Reviews Taos Ski Valley

69% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 6 op basis van 3682 beoordelingen.

Wat vind jij van Taos Ski Valley?

Reviews van gebruikers

eric
4 december 2010 · 16:10

het is alweer een aantal jaren geleden dat ik in New Mexico heb geskied. Eerst een dagje in de buurt van Sante Fe, en daarna een paar dagen in Taos. Verschillen met de Alpen zijn er zeker. Het was heel veel kouder dan ik ooit in de Alpen heb meegemaakt, maar wel lekker zonnig. De sneeuw is echt anders, veel meer poeder, luchtiger, heerlijk om te skien. Het is erg rustig, ik kan me niet herinneren ooit te hebben moeten wachten bij een lift, de afdelingen zijn ondanks de flinke hoogte vaak door het bos, en in een aantal gevallen ook echt diep zwart. Er zijn ook veel meer moeilijke pistes dan doorgaans in de Alpen, met een aantal extreem steile buckelpistes door het bos.
Het liftpersoneel was voor een groot gedeelte van Indiaanse komaf. De voor de Alpen typische gezellige wintersportsfeer ontbreekt volkomen. Bij het dalstation is een Zwitsers dorpje nagebouwd met wat nepchalets, typisch Amerikaans zeg maar.
Kortom, om te skien prima, maar weinig sfeer. Afhankelijk van de dollarkoers is het redelijk betaalbaar. Het was dat ik toen in de buurt was, maar ik zou er niet snel speciaal naar toe gaan om te skien.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring