BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Accommodaties Les Sybelles

Accommodaties Les Sybelles

In het Franse skigebied Les Sybelles vind je heel veel accommodatie. In sommige dorpen in Les Sybelles overheersen de appartementen, maar er zijn ook meer dan genoeg hotels en chalets beschikbaar. Het skigebied van Les Sybelles bestaat uit La Toussuire, Le Corbier, Saint Sorlin d’Arves en Saint Jean d’Arves. De eerste twee dorpen zijn echt gebouwd voor de wintersport en daar vind je dan ook heel veel appartementen, de laatste twee zijn veel authentieker en hier heb je meer variatie in de keuze voor accommodatie. Het prijsniveau in Les Sybelles is over het algemeen lager dan gemiddeld.

Verschillen tussen dorpen

Er is behoorlijk wat verschil in accommodatie tussen de verschillende dorpen in Les Sybelles. In La Toussuire, dat een enigszins ouderwetse uitstraling heeft, vind je vooral appartementen en een paar chalets. Le Corbier is het toonbeeld van jaren ‘70 bouw. Hier vind je veel appartementen in hoge gebouwen die onderling met galerijen verbonden zijn. Toch zijn de appartementen hier ietsjes groter dan het gemiddelde Franse appartement. Saint Sorlin d’Arves en Saint Jean d’Arves zijn traditionele dorpen die met het toerisme zijn meegegroeid. Hier vind je een goede balans van appartementen, chalets en hotels.

Prijsniveau

Het skigebied van Les Sybelles wordt door veel wintersporters als een budget gebied gezien. Je kan hier al voor weinig geld een week verblijven met reis, appartement en liftpas. Les Sybelles is ook absoluut goedkoper dan het gemiddelde Franse skigebied, en met 300 kilometer piste krijg je heel veel waar voor je geld. De prijs van chalets, hotels en appartementen liggen dus onder het gemiddelde niveau.

Accommodatie thema's