Reviews Die Tauplitz

82% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 8.7 op basis van 3688 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, erg rustig, goede variatie in pistes, goed eten op de piste en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Weinig après-ski en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Die Tauplitz?

Reviews van gebruikers

Gast328
23 februari 2020 · 21:45

Matig gebied, weinig uitdagende pistes, veel vlakke stukken. Veel smalle verbindingspistes.
Pluspunt is dat het zelfs in het hoogseizoen heel rustig is.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast378
10 januari 2020 · 22:01

Mooi overzichtelijk gebied! 42 km piste maar wel een lange afdaling van 7 km.
Het leuke is dat je met een sneeuwscooter naar je hotel wordt gebracht!

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast573
1 maart 2019 · 14:20

Rustig kleinschalig authentiek gebied met variatie in de afdalingen. Prima betaalbare eet- en drinkgelegenheden in een zeer sneeuwzeker gebied.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast573
13 december 2018 · 17:01

Mooi en rustig skigebied. Waarbij de balans met de natuur in stand is gebleven. Hier heeft men nog oprechte belangstelling voor elkaar en nauwelijks wachttijden bij de liften. Kom er al vele jaren met eel plezier. Er is voor een ieder veel leuks en vooral de off piste liefhebbers kunnen hier goed terecht.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast573
10 oktober 2018 · 17:56

Mooi rustig gebied waar de mensen nog aandacht voor elkaar en de bezoekers hebben.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast583
19 november 2017 · 20:48

Sneeuwzeker. Goed eten. Vriendelijke mensen

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Bennie
5 juni 2017 · 19:07

Door zijn relatief afgelegen ligging en concurrentie van het grote 4-Berge skischaukel is het hier meestal erg rustig. Het gebied ligt relatief oostelijk, waardoor het ondanks de beperkte hoogte relatief sneeuwzeker is. Het merendeel van de afdalingen ligt boven de 1200m en is voorzien van besneeuwingsinstallaties.
De plaatsen zijn rustig, maar buiten de drukke maanden is Tauplitz wel heel stil. De afdaling er naartoe is een leuke en makkelijke route. Sowieso is het hele skigebied niet al te moeilijk. Het meest vermoeiende zijn de ongelukkige verbindingsstukjes waarbij je een klein stukje over een heuvel geholpen moet worden. Rondom de Lawinenstein zijn de leukste afdalingen. Hier valt goed te lessen, maar verwacht eerder Tsjechisch sprekende leraren dan Nederlands sprekende. Prima familiegebied als je rust zoekt.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast123
17 december 2016 · 15:13

Sneeuwzeker, bijna altijd rustig skigebied. Vanaf 2e Kerstdag tot oudejaarsdag en 3e en 4e week februari is het druk. In de overige periode tot een week na Pasen is het rustig. Nederlanders staan hier bekend, dat ze sneller skiën dan hun techniek toelaat. Bespaar dus vooral niet op skilessen, want je bent een gevaar voor jezelf en voor anderen. Veel restaurants in Bad Mitterndorf. Restaurants Grimmingblick, Nanu, Aquamarin en Zauchenwirt in Bad Mitterndorf hebben een goede prijs-kwaliteit verhouding. Gratis skibus in het dal. Langlaufloipe in het dal is erg uitgestrekt. Bij weinig of geen sneeuw in het dal is er toch een kleine loipe in het dal van kunstsneeuw.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast2463 februari 2016 · 20:38

Welke skischool is aan te raden? wij hebben 2 kinderen van 8 en 7 jaar die nu enkele jaren skien. Graag reacties op dit forum

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast051
26 februari 2015 · 08:23

Mooi skigebied voor beginners en lichtgevorderden. Relatief rustig in de piekperiodes; geen wachtrij bij de liften.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast166
7 september 2014 · 03:53

Mooi overzichtelijk skigebied, helaas niet al te groot. maar voor beginners is het zeer aan te raden

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
CJAHulskamp
6 januari 2013 · 21:14

