewoon hele lange tochten maken en alle pistes langs gaan het is niet een supper groot gebied maar wel heel mooi als er niet zo veel sneeuw licht dan kan je niet op de zwarte pistes dat is wel jammer maar das voor beginners toch niet van toepassing dus ik vond het heel mooi en leuk in het gebied superdévoluy

  • Riswick
    Riswick 28 september 2006 · 08:28

    Superdevoluy is een mooi gebied. Je kunt van Superdevoluy na Joue du Loupe skieen. Joue du loupe is gezelliger dan devoluy. Gebied is in opbouw en niet te druk. Je hoeft niet lang te wachten bij de liften. De mensen zijn vriendelijk en het is kleinschalig. Voldoende skipistes 100 km. Ik ga zeker nog een keer terug. Super!!

  • linsinnetje
    linsinnetje 21 augustus 2006 · 10:28

    het was echt superleuk, ik ben in de krolusvakantie naar Dévoluy geweest. Er was veel sneeuw en zon; een aanrader is de crêperie, bovenop de berg.Alleen de gastvrijheid van de fransen was wat minder...

  • Marco
    Marco 21 augustus 2006 · 10:19

    Ik ben in de derde week van maart naar La joue de Loup geweest. er lag genoeg sneeuw en regelmatig scheen de zon. Helaas is de temparatuur in deze tijd van het jaar overdag al snel boven nul, waardoor de sneeuw in de middag er papperig wordt. Er zijn maar een paar stoeltjesliften, maar daar kan je bijna elke piste mee bereiken. De vriendelijkheid van alle Fransen in dit gebied heb ik trouwens nog nooit mee gemaakt!

  • k voets
    k voets 21 augustus 2006 · 09:48

    tussen kerst en oud&nieuw waren we in la joue du loup, helaas lag er nog niet zoveel sneeuw dat alle pistes open waren maar men deed er zijn best om het zo goed mogelijk te maken: dag en nacht stonden de sneeuwkannonnen aan en deze werden ook regelmatig gecontroleerd. Bij de liften was er bijna geen wachttijd, en soms waren we boven en moesten we zoeken naar nog andere skieers, zo heerlijk rustig. Echt achter lopen zoals hierboven beschreven valt wel mee want ze hebben er al liftpassen die je in je zak kunt laten zitten. Ook doet dit gebied de vooroordelen die veel mensen hebben t.a.v. frankrijk snel vergeten want hier doen ze wel de moeite om engels te praten als je ze niet begrijpt. Wij hebben een geweldige wintersportvakantie gehad voor een aantrekkelijke prijs

  • Martijn Jongman
    Martijn Jongman 21 augustus 2006 · 09:33

    Mijn ervaringen met het skigebied waren super goed! het gebied is vooral zeer geschikt voor beginners en gevorderden. wij zijn de eerste week van januari 2006 geweest, er was niet super veel sneeuw maar je kon goed skiën. naarmate de week vorderde gingen er steeds meer pistes open. Er zijn nergens wachtrijen voor de liften en de mensen zijn erg vriendelijk, alleen de aprés ski mogelijkheden waren vooral bij ons in het dorp (la joue du loup) matig!!! 1 bar (nederlandse) ,maar was meer een kantine, kwam mischien ook omdat het erg rustig was. Al met al qua skiën een supergoed gebied, que gezelligheid en aprés iets minder, maar dorp is nog in opbouw dus wordt zeker beter denk ik.