sneeuw in maart???

Dit onderwerp gaat over de bestemming Dévoluy

wij willen in de 1e week van maart hierheen gaan…maar ligt er dan nog wel sneeuw??? kan t nergens vinden…

Denk je dat er mensen met een glazen bol zijn waarin ze kunnen zien of er dan sneeuw ligt ofzo?!
Het is nooit zeker of er sneeuw ligt…

Hoi,

Ben al een paar keer in dit gebied geweest en doordat de pistes op de noordhelling liggen blijft de sneeuw vrij goed. De 1e week van maart zou nog een prima tijd moeten zijn. Ook zijn er sneeuwkanonnen op de lagere pistes dus je kunt bijna altijd tot in het dal skien.
Veel plezier!

Zijn de pistes rond 11 april nog ook goed, dit is de laatste week van het seizoen.

We zijn 22 februari, 11 april is meer dan 1 1/2 maand verder. Wat denk je zelf ???

iemand idee hoe de pistes er rond 28 maart er bij liggen ?

waarom zo’n negatieve reacties,
er ligt wel nog sneeuw in april hoor, we gaan dan ook altyd !
niet zo bij de hand

Negatief? Neen, eerder realisties. Op lange termijn kunnen specialisten niets voorspellen. En toch die vragen hier. Ervaringen daarentegen kan je uitwisselen, voorspellingen… da’s de paranormale site die je daar voor moet hebben!

Eerst en vooral; realistISCH
Bon, sneeuw in maart en april zal er zeker nog liggen.
Agelopen winter is redelijk uitzonderlijk geweest que sneeuwval in vergelijking met afgelopen jaren. De recentste weerberichten tonen ook dat de minimumtemperaturen 's nachts laag genoeg zijn om de vele zon van overdag te compenseren.
Perfecte sneeuw + stralende zon = perfect day

Da’s Flauw Matthias. Komende week sneeuw en vrij koud Noordelijke Alpen Oostenrijk. Frankrijk vrij zonnig… dus profiteren in de voormiddag, namiddag genieten of Noord hellingen afsjezen… Oeps , sorry, ski?en …

idd , nog genoeg sneeuw. Komende dagen zonnig weer en stijgende temperaturen! Oppassen voor pap in de namiddag!
Volg zelf ==> http://www.snowplaza.nl/landinfo_frankrijk-skidorpen-superde…

tot dinsdag gaan de temperaturen een beetje in stijgende lijn, maar het blijft over het algemeen redelijk koud voor de tijd van het jaar. De vorstgrens stijgt overdag gelijkmatig van 1500 m (za) naar 1900 m (zo)en dan naar 2300 m (ma)(normaal 2200/2400 m in de zuid Franse Alpen eind maart!). Op dinsdag (nacht)wordt het bewolker en kouder en valt af en toe sneeuw (geen grote hoeveelheden 1-5 cm). De sneeuwvalgrens zakt tijdelijk onder de 1000 m! Woensdag en donderdag ligt de vorstgrens rond de 1500 m en kan het af en toe een sneeuwbuitje voorkomen (boven de 1200/1400 m) Er is niet alleen bewolking, maar je hebt ook zonnige periodes: ideaal weer voor eind maart! Op vrijdag stijgt de vorstgrens gestaagd naar 2500 m en kan er onder de 2200 m regen vallen (max 2/5 mm)! Het weekend wordt zonnig met VG net iets boven de 2500 m! vb komende weekend (VG ruim 2500 m):
Aan de oostkant heb je s’morgens pap onder de 2000/2200 m, de zuidkant is alles pap vanaf 11/12/13 u. De westkant blijft goed tot een uur of 2/3 in de namiddag en pas ‘goede’ sneeuw vanaf 2400 m!
Dit komt omdat het tijdens zonnig weer, de vochtigheid lager is. Hierdoor kan de lucht het dooivocht ‘opvangen’(verdamping). Op de noordhellingen heb je nog een groter effect. Deze liggen s’morgens in de schaduw en s’(na)middags schijnt de zon op de piste onder een scherpere hoek (hangt af van de hellingsgraad van de (N-)piste). Dus geen pap (de ganse dag door) N-kant vanaf 1800/2200 m (hangt af van de hellingsgraad…).
De sneeuw plakt dan alleen maar een beetje, maar het wordt niet waterachtig. Dit gebeurt bij een lage vochtigheid(zonnig weer) pas vanaf 3-6°c! Dit houdt niet tegen dat de pistes ijziger worden, maar veel langzamer dan op de andere (zon)hellingen!

@verrekteneger ja het is normaal. laten we het daar op houden. dal afdaling misschien dicht of open… nog niets over te zeggen maar je zult wel de berg op kunnen.

dalafdaling is altijd open! want de piste is voor 1/3 alleen dalafdalingen

Plaats een reactie