We zijn hier van 30 december 2012 tot 6 januari week geweest. Wij zaten in Bad Mitterndorf op de Sonnenalm. Je kunt de skibus / auto nemen naar de gondels. Met de auto vonden wij veel makkelijker ook omdat de bus overdag niet gaat. Het is ongeveer 10 min rijden. Er zijn nagenoeg geen wachttijden, ondanks dit een van de drukste weken van het jaar is. Het skigebied is niet al te groot maar met de dal afdaling naar Tauplitz kan je toch wel nog wat kilometers maken. Pistes zijn over het algemeen makkelijk en breed en goed onderhouden. Verder zijn de prijzen vrij laag waardoor er toch behoorlijk wat oostbloklanden aanwezig zijn. Verder is een groot plus punt dat je niet via Munchen hoeft te rijden. Vanaf Nürnberg rij je zonder files naar Tauplitz. Er is geen apres ski aanwezig maar wel een mooi Therme zwembad voor na het skien. Ook een bezoek aan de zout grot in Altausee (25 min)is een leuk uitje.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
NW
17 februari 2012 · 13:45

Tauplitz heeft ons hart gestolen! Dit jaar voor het eerst in zes jaar of zo gaan we naar een andere bestemming. Inmiddels zijn ook de kinderen ervaren skiërs en snowboarders, zodat het gebied (ook met de recente uitbreiding) echt te klein wordt.
Super-sneeuwzeker,super-vriendelijk, anders dan welk skigebied dan ook: in een woord top! Tip is om op Tauplitz-Alm te logeren. Je wordt door de (hotel of hut)eigenaar per snowscooter (een feest op zich) opgehaald van de parkeerplaats. Zo begint je vakantie al geweldig. Wel - als je een hut/huis hebt - al je eten meenemen, want een winkel is er niet. Broodjes kan je meestal hier of daar wel kopen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Rik18 december 2011 · 11:31

Ik ben hier met familie geweest in 2001 en 2002, en afgaande op de pistekaart is er wat vernieuwd. Echter zullen ze de bergen zelf vast niet verplaatst hebben…

Vergelijking:
Dit skigebied was voor mij het eerste ‘echte’ skigebied. Voorheen was ik ergens bij het Zwarte Woud geweest (eerste keer skiën) en een weekje Winterberg en heb in Tauplitz pas echt leren skiën. Ben daarna nog in Serre Chevalier geweest. Aangezien Winterberg en het Zwarte Woud niet echt meetellen, gebruik ik Serre Chevalier als referentie

Allereerst wat is mij positief opgevallen aan dit gebied?
Het gebied is zo klein dat je elkaar nog wel eens tegenkomt. Mijn oudste broertje en ik gingen een stuk sneller dan mijn ouders, en mijn jongste broertje zat in een skiklasje. Doordat er maar vier grotere afdalingen waren, zag je elkaar dus regelmatig, en dat is wel leuk. Ook de Oostenrijkse gezelligheid is duidelijk voelbaar: leuke restaurants, gezellige maar normale après ski, leuke berghutjes. Jong en oud dat na een dag skiën gezellig napraat in kroegjes. Iets dat ik echt mis in Frankrijk. Ook is de wachttijd bij de liften hier geen probleem geweest. Sommige populaire liften duren vijf minuten, maar vaak zaten we binnen een minuut in de lift. De pistes waren niet bepaald leeg, maar ook niet storend druk.

Wat ik minder vond aan het gebied is dat je, helemaal het tweede jaar, snel uitgekeken bent op de pistes. De afdalingen zijn vrij kort, even los van de dalafdalingen naar Bad Mitterndorf en Tauplitz, waardoor je op een gegeven moment elk hoopje sneeuw uit je hoofd kent. De dalafdalingen naar Tauplitz was wel te doen, maar die naar Bad Mitterndorf vond ik verschrikkelijk. De laatste kilometer prikkend door de papsneeuw. En dat elke dag… Overigens heb je dit op de alm ook op bepaalde plekken onderaan de pistes tussen de liften. Ik hou niet van prikken en voor snowboarders is het helemaal vervelend.

Conclusie:
Het eerste jaar was dit gebied prima, omdat het nieuw was en ik voornamelijk heb gelest. Het tweede jaar kende ik het wel en kwam het erop neer dat je steeds weer dezelfde stukjes zag. Voor een beginnende skiër ideaal, voor iemand die iets meer ervaren is weinig uitdagend. De sfeer is echter wel prima: gezellig, maar niet te uitbundig zoals Gerlos.

