BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Authentieke skidorpen

Authentieke skidorpen

Waar letten we op?

  • Dit zijn dorpen die je op een ansichtkaart uit de Alpen verwacht.
  • Je vindt in deze dorpen veel sfeer.
  • Het kunnen zowel grote en bekende als kleine en onbekende bestemmingen zijn.

Als je aan wintersporters vraagt hoe een sfeervol wintersportdorp eruit ziet dan bevat het vaak de volgende elementen: een kerkje, een beek die door het dorp stroomt, authentieke huizen, hier en daar misschien nog een authentieke stal of hut en alles bedekt met een hele grote laag verse sneeuw. Klopt helemaal toch? Het bevat in ieder geen hoge flats of parkeergarages, dat is een ding dat zeker is. Maar waar kan je die sfeervolle dorpen nou precies vinden?

Sfeervolle skidorpen

Wij hebben een selectie gemaakt van de meest sfeervolle dorpen in de Alpen. Dorpen die er uitzien als een sprookje en zonder enige vorm van Photoshop op een ansichtkaart gezet kunnen worden. Het gaat dan vaak om dorpen die heel natuurlijk ontwikkeld zijn tot wintersportdorp. Dorpen met een oude kern die niet specifiek voor de wintersport zijn neergezet, maar wel voldoende faciliteiten bieden om aan de eisen van de moderne wintersporter te voldoen.

Niet per se oud

Toch zijn het niet alleen de kleine, onbekende pareltjes die als authentiek door kunnen gaan. Ook grotere bestemmingen ademen vaak erg veel sfeer en zijn helemaal in harmonie met de bergen gegroeid. Er zijn zelfs bestemmingen die weinig historie hebben, maar zo goed ontworpen zijn en waarbij zulke slimme keuzes zijn gemaakt in de architectuur, dat deze bijzonder sfeervol overkomen.

toon alle 408 resultaten