Laagste punt
2805m
Hoogste punt
3602m
Totaal km pistes
113km
Beginners
27km
Gemiddeld
28km
Moeilijk
58km
Stoeltjesliften
11
Sleepliften
3
Momenteel gesloten
Gepland seizoen van 28 november - 11 april
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Taos Ski Valley

(3682 beoordelingen)
Krijgt een 6 op basis van 3682 beoordelingen

Mooi en avontuurlijk skigebied

Taos Ski Valley is het grootste skigebied van New Mexico. Ondanks de zuidelijke ligging is dit skigebied behoorlijk sneeuwzeker en het seizoen loopt lang door, ook omdat je hier op grote hoogte skiet. Het is een gevarieerd skigebied, waar je als beginner behoorlijk wat mooie groene en blauwe pistes vindt, maar eigenlijk is dat niet de reden waarom je graag naar Taos Ski Valley zou willen gaan.

Uitdaging

Je vindt hier namelijk ook zeer uitdagend terrein dat voor gevorderde en vergevorderde skiërs een waar walhalla is. Op Kachina Peak, Highline Ridge en West Basin Ridge vind je fantastische double black diamonds. Dit is een gebied waar je als avontuurlijke wintersporter een keer geweest moet zijn.

Skipasprijzen

Skipasprijs hoogseizoen 2018/2019VolwassenenJeugdKinderen
Geen gegevens beschikbaar

Krijgt een 6 op basis van 3682 beoordelingen

eric
4 december 2010 · 16:10

het is alweer een aantal jaren geleden dat ik in New Mexico heb geskied. Eerst een dagje in de buurt van Sante Fe, en daarna een paar dagen in Taos. Verschillen met de Alpen zijn er zeker. Het was heel veel kouder dan ik ooit in de Alpen heb meegemaakt, maar wel lekker zonnig. De sneeuw is echt anders, veel meer poeder, luchtiger, heerlijk om te skien. Het is erg rustig, ik kan me niet herinneren ooit te hebben moeten wachten bij een lift, de afdelingen zijn ondanks de flinke hoogte vaak door het bos, en in een aantal gevallen ook echt diep zwart. Er zijn ook veel meer moeilijke pistes dan doorgaans in de Alpen, met een aantal extreem steile buckelpistes door het bos.
Het liftpersoneel was voor een groot gedeelte van Indiaanse komaf. De voor de Alpen typische gezellige wintersportsfeer ontbreekt volkomen. Bij het dalstation is een Zwitsers dorpje nagebouwd met wat nepchalets, typisch Amerikaans zeg maar.
Kortom, om te skien prima, maar weinig sfeer. Afhankelijk van de dollarkoers is het redelijk betaalbaar. Het was dat ik toen in de buurt was, maar ik zou er niet snel speciaal naar toe gaan om te skien.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring

Wintersport checklist

1
Reisverzekering
Onbezorgd op vakantie met de beste kort- of doorlopende reisverzekering voor de wintersporter.

Sneeuwhoogte

Dit skigebied verwacht te openen op 28 november.
laatste update: 1 oktober 2020
3795m2805m0cm0cm
Skiliften open
0 van de 14
Pistes open
0 van 113km
skigebied gesloten
Sneeuwkwaliteit Onbekend
Laatste sneeuwval:
Onbekend
Dalafdaling dicht
Rodelbaan gesloten

Sneeuwhoogte in de buurt

Verenigde statenTaos Ski Valley0cm 0cm 0cm 0cm 
0/14

Sneeuwval afgelopen 4 weken

25 sep26 sep27 sep28 sep29 sep30 sep1 okt2 okt3 okt4 okt5 okt6 okt7 okt8 okt9 okt10 okt11 okt12 okt13 okt14 okt15 okt16 okt17 okt18 okt19 okt20 okt21 okt22 okt

Sneeuwzekerheid

Wat willen de kleuren zeggen? Te weinig sneeuw om te skiën komt tegenwoordig weinig meer voor. Dankzij kunstsneeuw is er vaak wel te skiën, maar is de dalafdaling ook open of moet je op het eind van de dag met de lift omlaag? En is het dorp wit, of ligt je appartement tussen de groene weiden? Dit hebben we per skigebied per maand onderzocht, rekening houdend met hoogte, expositie van de hellingen en geografische ligging.
december
januari
februari
maart
april

Soortgelijke skigebieden

Taos Ski ValleyTellurideJackson Hole
Hoogste Punt3602m3735m3185m
Piste info113km93km116km
Pistes overzicht
Beginners
Gevorderden
Kindvriendelijk
Après-ski
Geen vlakke stukken
Eten op de piste
Geschikt voor tochten
Rustig op de piste
Prijsniveau
Sneeuwzeker

Links