Mijn aanbeveling is positief omdat het gebied voor een beginnende familie beter is dan de grotere, uitdagendere gebieden.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
de Boer
17 maart 2011 · 13:12

Wij komen al 14 jaar met de familie in Tauplitz,een heerlijk relaxed dorp met een
prachtig skigebied en wat ook fijn is dat je geen file bij de liften hebt,het gebied is nog niet zo ontdekt,ook de nieuwe gondellift is een aanwinst met mooie afdalingen totaal 75 km,je hebt grotere gebieden maar door drukte en wachttijden daar ski je toch minder
Wij komen ook al jaren in hotel Sonnenuhr een
sfeervol en gezellig hotel,gelegen aan de piste en lift,je skiet zo het hotel binnen en ook de kinderen kunnen niet verdwalen want je eindigt bij het hotel.Zo is het voor familie met kinderen heerlijk ontspannen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Walter
27 februari 2011 · 09:46

Afgelopen week een week op de Tauplitzalm geweest met onze kinderen van 9 en 11 jaar. Het is voor gezinnen een mooi overzichtelijk gebied. De lessen bij Mount Action verlopen in een gemoedelijke sfeer van zondag tot donderdag. Voor ervaren skieers is er voor een week voldoende afwisselende pistes te vinden. Grote aanwinst is de gondel vanuit Bad Mitterndorf. Het is ons als ouders prima bevallen en de kinderen willen volgend jaar weer. Nadeel is dat er geen apres ski te vinden is; maar als je daar toch niet voor komt…prima gebied!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
hans oss
21 februari 2011 · 18:55

altijd sneeuw en goede afdalngen. sávonds genoeg vertier. goede restaurants .prima skischool. wat wil je nog meer .niet al te groot maar gezellig. kom er jaren en bval me prima

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
hans oss
21 februari 2011 · 18:55

altijd sneeuw en goede afdalngen. sávonds genoeg vertier. goede restaurants .prima skischool. wat wil je nog meer .niet al te groot maar gezellig. kom er jaren en bval me prima

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
1 december 2010 · 00:13

ik ben er nu 3x geweest en het was geweldig niet te druk. en het probleem met de bus vannuit bad mitterndorf is ook opgelost. of dit jaar of volgend jaar komt er een grote gondel daar.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
8 juni 2010 · 21:56

Wij zijn twee keer in dit gebied geweest en het is ons zeer bevallen. Vooral de geringe wachttijden bij de liften waren erg fijn. Verder is de sfeer erg gemoedelijk, is het nog niet zo druk en is het voor families een prima skigebied; overzichtelijk, geen skibussen met jongeren maar gezinnen met auto’s
Het eerste jaar dat wij er waren werden de lessen voor de kinderen nog beneden in het dal gegeven maar die pistes waren het tweede jaar verdwenen waardoor ook de skilessen boven bij de Tauplitzalm waren. Vanaf Bad mitterndorf moet je met de bus en ondanks dat wij in dat dorp zaten zijn we dagelijks met de auto naar Tauplitz gereden om de snelheid en het gemak erin te houden.
Kortom, een klein skigebied dat vooral voor gezinnen een prima prijs-kwaliteitverhouding heeft!

11 maart 2010 · 16:25

Wij zijn twee keer in dit gebied geweest. Naast dat het een zeer sneeuwzeker gebied is (schneeloch), is het ook een mooi en rustig gebied dat nog niet door zoveel Nederlanders ontdekt is.
Er zijn blauwe maar ook rode pistes, dus eigenlijk voor iedereen geschikt. De afdaling naar Tauplitz is een aanrader. De vorige beoordelaar gaf aan de je met een bus naar boven moet, dit is alleen het geval vanuit Bad Mittendorf en niet vanuit Tauplitz. Vanuit deze plaats is er een moderne vierpersoonslift (twee gedeeltes) die je bovenop de alm brengt.

17 februari 2010 · 14:07

We zijn twee jaar geleden in de kerstvakantie voor het eerste naar bad Mitterndorf gegaan. De kids stonden voor het eerst op de skies. Fantastische ervaring voor ze hoewel het jammer was dat er alleen duitstalige lessen en kinderen waren in hun groepje.
Maar de rust bij de liften en de mogelijkheden die het skigebied had maakten veel goed. Als je kinderen de hele dag op les zitten en je weer terug moet voor de lunch is dit gebied groot genoeg.
Ook heeft de prijs de doorslag gegeven. Voor nog minder dan 400 euro heb je hier een 3 kamer appartement in het hoogseizoen. De kosten voor de passen vallen ook erg mee, juist omdat het niet zo’n groot gebied is. Wij gaan deze week voor de tweede keer hiernaar toe.
Het enige nadeel van het gebied is dat je in een touringcarbus naar boven moet. Dat geeft veel gedoe (in- en uitstappen met skies enzo) maar als je eenmaal boven bent kun je helemaal tot in het dal skien.