BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten

Kleine skigebieden

Kleine skigebieden

Waar letten we op?

  • In deze skigebieden vind je minder dan 50 kilometer piste.
  • Dit zijn ideale skigebieden voor beginners en lichtgevorderden.
  • Veel families gaan graag naar kleinere skigebieden, vanwege de compactheid.

Wanneer je als wintersporter op zoek bent naar een klein skigebied, dan vind je hier in de resultaten skigebieden met minder dan vijftig kilometer pistes. In deze skigebieden is het over het algemeen een stuk rustiger dan in grote skigebieden. Zeker voor beginnende en lichtgevorderde wintersporters zijn kleine skigebieden ideaal. Want waarom zou je naar een groot skigebied gaan terwijl je lang niet alle pistes en faciliteiten zult gebruiken?

Ideaal voor families

Kleine skigebieden zijn vaak perfect voor families. Omdat de skigebieden niet te groot zijn kom je elkaar snel weer tegen en is het makkelijk om af te spreken met de lunch, ook met iedereen die niet aan het skiën is. Wat oudere kinderen kunnen in kleine skigebieden heerlijk alleen skiën, zonder dat ze zullen verdwalen. Ook lenen deze skigebieden zich vaak ook prima om eens een keer een dagje wat anders te doen, zoals het maken van een mooie wandeling.

Steeds minder kleine skigebieden

Hoewel er nog steeds heel veel kleine skigebieden in de Alpen zijn, worden het er helaas steeds minder. Of ze worden opgeslokt door grote skigebieden, of ze zijn genoodzaakt de liften te sluiten omdat er te weinig wintersporters het skigebied bezoeken. Kleine skigebieden hebben vaak niet de middelen om de nieuwste liften te bouwen en uitgebreide reclamecampagnes te voeren. En dat is jammer, want voor veel wintersporters zijn kleine skigebieden een ideale bestemming.

toon alle 237 resultaten